Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Rio kirjutas:Mis Rossi puudutab siis mul on hea meel, et Veidekas suutis jälle välismaalse pingile mängida (eelmine aasta Skele).
See väide kuulub paraku jälle mütoloogia valdkonda. Veideman tegi väga hea hooaja teise poole, kui ta detsembri lõpus kahekuuliselt vigastuspausilt naases. Skele sai omakorda vigastada jaanuari lõpus ja oli samuti kaks kuud audis. Üheaegselt olid nad rivis seega vaid umbes poole kogu hooajast. Ja ei olnud see Skele mäng enne vigastuspausi sugugi nii halb, kui siin väitma kiputakse:

http://www.vtb-league.com/en/player/arm ... ?sid=89632" onclick="window.open(this.href);return false;

Kui oleks võimalik asendada Ross kohe homne päev Skelega, siis oleksin kahe käega poolt, sest: 1) ta on Rossist parem mängujuht (ta oli 2013. aasta EM-il Läti koondise teine mängujuht); 2) ta on parem kaitsemängija (Rossiga võrreldes pole see muidugi märkimisväärne saavutus); ja 3) erinevalt Rossist oli ta võimeline VTB-s teravust looma. Olen näinud teda sel hooajal kahel korral Eesti klubide vastu BBL-is mängimas. Kuigi kontekst ei ole VTB-ga võrreldav, jättis ta igati elusa mulje.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Tänapäeva bbl ei ole Vtb ! Ross tegi ka eelmine aasta bbl tegusi ja usun, et teeks ka see aasta seal head mängud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Rio kirjutas:Tänapäeva bbl ei ole Vtb ! Ross tegi ka eelmine aasta bbl tegusi ja usun, et teeks ka see aasta seal head mängud.
Palun arenda oma funktsionaalset lugemisoskust. Ma ütlesin, et „KUIGI BBL EI OLE VTB-ga VÕRRELDAV“ jättis ta elusa mulje: s.t kiirus ja osavus tundusid olevat samal tasemel, mis eelmisel hooajal.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Siis su aju saab funksionaalselt aru, et Rossi ei ole mõtet asendada Skelega :D
armando007
Kasutaja
Postitusi: 69
Liitunud: 01 Apr 2015, 14:24

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas armando007 »

Rio kirjutas:Siis su aju saab funksionaalselt aru, et Rossi ei ole mõtet asendada Skelega :D

Mõte oli ma usun,et Skele oleks mängijatüübilt hetke Cramosse parem valik kui Ross.Rossi kasutegur avalduks taolises mängujoonises kus ta hurraa pealt loopida saaks.Aga meie mänguplaaniga see ei sobi.Skele on mängujuhina ja kaitses pädevam.Ross võib ju kontserte püsti panna,pani ka eelmine aasta,aga hetkel Cramos pole ta ülesanne Elvist mängida. :) Siia on pigem taolist venda vaja kes musta tööd teeb ja kelle pealt kaitses ei kärise.Mitte,et ma ise nüüd Skelet uuesti Cramos näha tahaks,pigem mitte.Lihtsalt mõnes elemendis on Skele ka minu silmis Rossist üle.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 699
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Maxi »

Huvitav on õhku visata küsimus, et kui Varrak oleks Dorbekut varem usaldanud algkoosseisu ja stabiilselt mängima, siis kas selliseid esitusi oleks võinud juba varem oodata.
Kusjuures ma pigem arvan, et vaadates kuidas Dorbek ja Veideman täna mängujuhi ära täitsid, siis selle koha pealt Rock/Cramo suguste satside vastu ei kärise, mäng jooksis väga hästi.
Nüüd oleks selle edu foonilt väga hea edasi minna ja Himki vastu ka korralik mäng teha.

Kuskil teemas ma kiitsin Zabast, siis nüüd võtan sõnad tagasi, paari hooaaja alguse mängu pealt jäi mulje et on hea mees, sellise mänguga ei oleks Cramos temaga midagi teha.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

VTB põhjal (lihtsalt niisama võrdluseks, kuid tulenb arvestada, et eelmisel hooajal oli terve võistkond tugevam, mis teatavaid numbreid tõstis)
Škele 2014/15 points 6.4 rebounds 2.9 assists 2.0 efficiency 6.0 +/- -7.7
Raley-Ross 2015/16 6.3 3.0 1.6 4.5 -10.1
Veideman 2014/15 11.7 2.2 1.9 8.5 -8.3
Veideman 2015/16 8.0 2.3 3.3 7.8 2.8
M.Dorbek 2014/15 1.2 0.8 1.0 1.5 -3.1
M.Dorbek 2015/16 4.2 2.2 2.4 6.6 -8.2
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Huvitav, et keegi pole tähelepanu pööranud Varraku mängujärgsele intervjuule. Väidetavalt on paar konkreetset meest kaalukausil ja peale jõule peaks uus pikk kohal olema.
SirCharles
Kasutaja
Postitusi: 290
Liitunud: 06 Nov 2013, 20:37

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas SirCharles »

Mina vaatasin küll Varraku intervjuud väga tähelepanelikult ja küll ka paljud teised !!! Alar loodab :D , et keegi tuleb peale jõule juurde ,sest kahe 2 m mehega enam pikalt edasi purjetada ei saa .
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Mina usun, et Ross on ikkagi parem variant kui Skele, ehk see vahetus ei annaks midagi. Skele on ikkagi vanem ja aeglasem ja kui noorena oli heas mõttes ettearvamatu siis nüüd pigem mitte nii heas mõttes ettearvamatu. Kaitses pole kumbki suurem asi spetsialist tänase seisuga. Rossi põhipuudused on see, et ta pole esiteks suutnud kõrgema tasemega kohaneda ja oma tegelikku talenti välja mängida ja teiseks mängujuhina on ta ikka suht olematu. Aga ma ei hindaks Skelet mängujuhina ka eriti kõrgelt siin, tänases meeskonnas oleks vaja ikkagi meest, kes suudaks luua kiiret mängu. Aga selge see, et iga mängija väljavahetamine toob kaasa riske, pole mingit kindlust, et keerulise nimega kanadalase tasemel sebiv ja madalamates liigades lammutav mängija kõrgemal tasemel üldse suudaks mängu sulanduda või mitte - ehk Ross on ehe näide sellest, kuidas mingi hetk võib lagi ette tulla, kuigi madalamal tasemel oled pidurdamatu. Aga pigem vist ikka riske võtta, kui lasta Rossil suurtes mängudes pinki nühkida ja ainult KML tagumiste vastu teistele puhkust anda? Lihtsalt kunagi ei ole garantiid, kas madalamal tasemel lammutav mees suudab kõrgemal tasemel ka läbi lüüa - näiteid on nii üht- kui teistpidi. Pigem ikkagi teistpidi, sest korvpalliagendid ja värbajad ei ole tavaliselt nii rumalad, et talendika mehe niisama madalamal tasemel märkamata jätaksid- ju siis midagi on ikkagi puudu. Kuigi ideena see, et Rossi kombel mehi "edutada" ka kohaliku liiga raames (ja mitte ainult eestlaste osas), mulle meeldib.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Ross on ju lõpuks võimalusi saanud, mängis Kreekas ja vist kusagil veel, kuid maandus lõpuks ikkagi tagasi Eestis. Kui ta oleks seal läbi löönud, siis me siin teda arvatavasti enam ei näeks. Kuna tema roll ongi olnud viskamine, siis pole ta varem pidanud kaitsemänguga erilist vaeva nägema ja peab siin kõvasti järeleaitamistunde võtma. Cramos pole ilmselt osatud ka tema häid külgi ära kasutada. Näiteks mingis lõpuolukorras mina usaldaks raudselt Rossi rohkem kui nt Veidemani, sest see on tema leib. Statistikast nähtub, et tema hooaeg ei ole märgatavalt kehvem kui Škelel möödunud aastal, seega ma ei usu, et Rossi asendamine Škelega, kes on saanud samuti aasta võrra vanemaks, toob kaasa kvaliteeditõusu. Pigem võiks õppida Rossi optimaalsel moel kasutada ja otsida mehi nendele positsioonidele, kus vajadus on suurem - PF/C ja PG. Mängujuhiks ei sobi nad keegi. Veidemani kõige suurem probleem mängujuhina on mängu lugemine, mäng võib tema käe all totaalselt kinni joosta, mistõttu ma ka teda mängujuhi kohal hea meelega ei näeks, sama lugu Dorbekuga, kes on säranud ja oma koha leidnud just SG-na, kui mängu ehitamine on jäänud kellegi teise ülesandeks.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

pikade meeste tervisest niipalju, et juba mängu ajal oli Boone Lehismetsa hooleall, kes tema lihaseid mudis, kuna krambid teda piinasid...Freimanis ikka lonkas ka peale mängu nähtavalt, kuigi mängu ajal olid ruskiad koguaeg püsti, kui meeskond õnnestus...ja Harperile tegi kohe mängu algul selgeks, kes on kes...

Rossist on ikka kahju, algul oli lootus et mida aeg edasi seda rohkem saab jalad alla, tänane olukord on küll selline et aina allamäge veereb? küsimus, kaua ja kuhu veel, kui juba TLÜ/Kalevi vastu hakkama ei saa? võibolla kuluks ikka mõtte koht - vahetada kellegiga?
Kasutaja avatar
brutality
Kasutaja
Postitusi: 120
Liitunud: 10 Dets 2008, 04:48

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas brutality »

Ise oleksin pigem seda poolt, et saatku kuskile laenule ära Ross. Arvan, et ta kõige odavam mees ka ei ole. Kui hooaja alguses öeldi, et on mingi kommiraha alles ühe mängija jaoks siis lisades Rossi + Marco vabanenud raha - selle eest vast leiaks ühe PG ja C ehk ikka. Eriti arvestades, et nad peaksid olema nn. 2nd unit mängijad mõlemad. Muidugi on tegu spekulatsiooniga kuna ei tea, kui palju mehed raha saavad. Samas PG ja C on ühed kõige olulisemad lülid meeskonnas. Ehk siis kokkumäng ja üksteise mõistmine võtab aega.

Eilsest meeldis, et Sokk ja Boone paistavad ühele lainele saavad. Ilusti riputas korvi kohale Sokk.
korvpallihuviline
Kasutaja
Postitusi: 302
Liitunud: 03 Veebr 2015, 15:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas korvpallihuviline »

Selline vend võiks tulla nagu Johan Petro 9 hooaega nba praegu vaba agent booniga 2 hooaega new jersey netsis oleks kasulik aga ei tea kas mõeldakse yldse sellise m2ngia peale.CENTER
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

No ei tea palju ta raha tahaks ju.
Vasta