Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

barons kirjutas:kas Harperi palkamine tähendab Veidemani lahkumist? liskas noor venelane, kes ka nn. 2?
Ei usu. Gavrilov oli mängujuht minu meelest.
A miks mitte Soku ja Gavriloviga PG positsioonid mehitada? Pmst on üks klassikaline mängujuht ja noor andekas venelane ei pruugi üldse olla kehvem kui mõni üle ookeani siia lennutatav ameeriklane. Pmst kehade poolest ju ideaalne kombo.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

venelase peaks saama odavamalt ka kui cska tahab teda laenule anda ju. suurt äärt nagu nii vaja meeskonda juurde.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja

Postitus Postitas Egert »

Harper on videote põhjal nagu parem versioon valgevenelasest. Sama positsiooni mehed.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

Egert kirjutas:Harper on videote põhjal nagu parem versioon valgevenelasest. Sama positsiooni mehed.
Pakun, et valgevenelast mängitatakse palju 3 positsioonil, Varrakule meeldib kiire mäng, kus väike äär on kiire ja liikuv.
theundertaker
Kasutaja

3 meest on siis olemas ja 3 saab veel tuua.
spartaklane
Kasutaja

Postitus Postitas spartaklane »

barons kirjutas:kas Harperi palkamine tähendab Veidemani lahkumist? liskas noor venelane, kes ka nn. 2?
Oskab ehk keegi seda linki Postimehest näidata ,kus kirjas ,et see noor venelane Kalev/Cramoga liitumas on,olen otsinud ,kuid ei leia.
theundertaker
Kasutaja

No see oli nii, et Cska pakub laenule meest, aga kalev ei ole öelnud, et kas tahab või ei.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

spartaklane kirjutas:
Oskab ehk keegi seda linki Postimehest näidata ,kus kirjas ,et see noor venelane Kalev/Cramoga liitumas on,olen otsinud ,kuid ei leia.
Tasulises artiklis. http://sport.postimees.ee/3821415/kalev ... eurocupile
Seal on kirjas, et Valdmaa sõnul liitub.
Viimati muutis Rix, 02 Sept 2016, 13:45, muudetud 1 kord kokku.
Charly
Kasutaja

Postitus Postitas Charly »

spartaklane kirjutas:
Ise lugesin seda paberlehest, artikkel ise on maksumüüri taga Postimehe veebis. Sõnastus oli küll selline, et kaup enamvähem koos temaga vist.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

Charly kirjutas:
spartaklane kirjutas:
Ise lugesin seda paberlehest, artikkel ise on maksumüüri taga Postimehe veebis. Sõnastus oli küll selline, et kaup enamvähem koos temaga vist.
huvipakkuv lõik siis siin :
Kolmapäeval teatas Kalev, et on sõlminud lepingu pahapoisi kuulsusega tsentri Robert Upshaw’ga. Sama päeva hilisõhtul jõuti kokkuleppele Valgevene koondise ääremängija Vitali Ljutõtšiga. Hea skoorimeistrina tuntud valgevenelane toodi meeskonda selleks, et kindlustada positsiooni, mida muidu peaks täitma vigastusega kimpus olev Gregor Arbet.

Valdmaa sõnul liitub suure tõenäosusega Kaleviga ka CSKAst rendile antav 20-aastane Aleksandr Gavrilov, koduse noorena aga Prantsusmaalt naasnud 17-aastane Tass. «Oleme igal hooajal võtnud punti mõne noore. Loodame, et ta saab meil ka mängida,» sõnas Valdmaa.

Tassiga pole lepingut siiski veel allkirjastatud, kuna läbirääkimised tema mulluse koduklubi Prantsusmaa Limoges’iga on veel pooleli.

Eesti mängijatest on Kalevil kehtiv leping Janar Sooga. Eelmisel hooajal Kalevit esindanud ülejäänud eestlastega pole aga veel kokkuleppele jõutud.

Teada on see, et 21-aastane Sten Olmre lahkus TTÜ ridadesse. Kuuldavasti võtab samasuguse teekonna ette ka Erik Keedus, kuid ametlikku kinnitust sellele veel pole.
nojah
Kasutaja

Postitus Postitas nojah »

vlk kirjutas:
nojah kirjutas:Pealegi ma arvan, et iga hooaeg on mõlgutatud mõtteid, et kas KML osalemine meeskonnale midagi annab või viivad need reisid Valka ja Pärnusse mängude arvu ülisuureks ja segavad normaalselt treenimast. Ei oleks olnud muu korvpalli suhtes väga soliidne või solidaarne samas ka liigast üldse loobuda, jätaks sellise ülbe mulje, et huvitab ainult edu Venemaal mitte kohalik korvpall. Aga kui nüüd initsiatiiv tuleb korvpalliliidu enda poolt, siis on see ju päris hea võimalus taanduda ilma, et ise peaks ebapopulaarse otsuse tegema.
Ma loen neid sinu postitusi ja kohati see jutt väljub juba mõistuse piirest.

Alustame sellest, et tood korduvalt Valgat ja Pärnut välja, nüüd ka reiside mõttes. Et siis Cramol on "piin" sõita paarsada kilti maha, aga väiksematele klubidele see probleeme ei valmista? Cramo oleks pidanud viimastel aastatel oma taset näitama ja põhiturniiril need "Pärnud ja Valgad" korralikult maa alla tampima (hoida alla 50-60 punkti ja viskama ise 80+). Mis aga oli? Oli see, et saadi isegi peksa paar korda. Ei ole mõtet seda motivatsiooni juttu rääkima hakata. CSKA on Venemaal sama nagu Cramo Eestis, aga võtab ikka sellised Tbilisi Vita sugused paarikümnega ära, olgugi et VTB tabeli esikoht on kindel.

Teiseks, riigi meistrivõistlused. Nimeta üks selline klubi, kes ei osale oma riigi meistrivõistlustel, vaid üritab kulda ja karda kokku ajada eurosarjade pealt, lootes oma alagrupist edasi saada? Mainisid siin enne veel, et kui Cramo osaleks praegu Eurocupil ja saadaks KMLi kuu peale, siis äkki jääb see Eurocupi korraldajatele kuidagi meelde. Oleme nüüd ausad, Cramo on selles sarjas ikkagi kui kääbusklubi. Neil võib meelde jääda küll, et üks tore sats Eestist osales, aga kui järgmine hooaeg pole vabu kohti ja näitab huvi üles selline Himki sugune klubi, siis kedagi väga ei huvita Cramo enam.

Lõpuks on ikkagi tõsiasi see, et viimase 4-5 aasta jooksul vaid korra pole olnud olukorda, kus Cramo omad ei tea, kas jätkatakse ja kuidas jätkatakse. Teiste Eesti klubide puhul selliseid jätkamist puudutavaid probleeme pole olnud (jah, on tulnud ette, et ei teata kuidas edasi minna, aga kordagi pole üles kerkinud teemat, et äkki klubi lõpetab KML tasemel mängimise). Ilmselgelt, kui meeskond saadakse kokku, siis on kvaliteeti rohkem teistes Eesti klubidest. Aga rõhutada siin kordi ja kordi Cramo "üleolekut", endal vaid Soo ja Upshaw kirjas....ma ei tea, väga naljaks on seda lugeda igatahes.

Ja no, Cramo mitte jätkamisel lugeda Eichfuss-Paista-Haughton Tarvast võimalikuks finaalivastaseks Tartule on ka paras naljanumber.

Mis puudutab fännide vähesust, siis ära tule siin ajama, et Pärnud, Valgad ei too rahvast saali. Teil tuleb Unics, CSKA jne Tallinna, aga Suurhallist on heal juhul pool täitunud. Tuleks otsida viga kuskilt mujalt, kui väikeste klubide atraktiivsuse pealt.
Ohh siin on ikka päris mitu asja minu arvele kirjutanud, mida ma pole öelnud või on minust lihtsalt valesti aru saadud:
1) On ikka erinev olukord küll, kas väikelinna klubi põhieesmärk ongi kohalikel meistrikatel esineda ja ta teeb selle raames mõned sõidud (muidu ei saagi ju seal liigas osaleda) või see, et neid sõite peab tegema meeskond, kellel on hooajal ca 40 rahvusvahelist mängu mängida. Välisreiside kõrval peab jääma aega ka treenimiseks. Ainult KML mängivate klubide ainus eesmärk ongi KML edukalt esineda, samal ajal on Kalevil pehmelt öeldes play-offide alguseni, karmilt öeldes kuni finaalseeriani KML mängud lihtsalt tüütu kohustus, millest pole midagi võita. Oleks siis meeskonnal väga pikk pink ja saaks noored seal kõvasti mänguaega aga reaalsus on pigem olnud see, et pink on hooaja keskel väga lühike (vigastused, segadused võõrmängijatega jne) ja meeskonnas ei ole ka väga suurt hulka noori ja talendikaid (ok sellel aastal Tass oleks eri case).
2) ja seda enam, et ollakse väikeklubidega mängides tihti hädas näitab see, et nendeks mängudeks ei keskenduta korralikult, neid ei võeta liiga tõsiselt ja sellistel mängudel osalemine ei anna meeskonna arengule midagi juurde;
3) Riigi meistrivõistlused - nagu öeldud näiteid on. Ja lisaks see, et ma ei usu, et FIBA ainult Eesti MV keelab ULEBi osalejatel osa võtta aga kõik teised klubid seal sarjas saavad vabalt koduseid mänge mängida. Kui see keeld peakski tulema, siis tuleb kõigile ning siis järelikult on neid klubisid ju päris palju, kes oma koduliigat mängima ei hakka.
4) Kindlasti ei jää see kuidagi meelde Eurocup korraldajatele, kui Kalev kodusest liigast loobub. See on absurdne väide, mida ma pole kusagil öelnud. Eurocup korraldajatel on absoluutselt savi sellest, kas Kalev mängib eestikaid või mitte või mis selles liigas üldse toimub. Küll aga kui Kalev loobuks Eurocupist viidates sellele, et muidu ei saa kohalikel meistrivõistlustel osaleda, siis on päris selge, et järgmisel korral sellise hea pakkumisega enam nende poole ei pöörduta.
5) Kui Cramo on nii ebastabiilne klubi nagu sa väidad, siis ei saaks ju tema osalemisega KML-is nii või naa arvestada. Siis peaks ju kõigil suht ükskõik olema, kas nad osalevad või loobuvad ja kas loobuvad laialimineku või Eurocupi tõttu. Kui on nii ebamugav partner, milleks teda siis survestada üldse?
6) Mis peaks Cramo asi olema, kas loobumise korral Tartu mängib eestikate finaali Rakverega või Raplaga või kellegi teisega või kui põnev see finaal saab olema?
7) Ma ei ole kusagil väitnud, et Cramo mängud ei too Raplas, Pärnus või Valgas publikut saali. Vastupidi, ma ütlesin, et sellist atraktiivsust lisab Cramo liigale kõvasti. Pigem on asi selles, et kui Cramo enda publik näeb nüüd Venemaa ja Euroopa tippklubisid kahes liigas, siis Cramo kodumängud KML mängudes ei ole enam nende publikule atraktiivsed. Mis tähendab ka seda, et klubi peab mängude toimumise eest tublisti peale maksma, mingit piletitulu sealt ei tule. See, kui Pärnu või Rakvere saab Cramoga oma kodus mängides hea sissetuleku ei ole sama moodi kuidagi Cramo asi või ei anna neile midagi juurde.
Rio
Kasutaja

Postitus Postitas Rio »

Siin värbamise saginas äkki keegi oskab õelda kui suur võlg MTA -le ?
Siim_p
Kasutaja

Postitus Postitas Siim_p »

Rio kirjutas:Siin värbamise saginas äkki keegi oskab õelda kui suur võlg MTA -le ?
136 707 eurot+intressid 7 259 eurot
Maxi
Kasutaja

Postitus Postitas Maxi »

Keeduse TTÜsse minekust ma aru ei saa, okei Olmre tahab suuremat rolli aga Keeduse jaoks selge tagasiminek. Kui ühineks Tartuga siis ma saaksin isiklikus môttes aru, aga TTÜ??
nojah
Kasutaja

Postitus Postitas nojah »

Mis Harperisse puutub, siis iseenesest tundub olevat väga korralik "tükk" aga hetkel ei ole veel teada, mis pusle neist kõigist tükkidest kokku saab, kes selle pusle peavad lõpuks moodustama ja kuidas sinna mingi tükk sobitub.
Selle noore venku kohta ei oska esialgu midagi arvata. Aga loodame parimat.
Vasta