Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas theundertaker »

Saali toob see kui kalevil on raha, et tuua head mehed, kellega saaks mängida tugevamate vastu. Muu ei too.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

Rahva toob saali erinevate faktorite kombinatsioon. Ainult 1-2 faktori peale seda taandada ei saa. Ja lisaks võib veel igal klubil toimiv kombinatsioon olla erinev. Arvatavasti vajavad näiteks Cramo-Rock-Rapla kõik eri teed.

Kiirelt pakkudes SUVALISES (!!!) järjekorras mõned mis pähe tulevad:

1. Tugevad vastased
2. Tugev klubi tase
3. Edukas esinemine valitud sarjades (pole sama, mis eelnev)
4. Mängu olulisus turniiri seisukohalt
5. Atraktiivsed välismängijad
6. Eesti mängijate osakaal
7. Eesti mängijate koht meeskonnas (pingipoiss/tegija)
8. Eesti noorte areng
9. Klubiga pikemalt seotud mängijate osakaal (selle all mõtlen näiteks oma kasvandike, mujalt tulnud aga klubiga kokku kasvanud jne)
10. Klubiga pikemalt seotud mängijate koht meeskonnas (pingipoiss/tegija)
11. Oma kasvandike (noored) osakaal
12. Oma kasvandike (noored) areng
13. Klubi ülesehitus laiemalt
14. Klubi olulisus kogukonnas
15. Klubi oskus end turustada
16. Fännide olemasolu ja aktiivsus
17. Meeskonna mängustiil ja selle atraktiivsus

Mis näiteks Kalevisse (natuke vähem ka Rocki) puutub, siis kuigi klubi on teine, siis kohati tundub, et ollakse kinni 20. aasta tagustes aegades. Klubi pole enam suur (kossu)rahva ühendaja. Paljudel kossusõpradel (spordisõpradel) on oma klubi millele kaasa elatakse ja näiteks Cramo tegemised VTBs võika Rocki tegemised eurosarjas on taust, millele liigset tähelepanu vähemalt hooaja sees ei pöörata. Iga klubi peab oma tee rahvani leidma ise. Oluline on, et sellega reaalselt tegeletaks.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Paar artiklit tänasest Tartu Postimehest, äkki saab siit endise Rocki tegemistest aimu : http://tartu.postimees.ee/3725855/otten ... -head-tood" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja veel

http://tartu.postimees.ee/3725865/gert- ... erekonnast" onclick="window.open(this.href);return false;

Ühesõnaga midagi kunagi muutub :D
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas theundertaker »

ei näe ju neid kuna ei maksa selle lehe eest, keegi võiks üles panna.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

TARTU POSTIMEES
Ottender: Kullamäe on teinud head tööd
9. juuni 2016 15:18
Jaan Olmaru
Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juht Andres Ottender ütleb, et tõenäoliselt oleks järgmise hooaja meeskonda komplekteerides mõistlik vaadata juba tuleviku Eesti koondislasi.
Foto: Margus Ansu
Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Andres Ottenderi sõnul tehti teisipäeval lõppenud hooajast kokkuvõtteid ning arutati ka tulevikuplaane. Suure tõenäosusega ootavad klubi ees struktuurimuutused.


Gert Kullamäe leping sai juuni alguses läbi. Kas koosolekul arutati ka Tartu Ülikool / Postimehe peatreeneri küsimust?

Peatreeneri koha täitmist on arutatud kaua aega. Võib öelda, et juba veebruarist saadik. Kui küsimus on, kas jätkab Gert või keegi muu, siis klubi poolt on Gert Kullamäe esimene eelistus ja temaga on sel teemal juttu tehtud ammu enne hooaja lõppu. Eks me proovigi leida ühist ja kõigile sobivat teed, mida mööda edasi minna. Uue hooaja eel leiab aset ikkagi päris palju muutusi.

Meeskonna nimemuutus on formaalne. Kas midagi muutub ka sisus?

Oleme mitu aastat teinud meie eelarve piires maksimaalsel tasemel võistkonda. Samas kuuleb endiselt arvamusi, et Rock tammub paigal. Mõni isegi ütleb, et see on stagnatsioon. Aga kvalitatiivse edasiliikumise võimalust ei ole, kui ei teki lisaraha.

Meil ei ole suuremaid saale, kus mängida paremaid sarju, ja paremate sarjade mängimiseks ei ole raha, et komplekteerida sobilikku võistkonda. Sellist kvalitatiivset hüpet on ikkagi jube keerukas teha. Seega peame otsima muid võimalusi võistkonna ja klubi edasipidamiseks viisil, mis rahuldab nii klubi, fänne, pealtvaatajaid kui klubi juhtkonda.

Millised need võimalused on?

Need on järgmiste koosolekute teemad ja sealt formeerub välja, millise mudeli ja milliste mõtetega edasi minna. Siis selgub ka see, milline peatreener hakkab seda kõike ellu viima.

Võib küsida, kas Gerdil on huvi ja ambitsiooni seda teha või sobib selleks keegi teine. Aga vähemalt mina võin öelda, et oleme Gerdi tegemistega väga rahul ja mingit põhjust peatreenerit vahetada ei ole. Ma arvan, et peatreener on teinud head tööd ning võttis sellest võistkonnast ja eelarve võimalustest maksimumi. Enamat oleks ikkagi väga raske tahta.

Sellest jutust jääb mulje, justkui plaanitaks uuel hooajal hoogu maha võtta?

Otseselt sellist sammu plaanis ei ole. Me oleme mitu aastat mõelnud, et asjad on samas seisus. Ikka proovime teha maksimaalselt kõrgel tasemel eestlaste meeskonda, niipalju kui meie rahakott võimaldab, ja mängida neid sarju, mis on meile jõukohased. Aga arusaadavalt hakkavad mingil hetkel olukorrad korduma. Tore oleks ju proovida midagi muud. Mängida näiteks kõvemas sarjas ja tugevama võistkonnaga, aga peame vaatama oma võimalustele otsa ja sellist võimalust meil ei ole.

Üks võimalus on teha täiesti teistsugune meeskond. Näiteks koostame meeskonna üliõpilastest ja mängime üliõpilasliigas. No ei ole päris meie ambitsioon. Teine asi on proovida leida raha juurde ja koostada paremate välismaalaste abil parem võistkond ja proovida jõuda näiteks Europe Cupi sarjas final-four’i.

Selleks on aga vaja leida juurde raha, et me jõuaksime kas kaks-kolm kvaliteetsemat leegionäri palgata või kaks-kolm leegionäri praegusele hulgale juurde võtta. Kokku oleks näiteks viis leegionäri. Kas see on see, mida tahame? Ei ole ju. Tahame teha Eesti võistkonda.

Kolmas võimalus on, et integreerime rohkem noori. Juurutame järjepidevust ja vaatame taas selle järgmise põlvkonna Eesti koondise tegijate poole. Samal ajal püüame senist taset hoida ehk teeme endale selle saavutamise raskemaks.

Lõppkokkuvõttes võibki muutuda see kõige toredamaks väljakutseks, kui võtame tuleviku Eesti koondislased ja proovime nendega võita Eesti meistri tiitli ja Balti liiga finaali.

Sellised mõtted on läbi käinud juba mitu aastat, aga võib-olla on nende struktuursete muudatuste taustal, mis suvel ees ootavad, mõistlik selline samm teha.

Milliseid struktuurimuudatusi plaanitakse?

Struktuursete muudatuste all pean silmas seda, et Tartu ülikooli spordiklubi ei pruugi enam Tartu esindusmeeskonda edasi pidada, vaid seda võib pidada hoopis mingi laiema omanikeringiga ühing. On see siis mittetulundusühing või mingi muu juriidiline isik.

Täpsemalt on sellest veel vara rääkida, aga sellel teemal ja selles suunas mõeldakse. Ei saa välistada, et sel suvel leiavad aset sellised muudatused.

Kelle initsiatiiv see on?

Sellega on nii, et Tartu korvpall läheb kõigile kangesti korda, aga oma panuse suurendamise osas on käetõstjaid ikkagi vähe. See on olnud kõik need aastad TÜ spordiklubi koorem ja see koorem tekitab päris tõsist finantsilist koormust. Seetõttu otsitaksegi häid partnerid, kes on valmis vastutust jagama.

Eelkõige peaks nendeks olema need, kes valutavad samamoodi südant Tartu korvpalli käekäigu pärast. Nendeks ei saa olla sponsorid, kes teevad seda projekti korras ühe-kahe aasta perspektiiviga. Need peaks olema pikaajalised partnerid, kellega üheskoos asja teha ja kes ühes suunas mõtlevad.

Millal algab uue meeskonna komplekteerimine?

Ideaal oleks muidugi see, kui punt oleks juuni lõpuks koos ja saaks suvi läbi koos trenni teha, aga see ei ole reaalne. Suurem osa koondisemehi ei sõlmi lepinguid enne koondise tsükli lõppu. Aga muidugi me hakkame komplekteerimisega tegelema juba järgmisest nädalast.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Teine ka Kullamäe inekas ka:

Gert Kullamäe, kas klubi on teinud teile ettepaneku Tartu meeskonna peatreenerina jätkata?
Jah, põhimõtteliselt küll. Eks nüüd tulebki mõelda, mismoodi edasi elus minna.

Oleksite valmis jätkama?

See on praegu väga raske küsimus. Seda tuleb nüüd mõelda ja arutada perega. See on mulle endale ka väga suur mõttekoht.

Millest otsus eelkõige sõltub?

Ma arvan, et kindlasti perest. See tuleb kõik läbi arutada. Mis on perele parem ja mis on ka meeskonnale parem. Siin tuleb igasugu asju arvesse võtta.

On teil teisi pakkumisi?

Minu teada ei ole.

Millised oleks teie tingimused meeskonna komplekteerimisel? Kas näiteks tuleks suurendada noorte osakaalu?

Eks seda ole juba aastaid räägitud. Nüüdki arutasime, et klubi soovib muutusi. Nüüd tulebki mõelda, kas olen mina õige mees neid ellu viima või keegi teine. Kõik oleneb ka sellest, millised on meie eesmärgid ja millistes liigades osaleme. Nende mängijate valik, kellega rahvusvahelisi sarju mängida, ei ole väga suur.

See on tuleviku arutelude teema. Aga ega maakera teistmoodi pöörlema ei pane. Üldjoontes on ju teada, kellele ka noorematest meestest loota saab. Revolutsiooni kindlasti ei tule. Aga klubi tahab muutusi ja nüüd tulebki vaadata, millised need muutused võiks olla.

On räägitud ka sellest, et meeskonnal võiks olla kaks abitreenerit?

Muidugi võiks. Teoorias on meil palju häid mõtteid, aga nende elluviimine on jäänud mingite kindlate põhjuste taha.

Mis ajaks oma otsuse teete?

Oleks aus, kui ma teeksin selle võimalikult ruttu. Meeskonda tuleb hakata looma ja mida kiiremini alustada, seda parem.

TARTU POSTIMEES
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

Lööge või maha, aga no pidevalt käib üks leierdamine raha ümber.Loogiline rahast algab kogu krempel pihta, aga hetkel on jäänud mulje nagu rock loeks sente ja kalev(kõik teised majandavad hoopis lõbusemalt)

Oskab äkki RK kas rocki hooaja eelarve peab ära katma ka püramiidile minevad kulud? Rocki eelarve ca 700K alla selle ikka ei ole. Kalevi oma max 850-900K millest läheb igakuiselt MTA maksegraafik. Kui nüüd võtta jämedalt järgmiselt ette:
Kalev:
Fiba sari(alagrupp) puhas kulu midagi tagasi ei tulnud
Rock:
Samuti fiba, saadi vahegruppi kus tuli ka mingi kopikas tagasi. siiski kulu
Kalev:vtb
Rock bbl
Ütleks et vtb-ga kaasnevad kulud on hooaja lõikes piisavalt suured, et kannataksid võrdlust rocki fiba vahegrupiga+bbl-iga, kuigi arvan et isegi kulud on suuremadki.
Kalev: Hooaja alguses 4 välismaalast kellest 1 lahkus raha eest. teised kaks saadeti minema, asemele toodi vähemalt sama kallid mehed.
Rock: Petrukonis pidavad ca 3K mees olema, harper kõige soolasem ning saabast ei tea.
Kalev:Kõik trennidega seonduvad kulud.
Rock: Kindlasti on ka rockil kulud, aga erinevalt kalevist on nad koguaeg omas saalis ja ei rända ringi, ja ehk on saali hind vägagi madal, kuulub see siiski ju ülikoolile?
Muud jooksvad kulud:
Kalev: MTA maksed+välismängijate korterid+7rendiautot+jooksvad kulud
Rock: Välismängijate korterid+rendiautod(x-arv 4-5?)+jooksvad kulud.

Ma tahaks sellise suhtselt ümara arvutuse põhjal küll öelda, et meeskondade eelarved-kulud/mahud/kohustused taanduvad laias laastus samma auku.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Ma tahaks sellise suhtselt ümara arvutuse põhjal küll öelda, et meeskondade eelarved-kulud/mahud/kohustused taanduvad laias laastus samma auku.
Kamoon. Kui vaadata kasvõi viimaste aastate leegionäride taset ja senist CV-d, siis pole ju kahtlust, et Rocki omad teenivad selgelt ja võrreldamatult vähem. Tuua siia kõrvale näiteks saali kulud, on absurd.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja
Postitusi: 193
Liitunud: 09 Dets 2013, 18:57

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas GWallace »

Olen Markkoga ühes paadis. Pigem makstakse Rocki koondislastele rohkem kui Cramo omadele. Kindlasti natuke võib Cramo eelarve suurem olla, aga see vahe on niivõrd väike, et ei saa hakata rääkima, kuidas Cramo on alati favoriit jne. Rockil on ka väga suured plussid, mida neil on võimalik ära kasutada. Ja saali kulusid ei saa sugugi mitte alahinnata, sinna läheb väga oluline summa.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

Jälle vana teema. Tõsi on see, et me vist peaaegu keegi ei tea MÕLEMA meeskonna eelarve komponente. Siin tuleb usaldada asja sisu tundvaid inimesi. Üldarusaam, on, et Kalevi eelarve on astme võrra suurem, mina seda usaldan.
Ainuke mida me saaksime hädaga võrrelda on otseselt mängijatele kuluvad summad. Välismängijate palkasi pole suurt mõttet võrrelda, Rocki kolmik on selge säästuvärk. Usun, et Boone, Kingi, Freimanise, Killingsworthi palk üksi ületas Rocki kolmikut. Rocki kalleim mees on Talts, ilmselt on tema palk võrreldav Arbeti omaga. Teiste eestlaste sissetulek on mõlemas meeskonnas ilmselt astme võrra väiksem.
Muu osa võrdlemiseks pole mul piisavalt infot, hiromantiasse ei lasku.

Pidevalt räägitakse, et Rockil on saali kulud tasuta. Kus see võetakse? Tegelikult me ei tea kas see sisaldub eelarves, raamatupidamisilkust seisukohast oleks väga imelik, kui ei sisalduks (tegelikult täiesti vale).
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

GWallace kirjutas:Olen Markkoga ühes paadis. Pigem makstakse Rocki koondislastele rohkem kui Cramo omadele. Kindlasti natuke võib Cramo eelarve suurem olla, aga see vahe on niivõrd väike, et ei saa hakata rääkima, kuidas Cramo on alati favoriit jne. Rockil on ka väga suured plussid, mida neil on võimalik ära kasutada. Ja saali kulusid ei saa sugugi mitte alahinnata, sinna läheb väga oluline summa.
inimene tule ükskord mõistusele ja hakka ise analüüsima, Rocki 3 leegionäri kokku saavad nats vähem palka kui Freimanis ja siis vanad koondise peerud, pingimehed, saavad rohkem palka kui Cramo koondise põhiviisiku mängijad ?? Suhtle mängijatega , suhtle sponsoritega, suhtle mängijate tuttavatega ja usu mind saad nii mõndagi huvitavat teada, sinule teadmiseks ,et suurimat palka eestlastest eestis saav mängija on cramos ja Rocki kõrgema palgaga eestlane saab temast ca poole vähem kätte, Aga mina ei vingu selle üle, Cramo mängijad tõestasid väljakul et on paremad, teenivad auga raha välja, Valdmaa tubli, ajab rahad välja, Ottender möku ei osku raha välja ajada, mängija on 10-15 aastat võimeline korvpalliga raha teenima ja see töö ei ole lihtne, lisaks treeningud, juba alguses pead paljust loobuma ja trenni tegema ,et üldse mängijaks saada, haridus kannatab , kui lõpetad mängimise pead ka edasi elama ja tervis kannatab, vaata Tiit Sokku, endine tippmängija aga praegu peaaegu invaliid, kahju temast.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

RK kirjutas:
GWallace kirjutas:Olen Markkoga ühes paadis. Pigem makstakse Rocki koondislastele rohkem kui Cramo omadele. Kindlasti natuke võib Cramo eelarve suurem olla, aga see vahe on niivõrd väike, et ei saa hakata rääkima, kuidas Cramo on alati favoriit jne. Rockil on ka väga suured plussid, mida neil on võimalik ära kasutada. Ja saali kulusid ei saa sugugi mitte alahinnata, sinna läheb väga oluline summa.
inimene tule ükskord mõistusele ja hakka ise analüüsima, Rocki 3 leegionäri kokku saavad nats vähem palka kui Freimanis ja siis vanad koondise peerud, pingimehed, saavad rohkem palka kui Cramo koondise põhiviisiku mängijad ?? Suhtle mängijatega , suhtle sponsoritega, suhtle mängijate tuttavatega ja usu mind saad nii mõndagi huvitavat teada, sinule teadmiseks ,et suurimat palka eestlastest eestis saav mängija on cramos ja Rocki kõrgema palgaga eestlane saab temast ca poole vähem kätte, Aga mina ei vingu selle üle, Cramo mängijad tõestasid väljakul et on paremad, teenivad auga raha välja, Valdmaa tubli, ajab rahad välja, Ottender möku ei osku raha välja ajada, mängija on 10-15 aastat võimeline korvpalliga raha teenima ja see töö ei ole lihtne, lisaks treeningud, juba alguses pead paljust loobuma ja trenni tegema ,et üldse mängijaks saada, haridus kannatab , kui lõpetad mängimise pead ka edasi elama ja tervis kannatab, vaata Tiit Sokku, endine tippmängija aga praegu peaaegu invaliid, kahju temast.
Teeks nüüd nii, et Tiit Soku tervise teemal, kui ei tea, sõna ei võta. Vahetati puusaliiges välja ja mängib täitsa nitševoo kossu. Invaliid muidugi ei ole solvang, aga antud juhul ebatäpne.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

vaata Tiit Sokku, endine tippmängija aga praegu peaaegu invaliid, kahju temast
Läheb küll teemast kaugele aga äkki seletad täpsemalt. Mina nägin Sokku viimati Kalevi-Zalgirise veteranide mängul keskeas mehe kohta vägagi kõbusalt kossu mängimas.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

KalevRuus kirjutas:
vaata Tiit Sokku, endine tippmängija aga praegu peaaegu invaliid, kahju temast
Läheb küll teemast kaugele aga äkki seletad täpsemalt. Mina nägin Sokku viimati Kalevi-Zalgirise veteranide mängul keskeas mehe kohta vägagi kõbusalt kossu mängimas.
Sokul puusaliigesed vahetatatud, vahepeal ei saanud üldse liikuda, tema vanuseliste puhul see ei ole väga normaalne. Ei tahtnud Tiit Sokku solvata , pean tast väga lugu, aga liigese vahetus seotud ikkagi tipptasemel spordi tegemisega ja võibolla omal ajal välja ravimatta vigastustest , lihtsalt tipptasemel spordi tegemine Eesti näidetel, eeldab et vanemaseas pead arste tihti külastama, need on ohvrid mida maksavad tippsportlased ja seepärast mina ei vingu kunagi eesti sportlaste palkade kallal.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

Eks palkade kallal vingujaid on alati, aga nagu ikka kehtib pakkumise-nõudluse suhe, mis antud kontekstis on pisut mõjutatud "vabatahtlike" valikute poolt tööandja poolt- eelistada nn eestimaist. Ilkuda ei tohiks, aga see on lähenemine, mida võib mõista, toetada, aga ka kritiseerida, see ei ole nn ebamoraalne vms. Seetõttu minu arvates Tiit Soku mängu toomine hetkel ei päde näitena.
Selge on see, et nt võõrmängijate piirangul on erinevaid mõjusid ja üks nendest on kitsa ringi-tasemel eestlaste- nn hinnatõus, mis omakorda klubidele teatud mõttes vastukarva, aga sinna ringi kuuluvatele mängijatele meeltmööda.
Kui nüüd rääkida konkreetselt Rockist, siis pigem lihtsalt see rahajutt käib natuke Rocki puhul liialt ette ja taha, alla ja peale. Justkui see vabandaks teatud otsuseid välja, kuid lihtsalt kõlab natuke teatud mõttes mugavusvabandusena. Teatud asjades on tartul ilmselgelt eelis olemas- omavalitsuse toetus ja spordibaasid, lisaks lojaalne ja eesti kontekstis mitte väike lojaalne toetajaskond ja fännkond (pole päris sama). Turunduse jms poolt tehakse ka korralikku tööd, lisaks on kuulda, et meeskonna organisatoorne asja-ajamine on Eestis nr 1.
Midagi läks sel aastal ikkagi nihu ja teatud asjad on väga mõistetavad (EM väsimus, liidrite vigastused), kuid teatud asjad läksid ikkagi konkreetselt metsa ka- komplekteerituses tehti ka piiratud vahendite raames mõned valed valikud ilmselgelt, et seda ei saa lihtsalt raha kaela ajada. Minu jaoks on küsimus eelkõige se, paljus neist metsa läinud otsustes oli tegelikult sellist ideoloogilist, strateegilise tunnelivisiooni- et noh, eelkõige eestlased, palkame baltikumist, keda oleme näinud jne, u natuke nagu vanainimene käib poes (penss ju väike). Seda tunnistavad ka Ottender ja Kuld ise ka ülaltoodud intekates, aga lõpp kipub jälle selliseks vana plaadi keerutamiseks- e no mis reaalselt valikuid meil on, pole raha, pole eestalstest mängumehi, samas üliõpilasliigat ka mängida ei taha.
Kokkuvõttes polegi tegelt midagi väga katki, sest tulemusi justkui hooajas on. Murelikuks teeb lihtsalt see vananemise ja väsimuse aura meeskonna ümber, nii mängus kui ideoloogilises-strateegilises klubi nägemuses. ja tundub, et see on üle kandunud natuke ka juba fännidele ja toetajatele. Midagi ses mõttes on vaja muuta ja seda tunnistab ka Ottender ise, mis mõneti hea märk. Tuleb teatud meeste osas ikkagi teha valikuid niiviiisi, et särtsu tuleb hakata andma- isegi kui oskusi nii palju pole, on vaja põlemist ja särtsu. Ja natuke riski. Igal rindel.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Vasta