Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Kesköö juba käes, tea kas uus mees juba kohale saabunud nagu Varrak lubas.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Loodame, et on kohal jah!
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Ongi kohal aga kahjuks vist ei mängi.
http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=73337949" onclick="window.open(this.href);return false;
SirCharles
Kasutaja
Postitusi: 290
Liitunud: 06 Nov 2013, 20:37

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas SirCharles »

Loomulikult ei mängi . Ta võib pigem kahju tuua kui kasu . Ta ei tea ju üldse liikumisi . Lisaks pole ta see hooaeg väidetavalt mänginud .
korvpallihuviline
Kasutaja
Postitusi: 296
Liitunud: 03 Veebr 2015, 15:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas korvpallihuviline »

Olen aru saanud ,et Varrak eelistab eelkõige vtb liiga mehi,või muudest liigadest kes on nende vastu mänginud .Darius Washington, Dee Brown,
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Pole ju isegi teada, millist tüüpi mängijat Varrak otsib – kas mängujuhti, number kahe positsiooni mängijat või combo guardi. Selle hooaja komplekteerimisloogikat arvestades (mängijad olgu võimelised täitma mitut positsiooni) ilmselt siiski combot. Kuid nagu alati, lõpuks määrab valiku eeskätt ikkagi raha.
kiilakas
Kasutaja
Postitusi: 48
Liitunud: 18 Okt 2013, 12:17

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas kiilakas »

Rait-Riivo Laane BBL ja Eesti parem ast 6,4 st 2,3. Jääks raha ülegi veel kellegi jaoks :roll:
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Laanel on suuresti samad hädad, mis Timmul. Timmu aga on mängulugemises parem ja ka parem viskaja. Kogemused samuti tema kasuks. Laane ehk on tiba kiirem. Laane võiks olla teine PG mingi Machado suguse mehe kõrval aga koos Sokuga ma teda pigem ei näeks.
Kasutaja avatar
randomjoe
Kasutaja
Postitusi: 208
Liitunud: 05 Aug 2010, 11:07

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas randomjoe »

Kopeerige terve artikkel, anyone?

http://pluss.postimees.ee/3456183/peep- ... uline-seis" onclick="window.open(this.href);return false;
Loom
Kasutaja
Postitusi: 26
Liitunud: 27 Dets 2008, 12:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Loom »

randomjoe kirjutas:Kopeerige terve artikkel, anyone?

http://pluss.postimees.ee/3456183/peep- ... uline-seis" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalev muudkui kaotab, nendest pole mõtet kirjutada, leidis üks keskmise spordihuvilise mõõtu kolleeg. Selline arvamus on kerge tekkima. Valusaid kaotusi on küll saadud – näiteks pühapäeval Riia VEFi käest –, kuid päris lati alt pole meeskond tänavugi läbi jooksnud.


Tõsi, Kalev pole sel hooajal olnud Ühisliigas nii edukas kui mullu – toona saadi 13 võitu ja 17 kaotust ning jäädi esimesena kohamängudest eemale –, kuid sellel on ka oma selge põhjus ning meeskonna senisele mängule hinnangut andes ei saa sellest kuidagi mööda vaadata. Põhjus peitub ühe korvpallis olulise sõna taga – koosseis.

Kalevi-sugusel napi eelarvega meeskonnal sõltubki edu peamiselt sellest, kui hästi õnnestub hooajaeelne värbamiseloterii. Just loterii, sest soovitud mängija rahapatakaga uimastamiseks pole võimalust. Nii tulebki leida pallureid odavamast hinnaklassist ning loota, et ehk suudavad nad just sellel hooajal ja selles meeskonnas avaneda. Või tekib muidu tipptaseme mõistes keskpäraste mängijate vahel selline keemia, mis kokku annab võimaluse teha suuri tegusid.

Mullu see õnnestus: Frank Elegari headus oli ilmselge, hästi sobitus meeskonda mängujuht Scott Machado. Halb valik polnud ka hooaja lõpus Elegari asendanud Keith Benson. Meeskonna üks peamisi trumpe oli kaitsemäng – mänguelement, mis just tänavu on saanud kalevlaste kirstunaelaks.

Mullu Elegari ja Bensoni kõrval suure ääre kohal tegutsedes säranud Erik Keedus pole tänavuste tsentritega koostöös suutnud sama taset näidata ning mehe enesekindlus on selgelt langenud. Rünnakul oluliseks jõuks olev Rolands Freimanise jaoks on kaitse nõrk koht, tipptasemel ei vedanud eelkõige kaitses välja Brandis Raley-Ross. Vastaste rünnaku pidurdamises pole väga kõva ka mängujuht Sten Sokk. Lisaks kõigele on viimastes mängudes aetud läbi vaid seitsme mehega – sellise koormuse juures on agressiivsusest raske rääkida ning nii kaugele ei sõida.

Fännidel ja niisama spordisõpradel ei maksa Kalevile siiski selga pöörata. Pisut rohkem kui pool hooaega on veel ees ning kui praegusele mängumeeste seitsmikule lisada äsja liitunud horvaadist tsenter Mario Delaš – Euroliiga taustaga mehel peaks meie mõistes taset jaguma –, polegi pilt nii nukker.

Pealegi ei näita Ühisliiga tabeliseis Kalevit peksupoisina. Nelja võidu ja üheksa kaotusega ollakse viimaste hulgas, kuid isegi laupäeval Minskis Tsmoki alistamine võib neid tõsta hoobilt liiga keskmike hulka. Kohtadel 9–15 on seis lihtsalt väga tihe.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja
Postitusi: 191
Liitunud: 09 Dets 2013, 18:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas GWallace »

Keedus on küll kindlasti see hooaeg sammu edasi teinud. Juba vaadates, kuidas mees kolmeseid viskab see hooaeg...
Loom
Kasutaja
Postitusi: 26
Liitunud: 27 Dets 2008, 12:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Loom »

GWallace kirjutas:Keedus on küll kindlasti see hooaeg sammu edasi teinud. Juba vaadates, kuidas mees kolmeseid viskab see hooaeg...
See oli vist vastus sellele osale artiklist.

"Mullu Elegari ja Bensoni kõrval suure ääre kohal tegutsedes säranud Erik Keedus pole tänavuste tsentritega koostöös suutnud sama taset näidata ning mehe enesekindlus on selgelt langenud"

Ega isegi ei mõista kust selline nägemus. Ma pole muidugi nõus, et ta sammu edasi oleks teinud kuigi jah, kolmeseid tabab hästi. Minu silmis oli eelmine hooaeg see kus ta tegi sammu edasi, see hooaeg pigem on suutnud seda taset hoida.
Vaatasin siis statistikat ka huvi pärast, et ehk ma pole midagi tähele pannud, ent numbrite põhjal küll öelda ei saa, et poleks suutnud sama taset näidata.
See hooaeg VTB-s mängib kesmiselt 1,5min vähem ja avg pts 6,9 vs 4,3 ja eff 7,5 vs 4,8 ja lisaks sellele 3P% 50 vs 25. Muud näitajad üsna samasee auku või vähe kehvemad kui eelmine hooaeg.
Kolmeste suhtes ei vaidle, mees on kindlat kätt näidanud, ent muus osas küll erilist edasiminekut võhiku silmaga vaadates pole silma jäänud. Tore vaadata, et suudab arvestatval tasemel oma minutid VTB-s ära teha nagu ka M.Dorbek.
Pigem on sammu edasi teinud Dorbek, silma on jäänud just pallikäsitlus. Statistika järgi ka kindlasti edasiminek pea igas elemendis, muidugi saab ta ka märksa enam mänguaega ning algviisikusse arvamine andis talle kõvasti enesekindlust/julgust juurde, ka seda võib arenguks lugeda. Kohati suudab isegi rünnakutel olukordi luua teistele ja ka üks-ühele skoorida. Ma ei tea kui palju selle taga on suvist tööd enda kallal, ehk oleks ka eelmisel hooajal suutnud nr 2. peal sarnaselt tegutseda, ent siis oli ees Machado, kes oli kraadi võrra kangem mees kui Timmu ja jaksas kauem mängida ja Dorbekul polnud lihtsalt seda enesekindlustki mille pealt tulla ja teha. Siis oli hea kui palli kellelegi omadest pihku sokutada ja siis õigesse kohta eest ära joosta.
Kokkuvõttes nii Keedus kui Dorbek sümpaatsed kutid. Vaevalt nad väga kõrgele pürgivad, aga ma loodan, et neil mõlemil jätkub tahtmist ennast arendada ja ka kunagi ennast Eestist väljaspool proovile panna, kui varumehe rollist küllalt saab. Selge see, et naljalt välismaale VTB-s mängivasse klubisse ei saa, Kalev on nende jaoks erand, sest püütakse ikkagi võimalikut palju eestlasi meeskonnas hoida.
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas JukuNoorem »

Keedus on minu arvates hea näide selle kohta, et korvpallialase IQ ja tööga on võimalik saavutada täiesti arvestatav tase, isegi kui silmnähtavad eeldused selleks puuduvad. Kas see mitte Salumets ei olnud, kes väitis, et Keedus peab arendama 3-p viset, siis oleks tal olemas kindel relv rünnakute lahendamiseks?
Kasutaja avatar
Soho
Kasutaja
Postitusi: 2814
Liitunud: 11 Apr 2008, 20:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Soho »

Delaš ikka korralikult roostes. 20min. 2pts ja 4 lauda Valga vastu.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

Ta ju lubas 3 mänguga olla vormis.
Vasta