Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
RK
Kasutaja
Postitusi: 1684
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

minu poolt ka väike õiendus nime asjus , nüüd siis ikka suht kindel see Rocki nime kadumine Tartu esindusmeeskonna nimest :( , vahepeal siin olid erinevad kokkulepped õhus ja ka mingid nimevariandid mis ka viitasid Rockile aga nii see läkski, mis lõplik variant tuleb ei hakakski siin spekuleerima , siin ju huumorisoonega vendasid küllalt kommenteerimas :D eks suvel siis kuuleb mis siis välja valituks osutus, loodame midagi suupärast mitte mingit lohisevat nimevärdi :D
vahka
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 07 Nov 2012, 15:39

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vahka »

Veel mõned päevad oodata ja siis on raamat saadaval.
http://tartu.postimees.ee/3672429/vahur ... i-raamatut" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

Keegi oskab öelda, millisesse sektorisse Rocki fännid on paigutatud Tallinnas?
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas elchukakabra »

Saku Suurhallis on Rocki fännid olnud üldjuhul sektoris 108
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Kas keegi võiks olla nii lahke ja selle artikli siia täismahus postitada:

http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=74530917" onclick="window.open(this.href);return false;

Aitäh.
Kalev
Kasutaja
Postitusi: 697
Liitunud: 13 Nov 2006, 17:47
Asukoht: Tallinn, Nõmme

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalev »

Tartu Ülikool/Rock: noorenduskuuri on raske ilma tulemust ohverdamata teha
Rasmus Raidla
Eesti Päevaleht

Täna jõuab kätte koduse korvpallihooaja kulminatsioon, kui Tartu Ülikool/Rock ja Kalev/Cramo alustavad finaalseeriat meistritiitlini. Selle asemel et aastast aastasse ühtemoodi „kes keda?” küsida, vaatab Eesti Päevaleht hoopis tulevikku ja uurib, milline võiks Tartu meeskond olla umbes kolme-nelja aasta pärast.
Tartu Ülikool/Rocki tulevikku arutada annab põhjust lihtne fakt, et suurem osa meeskonna eestlaste tuumikust kõnnib juba neljandat aastakümmet ja tõenäoliselt on mõne aasta pärast, 2019./20. hooaja kandis nende karjäär kas päris läbi või sisuliselt lõpusirgel.

Näiteks ühe meeskonna tugitala Janar Taltsi passist vaatab praegu vastu vanus 33, sama kehtib ka põlise tartlase Marek Doronini puhul. Mängujuht Tanel Sokk tähistas aasta alguses 31. sünnipäeva, sama tähiseni jõuab juuni esimeses pooles tagamängija Gert Dorbek. Poole hooaja pealt Ungarist kodumaale naasnud ja Tartu meeskonnaga liitunud Reinar Hallik mahub 32 eluaastaga kahe seltskonna vahele. Nii et on põhjendatud küsimus: kui aeg käes, kes nende küllaltki suured jalanõud täitma peaks?

Nooremate mängijate seast teenisid tänavu koduliigas üpriski arvestatavat mänguaega Kristen Meister, Kent-Kaarel Vene ja Saimon Sutt, kelle sünniaastad on vastavalt 1993, 1994 ja 1995. Kõik nad mängisid esindusmeeskonna eest vähemalt 20 kohtumist, milles teenisid keskmiselt üle 13 minuti mänguaega.


Gert Kullamäe trennis Foto: Mari Luud
Neist nooremasse „satsi”, 1999. aastal sündinud mängijate hulka kuuluvad Robin Kivi, Märt Rosenthal ja Ander Peiponen, kes trügisid küll kohati esindustiimi pingiotsale, kuid suuresti karastusid ikkagi aste madalamal esiliiga mängudes. Rocki peatreener Gert Kullamäe tunnustas klubi noori mängijaid. „Kuigi mina ju noortetööga iga päev ei tegele, siis kasvõi spordihoones ringi jalutades on lust neid noorte treenereid vaadata – kõigil silmad põlevad,” kirjeldas ta.

Verevahetus pole lihtne
Ent Kullamäe sõnul ei ole meeskonnas noorenduskuuri tegemine sugugi nii lihtne. „Ma ütleksin, et meie korvpallikoolis on väga andekaid noori, aga klubis, kus nii mängijad, treenerid kui ka juhtkond nõuaavad finaalikoha ja kulla peale mängimist, ei ole säärane verevahetus lihtne. Kui mängiksime näiteks kohtadele 3.–6., oleks asi juba pisut teine,” analüüsis Kullamäe, vihjates, et madalamas liigas ei saagi kohe tiitlivõidu eest võitlemiseks küpseks. Noorte mängijate esindusmeeskonda lisandumine toimub järk-järgult, nagu Meister, Vene ja Sutt on vaikselt juba näidanud.

Kullamäe sõnul on tal aja jooksul erinevad noorenduskuuri mõtted peast läbi jooksnud. „Muidugi, ikka mõlgutad pidevalt erinevaid mõtteid. Ja muidugi leidub ka kõrvalt targutajaid, kes ütlevad, et miks noori ei mängitata. Aga siin tuleb jälle mängu ka tulemuse püüdmine. Mängijad ja treenerid on siin ikkagi tähtajaliste lepingutega ja pikema tuleviku kohta tehakse otsuseid tihti kõrgemal,” lausus peatreener.

Muidugi leidub targutajaid, kes küsivad, miks noori ei mängitata.
Tulemuse püüdmise olulisust rõhutas ka Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juht Andres Liinat. „Meie klubi on ikkagi perspektiivitundega ja meeskond peab alati löögijõuliseks jääma,” ütles ta. „Muidugi ei tee me otsuseid ainult ühe hooaja edule keskendudes, vaid vaatame ka suuremat pilti ja teeme pikema vinnaga otsuseid. Aga see kõik on pikem protsess. Ei saa ju noori üleöö vette visata – tulemuse püüdmine ja noorte kaasamine peab käima paralleelselt,” märkis Liinat.

Kullamäe tõi esile veel ühe järelkasvuga seotud mure. „Samuti on nii meil kui ka Eestis laiemalt probleem see, et huvitavaid kutte tuleb vaid tagamängijate seast. Selliseid tüüpe, kes kehalistelt atribuutidelt n-ö eurostandarditele vastaksid, kahjuks eriti ei ole,” rääkis Kullamäe.

Mõne aasta küsimus
Lõppude lõpuks on aga lihtsalt vaja aega, et tuleviku Rocki esindusmeeskonna mängijad praeguste noorte seast välja selekteeruksid. „Rõhutan jällegi, et tublisid poisse meie järelkasvutiimides leidub ja ka seal 1999. aasta grupis on mitu huvitavat nägu. Aga kas neist ka mängumehed kasvavad, selgub siis, kui nad saavad 19–20-aastaseks. Enne seda on veel vara suuremaid järeldusi teha,” ütles Kullamäe, et praegu 16–17-aastaste mängijate potentsiaali avastamiseks läheb veel mõni aasta aega.

„Mina olen ka see tüüp, kes väga palju vaatab, mida mängijad treeningul teevad. Kui ikka noor, veri ninast väljas, pingutab ja ennast meeste kõrval tõestada tahab, siis küll ta selle võimaluse varem või hiljem ka saab. Aga seni peame ikkagi vaatama, kes kannavad kaela meeskonnas, kus siht on alati tiitel,” ütles Kullamäe.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Aitäh, Kalev.

Selle artikli põhjal jääb mulje, et mängijate vastu vanuses 23-28 (Laane, Järveläinen, Kajupank jt) justkui huvi ei tuntakski ja verevahetus plaanitakse kunagi (ilmselt kaugemas tulevikus) teostada oma süsteemi noorte pealt. Ma loodan, et Cramo mitte üksnes ei võida meistritiitlit, vaid võtab selle suure ülekaaluga. Vastasel korral võib korduda eelmise aasta stsenaarium, kus pärast üht eufoorilist kevadnädalat tekib jälle pettekujutelm, et pole sel meeskonnal häda midagi ning Kullamäe räägib sügisel jälle surmtõsise näoga, kuidas minnakse eurosarjas Final Four`i kohta püüdma.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas theundertaker »

Uuendused peaksid tulema mõlemas meeskonnas, siis muudab see liigat huvitavamaks ja teistel tekiks ka võimalus mängida 1 koha peale.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

See pole nüüd küll kalevi ja rocki asi palju teistel klubidel võimalusi(raha) on et esikohale mängida. Või Sibul ja Pastak peaks uue hooaja algul igale klubile ivake oma eelarvest ära kandma?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Nüüd, kus Rock on minevik, võiksid ümberkorraldused kaasneda ka sisulisel tasandil. Sooviksin näha, et leitakse uuesti üles riskijulgus nii meeskonna komplekteerimisel kui ka mängustiili osas. Lisaks muudatustele mängijate osas – seda teemat on siin mõni aeg tagasi pikemalt lahatud –, võiksid vangerdused toimuda ka treeneripingil ja meeskonna etteotsa saada keegi, kes tooks Tartu mängu tagasi tänapäeva. Kui kaks perioodi välja arvata – Dilyse-aegne Rock ja eelmise aasta finaalseeria alates teise kohtumise teisest poolajast –, on Rocki mängu nende nelja aasta jooksul, kui Kullamäe on olnud peatreeneriks, iseloomustanud tõsine skoorimispuue. Taoline aeglane ja ümmargune ei stiil ei tule kuidagi kasuks Eesti korvpallile laiemalt.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rio »

Kui sul on meeskonnas Hallik ja Petrukonis siis mis kiirest mängust siin ikka rääkida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Rio kirjutas:Kui sul on meeskonnas Hallik ja Petrukonis siis mis kiirest mängust siin ikka rääkida.
Tagantjärgi võib öelda, et Petrukonise jätmine meeskonda ka teiseks hooajaks, oli samasugune ämber nagu see, et ta üldse kunagi palgati. Ainus, milles ta eelmise hooajaga võrreldes sammu edasi tegi, oli keskpositsioonivise. 1-1 olukordade realiseerimise protsent oli tal ka sel hooajal ülimadal – julgen pakkuda, et kuskil 10 ja 20 protsendi vahepeal – ning ka lauavõitluses ega korvialuses kaitses ei olnud tast sisulist abi. Samamoodi oli ka Halliku palkamine n-ö kindla peale minek, mis aga muutis Rocki lauavõitluse, millega niigi terve hooaeg hädas oldi, veelgi hullemaks.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Eks Petrukonise puhul pani raha asjad paika. Iseenesest oli ta sel hooajal parem kui mullu ja vahetustsentrina oleks ta ju omal kohal. Aga selge on see, et kui Tartu (käsi ei paindu Postimmes kirjutama) tahab järgmisel hooajal sammu edasi astuda - eriti Taltsi vigastust, oppi ja vanust arvestades - oleks vaja hoopis teisest klassist tsentrit.

Samas ei näe ma põhjust, et treenerid peaks välja vahetama. Treeneri töö on tellija materjalist. Hooajal tervikuna mängis Tartu minu arust oma nö harju keskmise välja.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rio »

Mis puudutab Kurbast ja Dorbekut siis ei teagi kas finaalseerias mängis Kalev nende vastu hästi kaitset
või siis mehed olid täielikus alavormis ?
Dorbekust ma saan veel aru kuna teda kattis Arbet aga Kurbas oleks pidanud Curry ja Soku vastu ikka vähe
paremini mängima.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

Rocki edasise üle võiks arutleda küll, aga mõtlesin, et äkki enne võtab Kullamäe ette ja annab sarnaselt Kuusmaale ja Varrakule ülevaate oma nägemusest. Arvatavasti see ka tuleb, aga eks arutleda võib ka enne.
Kui isiklikust seisukohast võtta, siis arvatavasti on see sama mis eelmime aasta (või siis väheke radikaalsem). Esiteks - noorenduskuuri on vaja, teiseks - eelis oma noortel, kolmandaks - igal aastal pole tulemus kõige olulisem, neljandaks - kiirem mängujoonis.
Eelnevast tulenevalt võiks valikuprotsess olla järgmine:
1. Vaadata julgelt oma noorte poole, kes vähegi välja võiks vedada kaasata meeskonda
2. Kas mujalt Eestist oleks ehk mõni noor leida NB!!! ei mõtle siin igavesti noori ja perspektiivikaid, vaid alla 20 aastaseid.
3. Olenevalt punktide 1-2 komplekteeritusest ja tühjadest kohtadest lisada meeskonda kedagi valikust Doronin, Sokk, Dorbek, Talts, Kurbas. Seletuseks, panin nimekirja küll ka Taltsi, aga kuna ilmselt on noorte osas puudu 4-5 mängijatest, siis peaks Taltsi hoidmine olema üks prioriteet. Oluline on ka see, et Talts pole veel nii vana, et ei suudaks mängida kiire mängujoonisega.
4. Kas leidub mõni mees kategooriast "igavasti noor ja perspektiivikas" kelle koht veel vaba ja kellele võiks järjekordse "viimase" võimaluse anda. p.s sry liigse sarkasmi pärast... enam nii ei tee
5. Välismängija/d veel puuduolevatele kohtadele. Ilmselt siis 4-5.

Mis lõppenud hooaja hinnangusse puutub, siis hinde 3 võiks panna küll. Suuri altminekut polnud, aga üllatust polnud ka.
Tulemused:
Eurosarjas alagrupist edasipääs - korralik tulemus, täpselt see, mis rahuldavaks hindeks vaja. Balti liigas jõuti esimese Eesti klubina finaali - kindlasti tulemus positiivse poole peal. Meistrikate 2 koht ja finaalide kaotus 1:4 - tulemus oli eeldatav, aga hooaja peale kogunes kaotusi palju.
Muu: Mängupilt - keskmiselt ei olnud piisavalt agressiivne ja kaasahaarav. Noorte kaasamine ja areng - ootasin palju rohkemat. Klubi ülesehitus laiemalt - endises headuses.
Vasta