Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Veiks
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 04 Dets 2013, 18:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Veiks »

spartaklane kirjutas:
MEGA IRW kirjutas:Juhtuma hakkab see, et vastaste esituses näeb väga ilusat korvpalli, korralikud pealtpanekutd, lihtsad vabaksmängimised korvi alla jne jne. Kui õnnestub emotsiooni alla suruda ja vaadata kliiniliselt, et lihtsalt kas keegi teeb häid liigutusi, vahet pole, mis meeskonnas, siis on ju huvitav.
Uhhuu kirjutas:Praeguse koosseisuga on paraku juba väga täpselt ette teada, mis mängus juhtuma hakkab; ja see ei ole meeldiv vaatepilt.
Unustage ära need jutud kellegi juurde toomisest,ei tooda siia juurde kedagi ,lihtsalt on vaja rohkem harjutada kokkumängu.Ütles ju Varrak ise ka ,et praegusel hetkel ei näe ta vajadust kedagi juurde tuua ,sest kõik on ju rotatsioonis ja kui tänast mängu vaadata siis kaotati ju napilt ja võideldes,samas kui see viimane vise poleks läinud oleksime ju võitnud ,nii ,et kadunud pole veel midagi ja läheme nüüd vastu Himkile järgmist kohustusliku kaotust saama aga alati peab ikkagi usk jääma,et kunagi hakkame ka võitma.
Varrak ütles, Varrak ütles... Kui mul raha pole, siis ma võin ka öelda, et tegelikult mulle õlu ei maitsegi
Limitless18
Kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 01 Mai 2015, 16:19

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Limitless18 »

Basket TV saates sai siis teada, et Sõber jahib juba Sood. Arvan, et lõpuks ka saab oma tahtmise.
armando007
Kasutaja
Postitusi: 69
Liitunud: 01 Apr 2015, 14:24

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas armando007 »

Hooaja alguses Varrak hõikas välja,et eesmärk on näidata ilusat mängu mis rahvale meeldib.Aus olla,siis hetkel on asi sellest kaugel ja läheb ilmselt hullemaks,kui rotatsioonis muutusi ei toimu.Kaks kõige tähtsamat positsiooni on alamehitatud.Aus olla,siis ma ei kujuta mis plaan oli,kui komplekteerima hakates jäetakse kaks kõige tähtsamat positsiooni nii alamehitatuks,samas võeti meeskonda Soo kes on sulaselge overkill kui arvestada konkurentsi tema positsioonil ja rahalist seisu.Teada oli ju,et tuleb tihe hooaeg tugevate mängudega.See on sulaselge masohhism minuarust.Sellise komplekteerimisega võib mängida BBL+Alexela,mitte kahte tugevat välissarja.Samas Soo istub pingil ja Dorbek on Alexela tase mängujuhina.Raha ei ole,ok,aga miks mitte loobuda mõnest vennast ja tuua kas või üks keskmise tasemega PG või C ? Vist oli ka mingi pisike vangerdamisruum rahaliselt nagu mäletan.Ehk siis Soo+Dorbek+see vangerdamisruum - saaks ühe PG või C tuua küll ma usun,sest graafikut vaadates ma ei taha teada mis hakkab saama kui tuleb füüsiline mõõn või vigastused.

Kõik see puhas teooria ja mõttelend,aga midagi tuleb siin muuta ja loodan,et asjapulgad seal juhtkonnas ka aduvad seda....
Limitless18
Kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 01 Mai 2015, 16:19

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Limitless18 »

armando007 kirjutas:Hooaja alguses Varrak hõikas välja,et eesmärk on näidata ilusat mängu mis rahvale meeldib.Aus olla,siis hetkel on asi sellest kaugel ja läheb ilmselt hullemaks,kui rotatsioonis muutusi ei toimu.Kaks kõige tähtsamat positsiooni on alamehitatud.Aus olla,siis ma ei kujuta mis plaan oli,kui komplekteerima hakates jäetakse kaks kõige tähtsamat positsiooni nii alamehitatuks,samas võeti meeskonda Soo kes on sulaselge overkill kui arvestada konkurentsi tema positsioonil ja rahalist seisu.Teada oli ju,et tuleb tihe hooaeg tugevate mängudega.See on sulaselge masohhism minuarust.Sellise komplekteerimisega võib mängida BBL+Alexela,mitte kahte tugevat välissarja.Samas Soo istub pingil ja Dorbek on Alexela tase mängujuhina.Raha ei ole,ok,aga miks mitte loobuda mõnest vennast ja tuua kas või üks keskmise tasemega PG või C ? Vist oli ka mingi pisike vangerdamisruum rahaliselt nagu mäletan.Ehk siis Soo+Dorbek+see vangerdamisruum - saaks ühe PG või C tuua küll ma usun,sest graafikut vaadates ma ei taha teada mis hakkab saama kui tuleb füüsiline mõõn või vigastused.

Kõik see puhas teooria ja mõttelend,aga midagi tuleb siin muuta ja loodan,et asjapulgad seal juhtkonnas ka aduvad seda....

Ma vaidleks natukene vastu...nimelt just selle poolest, et ei ole suudetud ilusat mängu näidata, mis rahvale meeldib. Minu arust on. Rünnak on tegelikult üpriski okei. Mäng on üsna kiire ja edasiminek on tajutav. Kui vaja tuleb korvi alt, kui vaja pannakse kolme. Kiiresti minnakse üle(vanasti mängis Kalev nagu Eesti koondis alagrupi esimestes mängudes, nüüd nagu viimastes). Distsiplineeritud joonise järgi rünnak on tasakaalus juhuslike ettevõtmiste ja visetega. Jääbki tunne, et selle kõige saavutamise kõrvalt on lihtsalt kaitse kõvasti kannatanud.

Natukene meenutab mingite aastate Tarvast, kus kõigiga suudeti rünnakul üsna võrdselt mängida, aga kuna kaitse oli teisejärguline, siis midagi eriti ei saavutatud.

Eks treeneritel on ees raske ülesanne ja mingisugune kompromiss tuleb leida.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Oleks vaja treeneri pingile meest kes suudaks kaitse pidama panna.
armando007
Kasutaja
Postitusi: 69
Liitunud: 01 Apr 2015, 14:24

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas armando007 »

Ei kohati on ilus vaadata,ma olen sellega täiesti nõus.Pigem mõtlesin üldpilti.Teatud asjad nagu kehv kaitse,pallikaotused jms praak rikub vähemalt minu jaoks asja ära.Mis annab suure eelduse praagi tekkimiseks on väsimus,valel positsioonil mängimine jms.Nii,et jõuame jälle sinna komplekteerimiseni.Kaitset ja kokkmängu saab paremaks kindlasti lihvida,samas probleem nr.1 tundub minu arvates endiselt olevat komplekteeritus.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Kui võtta aluseks komplekteeritus siis võiks kõik mehed välja vahetada kuna selle aasta tiim on väga ühtlane.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Rio kirjutas:Kui võtta aluseks komplekteeritus siis võiks kõik mehed välja vahetada kuna selle aasta tiim on väga ühtlane.

Mõte on ikkagi selles, et Soo ja Olmre on välissarjade kontekstis ebavajalikud mängijad ning üksnes eestikate tarbeks pole mõtet neid meeskonnas hoida, kuna mängitakse vaid 14 mängu võistkondade vastu, kes pole Rock (nendega on 4 kohtumist). Samuti pole Dorbek teinud arengus vajalikku sammu edasi ja mängib vaid hädavaevu rahvusvahelise taseme välja.
goldfinger
Uus kasutaja
Postitusi: 19
Liitunud: 07 Sept 2015, 11:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas goldfinger »

armando007 kirjutas:Samas Soo istub pingil ja Dorbek on Alexela tase mängujuhina.Raha ei ole,ok,aga miks mitte loobuda mõnest vennast ja tuua kas või üks keskmise tasemega PG või C ? Vist oli ka mingi pisike vangerdamisruum rahaliselt nagu mäletan.Ehk siis Soo+Dorbek+see vangerdamisruum - saaks ühe PG või C tuua küll ma usun,sest graafikut vaadates ma ei taha teada mis hakkab saama kui tuleb füüsiline mõõn või vigastused.

Kõik see puhas teooria ja mõttelend,aga midagi tuleb siin muuta ja loodan,et asjapulgad seal juhtkonnas ka aduvad seda....
Kahtlemata tuleb muuta, aga klubi rahakoti sisu on meie eest riigisaladusena peidus hoitud. Aga arvan, et Dorbeku ja Soo pealt vabanevast rahast saaks ehk maksimaalselt 1/4 mõne rahvusvahelisel areenil end tõestanud PG või C jaoks, nii et see variant kipub lihtsalt mõtteks jääma.
Korraga kahe praeguse põhirosteri mehe vigastus oleks selge kriis ja kui keegi peaks mängus siis veel vigadega kimpu jääma, katastroof. Jagan 100% Uhhuu mõtet
Uhhuu kirjutas:aga praegu tundub vägisi, et Sood on ootamas Toomas Raadiku saatus. Fakt on, et kui Sool ka järgmised kuu aega vahele jäävad, pole tast mänguliselt enam suurt tolku ka siis, kui keegi vigastada peaks saama.
Mulle tundub, et pikemas perspektiivis oleks mõttekam mõne hirmtugeva vastase käest nüüd lähemal ajal vastu võtta paar taktikalist kaotust ja mängitama julgemalt kogu rosterit, sh ka Olmret, Dorbekut ja Keedust. See võib hiljem end protsentidega tagasi tuua.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas ok »

Sõbral on juba hunnik selliseid 195 ja 200 vahel olevaid 2-3 positsiooni mängijaid: Maric, Stumbris, Kovacevic, Jõesaar. Lisaks veel Paiste, Raap ja Peterson, kes pole ka mängujuhid, vaid pigem nr 2-d. Mis see Soo seal veel tegema peaks?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Vaatasin järgi, et milline on pallikaotuste arv sel hooajal võrreldes eelmisega. Vahe ei olegi justkui katastroofiline, aga on siiski üksjagu suur: kasv on olnud umbes 20%, 13,7 vs 16,2 (VTB-s). Vastaste puhul on antud näitaja aga 12,0 vs 9,0 ja see kõneleb vist eelkõige meie kaitse agressiivsuse kahanemisest.

Kahjuks puudub selline kategooria nagu points from turnovers, aga silma ja mälu järgi pakuks, et just selles valdkonnas ollakse eelmise aastaga võrreldes tohutult järgi antud. Eelmine hooaeg tuli kolmandik pallikaotustest Machado poolt, aga need tekkisid enamjaolt teravuse pealt ja leidsid aset korvialuses tsoonis. Sel aastal on pallikaotused jaotunud ühtlasemalt (enim ehk 3,2 on neid Killingsworthil, mis on pika mängija kohta kohutav näitaja), aga need tulevad pigem kõige valusamate, ja samas kergemini välditavate kohtade peal: 1) kolmepunktijoone taga, kui lühike annab pikale, või vastupidi, pehme söödu, mis lõigatakse vahelt ja päädib pea alati kiirrünnakuga; 2) otsaaudi lohakas lahtimängimine või lauapalli võitmise järel otse vastasele söötmine (mõlemad on eelkõige Killingsworthi spetsialiteet).
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Uhhuu kirjutas:Vaatasin järgi, et milline on pallikaotuste arv sel hooajal võrreldes eelmisega. Vahe ei olegi justkui katastroofiline, aga on siiski üksjagu suur: kasv on olnud umbes 20%, 13,7 vs 16,2 (VTB-s). Vastaste puhul on antud näitaja aga 12,0 vs 9,0 ja see kõneleb vist eelkõige meie kaitse agressiivsuse kahanemisest.

Kahjuks puudub selline kategooria nagu points from turnovers, aga silma ja mälu järgi pakuks, et just selles valdkonnas ollakse eelmise aastaga võrreldes tohutult järgi antud. Eelmine hooaeg tuli kolmandik pallikaotustest Machado poolt, aga need tekkisid enamjaolt teravuse pealt ja leidsid aset korvialuses tsoonis. Sel aastal on pallikaotused jaotunud ühtlasemalt (enim ehk 3,2 on neid Killingsworthil, mis on pika mängija kohta kohutav näitaja), aga need tulevad pigem kõige valusamate, ja samas kergemini välditavate kohtade peal: 1) kolmepunktijoone taga, kui lühike annab pikale, või vastupidi, pehme söödu, mis lõigatakse vahelt ja päädib pea alati kiirrünnakuga; 2) otsaaudi lohakas lahtimängimine või lauapalli võitmise järel otse vastasele söötmine (mõlemad on eelkõige Killingsworthi spetsialiteet).
Kust eilise mängu stati näeb ? Minu arust tegi Veidekas üle 5 pk
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas elchukakabra »

Siin stats üleval ja Veidekal kirjas 5 TO

http://www.fibaeurope.com/fibaeuropecup ... H-3-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Josh Boonest on saanud seal ka Oscar Boone :)
Kasutaja avatar
volume
Kasutaja
Postitusi: 363
Liitunud: 18 Nov 2006, 19:36

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas volume »

elchukakabra kirjutas:Siin stats üleval ja Veidekal kirjas 5 TO

http://www.fibaeurope.com/fibaeuropecup ... H-3-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Josh Boonest on saanud seal ka Oscar Boone :)
Ta nimi ongi Oscar Joshua Boone.
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas elchukakabra »

Minu paha :)
Vasta