Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Katar oleks tõsiseltvõetav kandidaat Eesti esiliiga Final Four`i kohale.

Antti Vasaral peab ikka väga hea huumorimeel olema, kui ta plaanib keskmängija kohale värvata duo Viljar Veski ja Rain Raadiku.
Kareem
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 31 Okt 2015, 23:00

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Kareem »

Ei noh, ära sa ütle midagi, Veski on mõne Eesti koondislase kõrval suisa Bogut või Gasol ise! :lol: Kõik sapised sõnad, mis olen kunagi tema aadressil öelnud, võtan tagasi. Tiit Sokk ütles 2010. aastal koondise peatreeneriks saades, et poisil on mingi väike kiiks küljes, mis takistab päris korvpalluriks saamist. Praeguse esitsentriga võrreldes oli Veskil a) stabiilne vabavise b) võime korvist kaugemal ohtlik olla - Zhalgirilisele ladus vist oma 4-5 kolmest ära enne kui leedukad arugi said c) mingilgi tasemel võime lauavõitlusse sekkuda ja keha anda. Siin mõne venna suhtumist vaadates tekib umbes selline mõttekäik: "Ei, tead, ega tegelikult väga viitsiks koondisse tulla, aga kuna sa kutsusid ja ma ei ole äraütleja tüüp ja suvi on nagunii sandi ilmaga olnud ja Pärnus rahvast pole, siis olgu!" Mees, kel pikkust 208, saab tagamängijalt (Timmu, Veidekas jt) mõõdetud söödu. Üks kord, teine kord, kolmas kord. Ole ainult mees ja pane ära. Tuleb mingi hädine lay-up, mis 80% juhtudel mööda läheb ja 20% vastase veaga lõpeb. Vahet pole, vabavisked lähevad igal juhul mööda. Ma saan aru, et trennis on vaja korvi alla keha, kelle vastu teised harjutada saaksid, ent mingi väike austusepoeg võiks riigi koondise ja iseenda vastu olla. Hallik teeb alati ausalt oma ära, olgu hea või halb päev. Suhtumine loeb! Vabandan, et ägedaks läksin :D
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Kareem kirjutas:Ei noh, ära sa ütle midagi, Veski on mõne Eesti koondislase kõrval suisa Bogut või Gasol ise! :lol: Kõik sapised sõnad, mis olen kunagi tema aadressil öelnud, võtan tagasi. Tiit Sokk ütles 2010. aastal koondise peatreeneriks saades, et poisil on mingi väike kiiks küljes, mis takistab päris korvpalluriks saamist. Praeguse esitsentriga võrreldes oli Veskil a) stabiilne vabavise b) võime korvist kaugemal ohtlik olla - Zhalgirilisele ladus vist oma 4-5 kolmest ära enne kui leedukad arugi said c) mingilgi tasemel võime lauavõitlusse sekkuda ja keha anda. Siin mõne venna suhtumist vaadates tekib umbes selline mõttekäik: "Ei, tead, ega tegelikult väga viitsiks koondisse tulla, aga kuna sa kutsusid ja ma ei ole äraütleja tüüp ja suvi on nagunii sandi ilmaga olnud ja Pärnus rahvast pole, siis olgu!" Mees, kel pikkust 208, saab tagamängijalt (Timmu, Veidekas jt) mõõdetud söödu. Üks kord, teine kord, kolmas kord. Ole ainult mees ja pane ära. Tuleb mingi hädine lay-up, mis 80% juhtudel mööda läheb ja 20% vastase veaga lõpeb. Vahet pole, vabavisked lähevad igal juhul mööda. Ma saan aru, et trennis on vaja korvi alla keha, kelle vastu teised harjutada saaksid, ent mingi väike austusepoeg võiks riigi koondise ja iseenda vastu olla. Hallik teeb alati ausalt oma ära, olgu hea või halb päev. Suhtumine loeb! Vabandan, et ägedaks läksin :D
Ma olen Kareemiga suures osas nõus, üldse ei imesta kui Eesti koondise põhikeskmängijast saab Valgas Veski vahetusmees.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vlk »

Imestama paneb ikka see, kui alla on Raadik käinud võrreldes tolla hooajaga, kui Priit Vene oli Pärnus. Raadik viskas ühes Balti liiga mängus 33 punkti ja võttis 11 lauda näiteks. Tegelikult praktiliselt iga mäng oli tal kaksikduubel (või jäi õige vähe puudu sellest) kirjas. Pärast seda on kummaline, mis temaga toimunud on - kas motivatsiooni puudus äkki? Mingi aeg sai ta vigastada ja mõned kuud hiljem vist oligi sinna saarele mängima minek. Seal toimus mingi taandareng.

Seda muidugi ei juhtu, aga Veski oleks praegusel juhul koondises väga hea variant. Esiteks vägagi tõenäoliselt ei tea temast teised rahvusmeeskonnad midagi. Teiseks oma pikkuse juures ta ehmataks alguses ikka vastasmeeskonna keskmängija ära (jah, mida aeg edasi mängus, siis hakkavad vastased mõistma, et tema vastu on võimalik mängida). Kolmandaks on tal olemas vise, mis Raadikul puudub täielikult (nii kolmene, keskpositsioonivise, rääkimata vabaviskest). Neljandaks võib Veski küll kohmetu olla, aga ikkagi arvestades tema pikkust on vastasel raske talle kulpi panna või teda takistada. Puudus on Veskil muidugi see, et ta lauda ei võta peaaegu et üldse, aga igal juhul tekiks vastasel mingi paanikahetk, kui 215 meest näeb. Praegu Raadiku näol seda hetke ei teki.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Rain Raadiku allakäigu kronoloogia võiks välja näha umbes järgmine:

1. Tegi Pärnu särgis karjääri parima hooaja (ehkki ka toona oli pudistamist kõvasti ja näitajad võinuksid selle arvelt olla umbes kolmandiku võrra paremad).

2. Sai Pärnu hooajale järgnenud koondiselaagris raske jalatrauma.

3. Jäi seejärel ootama agendi poolt lubatud pakkumist välisklubilt.

4. Vastavat pakkumist ei tulnud ning Raadik liitus lõpuks Tarvaga. Selleks hetkeks oli ta suures ülekaalus ja olematu mängutunnetusega ning tema mänguaeg jäi napiks.

5. Liitus järgmiseks hooajaks TTÜ-ga. Tegi suhteliselt kahvatu hooaja, kuid meenutas kohati siiski mängumeest. B-koondises sai kirja näiteks korraliku esituse Argentiina vastu.

6. Siirdus Prantsusmaa tugevuselt kuuendasse liigasse. Pärast seda hooaega olid tema esitused koondises esiliiga korvpalluri tasemel.

7. Siirdus Pärnusse. Heiko Rannula ütles hooaja avaüritusel, et ta peab Raadikule ikka aeg-ajalt meelde tuletama, et tegemist on profisportlasega. Hooaeg oli taaskord väga kahvatu, ühel hetkel sai vigastada ning tagasi tulles kaotas oma koha rotatsioonis Karl-Martin Kasele. Koondises tegutseb esiliiga korvpalluri tasemel.


Samal ajal, kui koondis tuuseldas Katari, pidas Kristjan Kangur Varese särgis esimese kontrollkohtumise. Tal on suured teened koondise ees, aga lihtsam olnuks ta loobumisotsusesse respektiga suhtuda, kui ta oleks öelnud otse välja, et tal puudub motivatsioon koondist esindada, mitte aga poleks apelleerinud tervisemuredele.

http://www.varesenews.it/2016/08/i-giov ... is/545093/" onclick="window.open(this.href);return false;


Meie alagrupikaaslane Portugal võitis Ungarit paarikümne punktiga.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Rio »

2. Ma nüüd ei mäleta ja ei saa aru miks see vigastus nii pikaks venis ? Tegemist oli ju tavalise hüpeka vigastusega
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Rio kirjutas:2. Ma nüüd ei mäleta ja ei saa aru miks see vigastus nii pikaks venis ? Tegemist oli ju tavalise hüpeka vigastusega
http://sport.err.ee/v/korvpall/425e05a0 ... f00f85e501" onclick="window.open(this.href);return false;

Erinevalt eilsest, oli tänasest mängust vähemalt mingigi kasu – Albaania sumopoisid mängisid päris rämedat kaitset. Vastuvõetud otsuste madalast kvaliteedist oli minu meelest hästi näha, et sisuliselt kõik meie poolt väljakul käinud mängijad kas ei kuulu oma koduklubis otsustajate sekka või mängivad lihtsalt üsna nõrgatasemelises meeskonnas. Seninähtud mängude põhjal sellel koondisel tapjainstinkti või enesekehtestamise vajadust väga ei paista; enesega rahulolu näib üsna kergelt tekkivat. Selle asemel, et harjutada kõrge intensiivsusega mängimist + vastane maa alla tampida, lebotati teine poolaeg jälle lihtsalt ära.
Kareem
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 31 Okt 2015, 23:00

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Kareem »

Radža käis ilmselt kahe mängu vahel foorumit lugemas ja võttis asja käsile :D Ei hakka statistikat võrdlema, ent vist tuli isiklikku skoori rohkem kui senistes valikmängudes kokku. Ohkama võtab ainult põhitsentri üks lauapall, ent enamuse aega konutas Rain-poiss nagunii kusagil kolmesejoone lähistel.

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 266&lng=en" onclick="window.open(this.href);return false;

Ilusal pidupäeval ei tahaks eriti viriseda, võit ju ikkagi saadi. Mis sellest, et Euroopa ühe nõrgema meeskonna üle ja mängupilt 11 päeva enne esimest valikmängu on pehmelt öeldes murettekitav. Pingil elati oma elu, selline muhe lõõp, naerused näod ja patsilöömine käisid. Kahjuks paistab, et T.Raadik ei saa ülejäänutega ühte jalga käima. Kahju ka sellest, et Puidet (lõplikult?) välja jäi, ta on tõsine töömees korraliku füüsisega, kes ka lauas midagi ära teeb. Lauavõitluse kaotus Albaaniale oli päris korralik. Midagi helgemat lõppu - koondise 90% vabavisketabavus, sh Laane 10/10 - millal viimati seda näha võis?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Sellesuviste C-divisjoni vääriliste esituste järel tekib tõsine tahtmine võtta koondisemängude vaatamisest paus, kuniks 1999. aastal sündinud poisid ükskord koondiseküpseks on saanud. Pole vist vähimgi liialdus öelda, et praeguse koondise näol on tegemist kõigi aegade kõige kehvema Eesti korvpallikoondisega ning tänase kaotuse puhul kõige häbiväärsema kaotusega. Küpros on viimasel ajal mänginud eeskätt C-divisjonis ehk väikeriikide meistrivõistlustel. Mängu vaadates tekkis tahes-tahtmata mõte, et ehk oleks mõistlikum A-koondise projekt senikauaks peatada, kuni koondisesse on võtta rohkem kui paar koondiseväärilist mängijat ning suunata see ressurss hoopis noortetreenerite palkadesse ja koolitusse.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Uhhuu kirjutas:Sellesuviste C-divisjoni vääriliste esituste järel tekib tõsine tahtmine võtta koondisemängude vaatamisest paus, kuniks 1999. aastal sündinud poisid ükskord koondiseküpseks on saanud. Pole vist vähimgi liialdus öelda, et praeguse koondise näol on tegemist kõigi aegade kõige kehvema Eesti korvpallikoondisega ning tänase kaotuse puhul kõige häbiväärsema kaotusega. Küpros on viimasel ajal mänginud eeskätt C-divisjonis ehk väikeriikide meistrivõistlustel. Mängu vaadates tekkis tahes-tahtmata mõte, et ehk oleks mõistlikum A-koondise projekt senikauaks peatada, kuni koondisesse on võtta rohkem kui paar koondiseväärilist mängijat ning suunata see ressurss hoopis noortetreenerite palkadesse ja koolitusse.
Aga mille poolest see sulle üllatus on? Minu arust oli asi selge juba siis, kui kõik need loobujad lõplikult selgusid. Kui ikka korvi all tuleb loota Kitsingule ja Raadikutele, siis mida sealt oodata.
Eks teine asi on ilmselt see, et põhimeestest ilmajäämine tõmbas küllap ka teistel masti maha. Kutid said ju aru, et sellest suvest midagi mud ei tule kui tappasaamised , mõnitused ja masendus. Võib ju öelda, et nüüd avaneb teil, noorematel, võimalus - näidake! Paraku ei ole meil isegi need B-koondise vennad mingid noored ja ambitsioonikad talendid vaid 24-28 aasta vanused mängijad, kes saavad väga hästi aru, et kuigi kaugele nende tiivad enam ei kanna.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

KalevRuus kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Sellesuviste C-divisjoni vääriliste esituste järel tekib tõsine tahtmine võtta koondisemängude vaatamisest paus, kuniks 1999. aastal sündinud poisid ükskord koondiseküpseks on saanud. Pole vist vähimgi liialdus öelda, et praeguse koondise näol on tegemist kõigi aegade kõige kehvema Eesti korvpallikoondisega ning tänase kaotuse puhul kõige häbiväärsema kaotusega. Küpros on viimasel ajal mänginud eeskätt C-divisjonis ehk väikeriikide meistrivõistlustel. Mängu vaadates tekkis tahes-tahtmata mõte, et ehk oleks mõistlikum A-koondise projekt senikauaks peatada, kuni koondisesse on võtta rohkem kui paar koondiseväärilist mängijat ning suunata see ressurss hoopis noortetreenerite palkadesse ja koolitusse.
Aga mille poolest see sulle üllatus on? Minu arust oli asi selge juba siis, kui kõik need loobujad lõplikult selgusid. Kui ikka korvi all tuleb loota Kitsingule ja Raadikutele, siis mida sealt oodata.
Eks teine asi on ilmselt see, et põhimeestest ilmajäämine tõmbas küllap ka teistel masti maha. Kutid said ju aru, et sellest suvest midagi mud ei tule kui tappasaamised , mõnitused ja masendus. Võib ju öelda, et nüüd avaneb teil, noorematel, võimalus - näidake! Paraku ei ole meil isegi need B-koondise vennad mingid noored ja ambitsioonikad talendid vaid 24-28 aasta vanused mängijad, kes saavad väga hästi aru, et kuigi kaugele nende tiivad enam ei kanna.
See, et oskuste poolest on tegemist läbi aegade kõige kehvema koondisega, polegi üllatus. Üllatus on see, et koondise treenerite ja mängijate poolt lubatud kiiret ja agressiivset mängu on saanud näha vaid üksikutel hetkedel (eelkõige mäng Saksamaa vastu). Pigem on olnud esitused täpselt sama tujutud ja loiud nagu eelmise suve kontrollmängudes ning EM-i kahes esimeses kohtumises. Tänanegi mäng algas meie poolt juba harjumuspäraseks kujunenud jalutamistempos. Alles siis, kui Küpros oli viie minuti järel kümnega ette pääsenud, toimus mingisugunegi ärkamine, aga selleks hetkeks oli vastasel juba hurraa sees. Probleem ei seisne minu jaoks mitte väheses oskustasemes, vaid näilises ükskõiksuses ja tahtejõuetuses, millega mängima minnakse.
Kareem
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 31 Okt 2015, 23:00

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Kareem »

Mind huvitab, kuidas FIBA suur nn koondiseakende projekt praktikas realiseerub. Omast ajast mäletan, et väiksematel riikidel oli meeste klubidest kättesaamisega üksjagu janti ning ega hea pilguga eriti vaadatud. Müür oli jah tõesti sellisel tasemel mees, kes koondisele alati appi tõttas ja isegi kreeklased paika pani. Arusaadav, et see sõltub sinu staatusest klubis. Praeguse seisuga, kus väljast oleks appi tulemas minimaalselt mehi, meile justkui sobiks. Loomulikult loodame, et mõne aja pärast saab aina rohkem meie noori välja mängima ja probleem võib jälle päevakorral olla. Inimlikust kohast on asi mõistetav, sportlanegi tahab suvel kahe hooaja vahel puhata. Plussiks on see, et hooaja sees on mehed vormis.

Praegused loobumised olid omaette fenomen. Varasemast on jäänud mulje, et koondisele ei julgenud keegi eriti EI öelda. Nüüd oli mõneti lihtsam, Taltsi operatsioon oli ette teada, riburada tulid Tanel Soku opp ja teiste loobumised. Tänase tulemusega võrdsustaks vast jalgpallis tehtud väravateta viigi maailma kõige nõrgema reitinguga San Marinoga. Praeguse koondise valikmängud on absoluutselt prognoosimatud. Võrdleksin seda olukorraga aastal 2006, kus kodus saime ühe punktiga jagu Taanist, väljas kaotasime. Tsükli lõpus alistasime (vastasele mitteolulises mängus) Horvaatia.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Ühtede loobumine mõjutas kindlasti teisi ja ega siin otseselt kellelegi midagi ette heita ei saa, kui sai selgeks, et selle aastase koondisega kaugele ei sõua, siis oli mõtet keskenduda teistele eesmärkidele ja mitte lõhkuda tervist (nt Kangur, Vene). Samas on see andnud võimaluse teistele end näidata ja siin ole mees ja tule rongi alt välja.
KossuF2nn
Kasutaja
Postitusi: 171
Liitunud: 20 Dets 2014, 22:01

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KossuF2nn »

Mida teeb R.Raadik koondises? Ma ei ole elu sees sitemat korvpallurit näinud, täielik äpu.. Näost näha juba, et tahaks trenni tegemise asemel mcdonaldsis burgereid süüa ja kodus õlle juua, pole ime et kask ta pärnus pingile mängis. Esiliiga on heal juhul tema tase
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Egert »

KossuF2nn kirjutas:Mida teeb R.Raadik koondises? Ma ei ole elu sees sitemat korvpallurit näinud, täielik äpu.. Näost näha juba, et tahaks trenni tegemise asemel mcdonaldsis burgereid süüa ja kodus õlle juua, pole ime et kask ta pärnus pingile mängis. Esiliiga on heal juhul tema tase
Üks asi on see, et ta on koondise nimekirjas. Teine asi on see, et ta saab mingil põhjusel väljakule ka koondise eest. Kes teab, ehk on mõni sponsor sugulane, muud põhjendus ei leia.
Vasta