Ma olen halvustavat suhtumist eurosarjadesse küll tähele pannud, kasvõi mida on öeldud EuroChallenge ja madalamate sarjade kohta, et näedsa, meie mängime VTB-d!!!, aga ole mees ja tee seal tulemus ära, alles siis tule ütlema. See on ilmselt põlvkonna probleem, kelle jaoks Moskvitš on ikka see õige auto ja näevad märgi unenägusid Leningradi turust. Aga mitte selles pole probleem. VTB-l oli kaalu veel siis, kui ta oli veel rahvusvaheline liiga, praegu on ta sisuliselt nurgataguse Venemaa MV. Leegionäre muidugi veel jälgitakse, aga kohalike vastu, eriti veel kusagilt tagumise otsa klubides, ei tunne keegi huvi. Tee Euroopasse viibki läbi Euroopas mängimise, aga ole mees, pane jalg ukse vahele ja näita kõigepealt, mis mees oled, mitte, et tead, ma olen siin konnatiigis kõva mees, kuidas te mind ei tea. Ma millegipärast arvan, et ka see esiliiga koht ei tulnud kergesti ja Nopponen nägi kõvasti vaeva, et sellinegi võimalus leida. Muidugi on võimalik ka konnatiigi staari rolliga rahul olla ja teatada uhkelt, et mina kusagile Forlisse mängima ei lähe, aga see ongi igaühe valikuvõimalus, peab sellega rahul olema.spartaklane kirjutas:Kuidas Kalev/Cramo kardab mängimist Euroopas ,minuteada taheti ju seehooaeg Eurocupil osaleda ,kuid pidurid pani Fiba oma ähvardustega peale.vaim564 kirjutas:Varese väljalangemine tundus vahepeal olevat tõsiasi, aga nüüd on paar ilusat võitu juurde saadud ja järgmine mäng samas tsoonis asuva Pesaroga peaks juba rohkem näitama. Kanguri roll meeskonnas ongi selline, kes peab tegema musta tööd. Viimases võidumängus ta ei teinud ainsatki pealeviset, kuid võttis 7 lauda. Võivad vabalt ka jätta, sest selliseid mustatöötegijaid läheb ka tarvis, kui nüüd mingit terviseriket ei peaks välja tulema.
Ma siit loen välja, et Ray nagu üldse kaitses ei mänginud, mistõttu Veidemani kaitsemängu oskused arvatavasti ongi korralikud. Viskajaid on neil ilmselt teisigi, aga noh oma kümmekond punkti peaks ta iga ilmaga ära tooma. Väga ilmekalt tuleb välja ka see, et kõikidest VTB statsidest hoolimata teda lihtsalt ei teata, kuna Cramo kardab Euroopas mängimist nagu vanapagan välku. Siis pole ka midagi imestada, et Eesti mängijad Euroopa tippliigadesse ei pääse. Okoyest ma mäletan, et kasvust hoolimata oli ta korvi all päris osav, kui ta veel Varese eest mängis.
Ja pole mõtet ka probleemi üle tähtsustada, VTB-s on Jenisseiga vahe sisuliselt 5 võitu, kuna oleme nendega 0:2 taga, jõuda pole enam kusagile. Kohaliku superfinaali jaoks on Arbet tagasi ning meeskond piisavalt hästi komplekteeritud, vaadake milline seis on Pärnul tagameestega ja ka mängivad.