Eesti korvpalli tulevik/lootused

Kõik Eesti koondisega seonduv
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas theundertaker »

Läti ei jää ju püsima ja langeb alla, sellepärast ei saagi 3 edasi vaid 2 meeskonda saavad.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas barons »

suurim puudujääk on neis kolmes toolikülge liimitud treenereis, ei emotsiooni, ei tarkus, ei taktikat, - vahetused, väemalt esimestes mängudes - suured küsimärgid...selline pohhui suhtumine mõjub ka poistele...kui pole miskit tarka õelda, erguta vähemalt, näita et oled pingil olemas, aga ei - see kolmik kadus lihtsalt saalist ära...
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

KalevRuus kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Alagrupimängudes saime hõreda korvialusega hakkama, aga eile, ja eriti täna, andis Treieri (ja Raieste) puudumine kahjuks väga selgelt tunda. Tass on võimas, aga temast üksi ei piisa. Vastastel oli juba poolajaks 19 viset rohkem kui meil (ja samas viskeprotsent oli sel hetkel meie kasuks 42-36). Kullamäelt selle suve esimene ebaõnnestunud mäng ja paraku kõige valusamal hetkel. Ja see on ikka täielik kräpp, kuidas Läti jääb A-divisjoni püsima tänu sellele, et neil on järgmise aasta EM-i korraldusõigus.
Ei usu mina, et ka Raiestest või Treierist oleks piisanud. Jah, vastased võitsid laua, eriti ründelaua küll ülivõimsalt aga olukorrad said alguse eeskätt sellest, et meie lühikesed lasid neiln kiirelt üle minna ja teha mis tahtsid. Ise olime aga surve vastu hädas, oli vist olukord, kus kaotasime kolmel rünnakul järjest palli ja see oli puhas tagamängijate praak.
Ma ise lootsin, et meie kutid on lõpus füüsiliselt värskemad, sest viimastes alagrupimängudes ju põhitegijad peamiselt puhkasid aga kahjuks nii ei läinud.
Ma olen sellega päri, et probleem sai alguse sellest, et vastaseid mindi alguses liiga kõrgelt pressima ja kui meie tagamängijast mööda pääseti, siis tekkisid ülekaaluolukorrad. Samas nad ei realiseerinud neid olukordi kuigi kõrge protsendiga ja teenisid vähemalt avapoolajal märkimisväärse osa oma punktidest kordusvisetest. Keegi peale Tassi ei saanud nendega lauas hakkama. Tassi kõrval täna korvi all mänginud Kuhi ja Drell kuuluvad veel pealegi U17 kategooriasse. Au vastastele, hästi mängisid. Kui füüsilise värskuse osas spekuleerida, siis Suurbritannia mängis oma kohtumise eile varem ja nende veerandfinaal kulges ühepoolsemalt (mäng oli kolmanda veerandaja järel juba tehtud).
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Treieri ja Mitti koduklubi on nüüd täielikult komplekteeritud. Viimased kolm värvatut on 1999. ja 2000. sünniaastaga tagamängijad. Montegranaro pole positsioonidel 5 kuni 3 kuigi tihedalt mehitatud (1 puhas tsenter, kaks mängijat on tüpaažilt 4/5, üks mängib positsioonidel 2-3), seega peaks Mittil (5/4) ja Treieril (4/3) olema päris head võimalused mänguaega teenida ja miks mitte seeläbi ka lähiajal A-koondisesse jõuda.

http://www.sportando.com/it/italia/seri ... refresh_ce" onclick="window.open(this.href);return false;
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Nüüd võib vist öelda, et selle turniiri kolm parimat kohta said kolm kõige talendikamat meeskonda. Kahjuks meie alles kolmas. Ei julge väita, et meie talendilt ka just kolmas oleme aga kolme parema hulgas küll :) Kahjuks ei näinud eilset mängu isegi telekast seega ei tea mis toimus ja mis juhtus. Aga ma väga suurt tragöödiat sellest kaotusest ka ei teeks - oluline on ikkagi lõpuks ju see, millisel tasemel korvpallurid siit põlvkonnast välja kasvavad. Ja kui seda konkreetset tiimi vaadata siis ka selles vanuseklassis A gruppi pääsemine tähendanuks ikkagi seda, et selles koosseisus nad ikkagi kõrgemas divisjonis ennast proovile panna ei saaks ja meeskonna liidrid seda taset ei saa nii või naa katsetada. Mingi hetk püüan natukene selle põlvkonna mängijaid analüüsida ka - ehk veidi ennatlikult, naiivselt ja optimistlikult aga ehk tekitab siin ka arutelu :)
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas vaim564 »

Ma näen nüüd esmakordselt Briti tiimi, väga sümpaatselt mängivad, agressiivne ja jõuline meeskond, samuti palju ühtlasem rotatsioon kui Eestil, kaotus muutub arusaadavaks. Tallinna TV + Kerde kommentaar on muidugi ebasümpaatselt Horvaatia-meelne, õnneks ei tabanud jms., vist isegi Eesti mängudes pole kommentaar nii erapooletu olnud :D
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas nojah »

Väike minupoolne (ennatlik ja provotseeriv ja naiivne ja kohati ülioptimistlik ja kohati kellelegi liiga tegev ka kindlasti) analüüs siis selle meie U18 põlvkonna mängijate potentsiaalist. Ei lähe mitte detailidesse, kes mida oskab või mitte vaid pigem üldine jutt.
Talenti on. NBA potentsiaali füüsilistelt võimetelt näen kahel mehel – Raieste ja Drell. Reaalselt neist aga arvan, et NBA-sse jõudmise võimalus on Raiestel. Tass, Kullamäe ja Treier on kõik pigem kehalt Euroopasse sobivad mängijad. Siiski ma ei välistaks, et Tassil ka millalgi võib avaneda võimalus ennast NBAs vähemalt proovile panna.
Aga jah kolmik Kullamäe, Treier, Tass on kõik väga suure potentsiaaliga mängijad ja miks mitte ei võiks jõuda Euroopa tipptasemele. Kui ma seaksin mingiks mõtteliseks latiks näiteks Tein, Kangur ja Babenko ( :) – ei oska kellegi teisega Tassi võrrelda) neile, siis ehk ma ei ole liiga ebarealistlik nende võimete osas?
Drell ja Erkmaa on ka väga võimsa potentsiaaliga mängijad aga neil on minu jaoks praegu kõige suuremaks küsimuseks just see vaimne pool. Samas on kutid alles 17-18 ja ei saagi eeldada, et oleksid küpsed mängijad valmis. Noh aga soovitaks neile ühte tuntud ütlust parafraseerides, et võiksid veidi enam armastada korvpalli endas kui ennast korvpallis.
Eelmäe, Rosenthal, Kivi – kindlasti tasub ka neil silma peal hoida. Silmipimestavat talenti ei ole, on mitmed plussid kuid kõigil ka omad miinused, aga kui vähemalt üks neist jõuaks koondisesse, mõne Eesti tippklubi põhikoosseisu või isegi keskmisel tasemel Euroopa liigasse siis oleks päris hästi. Peavad lihtsalt oma karjääris tarku valikuid tegema ja õnne peab ka olema. Kindlust ka juurde vaja. Kuhi samuti – sisuliselt on selline Keeduse „facelift“ ehk mõne väikese ekstraga Keedus :)
Saaremäel ja Entsik. Kindlasti KML tippmängija potentsiaaliga vennad. Enamat kahjuks takistab nende füüsiline pagas. Kusjuures Saaremäeli kõrval tahaks sellest põlvkonnast veel välja tuua ka Scmalzi, kes on oma kiiruse ja agressiivsusega samuti huvitav tüüp. Entsik jah jääb oma positsioonil lühikeseks rahvusvahelise mängu jaoks aga noh – Eesti tasemel näiteks Karmo Allikas ka on kunagi korvi all päris kenasti mütanud, või kadunud Kesküla.
Karpin – tema suurimad plussid ja miinused võib juba talle otsa vaadates ära öelda. Aga ei tasu unustada, et ta on teistest siin ikkagi noorem mees. Lisaks saab ta ikkagi mängust päris kenasti aru, on kena pehme viskega, oskab välja sööta ja tundub, et on ka üleüldse positiivse suhtumisega vend ja naudib seda mida teeb. Ei imesta üldse, kui rollimängijana võib lõpuks päris korralikus liigas mängivas klubis koha saada.
Lisaks on selles põlvkonnas veel Korsunov (temast ei tea väga palju), Engelbrecht (205), Herodes, Jurkatamm, Ilves jne. Ehk ikka silmapaistvalt huvitav põlvkond ja kui kõik parimad saaksid koos mängida (seekord oli paar puudujat) siis ka päris heas tasakaalus meeskond – mis on nii väikese riigi ühe põlvkonna kohta ikka selge erand.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Tore, et eelkõneleja võttis vaevaks kokkuvõtte teha. Mina näen U18 koondislastest NBA potentsiaali kahel mängijal, Drellil ja Tassil. Ma olen Tassist siin juba üksjagu kirjutanud, seega ei hakka teda praegu uuesti kommenteerima. Mis puudutab Drelli, siis ta on teinud eelmise suvega võrreldes läbi väga suure arengu isiksusena. Nii kaua, kui ma olen teda mängimas näinud, on ta alati paistnud silma meie korvpalli mõistes tohutu ründetalendiga, aga varasemalt tegi ta oma distsiplineerimatute/impulsiivsete lahendustega meeskonnale sama palju kahju kui kasu. Mängulises plaanis on ta kaitses kõvasti edasi läinud, tema vise on stabiilsemaks muutunud ja ta on ühtlasi ka paar-kolm sentimeetrit pikemaks kasvanud, olles nüüd absoluutsel tipptasemel number kolme positsiooni mängimiseks ideaalses kasvus (2.05). Raiestel, keda Drelliga sarnase kuju tõttu tihti kõrvutatakse, ma NBA potentsiaali ei näe. Tema aktiivsus rünnakul on seni olnud oluliselt väiksem kui Drellil, samuti pole ta ründearsenal ega viskekäsi päris samast klassist. See-eest on ta Drellist parem kaitsemängija. Ma prognoosiksin Raiestele pigem Siim-Sander Vene mõõtu karjääri. Raieste on meie suurlootustest hetkel ühtlasi kõige täbaramas olukorras. Tal sisuliselt puudub lootus Baskoonia põhikoosseisu pääseda, kuna tema positsioonil on noormängija juba olemas – aasta vanem leedukas Tadas Sedekerskis, kes on pealegi oma aastakäigu üks perspektiivikamaid väikseid ääri Euroopas. Baskoonia noortemeeskonna tase on aga keskpärane, mistõttu tal puudub võimalus ka noorte Euroliigat mängida (erinevalt teisest „hispaanlasest“ Karpinist). Nii jääbki üle vaid regionaalliigat mängida, mis on sisuliselt sama hea, kui Eesti esiliigat toksida.

Kui teise äärmusesse minna, siis Entsik on EM-i koosseisust ainus mängija, kel ma profikorvpallis tulevikku ei näe. Kui siis ehk TTÜ-s õppimise kõrvalt mängides. Saaremäel, Kivi ja Rosenthal kipuvad minu silmis olema kõik sellised Laane ja Paasoja potentsiaaliga mängijad, kellest kujunevad ilmselt korralikud koduse meistriliiga mängumehed ja kes võivad teatud niši täitjatena isegi A-koondisesse välja jõuda ja võib-olla ka väiksemat sorti väliskarjääri peale loota. Kuhi on pigem puhas KML-i materjal. Treieri, Kullamäe, Erkmaa, Jurkatamme ja Eelmäe puhul ma oleksin pettunud, kui neist ei kujuneks vähemalt Saksamaa liiga keskmikklubide tasemel mängumehi. Karpini puhul sõltub kõik sellest, et millise füüsilise konditsiooni ta on võimeline saavutama, kui ta ükskord kasvamise on lõpetanud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas vaim564 »

Entsiku puhul on probleemiks tema kasv, sest viset ei tundu tal üldse olevat. Kui tal mingi ime läbi õnnestub 7-8 cm pikemaks kasvada, siis on potentsiaali küll. NBA-potentsiaali eri näe praegu eriti kellelgi, aga jällegi - praegu on veel vara midagi lukku lüüa. Kui Tass (või mõni teine) saab mõnda USA ülikooli ja jääb seal silma, siis on kõik võimalik. Küll võivad mitmed jõuda Euroopa tippklubidesse ja siin võib paljuski määravaks saada, kas nad on noorena Euroopasse läinud või tulevad kodust, sellepärast on Drellil, Kullamäel, Erkmaal, Treieril, Raiestel paremad võimalused kui teistel. Isegi oskused pole siin primaarsed. Võrdsel tasemel mängijaid on väga väga palju ja Kapa-Kohilas kama peal kasvades on väga raske kellelegi silma jääda. Teine võimalus NBAsse jõuda ongi saada esmalt Euroopas tipptegijaks.

Turniiri kokkuvõtteks siiski, et britid vajusid teiseks poolajaks täiesti ära, mängujoonis muutus väga ühekülgseks, rotatsioon lagunes ning horvaadid leidsid selle vastu rohu. Paljugi aitas neid hea visketabavus, et suutsid leida vabad kohad ja sealt ära visata. Ma kahtlustan, jällegi mängu ennast nägemata, aga esimeste mängude põhjal, et Eesti ei suutnud mängujoonisesse muutust tuua. Juba selleks on vajalik Eesti noorte välja siirdumine, et nad satuksid korralike treenerite käe alla. Ma arvan, et kuigi nt Varrak võib olla Eesti mõistes hea treener, aga midagi uut ja innovatiivset sealt tulemas ei ole, selleks peaks ta kõigepealt ise välja stažeerima minema, isegi kursused siin ei aita. Ma kardan, et nt Lino Lardo on Veidemani jaoks kvalitatiivselt hoopis teine tase ja seegi võis olla üks motiiv Udineses jätkata.
KalevForever
Kasutaja
Postitusi: 1145
Liitunud: 19 Juul 2007, 12:57

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas KalevForever »

Tassil ei ole NBA potentsiaali puhtalt pikkuse tõttu. Tema kehakuju ja atleetlikusega peaks ta olema seal number 5, sest NBA jaoks on ta number 4 jaoks liiga aeglane. Pikkuselt on ta aga vaevu number 4 peale sobiv. Kui kuskilt väga järsku juurde ei viska, siis pole minu silmis vähimatki lootust. Aga euroopa mõistes on talent vaieldamatu. Tal on kõik olemas, et Euroopas suurt karjääri teha.

Drelli Raiestest suurema NBA potentsiaaliga pidada on sellesm6ttes naljakas, et viimatisel Balti mere turniiril pidasid NBA skaudid Raiestet selgelt k6ige suurema potentsiaaliga meheks. Vaevalt keegi teda peale seda eriti mängimas näinud on. Drell oli kyll sammukese edasi teinud ja tal on head eeldused, aga tal on füüsist ja viset kõvasti parandada vaja. Tema suurim võimalus NBA tasemel meheks saada oleks olla puhas 3 and D wing. Kahjuks tal see D hetkel veel suhteliselt kehva, kui blokkimisoskus välja jätta. Samuti on ta füüsiliselt ikka väga nõrk tugevamate atleetide vastu. (nt. Suurbritannia)
Ka vise ei ole tal siiski midagi erilist. ütleksin et suht võrdväärne Raiestega, kõvasti arendada vaja. (kolmesed sellel turniiril 31.4%)

Ainsaks NBA tasemel talendiks ma usun et on siiski Raieste. Drellil on pikkus, hyppevõime ja nahhaalsus mis sobivad NBA-sse, aga samas nii palju puudusi mida oleks vaja järele aidata.

Lisamärkusena. See tundub mulle uskumatuna kuidas Kullamäe poeg saab olla niivõrd keskpärase või kohati isegi halva viskekäega kolmese tagant. Turniiri kokkuvõttes 28%, aga enne viimast mängu oli see number ikka allapoole igasugust arvestust. On see tabavus kohutav olnud ka iga kord varem kui ta koondist esindanud on.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

KalevForever kirjutas:Tassil ei ole NBA potentsiaali puhtalt pikkuse tõttu. Tema kehakuju ja atleetlikusega peaks ta olema seal number 5, sest NBA jaoks on ta number 4 jaoks liiga aeglane. Pikkuselt on ta aga vaevu number 4 peale sobiv. Kui kuskilt väga järsku juurde ei viska, siis pole minu silmis vähimatki lootust. Aga euroopa mõistes on talent vaieldamatu. Tal on kõik olemas, et Euroopas suurt karjääri teha.

Drelli Raiestest suurema NBA potentsiaaliga pidada on sellesm6ttes naljakas, et viimatisel Balti mere turniiril pidasid NBA skaudid Raiestet selgelt k6ige suurema potentsiaaliga meheks. Vaevalt keegi teda peale seda eriti mängimas näinud on. Drell oli kyll sammukese edasi teinud ja tal on head eeldused, aga tal on füüsist ja viset kõvasti parandada vaja. Tema suurim võimalus NBA tasemel meheks saada oleks olla puhas 3 and D wing. Kahjuks tal see D hetkel veel suhteliselt kehva, kui blokkimisoskus välja jätta. Samuti on ta füüsiliselt ikka väga nõrk tugevamate atleetide vastu. (nt. Suurbritannia)
Ka vise ei ole tal siiski midagi erilist. ütleksin et suht võrdväärne Raiestega, kõvasti arendada vaja. (kolmesed sellel turniiril 31.4%)

Ainsaks NBA tasemel talendiks ma usun et on siiski Raieste. Drellil on pikkus, hyppevõime ja nahhaalsus mis sobivad NBA-sse, aga samas nii palju puudusi mida oleks vaja järele aidata.

Lisamärkusena. See tundub mulle uskumatuna kuidas Kullamäe poeg saab olla niivõrd keskpärase või kohati isegi halva viskekäega kolmese tagant. Turniiri kokkuvõttes 28%, aga enne viimast mängu oli see number ikka allapoole igasugust arvestust. On see tabavus kohutav olnud ka iga kord varem kui ta koondist esindanud on.
Mis seal Kullamäe kolmeste protsendi puhul ikka nii väga imestada on – tegemist on ju valdavas osas raskema kategooria visetega ehk põrgatuselt tehtud sooritustega. Erinevalt näiteks Rosenthalist, kes sai peale laduda vabaks mängitud kohtadelt ja tegi seda noortekorvpalli kohta väga hea protsendiga (40).

Drelli kohta ütles Mike Schmitz Draftexpressist, et tegemist oli „B-divisjoni suurima NBA potentsiaaliga mängumehega“. Kui öelda, et Drell on füüsiliselt nõrk, eriti brittidega võrreldes, siis tasuks silmas pidada, et ta on aasta noorem ja mängis otsustavates mängudes olude sunnil suure osa ajast enda positsioonilt väljas ehk number nelja peal. Tema n-ö alternatiivne positsioon väikse ääre kõrval on pigem number kaks. Raieste on äge mängija, aga tema viset – nii keskpositsioonilt kui kolmese tagant – Drelliga kõrvutada on siiski pisut kohatu. Tänavu BSBC-l kolmesed 2/12, 2015/2016 Eesti meistriliigas 11/46.
KalevForever
Kasutaja
Postitusi: 1145
Liitunud: 19 Juul 2007, 12:57

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas KalevForever »

Uhhuu kirjutas:
KalevForever kirjutas:Tassil ei ole NBA potentsiaali puhtalt pikkuse tõttu. Tema kehakuju ja atleetlikusega peaks ta olema seal number 5, sest NBA jaoks on ta number 4 jaoks liiga aeglane. Pikkuselt on ta aga vaevu number 4 peale sobiv. Kui kuskilt väga järsku juurde ei viska, siis pole minu silmis vähimatki lootust. Aga euroopa mõistes on talent vaieldamatu. Tal on kõik olemas, et Euroopas suurt karjääri teha.

Drelli Raiestest suurema NBA potentsiaaliga pidada on sellesm6ttes naljakas, et viimatisel Balti mere turniiril pidasid NBA skaudid Raiestet selgelt k6ige suurema potentsiaaliga meheks. Vaevalt keegi teda peale seda eriti mängimas näinud on. Drell oli kyll sammukese edasi teinud ja tal on head eeldused, aga tal on füüsist ja viset kõvasti parandada vaja. Tema suurim võimalus NBA tasemel meheks saada oleks olla puhas 3 and D wing. Kahjuks tal see D hetkel veel suhteliselt kehva, kui blokkimisoskus välja jätta. Samuti on ta füüsiliselt ikka väga nõrk tugevamate atleetide vastu. (nt. Suurbritannia)
Ka vise ei ole tal siiski midagi erilist. ütleksin et suht võrdväärne Raiestega, kõvasti arendada vaja. (kolmesed sellel turniiril 31.4%)

Ainsaks NBA tasemel talendiks ma usun et on siiski Raieste. Drellil on pikkus, hyppevõime ja nahhaalsus mis sobivad NBA-sse, aga samas nii palju puudusi mida oleks vaja järele aidata.

Lisamärkusena. See tundub mulle uskumatuna kuidas Kullamäe poeg saab olla niivõrd keskpärase või kohati isegi halva viskekäega kolmese tagant. Turniiri kokkuvõttes 28%, aga enne viimast mängu oli see number ikka allapoole igasugust arvestust. On see tabavus kohutav olnud ka iga kord varem kui ta koondist esindanud on.
Mis seal Kullamäe kolmeste protsendi puhul ikka nii väga imestada on – tegemist on ju valdavas osas raskema kategooria visetega ehk põrgatuselt tehtud sooritustega. Erinevalt näiteks Rosenthalist, kes sai peale laduda vabaks mängitud kohtadelt ja tegi seda noortekorvpalli kohta väga hea protsendiga (40).

Drelli kohta ütles Mike Schmitz Draftexpressist, et tegemist oli „B-divisjoni suurima NBA potentsiaaliga mängumehega“. Kui öelda, et Drell on füüsiliselt nõrk, eriti brittidega võrreldes, siis tasuks silmas pidada, et ta on aasta noorem ja mängis otsustavates mängudes olude sunnil suure osa ajast enda positsioonilt väljas ehk number nelja peal. Tema n-ö alternatiivne positsioon väikse ääre kõrval on pigem number kaks. Raieste on äge mängija, aga tema viset – nii keskpositsioonilt kui kolmese tagant – Drelliga kõrvutada on siiski pisut kohatu. Tänavu BSBC-l kolmesed 2/12, 2015/2016 Eesti meistriliigas 11/46.
T2pselt see sama mees pidas 6 kuud tagasi Eesti U18 koondise suurimaks talendiks Raiestet. - http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=76823912" onclick="window.open(this.href);return false;

Drell viskas suuremalt jaolt kolmeseid s66dult ning tabas 28%. Vb ta on kergelt parema viskega kui Raieste, aga mitte midagi mida ma n2gin ei t6estanud et tal oleks eriti hea vise. Keskp2rane on ta parimal juhul.

Kullam2e viskas samuti ikka omajagu viskeid vabadelt kohtadelt s66du pealt. Mulle isiklikult j2i k6iki m2nge vaadates mulje, et ta viskas p6rgatuse pealt neid veel pareminigi kui s66du pealt.
See t2helepanek ei olnudki nii v2ga tingitud protsendist vaid rohkem m2nge vaadates kui j2i mulje enne viimaseid m2nge, et ta vabadelt kohtadelt polegi v6imeline 2ra panema.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui kolmeste protsendi juurde veel tulla, siis meie U18 osales tänavu kolmel kontrollturniiril, B-divisjoni EM-il ja mängis kaks järjestikust treeningmängu Rootsi vastu.

Kullamäe kaugviskeprotsent BSBC-l oli 9, Nordic Cup`il 53, Balti matšil 33, miniturniiril Rootsi vastu 50, EM-il 28 ja Saksamaa esiliigas 35.

Drelli kaugviskeprotsent BSBC-l oli 25 (ainult neli viset), Nordic Cup`il 18 (kahesed 59%), Balti matšil 67, miniturniiril Rootsi vastu 57, EM-il 31.

Kahjuks ei tehta eraldi statistikat keskpositsioonivisete kohta. Kolmeste osas on Kullamäe erinevate turniiride lõikes meie kõige stabiilsem viskaja. Oma üldjoontes 35 protsendilise tabavusega on ta noortekorvpalli mõistes siiski päris hea viskaja. Eriti veel kui arvestada, kui palju ta peab mängujuhina palliga tööd tegema. B-divisjoni EM-il oli 36 mängijat, kelle kolmeste protsent oli 35 või enam. Kui käputäis mängijaid välja arvata, siis nende näol oli tegemist esikaheksast välja jäänud meeskondade mängijatega. A-divisjonis oli vastavaid mängijaid 30 ja sealgi andsid tooni esikaheksast välja jäänud koondiste mängijad. 1999. aastal sündinute hulgas üheks kõige andekamaks mängujuhiks peetav Arnas Velicka on näiteks üldse täielik puukäsi, visates erinevatel turniiridel stabiilselt alla 20 protsendiga kolmeseid.
Kasutaja avatar
Mihkel111
Kasutaja
Postitusi: 878
Liitunud: 23 Jaan 2008, 00:08

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Mihkel111 »

KalevForever kirjutas:Tassil ei ole NBA potentsiaali puhtalt pikkuse tõttu. Tema kehakuju ja atleetlikusega peaks ta olema seal number 5, sest NBA jaoks on ta number 4 jaoks liiga aeglane. Pikkuselt on ta aga vaevu number 4 peale sobiv. Kui kuskilt väga järsku juurde ei viska, siis pole minu silmis vähimatki lootust.
Kui tema pikkus (2.08 ehk 6'10'') just igale poole valesti märgitud pole, siis selle väitega (või liialdusega?) küll kuidagi nõus olla ei saa. Näiteks eelmisel hooajal oli NBAs 18 mängijat, kes on 6'10 või lühemad, tegid kaasa vähemalt pooled mängud, mängisid keskmiselt vähemalt 10 minutit ja nendest minutitest veetsid üle 50% keskmängija positsioonil:

Anthony Davis
Al Horford
Tristan Thompson
Nikola Jokic
Clint Capela
Derrick Favors
Bismack Biyombo
Richaun Holmes
Montrezl Harrell
Tarik Black
Cristiano Felicio
Marresse Speights
Kyle O'Quinn
Aron Baynes
Alan Williams
Willie Reed
Al Jefferson
Kris Humphries

(andmed: http://bkref.com/tiny/SKVf1" onclick="window.open(this.href);return false; + http://82games.com/" onclick="window.open(this.href);return false;)

Mainiks veel ära, et
1) ligi pooled neist on puhtalt korvialused mängijad, aga Tassil on ka korralik viskekäsi kaugemalt
2) enamus neist pole erilised viskeblokeerijad (v.a. A. Davis), aga Tassil tundub seda oskust ka olevat

Muidugi ei saa väita, et need oskused kindlasti ka tipptasemele jõuavad, aga potentsiaali ta on nendes valdkondades näidanud küll. Eks kõik oleneb edasisest arengust.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas marxx762 »

Ütleks omaltpoolt et Drell paistab silma oma nõtkusega, natuke Tartus käinud Jure Holiday venna Justini moodi, seda siis ajal mil too Olaj-is mängis.

Tõsi tänaseks nba-s mängides on ta ikka palju võimsamaks meheks saanud.
Vasta