Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Oskar8 »

Mina isiklikult arvan, et klubi tegelikult üritab lihtsalt natuke odavamalt läbi ajada ja paar esimest kuud ilma Põhi PG-ta hakkama saada ja siis hooaja käigus tuuakse keegi juurde.

Ja isegi kui see plaanis polnud, siis ma olen ikkagi täiesti kindel, et hooaja viimases VTB mängus, Timmu enam Kalevi põhimängujuht ei ole.

Timmu Ja Tanel on mõlemad väga väga head mehed Eesti mõistes. Aga me oleme näinud mis sai kui Tanel oli põhimängujuht. Nad lihtsalt ei ole sellisel tasemel mehed, kus Kalev mängib. Vähemalt mitte põhimeestena.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4777
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Zog kirjutas:Huvitav et ühte asja pole veel keegi välja toonud... Eesti koondise ja Timmu seisukohast on ju Kaleviga liitumine väga hea. Kusjuures ma juhiksin tähelepanu sellele et kuna Timmu pole ju kunagi varem sellisel tasemel klubihooaega mänginud, siis ega me keegi ei tea ju täpselt, mis temaga saama hakkab.

Keegi siin lootis et sel hooajal näeme me Martin Dorbeku esiletõusu... mina panustan pigem sellele, et sel hooajal näeme me Veidemani liikumist mängujuhi positsioonile. Kui on valida Veidemani ja Rossi vahel, või kui nad peavad korraga platsil olema, siis mängujuhiks paneks mina küll igal juhul Veidemani. Lõppude lõpuks, Veideman ja Ross korraga oleks ju päris kõva tagapaar... teravust peaks vähemalt jaguma ja samas mõlemad viskavad kolmest ka piisavalt hästi. Ainult söötmisega võib probleeme tekkida.
Leian jälle vastupidi, et koondise seisukohast oleks see päris nukker, kui Veidemani hakataksegi nüüd mängujuhi positsioonile suruma - ainus mees hetkel, kes on võimeline rahvusvahelisel tasemel ründava tagamängijana tegutsema ja nüüd tõstame ta selt positsioonilt ära?!

Selgita palun ka seda, miks sa arvad, et Ross on mängujuhina kehvem variant kui Veideman? Kas ta tundub sulle tõesti nii egomaniakaalse mängijana, et teistega arvestada ei suuda?
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Ma ei välistaks üldse ka sellist varianti, et Ross kujuneb põhikohaga mängujuhiks ja Sokk annab talle pigem vahetust.
And
Kasutaja
Postitusi: 774
Liitunud: 08 Okt 2007, 15:11

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas And »

Ma arvan, et tasuks vähe õhku välja lasta ja oodata esimesed mängud ära.
Jah, Sokku ja Machadot ei saa võrrelda, nad on täiesti erinevad mängujuhid. Aga vaevalt Varrakul see kooslus "lambist" valitud on ja vaevalt selle põhjus ka väike eelarve on. Küllap tal on oma nägemus ja saame näha, kuidas see toimima hakkab.
Mina ei ütleks, et selle hooaja roster kõvasti nõrgem oleks. See on lihtsalt erinev ja on paar uut meest, keda me pole veel mängimas näinud. Ning eelmisest hooajast on ootused suured, muud midagi. Kui eelarve nii ülikehv oleks, siis poleks Freimanist siia toodud.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

puhtalt mängujuhina on Timmu muidugi oma vanemast vennast parem. Aga probleem on pigem selles, et tänapäevane korvpall nõuab natukene teistsugust mängujuhti. või noh vähemalt seda, et meeskonnas oleks selline teise ampluaaga mängujuht ka (keda täna Cramos ei ole). Isegi enamik Euroopa koondiseid mängitab PG kohal mingit ameeriklast (kui just päris Teodosicit või vähemalt Satoranskyt endal käepärast pole). Ehk tänapäeva korvpall nõuab lihtsalt sellist tüüpi mängujuhti ka meeskonda ja ilma selleta jäädakse liiga tihti trammi alla. Timmu oleks suurepärane esimene vahetus PG kohale, saaks teatud hetkedel taktikat muuta jne. Aga ma ei usu, et eurosarjas või VTBs võib mingit edu saavutada ilma Machado tüüpi meheta pointis. Jah päris sama kvaliteediga meest selle hinnaga ilmselt ei leia aga ma usun ka, et paari kuu pärast tuuakse mõni suhteliselt odav aga ambitsioonikas mees, näiteks otse ülikoolist, antakse aega Euroopa kossuga harjuda ja päris 35 min meest ka vaja ei ole, kui Timmu olemas.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

And kirjutas:Ma arvan, et tasuks vähe õhku välja lasta ja oodata esimesed mängud ära.
Jah, Sokku ja Machadot ei saa võrrelda, nad on täiesti erinevad mängujuhid. Aga vaevalt Varrakul see kooslus "lambist" valitud on ja vaevalt selle põhjus ka väike eelarve on. Küllap tal on oma nägemus ja saame näha, kuidas see toimima hakkab.
Mina ei ütleks, et selle hooaja roster kõvasti nõrgem oleks. See on lihtsalt erinev ja on paar uut meest, keda me pole veel mängimas näinud. Ning eelmisest hooajast on ootused suured, muud midagi. Kui eelarve nii ülikehv oleks, siis poleks Freimanist siia toodud.
Jah ega kui esimesi mänge pole näinud on loomulikult midagi raske öelda ,aga mäletan ise väga hästi eelmist hooaega ,kui Varraku üks nägemus oli just ,et kõige olulisem on tuua hea tasemega mängujuht ,kelleks Machado just oli ,tekib küsimus ,miks siis ei hakatud Sokku jahtima samas kui mees oli klubita ja lõpuks maandus Tarvas.Ja kui nüüd seda algavat hooaega vaadata siis tundus ju ,et Varrak jätkab sama seisukohaga ,et tuleb tuua tugev mängujuht,samas ,ei teinud ju Sokk ka mingit erilist arengut eelmine hooaeg ,et ta kohe nüüd põhimängujuhiks pandi.Ehk kogu selle pika jutu mõte on see ,et Varraku mängujuhi valikus puudub loogika.Ja usun ,et ehk hakkavad mõtlema teisiti siis kui on esimesed suured surakad ära saadud ,just Rockilt Eesti Meistriliiga avamängus ja siis VTB sarjas.
Kasutaja avatar
Zog
Kasutaja
Postitusi: 1244
Liitunud: 26 Juul 2008, 23:39

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Zog »

Uhhuu kirjutas:Selgita palun ka seda, miks sa arvad, et Ross on mängujuhina kehvem variant kui Veideman? Kas ta tundub sulle tõesti nii egomaniakaalse mängijana, et teistega arvestada ei suuda?
Oi ei, kaugel sellest, ma arvan et Rossi üks kõige positiivsemaid omadusi just see ongi, et ta võib küll ise palju skoori teha, aga hingelt on ta 100% meeskonnamängija ja näiteks see, kuidas ta Rakveres kaaslasi ergutas ja toetas meeldis mulle kohe väga. Aga lihtsalt mõeldes tema oskuste peale... tema trump on selgelt 1-1 mäng ja eriti just pidurduse pealt keskpositsioonivise, mida ta minu meelest valdab peaaegu et NBA tasemel. Paraku sellisele viskele tavaliselt kahekesi peale ei tulda, ja sellepärast ei teki sealt ka teistele söötmiseks eriti palju häid võimalusi. Nii võibki juhtuda, et kui Ross toob palli üle, Ross võtab vastase 1-1 ette ja Ross viskab peale, siis ülejäänud meeskond võib natuke pildilt kõrvale jääda. Teine asi on see, et see, kas need visked sisse või mööda lähevad sõltub suuresti sellest, kui palju tal energiat alles on... kui ta mängus 35 minutit platsil on ja nendest 25 palli ka veel üle toob siis ma kardan et viimasel veerandajal on tal jalg juba päris tönts ja mõtlemine ka veidi kokku jooksnud. Ning VTB kaitse on kindlasti hoopis midagi muud, kui see mida nt Rock meistriliigas tema vastu mängis.

Veidemanist rääkides siis minu maitse järgi on just temal kõigist Eesti korvpalluritest parimad eeldused mängujuhi positsioonil mängimiseks, ja nr. 2 positsioonile oleks minu esimene valik hoopis Kurbas. Praegu on tal lihtsalt kogemustest puudu ja nagu ta ise rääkis siis maa-ala vastu ei teadnud mida teha koondises jne, aga neid asju saab veel tema vanuses õppida. Pidevalt tuleb ju Ameerikast Euroopasse noori mängujuhte, kes siinsetest liikumistest ja maa-ala kaitse vastu mängimisest suurt midagi ei tea, aga kelle pallitehnika on hea ja kes füüsiliselt on võimsad, ning nii mõnestki kasvab välja Euroopa tasemel tippmängujuht. Ei näe, miks Veideman ei võiks seda sama rada läbi käia.
vaatleja
Kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 16 Sept 2009, 12:48

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaatleja »

Akira kirjutas:Mina kardan Timmu liitumise puhul hoopis muud. Jah ma olen nõus, et tal on puudusi ja kipub tihti kinni jooksma, mille tagajärjeks on pallikaotused, vead ning sellest tulenev ebastabiilsus, kuid on veel üks suur miinus, mida aga pigem kulisside taga räägitakse.

Nimelt tema meeskonnavaim või õigemini selle puudumine. Tema läbisaamine meeskonnaga, eriti veel siis kui peaks tulema kaotusi, ei kannata kriitikat.
Siin võib olla ka isiksuste kokkupõrgetega tegemist. Näiteks Rocki päevadel sai Timmu Visnapuuga poolteist aastat pealtnäha hästi läbi. Kullamäega keeras aga kiiresti tülli, nii et edaspidi välistas Rockiga liitumise. Tarvas tundus Sõbraga suur sõber olema ja Varrak on temaga koondises kokku puutunud. Ju siis arvab et saavad hakkama.
spartaklane kirjutas:Jah ega kui esimesi mänge pole näinud on loomulikult midagi raske öelda ,aga mäletan ise väga hästi eelmist hooaega ,kui Varraku üks nägemus oli just ,et kõige olulisem on tuua hea tasemega mängujuht ,kelleks Machado just oli ,tekib küsimus ,miks siis ei hakatud Sokku jahtima samas kui mees oli klubita ja lõpuks maandus Tarvas.Ja kui nüüd seda algavat hooaega vaadata siis tundus ju ,et Varrak jätkab sama seisukohaga ,et tuleb tuua tugev mängujuht,samas ,ei teinud ju Sokk ka mingit erilist arengut eelmine hooaeg ,et ta kohe nüüd põhimängujuhiks pandi.Ehk kogu selle pika jutu mõte on see ,et Varraku mängujuhi valikus puudub loogika.Ja usun ,et ehk hakkavad mõtlema teisiti siis kui on esimesed suured surakad ära saadud ,just Rockilt Eesti Meistriliiga avamängus ja siis VTB sarjas.
Selle suve jätkamisotsuse järgsetest esimestest Varraku intekatest on jäänud meelde, et tänavu pidas olulisemaks pikkadest meestest alustamist ja arvas et tagamehi rohkem saadaval, nendega olevat rohkem aega. Aga jääb tõesti selline mulje et mida aeg edasi, seda rohkem hakkas komplekteerimise edenedes eelarve kitsikus kummitama ja raha pani valikule piirid.
Ses mõttes hea meel, et Timmu on terve tänavuse hooaja silma all ja saab näha kuidas ta VTB-s hakkama saab. See annab mingil määral aimu, kas tast edaspidi koondise jaoks on abi või mitte
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4777
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Zog kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Selgita palun ka seda, miks sa arvad, et Ross on mängujuhina kehvem variant kui Veideman? Kas ta tundub sulle tõesti nii egomaniakaalse mängijana, et teistega arvestada ei suuda?
Oi ei, kaugel sellest, ma arvan et Rossi üks kõige positiivsemaid omadusi just see ongi, et ta võib küll ise palju skoori teha, aga hingelt on ta 100% meeskonnamängija ja näiteks see, kuidas ta Rakveres kaaslasi ergutas ja toetas meeldis mulle kohe väga. Aga lihtsalt mõeldes tema oskuste peale... tema trump on selgelt 1-1 mäng ja eriti just pidurduse pealt keskpositsioonivise, mida ta minu meelest valdab peaaegu et NBA tasemel. Paraku sellisele viskele tavaliselt kahekesi peale ei tulda, ja sellepärast ei teki sealt ka teistele söötmiseks eriti palju häid võimalusi. Nii võibki juhtuda, et kui Ross toob palli üle, Ross võtab vastase 1-1 ette ja Ross viskab peale, siis ülejäänud meeskond võib natuke pildilt kõrvale jääda. Teine asi on see, et see, kas need visked sisse või mööda lähevad sõltub suuresti sellest, kui palju tal energiat alles on... kui ta mängus 35 minutit platsil on ja nendest 25 palli ka veel üle toob siis ma kardan et viimasel veerandajal on tal jalg juba päris tönts ja mõtlemine ka veidi kokku jooksnud. Ning VTB kaitse on kindlasti hoopis midagi muud, kui see mida nt Rock meistriliigas tema vastu mängis.

Veidemanist rääkides siis minu maitse järgi on just temal kõigist Eesti korvpalluritest parimad eeldused mängujuhi positsioonil mängimiseks, ja nr. 2 positsioonile oleks minu esimene valik hoopis Kurbas. Praegu on tal lihtsalt kogemustest puudu ja nagu ta ise rääkis siis maa-ala vastu ei teadnud mida teha koondises jne, aga neid asju saab veel tema vanuses õppida. Pidevalt tuleb ju Ameerikast Euroopasse noori mängujuhte, kes siinsetest liikumistest ja maa-ala kaitse vastu mängimisest suurt midagi ei tea, aga kelle pallitehnika on hea ja kes füüsiliselt on võimsad, ning nii mõnestki kasvab välja Euroopa tasemel tippmängujuht. Ei näe, miks Veideman ei võiks seda sama rada läbi käia.
Veideman on siiski juba 24-aastane. Ta on kogu oma karjääri mänginud number kahe peal, tehes vaid sutsakaid mängujuhi kohal, kui kedagi paremat tol hetkel võtta pole olnud. Ka eelmise hooaja mängis ta sisuliselt eksklusiivselt number kahe positsioonil. Ma kardan, et ta ei saavuta kunagi seda vilumust, mis on Timmul näiteks mängijate kohtadele paigutamise või rünnaku rütmi ja stiili valimise osas.

Kurbas koondise esi number kahena tekitab mus õudusjudinaid. Kirjutasin juba mõni aeg tagasi Eurobasketi teema all, miks ma ei näe, et tal oleks eeldusi Euroopa keskmike või tippude vastu ründava tagamängijana stabiilselt tegutseda. Ei hakka seda siinkohal uuesti välja tooma. Minu jaoks avalduvad ta võimed kõige paremini väikese ääre positsioonil. Lõpetan veel ühe mõttega, mille olen siin foorumis korra juba välja öelnud: kasutame oma parimaid mängijaid positsioonil, kus nad kõige efektiivsemad on, mitte augutäitena.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Keegi spordi uudiseid vaatas? kellegi kohta öeldi midagi juba? ma ei näinud algust.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Spordiuudistest siis selgus, et Boone jõuab alles täna õhtul Eestisse ja ukrainlasega on mingid jamad ning praegu peetakse plaane ilma temata.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

No vb otsivad siis ukrainlase asemele kellegi teise.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4777
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

ETV klipis võib meeskonnaga treenimas näha ka USA-sse mängima-õppima siirduvat Kotsarit. Huvitav oleks teda kahe välismaalasest pika puudumisel nädalavahetusel Kalevi eest mängimas näha.
MEGA IRW
Kasutaja
Postitusi: 393
Liitunud: 06 Nov 2013, 21:06

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas MEGA IRW »

Ma olen Oskariga nõus, et kõik naiivitarid, kes korrutavad "aga meil on Freimanis" saavad väga valusa äratuse, kui Sokk-Ross-Killingsworth-Boone combot reaalsuses näevad. 4-5 võitu tundub maksimum selle rosteriga.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Aga lihtsalt mõeldes tema oskuste peale... tema trump on selgelt 1-1 mäng ja eriti just pidurduse pealt keskpositsioonivise, mida ta minu meelest valdab peaaegu et NBA tasemel. Paraku sellisele viskele tavaliselt kahekesi peale ei tulda, ja sellepärast ei teki sealt ka teistele söötmiseks eriti palju häid võimalusi. Nii võibki juhtuda, et kui Ross toob palli üle, Ross võtab vastase 1-1 ette ja Ross viskab peale, siis ülejäänud meeskond võib natuke pildilt kõrvale jääda.
No raske öelda. Ma eelmisest hooajast mäletan ka momente, kus ta väga skoori ei teinudki aga riputas Houghtonile või sellele teisele Tarva mustale perfektseid passe korvi kohale või siis murdis läbi ja andis korraliku passi kellelegi küljejoonele. Mulle jättis ta pigem mulje kui mängijast, kes väga isetseja ei ole ja suudab oma mängustiili vastavalt treeneri nõudmistele kohandada.
Vasta