Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

spartaklane kirjutas:
Uhhuu kirjutas:
vaim564 kirjutas:Kui Ray on tõepoolest kahe nädala pärast mängukõlbulik, siis on küll loogiline, et üks neist kahest liigub mingisse teise klubisse edasi. Kangurgi liikus kunagi playoffiks Villeurbannest edasi Bolognasse, loodetavasti on mingi sarnane diil, agentki on sama. See ei saa nii olla, et ta võeti ainult kaheks mänguks.
Allolevas artiklis on öeldud, et Udine plaanib hooaja lõpuni meeskonda jätta kõik kolm välismängijat. Need kaks, kes mingile konkreetsele mängule üles antakse, otsustatakse jooksvalt, mängijate hetketaseme põhjal. See on iseenesest huvitav teooria, et äkki mõni Itaalia kõrgliigaklubi on Veidemani palkamisest huvitatud – kas siis play-off`i või järgmist hooaega silmas pidades –, kuid soovib teda esmalt esiliigas testida, kus tase on küll madalam, kuid mängustiil sarnane. Ma ise kahtlustan küll, et tegemist on hoopis emotsionaalse otsusega: Veidekal oli Eestis/Kalevis mängimisest lihtsalt kopp ees. Mäletatavasti oli eelmise aastanumbri sees olukord, kus kogu Kalevi mäng tiirles ainuisikuliselt Harperi ümber ja Veideman oli mängust sisuliselt väljas. Võimalik, et ta andis siis agendile soovituse hakata uut klubi otsima.

Neid näiteid, kus Itaalia esiliigast on meistriliigasse lepinguid teenitud, on küll ja küll. Samas on ka selliseid näiteid nagu Ty Abbotti oma, kus mängija näitab küll häid numbreid, aga meistriliiga uks jääbki suletuks. Abbott mängib nüüdseks hoopis Kreekas.

http://messaggeroveneto.gelocal.it/spor ... 1.14981404" onclick="window.open(this.href);return false;
Olgu mis on aga selline käitumine Veidemani poolt pole õige ja õigustada seda sellega ,et Kanguril omal ajal midagi sellist õnnestus nagu Delfis Ivar Jurtsenko kirjutab on täielikult jabur,selline käitumine on äraandajalik.http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=77449342" onclick="window.open(this.href);return false;
Jurtsenko jutt on pläma jah. Mõtlesin ise selle kohta kirjutada nagu nö vastulause vms, aga Arike jõudis ette ja tema kirjutisest üks lõik haakub 100% minu mõttega.

Ent Kanguri ja Veidemani minekuid ei saa väga võrrelda. Esiteks oli Kanguri hooaeg Prantsusmaal juba läbi saanud ning ta oli vaba mees. Teiseks läks ta mängima sealse tippsarja play-off’i, Veidemani tiim on aste allpool ega pruugi kohamängudele saada. Lisaks võimalik küsimus üldse koha eest mängudele ülesantute seas.

Plusse ja miinuseid vaagides kaalub viimaste kaalukauss kõvasti allapoole. Ja ometi vahetab koondise kapten VTB Ühisliiga – kus ta saab kenasti hakkama – tundmatuse vastu, Kalev/Cramo väitel veel lepingut ise välja ostes. Pealtnäha on ainus, kes kogu trianglist kindlasti ei kaota, agent.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Jurtšenkolt väga asjalik jutt. Veideman ei ole enam noormängija ja mida aasta edasi, seda raskemaks läheb kusagile pääseda. Praegu on ma ütleksin isegi viimane aeg välja minna. Ma olen kindel, et seal on midagi veel, millest me veel ei tea. Kui Ray on kahe nädala pärast platsil, siis ei hakka klubi ometi samale positsioonile mängijat tooma, see kõlab kummaliselt. Kas pole tema naasemine kindel või on seal veel midagi juures, küll see kunagi välja tuleb.
Lino Lardo on Itaalia mõistes hinnatud treener, kes on varem juhendanud ka kõrgliiga klubisid, lisaks Bolognale veel Milanot, tõi Rieti kõrgliigasse ja oli varem Carlo Recalcati abitreener, kindlasti klassi jagu kõrgemal kui Varrak. Väga hea kui Veideman vahelduseks tema juhendamisel treenida saab.
Cramo pärast ma väga ei nutaks, sest VTB rong on nagunii läinud ja KML superfinaaliks peaks Arbet tagasi olema. Praegu ongi tore võimalus kasvõi Martin Dorbekul näidata, milleks ta võimeline on. Tartu vastu peaks praegu koosseis olema piisavalt hea ka ilma Veidemanita.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Tagaliin Sokk-Mirkovic-Haller-Drobek... Ljutits hakkab eelduste kohaselt number kahte mängima. Ja Arbetit ei näe me enne mai algust väljakul. Selline tagaliin laguneb ära lihtsalt bbl-vtb-kml koormuse all.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

Kaldun arvama, et olgu see mineku põhjus ükskõik kui üllas, pidanuks Veidekas ikka asjad ise selgeks rääkima, mitte et klubi saab gasest teada läbi Itaalia meedia, ausaltõeldes ei ole see väga okey...usun, kui mees läinuks esmalt Varraku juurde ja rääkinud asjadest nagu on, oletan, et Varrak on suht mõistlik korvpalli inimene, kes mõistnuks, ja ehk oleks ka omapoolse õnnistuse üritusele andnud ja ehk ka klattinud bossudega asja ära...aga ei, Rain vibutas rahapatakat ja läinud ta oli...jättis meeskonna just sellisesse seisu nagu ta on...alati on asjadel kaks otsa ja Veidekas oma 1,5 jala ja katkiminemise olulisemalt suurema prossaga - varem või hiljem saavad ka Veideka makaroonid Itaalias söödud ja mis siis?

Tõesti loodaks, et see ämber nüüd väga sügav ei ole, Paiste käitumine kunagi Klandorfiga on lõpuks ju viinud selleni, et mees nüüd koolijutsidega Tarvas viimasel kohal palli patsutab...
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Omaette küsimus on see, miks klubi teeb selliseid lepinguid, kus mängijal on võimalik igal ajal lahkuda? Oleks ju loogiline, et minna on võimalik näiteks 15 veebruarini.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

KalevRuus kirjutas:Omaette küsimus on see, miks klubi teeb selliseid lepinguid, kus mängijal on võimalik igal ajal lahkuda? Oleks ju loogiline, et minna on võimalik näiteks 15 veebruarini.
Lepingute osas on tõesti küsimus. Kaldun arvama et see on viimane kord, kui mõnel mängijal lastakse võistkonnast minna tavapärase väljaostusummaga pärast KML registreerimisaja lõppu.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Lisaks veel, et Arike kirjutas Õhtulehes: Kalev/Cramo reaktsiooni järgi tundub, et ses klubis põletas Veideman sillad. Klubi sai mängija lahkumisest – vähemalt enda avalduse väitel – teada põhimõtteliselt Itaalia meediast.

Veidekas läks üsna suurele riskile välja. Kui Itaaliast uut lepingut ei saa, siis ei imesta, kui jätkab näiteks Raplas.
Et välismaalaste osakaal liiga suureks ei lähe, ei imestaks, kui järgmisel aastal mängib Cramos Kurbas. Või nt Jõesaar.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Kui juba spekuleerimiseks läks, siis ma ei välistaks et võime eestis näha ka Kristjan Kangurit mängimas...
Kasutaja avatar
Metta World Peace
Kasutaja
Postitusi: 88
Liitunud: 27 Sept 2013, 18:09

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Metta World Peace »

Kanguril Vareses järgmine hooaeg ka veel leping kehtiv ju?
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas toivo »

Metta World Peace kirjutas:Kanguril Vareses järgmine hooaeg ka veel leping kehtiv ju?
Teoorias jah, aga Kanguri numbrid on sel hooajal nii tagasihoidlikud olnud, et ei imestaks kui "poolte kokkuleppel" see suvel lõpetatakse.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

http://messaggeroveneto.gelocal.it/spor ... 1.14991482" onclick="window.open(this.href);return false;

Veidemani uue kodupaiga ajaleht kirjutab ootustest tema suhtest. Veidemani kirjeldatakse kui Allan Ray`st väiksemat ründetalenti, aga paremat kaitsemängijat. Ootused tema suhtes rünnakul on üsna madalad – oldaks rahul, kui ta viskaks tosin punkti mängus. Arvestades, et Veidekas viskas tänavu VTB-s 11 punkti mängus, siis see ei tohiks eriline probleem olla. Pisut koomilisena mõjub jutt tema kaitsemängu kvaliteedi kohta ning arvamus, et ta võiks hakata katma vastaste ohtlikumaid tagamängijaid. Igal juhul, esimene mäng saab ilmselt keeruline olema, sest sealsed kohtunikud kipuvad parajad fruktid olema ja uutele mängijatele kohta kätte näitama. Meenub, kui Kangur tegi omal ajal Bologna eest täiusliku debüüdi rünnakul, aga kohtunikud ta olematute vigadega kiiresti mängust välja võtsid. Ka Järveläinen rääkis hiljutises intervjuus, kuidas talle kohe alustuseks üsna veidraid asju vilistati.

Mis Kangurisse puutub, siis ta leping katkeb automaatselt, kui meeskond peaks kõrgliigast välja langema. Ja kui ei lange, siis oma 4+ miljonit eelarve juures ei ole Varesel ilmselt erilist probleemi ta leping vajadusel lihtsalt välja osta. Kanguri rollist uue peatreeneri käe all räägib see, et hoolimata asjaolust, et meeskonna teine number nelja positsiooni mängija on juba pikemat aega vigastatud, on Kangur algviisikust välja langenud ja tema asemel on seal itaallasest number kolm. Ta on kaitses viimasel ajal taaskord stabiilselt hästi mänginud, aga raske on rünnakul statistikat teha, kui ta rolliks on lihtsalt seista kolmese taga ja sööta palli katte tagant vabanevale tagamängijale.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Varese väljalangemine tundus vahepeal olevat tõsiasi, aga nüüd on paar ilusat võitu juurde saadud ja järgmine mäng samas tsoonis asuva Pesaroga peaks juba rohkem näitama. Kanguri roll meeskonnas ongi selline, kes peab tegema musta tööd. Viimases võidumängus ta ei teinud ainsatki pealeviset, kuid võttis 7 lauda. Võivad vabalt ka jätta, sest selliseid mustatöötegijaid läheb ka tarvis, kui nüüd mingit terviseriket ei peaks välja tulema.

Ma siit loen välja, et Ray nagu üldse kaitses ei mänginud, mistõttu Veidemani kaitsemängu oskused arvatavasti ongi korralikud. Viskajaid on neil ilmselt teisigi, aga noh oma kümmekond punkti peaks ta iga ilmaga ära tooma. Väga ilmekalt tuleb välja ka see, et kõikidest VTB statsidest hoolimata teda lihtsalt ei teata, kuna Cramo kardab Euroopas mängimist nagu vanapagan välku. Siis pole ka midagi imestada, et Eesti mängijad Euroopa tippliigadesse ei pääse. Okoyest ma mäletan, et kasvust hoolimata oli ta korvi all päris osav, kui ta veel Varese eest mängis.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1706
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

vaim564 kirjutas:Varese väljalangemine tundus vahepeal olevat tõsiasi, aga nüüd on paar ilusat võitu juurde saadud ja järgmine mäng samas tsoonis asuva Pesaroga peaks juba rohkem näitama. Kanguri roll meeskonnas ongi selline, kes peab tegema musta tööd. Viimases võidumängus ta ei teinud ainsatki pealeviset, kuid võttis 7 lauda. Võivad vabalt ka jätta, sest selliseid mustatöötegijaid läheb ka tarvis, kui nüüd mingit terviseriket ei peaks välja tulema.

Ma siit loen välja, et Ray nagu üldse kaitses ei mänginud, mistõttu Veidemani kaitsemängu oskused arvatavasti ongi korralikud. Viskajaid on neil ilmselt teisigi, aga noh oma kümmekond punkti peaks ta iga ilmaga ära tooma. Väga ilmekalt tuleb välja ka see, et kõikidest VTB statsidest hoolimata teda lihtsalt ei teata, kuna Cramo kardab Euroopas mängimist nagu vanapagan välku. Siis pole ka midagi imestada, et Eesti mängijad Euroopa tippliigadesse ei pääse. Okoyest ma mäletan, et kasvust hoolimata oli ta korvi all päris osav, kui ta veel Varese eest mängis.
Kuidas Kalev/Cramo kardab mängimist Euroopas ,minuteada taheti ju seehooaeg Eurocupil osaleda ,kuid pidurid pani Fiba oma ähvardustega peale.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

veelkord Veideka gasest...kas on võimalik, et see mees kes nii klubiga käitub? ( läinuks mees Itaalia seria 1, või bundesliigasse või Türgi - Kreeka - Prantsuse kõrgliigasse, kas või VTB-s konkurendi juurde - aga mitte seria 2 tagumiseotsa meeskonda ), siis kas ta võis ka mängude ajal väljakul seanahka vedada, pingutas täpselt niipalju et Varrak platsilt ära ei võta ja oli nagu rohkem olemise pärast?

hooaja algne nn. "auk" pandi koondise eest mängimise arvele, aga ehk mees jõnnis, kuna Harper oli A&O ka treeneri silmis, siis ehk algasid jamad hoopis sealt??? nüüd, kui tekkis mingi hädakas minek, siis maksis Varrakule ja klubile kätte...Lihtsalt spekulatsioon, aga mine tea?

ajakirjandus on maalinud pildi, et sillad on põletatud ja tagasiteed Cramosse enam pole?, kui mees ebaõnnestub siis mis edasi? Tartu või Tarvas ( kui see elus on? ), või Roosti või Soome...
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

barons kirjutas:veelkord Veideka gasest...kas on võimalik, et see mees kes nii klubiga käitub? ( läinuks mees Itaalia seria 1, või bundesliigasse või Türgi - Kreeka - Prantsuse kõrgliigasse, kas või VTB-s konkurendi juurde - aga mitte seria 2 tagumiseotsa meeskonda ), siis kas ta võis ka mängude ajal väljakul seanahka vedada, pingutas täpselt niipalju et Varrak platsilt ära ei võta ja oli nagu rohkem olemise pärast?

hooaja algne nn. "auk" pandi koondise eest mängimise arvele, aga ehk mees jõnnis, kuna Harper oli A&O ka treeneri silmis, siis ehk algasid jamad hoopis sealt??? nüüd, kui tekkis mingi hädakas minek, siis maksis Varrakule ja klubile kätte...Lihtsalt spekulatsioon, aga mine tea?

ajakirjandus on maalinud pildi, et sillad on põletatud ja tagasiteed Cramosse enam pole?, kui mees ebaõnnestub siis mis edasi? Tartu või Tarvas ( kui see elus on? ), või Roosti või Soome...
Ma ei näe põhjust Veidemani tulevikuväljavaadetesse nii dramaatiliselt suhtuda. Isegi kui ta jääbki järgmiseks hooajaks välislepinguta – mida loodetavasti ei juhtu –, siis ta on rõõmsalt jälle Kalevis tagasi. Sel lihtsal põhjusel, et hetkel pole ühtegi eestlasest tagamängijat, kes ta taseme ligilähedaseltki välja mängiks (mõtleme või koondisesuve peale). Kui siis äkki Olmre ülejärgmisel hooajal; ja edasi tulevad juba 1999. ja 2000. sündinud tulevikutegijad.
Vasta