Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Bundeligat ja Leedu liigat vist ikka väga võrrelda ei saa.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalevpoiss »

KalevRuus kirjutas:Bundeligat ja Leedu liigat vist ikka väga võrrelda ei saa.
Ei võrdlegi liigasid vaid kohti.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

Mängiti selle koosseisu vääriliselt imho. Pole korralikku tsentrit ja pole euroopa keskmiku taseme PG-d. Sokk on korralik back up, aga ei enamat, Pecu lihtsalt pole sel tasemel hetkel või enam. Pole ka koosseisul sügavust väga, seetõttu isegi klubijuhtidelt suht hea liigade & mängude valik. Saraatovi mäng oli siiski üks ülihea päev, aga euroopa keskmikega peaks suutma võita ka heal päeval, seda siiski ei juhtunud. Eurosarjades mängimine on nii palju küll aidanud, et nt võõrsil mängitakse nüüd juba ilma igasugu värinata ja see on edasiminek küll. Üldiselt ei näe ma siiski sel eestlased+ üks kaks keskmik-leedukat perspektiivi, et üldse eurochallenge FF-le mõelda. Eelmine aasta lihtsalt joppas Pecuga mõnes mõttes, Dilysega ka (toodi ju hooaja keskel). Toome põlved ei lähe paremaks, Taltsile lisandub aasta, teistele ka. Kui see aasta poleks lepinguta mängivat Kriisat olnud, siis...
Üldiselt kas restart või midagi tuleks üle vaadata komplekteerimispõhimõtetes õi siis langetada ootusi e vahegruppi jõudmine juba ongi saavutus Rocki jaoks. Tänane ja Frankfurti mäng ikkagi näitasid suht-koht koha kätte nii raske kui seda ka tunnistada pole.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Rix kirjutas:Mängiti selle koosseisu vääriliselt imho. Pole korralikku tsentrit ja pole euroopa keskmiku taseme PG-d. Sokk on korralik back up, aga ei enamat, Pecu lihtsalt pole sel tasemel hetkel või enam. Pole ka koosseisul sügavust väga, seetõttu isegi klubijuhtidelt suht hea liigade & mängude valik. Saraatovi mäng oli siiski üks ülihea päev, aga euroopa keskmikega peaks suutma võita ka heal päeval, seda siiski ei juhtunud. Eurosarjades mängimine on nii palju küll aidanud, et nt võõrsil mängitakse nüüd juba ilma igasugu värinata ja see on edasiminek küll. Üldiselt ei näe ma siiski sel eestlased+ üks kaks keskmik-leedukat perspektiivi, et üldse eurochallenge FF-le mõelda. Eelmine aasta lihtsalt joppas Pecuga mõnes mõttes, Dilysega ka (toodi ju hooaja keskel). Toome põlved ei lähe paremaks, Taltsile lisandub aasta, teistele ka. Kui see aasta poleks lepinguta mängivat Kriisat olnud, siis...
Üldiselt kas restart või midagi tuleks üle vaadata komplekteerimispõhimõtetes õi siis langetada ootusi e vahegruppi jõudmine juba ongi saavutus Rocki jaoks. Tänane ja Frankfurti mäng ikkagi näitasid suht-koht koha kätte nii raske kui seda ka tunnistada pole.
Mõnes mõttes ju tore, et üritatakse ikka omadega läbi ajada aga paraku tundub, et enamus mängijatest on leidnud endale koha, kus normaalse papi eest karjääri lõpuni tiksuda. Pecu peaks olema erand aga temaga on muud mured. Kahju, et näiteks Kurbas on selle vooluga kaasa läinud, rõõmu teeb, et Veidemanil vähemalt endiselt ambitsioonid olemas.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Sellega ongi selline esoteerikavärk, et "tundub". Ma arvan, et nt Kullamäele, kes neid kaks korda päevas treenib, "ei tundu".
Kui lihtsalt tiksutaks karjääri lõpu poole kena raha eest, siis poleks eelmisel aastal jõutud play-offi ja sel aastal vahegruppi vaid juba alagrupis välja langetud, sest koosseis pole selline kes poolesvinnas suhtumisega eurosarjas mingitki edu saavutaks.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

Huvitav milline oleks rock siis kui lisaks pg-le ja c-le oleks võistkonnas veel 2 välismaalast, üks 3-4 ja üks 2-3, mina ei tea, aga kui ikka omad niivõrd palju kaela ei kanna et ükskord ka tulemus teha, siis välisjõu hankimine on siiski paratamatus. Ei taha ette kujutadagi kui kalev mängiks ainult pg ja c-ga. Seega ma ei tea, üha enam hakkab mulle tunduma see kahe välismängijaga mängimine justkui jonni ajamise ja jäärapäisusena. Ma tõsimeeli ei saa aru nt milleks on vaja võistkonda doroninit. Noored on küll toredad aga no nad ei kanna nii ehk naa veel euros kaela, seega võiks ka nende asemel üks välismängija olla. See juberahvusliku jutu ajamine ja mingise ideoloogia laadse jutu demagoogia tekitab minus arusaamatust. Kalevis on täna 6 välismaalast, no ja kurat kui on vaja samm edasi teha siis ma tooks seitsmenda ka. See on euroopa korvpall ja nii see toimib tänasel päeval. Lihtsalt jutt et meil on omad eesti poisid ja et me anname parem neile aega kui mingisele välismängijale on ka ikka vähe nõdrameelse inimese lause. Kui oled valinud sarjad siis vali ka mehed kes on enamvähemgi võimelised sarjas su eesmärgid täitma. Kokkuvõttes ilma piisavate täiendusteta ei saavutata midagi ja pigem jäädakse enda eesmärkidele kõvasti alla. Kui tahad kangesti eestlasi arendada siis äkki peaks noorte kossuga tegelema. Ütlus et meie üle kahe välismaalase ei võta on sama hea et andres sõber videot ei vaata.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Kahjuks ei saa olla siinkohal originaalne aga: mis välismaalaste juurdetoomisest rääkida kui Kriisa mängib siiani ilma lepinguta.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

KalevRuus kirjutas:Kahjuks ei saa olla siinkohal originaalne aga: mis välismaalaste juurdetoomisest rääkida kui Kriisa mängib siiani ilma lepinguta.
See tundub pigem teadliku šekeletamisena mitte niivõrd küll rahapuuduses virelemisena (seda pole muidugi kunagi küllalt).
Siiani ikkagi tundus, et isegi kui väga tahta on võimalik sellise valemiga mängida küll ja teatud eesmärke täita, aga pigem oli eelmine aasta erand kui reegel. Vaadates nüüd natuke pikema aja peale tagasi, siis see tunne kinnitub ka faktide abiga. Ei ole midagi uut siin ilmas, Rocki kuldajad olid ka siis, kui oli korralik euroopa tasemel PG ja korvi all korralik tsenter. Hetkel neid pole ja ka Leedust neid ei lotovõiduna iga aasta ei tõmba. Jään enda juurde, kas kontseptsiooni muutus või siiski eesmärkide langetamine, kaudselt on seda vist fännide poolt tehtud ka.
Ise pooldkas restarti, kus teatud igavesi rocklasi asendaks nooremad, vbla mitte nii tasemel, aga samas vihased mehed- Järvelainen, Laane, mõned leiaks veel.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas michaelEP »

Ega siis küsimus ei ole just välismaallases, et need peaksid pudurämriga tulema ja õnne meie õuele tooma. Eks Kalevis ole neid leegionäre ka seetõttu palju, et tasemel eestlasi on seal praegu vaid 2 (Veidekas ja Arbet). Kui meeskonnas oleks endiselt ka näiteks Tanel Sokk ja Gert Dorbek, siis Singler oleks kindlasti ka praegu D-liiga poiss. Sama jutt ju ka Talts vs Kupsas.

Ainukesed positsioonid, kus eestlastel pole tipp-tasemel mängumehi ongi C ja PG, mis on ühtlasi ka korvpalli kõige olulisemad positsioonid. Tegelikult võiks ka ROck olla väga tasemel mannschaft vaid kahe leegionäriga. Lihtsalt (millest ka Kikerpill Õhtulehes kirjtuas) võrreldes eelmise aasaga on Petrukonsi kõvasti kehvem kui Dilys ja Peciu on kõvasti kehvem kui ta ise.

Näiteks Tanel Sokk vs Vinny Simpson annaks eelise isegi esimesele.

Kui järgmisele hooajale mõelda, siis ega midagi väga radikaalset pole vaja ette võtta. VÄljast tuleb tuua tasemel C ja PG. Lisaks ehk on Doronini aeg läbi (tõesti ei näe, mida ta Rockile JUURDE annab), kas Kriisa üldse jätkab? Seega oleks koht ka justkui kolmandale välismängijale või miks-mitte anda võimalus ntks Paasojale. Meister-Vene asemel võiks kellegi asisema pingitosale võtta.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

Erinevaid teemasuundasi mitu, siis võtan ette järjest:

1. Kõigepealt mängust. 23p allajäämine kodus on siiski liialt suur ja tohutu kaotus lauas näitab, et midagi oli lahti ka mänguks valmisolekuga.

2. Eelmise ja selle aasta Rocki tasemel on siiski suur vahe. Eelmine aasta oli Rock see, kes oma mängu peale surus, nüüd kohandab oma mängu vastaste järgi. Dilys pole ju iseenesest mingi imemees aga Rocki sobis ideaalselt (väärtus tõusis topelt suuremaks). Ja no Peciukevicius eelmise aasta mängu ja praeguse vahe on ikka tohutu, nagu palju öeldud, hea mängujuht võib teha imet. Eesti meestest on Kurbas kukkunud aga samal ajal Dorbek tõusnud, suurt vahet pole. Kahjuks tuleb ka Taltsi kohta öelda, et oodanuks rohkemat.

3. Kuigi viimaste mängude kaotus viib motti alla, tuleb siiski tunnistada, et Rocki hooajahinne eurosarjas on vähemalt rahuldav. Kui viimane mäng suudetaks võita, siis paneks mina väikese nelja ära - alagrupist edasipääs ja vahegrupis 2 võitu oleks seda väärt küll. Rohkem oleks eeldanud sellelt koosseisult ikka eneseületust. Kui siin räägitud, et selliste meestega pole EMil midagi teha, siis no mis imeootustega siin mõned EMile vaatavad?

4. Eestlastele rõhumine ja väheste võõrmängijate kasutamine on Rocki puhul igati kiiduväärne (võõrmängijate valik muidugi teine teema...). MIs on halba, kui Eesti meeskond tahab mängida eestlastega? Mängitakse nii kõrgel, kui võimed lubavad - kui tiivad nõrgad, aga tugevad jalad, siis ei pea ilmtingimata lendama, vahel võib ka joostes lendajaid üllatada.
Nüüd mitte valesti arusaada! Kalevil on teine valik ja ka see on teatud maale OK (näiteks praegune seis). Lõputu vaidlus, aga minujuaoks on võõrmängijate osakaalul siiski mingi piir, teatud maalt pole meeskond enam lihtsalt oma.

5. Rocki edasise suhtes olen noortele suurema osakaalu andmises igati nõus (rääkisin sellest juba hooaja alguses). Samas tuleb väga selgelt läbi mõelda, mis positsioonidele seda teha (kuhu oleks kedagi võtta). Mujalt võiks ju mõne poolnoore (Laane vb mõni veel) tuua, aga suund peaks olema omadele. Ilmselgelt tuleks valikus Sokk, Dorbek, Doronin, Kurbas korrigeerimisi teha.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

michaelEP kirjutas:Ega siis küsimus ei ole just välismaallases, et need peaksid pudurämriga tulema ja õnne meie õuele tooma. Eks Kalevis ole neid leegionäre ka seetõttu palju, et tasemel eestlasi on seal praegu vaid 2 (Veidekas ja Arbet). Kui meeskonnas oleks endiselt ka näiteks Tanel Sokk ja Gert Dorbek, siis Singler oleks kindlasti ka praegu D-liiga poiss. Sama jutt ju ka Talts vs Kupsas.

Ainukesed positsioonid, kus eestlastel pole tipp-tasemel mängumehi ongi C ja PG, mis on ühtlasi ka korvpalli kõige olulisemad positsioonid. Tegelikult võiks ka ROck olla väga tasemel mannschaft vaid kahe leegionäriga. Lihtsalt (millest ka Kikerpill Õhtulehes kirjtuas) võrreldes eelmise aasaga on Petrukonsi kõvasti kehvem kui Dilys ja Peciu on kõvasti kehvem kui ta ise.

Näiteks Tanel Sokk vs Vinny Simpson annaks eelise isegi esimesele.

Kui järgmisele hooajale mõelda, siis ega midagi väga radikaalset pole vaja ette võtta. VÄljast tuleb tuua tasemel C ja PG. Lisaks ehk on Doronini aeg läbi (tõesti ei näe, mida ta Rockile JUURDE annab), kas Kriisa üldse jätkab? Seega oleks koht ka justkui kolmandale välismängijale või miks-mitte anda võimalus ntks Paasojale. Meister-Vene asemel võiks kellegi asisema pingitosale võtta.
Ei nõustu. Rocki meeskonnas pole hetkel sisemist konkurentsigi väga. Võib nimetada mugavuseks, võib nimetada ka tuumikuks, aga sisemist konkurentsi mänguajale lihtsalt pole. Mõnikord võib nt keskpärane legionär sulle seda anda, aga Cramo puhul nt annavad Keedus, Kitsing vähemalt sedagi välismaalaste kõrval. Rockil annavad mehed ainult puhkust hetkel. Talts ja Kupsas on erinevad kategooriad, pigem Kupsas vs Petrukonis ja Talts vs Elegar. Cramo sel aastal kas teadlikult või mitte (sõltub Soku jutu uskumisest) läks tegelikult mudelile, kus varu PG-na võeti nn noor ja vihane mees. Siiani ikkagi on see meeskonnale teatud tuhhi juurde andnud, kuigi jah, oskustelt ei ole Dorbek muidugi Taneli masti (va kaitses, nn nišimehena isegi parem). Siiski ma väidan, et need 4-0 ja Cramo selleaastane edukas VTB on tulnud ka uuenduste arvelt, igale kohale sisuliselt on meeskonnas konkurents olemas, eriti veel kui lätlased ei oleks ära läinud või vigastada saanud. Rocki ideoloogias seda konkurentsi nende meetoditega pole võimalik tekitada, sest eestlasi lihtsalt ei jätku, eriti neid noori ja vihaseid.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas michaelEP »

No mis nii noortest me siis Cramo puhul räägime?

Martin Dorbek - 24
Erik Keedus - 24
Kristjan Kitsing - 24
Indrek Kajupank - 26


Pigem ongi Cramo paremini komplekteeritud: näiteks SG-SF positsioonil on Cramol kasutada Arbet, Singler, Veidemann, Skele (+ Kaju ja Olmre). Rockil aga Dorbek, Kurbas, Kriisa (+Meister, Sutt).

Mängujuhi positsioonil ja korvialuses nii suurt eelist Cramol polegi.

Nagu ütelda, et meeskonnas peaks olema rohkem tugevaid mängijaid konkurentsi nimel on ju siillegi selge, küsimus on rahas. Ilmselgelt on Cramo palgafond kõvasti suurem kui ROcki oma (ja sellest on Cramol ka omad jamad kaelas).

Kusjuures hooaeg ju pole veel läbi. Eurochallengis täideti miinimum-eesmärk ja pääseti alagrupist edasi, Balti Liigas on veel kõik võimalused karikas ära tuua, lisaks kevadine lohutusturniir KML tiitlile.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalevpoiss »

michaelEP kirjutas: Mängujuhi positsioonil ja korvialuses nii suurt eelist Cramol polegi.
No olen suhteliselt kindel, et kui eile Elegar oleks mänginud, siis Fortson ei oleks 13 lauda võtnud. Siin on asi ikka väga tahtmises kinni. Laua blokeerimine ja tahe võidelda ei jää kindlasti oskuste taha. Talts ja Toome kahe peale 7 lauda - Fortson üksi 13. Absurdne! Siin tulebki mängu see, et Elegaril on meeletu tahtmine. Nagu ta ise on öelnud, siis tema eesmärgiks on kõik lauapallid maha võtta. Samal ajal Toome ja Talts teavad, et nad mängivad karjääri lõpuni Tartus ning kuhugi edasi enam ei arene. Olen harva Sõbraga nõus aga selles osas pean kahe käega alla kirjutama, et kui vastas on klassi võrra paremad mehed, siis kaitses pingutamast ja lauas võitlemast see ei peaks mitte kuidagi segama. Saan aru, kui siuke jama juhtub sarjas, mis klubi ja mängijate jaoks paratamatult teisejärguline on (Cramo ja BBL) aga klubi jaoks kõige tähtsamas sarjas ning ellujäämismängus lihtsalt lolli näoga kolmese joone taga uimata - no ma ei tea. Sellise suhtumisega ameeriklasi kohtab ikka väga harva.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

michaelEP kirjutas:No mis nii noortest me siis Cramo puhul räägime?

Martin Dorbek - 24
Erik Keedus - 24
Kristjan Kitsing - 24
Indrek Kajupank - 26


Pigem ongi Cramo paremini komplekteeritud: näiteks SG-SF positsioonil on Cramol kasutada Arbet, Singler, Veidemann, Skele (+ Kaju ja Olmre). Rockil aga Dorbek, Kurbas, Kriisa (+Meister, Sutt).

Mängujuhi positsioonil ja korvialuses nii suurt eelist Cramol polegi.

Nagu ütelda, et meeskonnas peaks olema rohkem tugevaid mängijaid konkurentsi nimel on ju siillegi selge, küsimus on rahas. Ilmselgelt on Cramo palgafond kõvasti suurem kui ROcki oma (ja sellest on Cramol ka omad jamad kaelas).

Kusjuures hooaeg ju pole veel läbi. Eurochallengis täideti miinimum-eesmärk ja pääseti alagrupist edasi, Balti Liigas on veel kõik võimalused karikas ära tuua, lisaks kevadine lohutusturniir KML tiitlile.
Pane siia siis võrdluseks Rocki mängijate vanused ka kõrvale. Eesti meeste puhul ongi 24 noor, nimetame seda eripäraks või mitte, aga nt Kangur, Arbet jne olid ka tahavaatepeeglis veel 24 noored. Seda rõhutavad mitmed minust asjatundlikumad, aga eks foorumispetside arvamus on alati õigem. Ja kogu point ongi, et pigem siis ühtlasemalt komplekteeritud sats ja paar nö asjalikku, aga mitte tippmeest aitaks meeskonna sisekonkurentsile rohkem kaasa, kui Doronini jms kunstiline tassimine. Ja asi pole sugugi alati rahas, Cramol võib eelarve suurem olla, aga palgaeelarve mitte nii väga.
Võib muidugi näha optimistlikult, et täideti miinimumeesmärk, aga mänguliselt fänni jaoks on tegu tagasisammu või heal juhul paigalseisuga. Minu jaoks personaalselt ikkagi lihtsalt boring. Kui aga omad toetajad rahul, siis andku aga minna. Ei näe ainult küll, mis kahe aasta pärast sellest filosoofiast saab, siis peaks eesmärgiks panema mõne võidu eurochallenge sarjas üldse.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas michaelEP »

No kui Cramo aastaod VTB-s paigal sammus, siis sai ka pakutud värskendust, kuid kõlama jäi arvamus et ega kedagi pole ju võtta.

Samamoodi ei tehtud ju käesoleva hooaja eel suuri muudatusi. Roster ei ole kõvem kui eelmistel hooaegadel. Mingil x põhjusel aga koosseis "klikib" omavahel, täpselt samuti nagu Rock eelmisel hooajal.

Selles osas ma ei vaidle, et muutusi on vaja et Rock jälle liikuma saaks. Aga siin võib küsimus olla 3-4 käigus vaid. Eks palju sõltub sellest kas õnnestub jälle tõmmata lotovõit hea mängujuhiga. Lisaks peaks taas tsentriks tooma vähe kiirema mehe, kuigi selle eest tuleb kaitses lõivu maksta.

Ise näeks, et meeskonnast võiksid lahkuda Doronin, Meister, Vene ja Kurbas (liiga kauaks paigale jäänud). Kahtlane on ka kriisa jätkamine.

Nende asemel 2 leegionäri+2 eesti poissi ja võiks mängida küll
Vasta