Mul väga lähedane arusaam Uhhuu-ga. St arusaam ühtib puuduste osas, lahendused oleks vb erinevad (vb ka mitte)Uhhuu kirjutas:Sokk ja Dorbek mängivad kate-kattest iga mäng. Ei ütleks, et Sokk seda mängida ei oska. Boone toob arvestatava osa oma punktidest just pick`n`rollist. Küll aga võib öelda, et meie selle hooaja kate-kattest mäng on eelmise aastaga võrreldes ühekülgsem, kuna tagamängijad, kui nad vabanevad, ei liigu mitte korvi alla, s.t ei loo teravust, vaid piirduvad enamasti „õunaga“ vabaviskejoone lähistelt.Maxi kirjutas:Pick and Rolli ei oska see hooaeg meil ükski tagamees, mängujuht võiks seda osata. Kui me räägime 4 söötu mängust, siis see ei ole väga tõsine näitaja. VTB 10 mänguga on per 40 andnud sööte, Sokk 6,57; Veidekas 6,13; Dorbek 5,88.japs kirjutas: Ei taha siin Soku liialt kiita (sest ka nõrkuseid piisavalt), aga millega ta siis hakkama ei saa?
Ei taha alati eelmise hooajaga kõrvutada, aga eelmine hooaeg põhi PG 9,2 söötu per 40.
Aga ma ei olegi konkreetselt öelnud, et Sokk ei saa hakkama vaid ta ei sobi sellesse meeskonda, pigem on hea mängu eelduseks nõrgematel satsidel domineerivama mängujuhi omamine.
Soku plussid on väga stabiilne vise ja tugev akadeemiline korvpall, need aga ei tule väga hästi välja kui ülejäänud sats kõrval on sitt. Tervet satsi ei saa paremaks teha, küll aga saab mängujuhti.
Kalevile sobiks ideaalselt selline Cooper, Hayes, Fortson. Kunagi mängis veel selline mees nagu Aaron Miles Krõljas. Ma saan aru et selle kvaliteedi jaoks raha pole, aga siis tuleb proovida mõnda väljapraagitud meest nagu eelmine aasta
Muide, neile kes räägivad et "puhast" Point Guardi pole meeskondades ja sellepärast meeskonnal ühekülgne mäng... Golden State mängib ka ilma puhta mängujuhita, ei ütleks et king kusagilt pigistaks.
Timmu resultatiivsete söötude arv on tõepoolest väiksem kui Machadol, kuid see-eest on Veidemani ja Dorbeku vastav näitaja eelmise hooajaga võrreldes hüppeliselt kasvanud. Varrak on seda ju isegi öelnud, et eelmine aasta oli pall suurema osa ajast just Machado käes ja tema oli see, kes ka otsustava söödu andis, samas kui sel aastal on Timmu pigem n-ö teise söötja rollis. Samuti on kogu meeskonna resultatiivsete söötude arv VTB-s eelmise hooajaga võrreldes hoopis kahe võrra suurenenud.
See ei tähenda, et meil ei oleks mängujuhtimise osas suuri probleeme. Neist kolm suurimat on minu meelest: 1) Soku väljakult puudumisel kipub mäng kinni jooksma; 2) tugeva kaitsesurve korral pole Timmu ega Dorbek võimelised looma teravust, samuti ei tule sellises olukorras abi Rossilt; 3) liiga tihti ei märgata sööta vabanenud korvialusele mängijale.
GSW on lisaks tagaliinile üsna erandlik ka tsentri osas, ega ole parim näide. Parem oleks kõrvutada VTB-ga – kas seal on mõni sats, kelle põhimängujuhi kohal ei toimetaks puhas mängujuht? Eesti liiga puhul on heaks näiteks sellest, mis juhtub, kui pole puhast mängujuhti, selle aasta Rakvere Tarvas.
Kate-kattest mängu puudumist ei saa küll Sokule ette heita.
Tugeva surve korral loob Sokk küll ses osas teravust, et mängib oma mehest mööda. Aga nõus sellega, et sellele ei järgne otsustavat teravust korvile (vahetpole, kas ise minek või sööt). Samas kes seda tugevat kaitset suudavad mängida? Üldiselt meeskonnad, kelle vastu nagunii raske võitu võtta.
Meeskonna res söötude arv on tõusnud ja see on hea näitaja.
Maxilt küsiks täpsustuseks, et kus sa statistikat võtad? VTB lehelt leian mina res söötude kohta andmeid: Sokk 4,3 Veideman 3,0 Dorbek 2,4 Keedus 1,9 Arbet 1,8 Ross 1,7. Eelmisel hooajal Machado 7,7 Skele 2,0 Veideman 1,9 Keedus 1,2 Arbet 1,1 Dorbek 1,0. Kogu meeskonna peale sel hooajal 18,3 eelmisel 16,2.