KML 16/17

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: KML 16/17

Postitus Postitas ok »

Vot nii, palju õnne! http://parnu.postimees.ee/4175857/otsus ... llid-kotti" onclick="window.open(this.href);return false;
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: KML 16/17

Postitus Postitas theundertaker »

Tore uudis ja neid tuleb veel ma arvan.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: KML 16/17

Postitus Postitas vaim564 »

ok kirjutas:Vot nii, palju õnne! http://parnu.postimees.ee/4175857/otsus ... llid-kotti" onclick="window.open(this.href);return false;
Mis see seis siis on: Cramo, Tartu, Rapla, TTÜ, K-Kalev (Soome esiliiga kõrvalt?), Audentes ... Valga (Läti liiga kõrvalt ??????, mina soovitaks neil lisaks küll pigem Balti liigat mängida), lisaks mängivad Cramo, Tartu? ja Audentes topeltmänge?
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: KML 16/17

Postitus Postitas KalevRuus »

Täiesti ***** lugu.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: KML 16/17

Postitus Postitas theundertaker »

Varsti kolivad kõik eesti klubid soome mängima!! See oleks nali ruudus!!
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: KML 16/17

Postitus Postitas theundertaker »

Nüüd siis pärnu mehed ka vabad ja saadaval, et 1 läks juba tartusse, eks neid läheb mujale samamoodi. Oleneb mis valga teeb, et kohukesed saavad vb mõne mehe. Kas kalevil oleks mõnda pingile tuua.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: KML 16/17

Postitus Postitas vlk »

Kui arvad, et asjad hullemaks minna ei saa, siis alati saavad. Ma olin pärast Pahvi artiklit rohkem kui kindel, et tuleb mingi sponsor välja ja küll ikka kuidagi punnitatakse see hooaeg ära, aga....täiesti uskumatu lugu ikka.

"Mehed ei nuta" saates tehti ka juttu, kuidas alaliit peaks aitama väiksemaid klubisid. Ei huvita väga, kas on võlg (Pärnu praegusel juhul), kas on valearvestusi teinud mees klubi eesotsas (Rakvere) või üritatakse Eesti mõistes keerulises regioonis ellu jääda (Valga) - tähtis on korvpalli SÄILITAMINE riigis, mitte ainult Tallinnas.

Tõesti mõtlen, kui Valga ikkagi ei osaleks, siis sellist asja kui "Eesti korvpall" enam sisuliselt ei eksisteeri. Andke andeks kõik tallinlased, aga praeguses seisus hoiavad seda mõistet üleval veel Tartu ja Valga ainult. Muu regioon on puhas Tallinn ja selle ümbrus. Kahju, et midagi ette ei võeta klubide säilitamisel ja selle asemel pressitakse mingi 14 000 eurot välja teise-kolmanda ešeloni lätlaste eest.

Ma ei räägi sellest, et võlgu elamine ongi õige, aga praegune Pärnu olukord on täpselt see, kus KL peaks kutsuma klubi juhtkonna laua taha ja arutama asjad läbi. Nojah, eks Käbin oli ka üks nendest, kes pani allkirja alla sellele Rakvere ja Valga erandi otsusele, kuid siiski olen seda meelt, et midagi pidanuks välja mõtlema. Nii ei saa lihtsalt...
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: KML 16/17

Postitus Postitas theundertaker »

Varsti pole eesti liigat ja siis mängivad meeskonnad kas läti või soome liigas ja jääb vaid koondis.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: KML 16/17

Postitus Postitas Rio »

MTA nõue hakkab nüüd vaikselt vilja kandma.
Kui nüüd natukene arvutada siis mängija kes saab 5000 eur kuus kätte,siis tema pealt peab klubi 3600 eur riigile tasuma.
10 000 eur mängija pealt üle 7000 eur.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: KML 16/17

Postitus Postitas theundertaker »

on ikka komöödia liit üritab aidata pärnut, et nad ikka mängiks.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: KML 16/17

Postitus Postitas vlk »

Huvitav oleks teada, kas kuskil kõrgemats organisatsioonides ka Eestis toimuv mingit tähelepanu saab. Oleks nii, et üks aasta läheb Rakvere, siis Pärnu, siis Valga jne, ei olekski nagu midagi - olid võlad üleval, sponsoreid ei leitud, raha polnud, erandite palvele vastu ei tuldud ja kõik. Praegune asi on aga kuidagi järsk, sest sisuliselt kolmandik liiga klubidest võib uue hooaja algusest olla kadunud. Ei saa küll võrrelda Eestit Hispaaniaga/Itaaliaga vms suurema riigiga, aga kui sealt kaoks kolmandik (5-6 klubi umbes), siis tegemist oleks täieliku katastroofiga ikka.

Ega see Läti ja Soome värk pole tegelikult isegi nali, vaid päris teostatav teema tegelikult. Valgal on Lätis käsi sees ja liiga muutuks igal juhul tugevamaks, kui Tartu ka näiteks avaldaks soovi. Ma usun, et Ventspils, VEF, Tartu kui suur kolmik oleks igati oodatud variant lätlaste poolt, võttes arvesse veel seda, et need Liepajad, Valmierad pole ka sellised "lähen ja võidan" meeskonnad. Ühisliiga kui selline mõiste pole teab mis tundmatu teema ju.

Kui TLÜ siin kaalub Soome esiliigat, siis sama hästi võib seda ka Cramo teha - usun, et pole mingit probleemi see liiga võita ja tõusta kõrgemasse seltskonda. Küsimus muidugi, kas on ambitsiooni esiliigat mängida. TTÜ on muidugi küsimärgiga koht, sest sügavalt kahtlen, kas nemad sama teed läheksid. Ja huvitav, kas ridade vahelt võibki välja lugeda TLÜ uue omaniku rahulolematust praeguse olukorra vastu - tema allkirja juuli alguse otsusel all polnud ja Soome teema tuli paraja üllatusena? Klandorf ütles muidugi, et oldi kuskil välismaal ja ei saanud tulla jne, aga noh, nii ja naa ma ütleks...

Kui vaadata tegevmängijate peale, siis paljud, kui mitte enamus on pärnakad. Salumetsa arvates on maru vahva idee jah, et "raha ja kõik koondubki Tallinna", aga nende eriprojektike Audentese näol ei tooda lihtsalt nii palju mängijaid juurde, kui oleks vaja. Kui nüüd 10 aastat Pärnus korvpalli näiteks tipptasemel enam ei eksisteeri, siis praktiliselt iga noor leiab võrkpalli ja jalgpalli üles ning korvpall on võõras. Ühtlasi võib selle 100 kooli projekti ka minema visata, sest vaja on ikka stabiilset eeskuju kohaliku meeskonna näol. See, et Veideman või keegi sul aasta jooksul korra kooli satub, ei vii noort hoobilt korvpalli juurde.
theundertaker kirjutas:on ikka komöödia liit üritab aidata pärnut, et nad ikka mängiks.
Ei tohi siin midagi aidata. Tegemist oleks ühel või teisel viisil erandiga ja neid ju ei lubatud. Ehk siis paras komöödia on see tõepoolest.

„Teeme alaliidu poolt kõik, et Pärnu jääks meistriliigasse. Loodan, et saame selle probleemi koostöös klubiga lahendada,“ lausus Kuhi. Aga ei tee mitte midagi, et Rakvere ja Valga jääksid. Võiks nagu anda rohkem siis selgitusi, miks aidatakse ühte ja mitte teist. Tuleb ainult teksti, et "jõudsime üheskoos otsuseni". Masendav...
Viimati muutis vlk, 12 Juul 2017, 17:47, muudetud 1 kord kokku.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: KML 16/17

Postitus Postitas KalevRuus »

Mäletan, et literaat ja jalgpallivaatleja Vaapo Vaher kirjutas ca 20 aastat tagasi Sporditähes ülipessimistliku arrtikli, mille lõpp oli umbes selline:"Kahekümne aasta pärast on Eesti sport surnud. Jalgpall asetab ta hauale pärja".

Kui asendada sõna sport sõnaga korvpall, siis praeguse seisuga oli ta äärmiselt prohvetlik, nii ongi.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: KML 16/17

Postitus Postitas barons »

reformi erakond eesotsas endise sporimehe jürgen ligiga on see mees, miks need asjad nii just on, tõsi tööriistaks oli keegi maksuameti juht marek helm, kes aastakümmneid olnud süsteemi upakile ajas. ratase jüril oleks võimalus need asjad nüüd koos saare indrekuga korda teha, aga puudub poliitiline tahe?
kujutage nüüd ette, pärnu teater endla näitleja ja pärnu sadama korvpallur - mis on neil vahet? suurt midagi, mõlemad mängivad midagi, harjutavad ja jälle mängivad...et endla oli - on - ja jääb, pärnu sadam oli, ei ole ja ei jää - vähemalt esialgu!? miks siis nii? tegelikult on suur vahe, endla on eesti riigi ehk kultuuriministeeriumi rahastatav asutus, kossumansa aga mitte, endla näitleja(töötaja)ei pea muretsema oma saatuse pärast, raha tuleb suurest potist, maksud samast august ja teistpidi lähevad need maksud sammasse potti...korvpallur(töötaja) saab raha sponsoritelt, kes on loonud lisandväärtust, millest osa investeeritakse sporti, kust see raha peaks minema korvpallurite tasku ( ka muudeks kuludeks ), peale selle on sponsor maksnud ära lisandväärtuse pealt käibemaksu, selle loojad ehk sponsori töötajate pealt ka sotsmaksud, töötajad ise tulumkasud, akstiisidest ja muudest varjatud maksudest rääkimata...tekib õigustatult küsimus, et miks seda raha on vaja veel maksustada?
mäletan, et arbet käis eelmisel aastal poolas kubemesonga opil..kas keegi arvab, et sibul käseb gregoril minna perearstile, et see talle eriarstile kuu pooleteise pärast aja paneks?

laupäeval siis uudis, valka meeskond jätkab mängimist läti korvpalliliigas ja loobub eesti liigast...karmahhh
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: KML 16/17

Postitus Postitas vlk »

barons kirjutas:reformi erakond eesotsas endise sporimehe jürgen ligiga on see mees, miks need asjad nii just on, tõsi tööriistaks oli keegi maksuameti juht marek helm, kes aastakümmneid olnud süsteemi upakile ajas. ratase jüril oleks võimalus need asjad nüüd koos saare indrekuga korda teha, aga puudub poliitiline tahe?
kujutage nüüd ette, pärnu teater endla näitleja ja pärnu sadama korvpallur - mis on neil vahet? suurt midagi, mõlemad mängivad midagi, harjutavad ja jälle mängivad...et endla oli - on - ja jääb, pärnu sadam oli, ei ole ja ei jää - vähemalt esialgu!? miks siis nii? tegelikult on suur vahe, endla on eesti riigi ehk kultuuriministeeriumi rahastatav asutus, kossumansa aga mitte, endla näitleja(töötaja)ei pea muretsema oma saatuse pärast, raha tuleb suurest potist, maksud samast august ja teistpidi lähevad need maksud sammasse potti...korvpallur(töötaja) saab raha sponsoritelt, kes on loonud lisandväärtust, millest osa investeeritakse sporti, kust see raha peaks minema korvpallurite tasku ( ka muudeks kuludeks ), peale selle on sponsor maksnud ära lisandväärtuse pealt käibemaksu, selle loojad ehk sponsori töötajate pealt ka sotsmaksud, töötajad ise tulumkasud, akstiisidest ja muudest varjatud maksudest rääkimata...tekib õigustatult küsimus, et miks seda raha on vaja veel maksustada?
mäletan, et arbet käis eelmisel aastal poolas kubemesonga opil..kas keegi arvab, et sibul käseb gregoril minna perearstile, et see talle eriarstile kuu pooleteise pärast aja paneks?

laupäeval siis uudis, valka meeskond jätkab mängimist läti korvpalliliigas ja loobub eesti liigast...karmahhh
Sul on natuke vale lähenemine või arusaam sellest. Ei maksa siin erakonda ja sporti ühte patta panna. See, et Salumets on Reformierakonnas, ei puutu ju üldse asjasse. Valga klubi president on ka samas erakonnas - kas tuldi litsentsitasude osas vastu? Ei tuldud.

Eks iga erakond paistab oma möödapanekutega silma, kuid puhtalt ühte erakonda selles süüdistada ei saa. Võrkpalli liidu president samuti Reformist, aga seal ju probleeme küll praegu ei näe.

Ja see maksuameti teema ole samuti nii ja naa. Ühest küljest on ju naljakas, kui mingid Bubalod, Marsid, Arbetid, Sokud saavad "stipendiumeid". Kui sa selle sõna peale mõtled, siis esimese asjana mul torkab pähe noormängija kuskil Audenteses, kelle tegemisi toetatakse stipendiumiga, et ta ikka selle spordiala juurde jääks ja oleks ambitsioonikas ning tahtmist täis. Teisalt võiks välja nuputada mingid erisused, et tõsta kohalike klubide taset, et palgata paremaid välismaalasi ja et näppude vahele peale maksude maksmist jääks mängijale rohkem.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: KML 16/17

Postitus Postitas KalevRuus »

Ja kõige tragikoomilisem, et Salumetsa prioriteet oli sõnade järgi regionaalse korvpalli arendamine. :roll:
Vasta