Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
tarvafänn
Kasutaja
Postitusi: 113
Liitunud: 28 Jaan 2012, 19:31

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas tarvafänn »

Taltsist kahju. Oled 23-24 aastane ja mängid Euroliigat koos Marcin Gortati ja Tibor Pleissiga ning 9 aasta pärast mässad viis mängu Rakvere Tarvaga, et äkki saab Kalevi vastu finaalis võidu, parimal juhul kaks kätte.
Kasutaja avatar
Zog
Kasutaja
Postitusi: 1244
Liitunud: 26 Juul 2008, 23:39

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Zog »

KalevRuus kirjutas:Rockile sai saatuslikuks eelkõige see, et lisaks Rossile pani ka Hallik täna hullu. Ja Rock ei suutnud kuidagi oma teoreetilist korvialust ülekaalu ära kasutada.
Ross on muidugi ulmeline vend. Hakkasin mõtlema, et varem vist polegi Eesti klubis mänginud meest, kes on oma klubis sedavõrd domineeriv. Vastased võivad teha mis iganes aga üle 20 sanga paneb ikka ära.
Travis Reed oli sihuke mees.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

tarvafänn kirjutas:Taltsist kahju. Oled 23-24 aastane ja mängid Euroliigat koos Marcin Gortati ja Tibor Pleissiga ning 9 aasta pärast mässad viis mängu Rakvere Tarvaga, et äkki saab Kalevi vastu finaalis võidu, parimal juhul kaks kätte.
Küllap ei nähtud potentsiaali, lisaks puudus korralik mänedžer. Samuti vajasid mõned mänguelemendid kõvasti lihvimist. Mäletad, kui tihti siin foorumis kasutati väljendit lauapõrke-Talts? Nüüd on kindlus ise, pole midagi parata, ei saa Maarjamaa pojad varakult küpseks, vanast peast ei võeta.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

tarvafänn kirjutas:
zero0 kirjutas:Üks huvitav tõsiasi veel tänase mängu kohta. Mõni mees (või poisike?), kes külastavad ilmselt korvpallifoorumiga samaaegselt para-webi või mõnd identset saiti, võivad arutleda selle üle, näiteks miks Õhtuleht lisas artikli pealkirja juurde sõna "võimas", kui täna Tarvas võitis. Meedia kallutatud nagu tavaliselt? :D
Eks ütle siis Arikesele, et järgmine kord, kui Rock Valgat üheksaga võidab, paneb ka pealkirja "võimas".
Irooniast aru ei saa, siis on küll kahju. Siin foorumis käib pidev inisemine selle üle, kuidas väidetavalt meedia eelistab, ülistab Rocki.
Siia võib ka lisada konspiratsiooniteooriad play-offi mittepääsemine VTB liigas, Leedu gigantide väidetav ühine koostöö. :D
Suurem probleem on muidugi vilepartiide kallal ilkumine, eelistatakse pidevalt vastasmeeskonda postituste järgi. Siin me ei räägi muidugi peamiselt Rockist. Mina olen alati öelnud, et vilistatakse vastavalt korvpallurite ja liiga tasemele.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas toivo »

Õhtuse mängu ootuses veidi spekuleerimist teemal "väsimus".

Tarvast said eile mänguaega kõige rohkem Raley-Ross (38 min), Hallik (34), Umbrasko (33), Span (28), Haughton (27).
Rossi, Spani ja Haughtoni pärast ei muretse, noored mehed kõik. Umbrasko vastuoksa jällegi kogenud mees, tähtsaid mänge mänginud küll ja küll, ei tohiks tema pealt käriseda. On jäänud mulje varasemalt, et oma keha eest hoolitseb ta korralikult ja 30+ minutid pole väga probleem.
Hallik oleks ehk suurim murekoht. Eelnevad mängud on näidanud, et kui tema ründemäng piirdub jubeda punnitamisega, siis läheb Rossil üksi väga raskeks punktide eest hoolitseda. Korralikud minutid eile, väänatud jalg, kehvapoolne füüsis - ei tõota eriti head kahjuks. Samas äkki paneb paar esimest viset kotti ja siis läheb silm särama ja kõik raskused meelest. Sõber on piisavalt tark treener ka, et Hallikut paraja tihedusega paari minuti kaupa pingile hingamist taastama võtta.

Rocki eilsed lõvid: Sokk (35), Kurbas (35), Talts (29), Dorbek (25), Kriisa (24), Toome (23).
Põhiline murekoht ehk Sokk, pole just erilist füüsisekunni muljet jätnud ning kahtlane kas jaksab kaks päeva järjest Rossi kombel meeskonda vedada. Samas on mees aastatega tõestanud ennast vaat et ühe parima Eesti "clutch" mehena, äkki võtab kokku ennast jällegi. Järgmiste meestega vist probleeme pole, Talts heas vormis ja teised on noorema(poolsema)d või iginoored mehed. Ei ole kursis mis seisus on Toome põlved ja kuidas need kaks päeva järjest mängida lasevad. Vigade tõttu minuteid eile väga palju ei tulnud, aga nagunii oli näost suht valge enamus ajast. Tema taha paneks ka küsimärgi siis.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Kirjutaks ka natuke üle pika aja :D . Käisin siis eile kohal ja tõesti , Tarvas võitis teenitult, nad tahtsid võita , võitlesid ja ka võitsid, Rocki omad olid uimased ja ei võidelnud, võib tõesti öelda et näost valged, Kullamäe tegevust vaadates võiks isegi arvata et lausa sooviti 5 ndat mängu, muidugi nii lollid nad tegelikult pole aga kui naljaga rääkida et kui Craamo käest järjekordset 4-0 ei taha siis peakski poolfinaalis Tarvale kaotama :D , olles Rocki pooldaja ma isegi ei tea kas ma tahan täna Rocki võitu, võibolla olekski meeskonda vaja muutusi, vaadates poolfinaalide eelset praalimisi siis Sõber on tõestanud et Rocki pink ei ole pikem ja ka temast targemat treenerit seal ei ole :D . Kui Rock kaotaks siis võibolla hakkaks midagi muutuma , samas Kullamäe on eurosarjas tubli olnud , see hooaeg eriti, arvestades koosseisu, kaks hooaega järjest edasi saada , seda ei suutnud isegi targemad treenerid ,nii et eurosarjade eest müts maha isegi BBL-s on oma ära tehtud, eestikatel , nojah see igakevadine 4-0 on ära tüüdanud.
Miks siis Rock kaotab kevadeti ? Miks nii hoogsal meeskonnal enam hoogu ei ole? Ma ei tea, põhjusi on kindlasti palju ja eks seal sees olijad teavad seda paremini aga spekuleerida ju võib, aga loetleks siis neid fakte mis me teame:
Erinevalt teistest poolfinaalide meeskondadest, Cramo, Rapla ja Tarvas, Rock ei teinud treeninglaagrit , ei viinud mehi rutiinist välja ei värskendanud, kas põhjuseks on see et Kullamäel mängijana ei meeldinud nn Kevadlaagrid , polnud laagri tegemiseks raha või põhjus on milleski muus, ei tea tõesti.
Komplekteeritus, jah ainult eestlastega mängides läheb raskeks kui ntx Cramol on 6 tasemel leegionäri ja ka Tarval 5 leegionäri, mitte nüüd küll nii tasemel , v.a Ross aga kes TAHAVAD võita vastas loomult juba uimased eestlased v.a. Talts ja hetkel üks leegionär keda juba praegu tituleeritakse selle hooaja kõige ebaõnnestumaks leegionäriks Eestis, kõrvalpõikena üldse huvitavaid fakte Rocki leegionäride valikus, varem oli Rock see kes tõi eestisse huvitavaid ja häid leegionäre, nüüd kus rõhutakse rohkem vanematele eestlastele ei tule see üldse hästi välja ntx eelmine aasta oli Kullamäe väga vastu Pecu palkamisele , pidades tema taset nõrgaks, kui see ikkagi peale tema proteste võeti Rocki , tunnistas ta oma eksimust. Ja see Lukovici palkamine, hea et ta ise tahtis ära minna muidu oleks teda kevadeni sussutatud ,tema asemel võetud Dilys oli küll vastik mees inimesena aga mängijana... Paraku läks ta kevadel Kullamäega tülli oma alkolembuse pärast (kiidan Kullamäe tegevust selle mittetolereerimise eest heaks) ja tulemuseks oli finaalide ajal "vigastatud" Dilys.
Selle aasta Petrukonise projekt ma ei tea , iseenest pole ta paha mängija aga nii nagu ta Rockis mängib võiks juba siin mitte olla, palka ta suurt ei teeni aga seegi raha on mahavisatud raha, tagantjärele tarkusena , kuna leping tehti tenaga detsembrini siis oleks ta minema saatnud ja jaanuaris Dimsa Neptunasest asemele võetud (oli ka poole aastane leping) aga läks jah nii. Ja ka Pecu see hooaeg ei ole enam see kes ta oli eelmine hooaeg , miks ma tõesti ei tea.
Üldse ma ei ole suure arvu leegionäride pooldaja aga paistab et Rockil sobib ikka 3 leegionäri ja üks mees võik ikka piprateraks sees :D , noh musta nahavärviga, paneks need valged mehed ka elama.
Üks asi veel mis minu arvates on probleemiks Rockil , kuigi ollakse ülikooli klubi ei otsita abi psühholoogia vallas, kindlasti leiaks ülikoolist õppejõude kes saaksid selles abi anda ja tundub mulle ka et füüsilise ja meditsiinilise poole pealt ei kasutata kõiki võimalusi ära mida saaks ülikooli kaudu kasutada, muidugi võib jälle põhjus olla rahas ja kõiki siseasju ma ka kõrvalseisjana ei tea.
Vanad mehed ja Rock see teema on juba ära leiertatud, tunnistas Kullamäe ju ka poolfinaalide eel et austab vanameistreid ,seepärast tal neid meeskonnaski nii palju :D aga minu isikliku arvamuse järgi vajab Rock hädasti noorendamiskuuri , mitte et mul midagi vanameister Kriisa vastu oleks, müts maha tema ees, eriti sügisel Rockil rasketel hetkedel , oli ta kohati ainus mees kes visata julges ja ka viskas, paraku jääb ta aeglaseks ja kui teda peale passida kaitses siis ta ise endale kohta vabaks ei jõua võidelda ja ka kaitses jääb ta teistele jalgu aga eile kui ta Sokku mängujuhi koha peal asendas siis ta taipas küll mängu kiireks ajada ja kohe tekkisid Rockil võimalused ja ka kiired korvid. Arvan et täna oleks kindlasti suur abi Meistrist kes võiks ntx esimesel poolajal Kurbasele ja Dorbekule edukalt puhkuseminuteis anda ja ka Tarva meestele vigu raiduda, ebakindluse tekitamiseks aga kardan et ta ei saa täna minutitki mänguaega.
Õhtul siis näeb kes ja kuidas, tuleb kindlasti põnev mäng, võitnud sellest seeriast on kindlasti eesti korvpall , põnevust ja intriigi on kovpalli vaja nagu ka seda igavest Tartu-Tallinna vastasseisu, mida nagu enam eriti ei olegi sest üks meeskond on oma komplekteeritusega selgelt eest ära läinud, nii et intriigi ei saagi ollagi, kahju. Täna kindlasti parem võidab ja tänu Rakvere tublidele fännidele tuleb ka Tartus täismaja. Ise ma tänast tulemus ennustada ei julge, psühholoogilises plaanis on kindlastieelis Tarval, eilne võidu emotsioon ja kaotada neil pole midagi. Rocki mehed said tagasiteel kindlasti korraliku peapesu bussis , samas motivatsioonipuudust neil ei tohiks olla aga kui Tarvas hullu hakab panema kas nad psühhiliselt ära ei vaju , ei tea. Füüsiliselt ei annaks ka mingit eelist Rockile, seega tulemused võivad olla +20 mõlemale poole ja ka lisaaeg ja ühepunktiline võit on võimalik. Põnevust jätkub.
flymadman
Kasutaja
Postitusi: 147
Liitunud: 02 Aug 2014, 16:33

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas flymadman »

kihlveo kontorid ajavad tänase mängu eel hullu,raudne soosik rock ,lausa konf. 1.12-6.70
tarval pole täna kindlasti midagi kaotada,eilne emotsiooniline vōit kallutab vōimalused mōlemale poole 50-50.
Rocki meeskonnast ei saa aru kuidas ikkagi 3 joone tagant nii kehvasti vistud on,ok eilne mäng oli normaalse protsendiga aga eelmised 3 ikkagi väga kehvat.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ma ei süüdistaks Rocki ebaõnnestumises niipalju treenereid, kuigi on selge, et nemad vastutavad ja nende pead hakkavad esimesena lendama, aga meeskonna ülesehtamise kontseptsiooni tervikuna. Selline kolkapatriotistlik mentaliteet, kus domineerib eelista eestimaist, mis võib toita põllumajandust, aga mitte korvpalli. Leegionäride vajalikkusest olen siin ennegi rääkinud, aga kui ei jõua kohale, siis pole midagi teha. Nemad ei peaks mitte ainult mänge päästma, mis on selline tavaarusaam, vaid tõstma meeskonnasisest konkurentsi. Kohalikud staarid peaksid jalad kõhu alt välja võtma ning nad üle mängima, sest muidu tekivad mugavustsoonid, kus on teada, et konkurentsi sinu kohale pole ja koha eest päikese all eriti pingutama ei pea. Talts on terve hooaja püsinud heas vormis ning Rock on suuresti selle peal elanud. Teine, kes koha on välja mänginud, Tanel Sokk, Kriisast ei hakka rääkima. Kõik juba päris soliidses eas mängijad, aga nende järel kõmab tühjus. Ma isegi arvan, et ei peagi vaatama hirmkalleid end juba tõestanud võõrmängijaid, vaid sellised, kes meeskonda sobituvad ning täidavad mingeid lünki ning kellel on motivatsiooni. Petrukonis ei ole halb mängija, vaid Rockil ei ole sellist tüüpi mängijat vaja. Tänase suhtes kardan, et otsustavaks saab Rocki suurem füüsiline vastupidavus. Kõige suurem oht on mängujuhi koha peal, aga isegi kui Sokk skoori ei tee, võib keegi tema rolli üle võtta, peaasi, et palli üle toob ja söötu jagab. Kurbas on veelgi kergemini asendatav. Võivad vabalt nt Meistrit tema asemel kasutada. Rakverel on keerulisem, sest kui Ross, Hallik ja Umbrasko ära kukuvad, siis on selle meeskonna päevad loetud, sest nende asemele pole kedagi võtta. Kohtunike koha pealt jäi mulle eile selline mulje, mitte et pidevalt toimiks räige koduvile, kindlasti mitte, aga sellised 50:50 vaieldavad olukorrad otsustatakse automaatselt Rocki kasuks.
Kui puht mänguliselt vaadata, siis seekord on Cramo 4:0 finaali välja teeninud. Varasemate aastate kohta võis veel juhusest rääkida. Põhimõtteliselt võib Cramo mõne mängu ise ära kaotada, mitte et Rock võidab.
flymadman
Kasutaja
Postitusi: 147
Liitunud: 02 Aug 2014, 16:33

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas flymadman »

viimane lause meeldib,seda on ka kalev see hooaeg korduvalt teinud mōningades mämgus bbl ja eestikatel.
Kasutaja avatar
randomjoe
Kasutaja
Postitusi: 208
Liitunud: 05 Aug 2010, 11:07

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas randomjoe »

Well played. Jurtšenko nutab ka õnnepisaraid eetris. Rakvere on maapõhja taotud, nüüd saab veel aasta otsa laudurit libistada.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kris »

Mina Rocki finaalis päris maha ei kannaks. Ise olen täielikult Kalevi poolt, kuid Rockis on piisavalt sisu et mängud põnevaks teha. Pole üldse 4:0 kindel (eriti kui Kalevil ei juhtu just kõige parem päev olema). Kui Rock teeb head mängud (suur küsimärk), siis miks mitte seeria ka 6-7 mänguliseks.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

randomjoe kirjutas:Well played. Jurtšenko nutab ka õnnepisaraid eetris. Rakvere on maapõhja taotud, nüüd saab veel aasta otsa laudurit libistada.
Eile valas nutupisaraid siis? Minu meelest on tegu väga objektiivse kommentaatoriga.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Ilmselt sai täna väsimus otsustavaks. Kohati oli Rockil juba vibra sees nagu Sõber ütleb, keegi ei julgenud vastutust enda peale võtta aga Tarval ja isegi Rossil tundus kumm juba üsna tühi olevat. Sellistes mängudes on muidugi õnne ka vaja, üks otsustav hetk oli siis kui Tarva kuuepunktises eduseisus nad kolmese mööda panid. See võinuks olla murdemoment. Ja muidugi näitas Sokk taas, et viimastel veerandaegadel tasavägise mängu korral temast külmaverelisemat venda ei ole.

Finaalseerias on oluline roll psühholoogisel poolel. Kui Cramo pisut alahindab ja päris sajaprotsendilise duhhiga peale ei lähe, ei pruugi asi päris ühepoolseks jääda. Rolli võib mängida ka see, et Cramo pole ammu tugevaid mänge saanud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ross (ainult 3p), Hallik ja Umbrasko kukkusid teiseks poolajaks ära, Haughton ja Span midagi üritasid, aga Rockil oli jõudu rohkem. Kuna ma oma ennustustes tavaliselt ei eksi, siis oli tulemus loogiline, aga ma loodan siiralt, et kalev viitsib finaalis 4x+20 Rocki maapõhja taguda, sellest tõuseks Eesti korvpallile suur tulu, võib-olla sunniks mõningaid asju ümber hindama. Rock oli objektiivselt tugevam kui Tarvas ja sellest võetuna oli tulemus loogiline, aga Kalev on jälle objektiivselt tugevam kui Rock.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

vaim564 kirjutas:Ross (ainult 3p), Hallik ja Umbrasko kukkusid teiseks poolajaks ära, Haughton ja Span midagi üritasid, aga Rockil oli jõudu rohkem. Kuna ma oma ennustustes tavaliselt ei eksi, siis oli tulemus loogiline, aga ma loodan siiralt, et kalev viitsib finaalis 4x+20 Rocki maapõhja taguda, sellest tõuseks Eesti korvpallile suur tulu, võib-olla sunniks mõningaid asju ümber hindama. Rock oli objektiivselt tugevam kui Tarvas ja sellest võetuna oli tulemus loogiline, aga Kalev on jälle objektiivselt tugevam kui Rock.

Kas ka koondisele? Mulle sobiks seitsmemänguline seeria, kus Tartu koondislased saaksid end proovile panna päris kõvade leegionäride vastu.
Mina ei usu igal juhul 4:0 seeriasse, Rock tuli rongi alt välja, emotsioon on üleval. Samuti nagu ülal kirjutati, Cramo pole ammu tugevaid mänge saanud. Mina leian, et üks põhjustest, miks Rocki seeria nii pikaks venis, oli mängupaus. Saadaks visketabavus paika, Augustas terveks, tuleb tasavägine. Cramo ja Rocki vahelised mängud on alati olnud emba-kumba, kuigi jah, tuleb tunnistada, et viimastel hooaegadel play-offis on jõudude vahekord paigas olnud. Siin võib oletada jälle, aga oleks leedukad olnud eelmisel hooajal mängus, 4:0 vaevalt oleks tulnud. Ühe mängu võit oli väga lähedal.
Igal juhul oleks eelistanud ausalt öeldes, kui mänge alustatakse SSH-is. Tartu on mänginud parimad mängud võõrsil, samuti SSH Tartule mugav mängupaik.
Vasta