Eesti korvpalli tulevik/lootused

Kõik Eesti koondisega seonduv
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas marxx762 »

Uhhuu kirjutas:
marxx762 kirjutas:Treierist rääkides, siis rääkisin temaga, ta hüpekas on päris kole, aga mees on lootusrikas, et äkki õnnestub siiski veel peale saada.
Sügisest siis mees Montegranaro võistkonnas, hetkel veel paberil allkirju pole, aga esimene palgatöölise hooaeg terendab.
Kui küüniliselt väljenduda, siis Mitt ja Treier teenisid oma esimese profilepingu liigasse, kuhu Veideman pidi end oma raha eest sisse ostma. Mõlemal noorel eestlasel peaks olema võimalik end ka põhirotatsiooni mängida. Montegranarol on lisaks eestlastele hetkel kolm eesliinimängijat. Valerio Amoroso on tsenter, Marshawn Powell on suur äär ja Dario Zucca on 4/5. Kaks esimest on kindlad põhitegijad, Zucca keskmine mänguaeg jäi eelmisel hooajal kümne minuti kanti.
Treierit nähakse antud klubis eelkõige SF-ina, vajadusel saab mees loomulikult ka 4 mängida, eks ta antud kohtade vahel hakkab figureerima.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 699
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Maxi »

Uhhuu kirjutas: Kui küüniliselt väljenduda, siis Mitt ja Treier teenisid oma esimese profilepingu liigasse, kuhu Veideman pidi end oma raha eest sisse ostma. Mõlemal noorel eestlasel peaks olema võimalik end ka põhirotatsiooni mängida. Montegranarol on lisaks eestlastele hetkel kolm eesliinimängijat. Valerio Amoroso on tsenter, Marshawn Powell on suur äär ja Dario Zucca on 4/5. Kaks esimest on kindlad põhitegijad, Zucca keskmine mänguaeg jäi eelmisel hooajal kümne minuti kanti.
Väga suur vahe kas lähed itaalia esiliigasse leegionäriks või oled "kohalik" mängija. Seda kohalike taset sai eelmine aasta näha kus vahe 2 leegionäriga oli mäekõrgune
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Mina olen aru saanud, et kohalikuna saab mängida, kui oled Itaalias 4 aastat noorte seas mänginud. Mitt on 4, kõik sobib. Aga Treier on kolm, kas teda siis käsitletakse välismaalasena? Kui ka 3 on "lubatud", siis peaks ka Erkmaa põllule pääsema Siena eest.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas RK »

ok kirjutas:Mina olen aru saanud, et kohalikuna saab mängida, kui oled Itaalias 4 aastat noorte seas mänginud. Mitt on 4, kõik sobib. Aga Treier on kolm, kas teda siis käsitletakse välismaalasena? Kui ka 3 on "lubatud", siis peaks ka Erkmaa põllule pääsema Siena eest.
Peaks nii olema, kui oled mänginud itaalia meistrivõistlustel U16 ja nooremas meeskonnas siis oled "itaalane" :D
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Kuna kätte jõudis puhkepäev siis on hea hetk teha väike vahekokkukvõte.
Esmalt eilsest mängust – kui tagantjärgi loogiliselt mõtlema hakata siis ei olnud seal üllatavat midagi. Kuigi Eesti peaks olema ja ka on (võitis ju!) tugevam võistkond siis asjade selline kulg sellisel päeval ei ole midagi enneolematut. Esiteks oli sellel päeval väga väike hulk neid mehi kes suutsid meeskonda vedada ja ei põlenud läbi – põhjuseid mitmeid, nii vigastused, mõne mehe lati alt minek kui ka objektiivselt varumeeste nõrgem tase. Sellest tulenevalt tuli ka väsimus, eelkõige meeskond ei suutnud mängu lõpuni seni edu toonud kaitsesurvet hoida, belglased tulid aga emotsiooniga ja hullude kolmestega mängu tagasi. Oli lõpus neil ka mõnes olukorras õnne. Samuti rünnakul meie põhitegijad väsisid. Aga vaatamata sellele saadi võit ja võit on võit ning see on kõige olulisem!
Paraku jah oli kaks meest kelle pingil olles tugeva vastase vastu kuidagi ei saanud. Kullamäe ja Tass. Ja kahjuks kummalegi neist ei olnud ka väärikat vahetust. Kullamäe puhul rünnak jäi selgelt täiesti seisma, kui teda väljakul ei olnud (tegelikult on see kõikides mängudes nii olnud). Potentsiaalselt oleks talle tegelikult kaks korralikku vahetusmeest küll aga mõlemad on selle turniiril selgelt lati alt läbi jooksnud, Saaremäel teinud kaks kehva mängu ja Erkmaa kolm väga halba mängu (tema seni suurim pettumus ka olnud). Tassile aga pärast Treieri vigastust ei olegi päris sellistes pingelistes mängudes väärilist vahetust võtta – Entsikust ja Karpinist ei saagi tegelikult tugevates mängudes enamat eeldada, tase ei võimaldagi ning Drell ja Kuhi jäävad kehaliselt vastaste suurte vastu korvi all hätta. Tassi ja Kullamäe kõrval oli üksnes Drell praegu see, kellele saab ka rünnakul raskel hetkel loota. Teised mehed (Kuhi, Eelmäe, Rosenthal, Kivi) on küll väga tublid kaitses ja ka rünnakul võivad meeskonna hea rütmi korral teravalt nõelata (kolmesed, kiirrünnakud, läbimurded, ründelauad) kuid keerulises olukorras, kus on kindlat korvi vaja, kus peab hakkama saama ka positsioonirünnakus jne, siis ilma neile liiga palju loota ei saa, tuleb suur ebakindlus ja pallikaotused.
Siiski tuleb tunnistada, et vigastused on sellele tiimile oma jälje jätnud. Esiteks Raieste – jah Drell on tema asendamisega suht kenasti hakkama saanud aga päris sama tase ta ikkagi (veel?) ei ole, lisaks ka see, et üks oluline käik ja liider on ikkagi puudu. Treier – vähemalt sama oluline, selline kindel mees korvi all on kindlasti puudu, esimeses mängus jättis ülihea mulje. Tassil üksi seal ikka raske. Samuti ei saa Schmalzi puudumist tähelepanuta jätta – raskes olukorras tema oma kiiruse ja agressiivsusega oleks kindlasti abiks. Vaatamata sellele on meil ikkagi kõik võimalused teha siin väga edukas turniir. Aga kõige olulisem tegelikult ei olegi selle turniiri tulemus vaid laiemalt meie korvpalli tulevik.
Ja siin ma arvan endiselt, et tegemist on ikkagi väga-väga erilise ja andeka põlvkonnaga. Raieste, Tass, Kullamäe, Treier, Drell – kõigis neist on ainest saada ka Euroopa mõistes tippmängijateks. Tegelikult ma ei tahaks lõplikult maha kanda ka Erkmaad – kuigi see turniir on ootusi tema suhtes ikka kõvasti maha võtnud, siis päris lootusetu asi ei ole, ikkagi noor mees ja talenti on ja ehk suudab august välja tulla. Praegu ma meeskonnal soovitaks selle turniiri edu nimel teda (ja tegelikult ka teisi ebakindlamaid) hästi palju mängitada Iirimaa ja Makedoonia vastu. Peaksid olema sellises tasemel vastased küll (vähemalt Iirimaa kindlasti), et nendega annab edukalt mängida ka meie vahetusmeestega. Ja Erkmaal endal soovitaks alustada mängu sisse elamist kaitses rabamisest, musta töö tegemisest ja rünnakul hästi lihtsatest lahendustest. Edevaid lahendusi ei tasu enne katsetada, kui väga hea enesetunne ja rütm on käes ja kui tunned ennast juba väljakul nagu kala vees. Esialgu tasub alustada väga lihtsast mängust ja kõvast tööst ja läbi selle üritada ennast rotatsiooni murda.
Ka ülejäänud noored selles meeskonnas on sellise potentsiaaliga, et Eesti liiga tasemel tippmängijateks on ainest päris kindlasti.
Teistest konkurentidest turniiril. Ei ole näinud Suurbritanniat, Islandit ja Poolat. Sellel konkreetsel turniiril pole näinud ka Rootsit. Nähtutest on kõige tugevama mulje jätnud Horvaatia. Sarnaselt Eestile on neil mitmeid selliseid kujusid, kelle küpsuse kõrval enamik vastasmeeskonna mängijatest tunduvad poisikesed. Eesti-Horvaatia finaal on igati tõenäoline. Hea mulje jättis ka Valgevene aga ei pea neid oluliselt tugevamaks kui näiteks Belgia. Valgevene põhineb sarnaselt meile 2-3 liidri mängu. Massalski on kahtlemata selle turniiri üks sümpaatsemaid kujusid ja Odiah on ka väga ohtlilk. Iisraeli ma arvan siiski veidi nõrgemaks, on väga meeskondlik ja ühtne noortetiim aga väga silmapaistvaid kujusid ei ole, ka Portugal ei jätnud erilist muljet.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas vaim564 »

Noh ikkagi ma ütleks, et kumb neist oli parem, sai selgeks esimesel poolajal, kuid seda enam oleks tulnud rotatsiooni säilitada ja põhimeestele rohkem puhkust anda, seda enam, et tegemist oli alagrupimänguga ja isegi kaotus poleks väga mõjutanud edasipääsu, eeldusel et Iirimaa ja Makedooniaga peaks tasemevahe olema. Teisel poolajal mängis Belgia kümne mehega, Eesti sisuliselt kuuega ja jõud sai mingil hetkel otsa, eksperiment Eelmäega mängujuhi osas tõi kaasa vaid pallikaotusi. Kui sama taktikaga minnakse nt ühtlase koosseisuga Poola vastu, siis mina panen kaarte küll Poola kasuks.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas RK »

Oleme siin U18 EM tuhinas ühe noortesatsi päris ära unustanud :D meie ainuke A divisjoni sats U16, käisid Ungaris Noorteolümpial sai seal tubli 5 koha ja kui alagrupis kaotati kõik 3 mängu siis tundus et nagu üks järjekordne läbikukkunud koondis meil jälle :D , Esimesed 2 mängu ja kaotused Leedule ja Türgile olid veel andestatavad , ikkagi omavanuste euroopa absoluutsed tipud vastas aga kaotus ungarlastele 63-74 ei ennustanud küll midagi head :D Aga siis võeti ennast kokku , võideti Bosnia noortekoondist 85-59 ja siis kohtuti jälle Ungarlastega 5-6 koha mängus , seekord ei lastud lõppu käest ja võideti 64-52 :D
jutt ka siin: http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=3571" onclick="window.open(this.href);return false;
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Ei tasu unustada, et selle U16 koondise kõrgema divisjoni koha võitlesid välja just need samad praegu U18 vanuseklassis olevad poisid. Jah ka tänasel U16 koondisel on päris mitu üsna hea potentsiaaliga mängijat aga meeskonnana sellist tasakaalustatud koosseisu siiski pigem mitte.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Alagrupiturniir läbi. Minu arust päris kenasti kõik (kui see vigastuste teema välja jätta) - 5st 5. Sealjuures, kui Iirimaa välja jätta siis tegelikult olid kõik teised vastased päris ühtlane ja tihe tase. Ja see, et sellises vanus poistel üks poolaeg viie mängu kohta aia taha läks ei ole midagi väga hullu ka ju - eriti kui lõpuks mäng ikkagi võideti.
Aga õige turniir nüüd alles algab. Loodetavasti said kahes viimases mängus ka vahetusmehed piisavalt mänguaega ja suurema kindluse kätte.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Allpool on link Eesti ja Poola vahelise U16 B-divisjoni finaali statistikale. Nagu sealt näha võib, siis Eestil on Raieste ja Treieri näol puudu väga suur kogus punkte. Asemele on muidugi panna Drelli panus ja potentsiaalselt ka Erkmaa punktid, ehkki selle viimase peale ei tasu enam eriti loota. Ka Erkmaa tänane esitus oli üleforsseeritud ja ülejäänud meeskonnast kuidagi eraldiseisev. Eestil ja Poolal on minu meelest turniiri parimad mängujuhi ja tsentri kombod. Nii et saab ka selles suhtes huvitav duell olema. Kui ei teaks, siis pakuks, et Poola 2.13 pikk, habetunud ja kergelt kiilanev tsenter on pigem 28, mitte 18-aastane. Ma loodan, et korraldajad viivad ajakavas sisse korrektuurid, sest praeguse seisuga toimub see mäng täiesti jabural kellaajal – reedel, kell 16.00.

http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/ga ... istic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Poolat pole kahjuks see turniir näinud. Seega selles osas raske kaasa rääkida. Küll olen näinud alagrupikaaslasi Iisraeli, Portugali ja Austriat. Väga erilist muljet nad küll ei jätnud. Portugal oli a la Belgia-Taani tasemel meeskond ja Austria isegi gramm nõrgem ehk. Iisrael veidi tugevam aga Eesti taset nad minu arust selle koosseisuga välja ei andnud.
Poola osas ma liiga palju eelmisesse korda kinni ei jääks. Kas neil koosseis muidu suures osas sama? Ei hakka praegu järgi uurima. Eks kahe aastaga on meeste areng jms ka ju erinev. Meil on sellega päris hästi, meie liidrid on ühed turniiri tähed kindlasti ja üleüldiselt on ka meeskond päris kenasti balansis. Kui siis see kahe olulise mängija (Treier ja Raieste) vigastus välja jätta. See ongi üleüldiselt meie miinuseid.
Ehk enne mängu julgeksin küll pigem Eestit favoriidiks pidada. Samas - sellises pingelises olukorras võib noortele meestele kodupublik hoopis kammitsevaks olla. Õnneks on ka Eesti senises faasis saanud vähemalt ühe pingelise mängu mängida - ilma selleta oleks raskem. Aga selge see, et taolise mänguga nagu Belgia vastu mängisime ilmselt veerandfinaali ei võida. Peab paremini.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Poolal on 50% ulatuses sama koosseis, mis kaks aastat tagasi. Nende hulgas on ka põhimängujuht (Kolenda) ja –tsenter (Bogucki). Ma ei oska kummalegi meeskonnale eelist anda. Siin turniiril on juhtunud mõningaid päris ootamatuid asju, nagu näiteks Rootsi ärakukkumine kahes viimases voorus või Belgia kaotus Taanile. Palju sõltub sellest, kui hästi õnnestub poolakate mängujuhti ohjeldada. Õnneks meil tagaliinis häid kaitsemängijaid jagub (Kivi, Rosenthal, Eelmäe, Saaremäel). Teine oluline faktor on kindlasti see, et Tass ei satuks vigadega hätta. Kuna Treier on audis, siis ma sooviksin näha, et Poola vastu antakse võimalus ka Karpinile. Tal on küll omad selged puudused, aga oma kolossaalse kujuga on ta korvi all siiski korralik heidutav jõud ja ühtlasi päris osavate liigutustega, kui talle rünnakul palli usaldatakse.

Ma olen vaadanud korra või kaks kõiki selle turniiri eeldatavaid soosikuid – Horvaatiat, Iisraeli, Rootsit, Suurbritanniat, Tšehhit, Belgiat ja Poolat. Sellise põgusa ülevaate põhjal tuleb nõustuda Draftexpressi analüütikuga, et Eesti ja Horvaatia on turniiri andekaimad meeskonnad. Mõlemas on umbes viisikujagu Euroopa tippliigade perspektiiviga mängijaid. Ülejäänud koondistes on neid minu pilgu läbi selgelt vähem, kui üldse.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Jaa igati nõus, et Eesti ja Horvaatia peaks koosseisu poolest olema turniiri kõige tugevamad meeskonnad. Ja ma arvan, et talendilt ja koosseisu ühtluselt ja tugevuselt jne on tegelikult Eestil Poola ees eelis. Aga jah selles konkreetses mängus võib mida iganes juhtuda ja ei julge küll arvata, et konkreetset mängu silmas pidades Eestil oleks midagi kerget tulemas - tuleb igal juhul keeruline mäng. Ja kaotus poleks eriline üllatus. Favoriidid on nad pigem üldist potentsiaali silmas pidades kui konkreetse mängu tulemust ennustades.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas vaim564 »

Poola vastu peab rotatsioon toimima, ei saa niimoodi nagu Belgia vastu, et loota kuus meest ajavad asja korda. Karpinil on omad plussid, mõned minutid Tassile puhkust anda ei tohiks olla probleem, Bogucki vastu on sellisest kerest rohkem abi.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas marxx762 »

Töökohustuste tõttu pole ühtegi eesti mängu näinud algusest lõpuni, pigem episoodiliselt. Aga kui poola korviall on nö "kardetud pikk" siis et asja "huvitamaks teha" võiks eesti kasutada korraga kahte pikka... On seda üldse tehtud? Või tuleks see üldse kõnealla-oleks mõeldav?
Vasta