Mina sellega nõus ei ole. Meeskonna eesmärk omaette (eriti kui pool meeskonda on veteranid) ei saa olla "saada hooaja jooksul häid mänge". See ei saa olla spordis eesmärk. Eesmärk peab olema ikkagi millegi võitmine või vähemalt mingi koha/positsiooni saavutamine, kuhugi jõudmine. See on ju üleüldse meeskonna pidamise mõte. Jah individuaalselt võib nõustuda, et näiteks Jõesaarele on kindlasti kõik need mängud arenguks hästi tähtsad ja olulised jne aga mina tõesti ei saa sellest loogikast aru, et eesmärk on saada lihtsalt tugevaid mänge. Jah ok kui sa oled noortevõistkond nagu Audentes, siis tõesti jah tulevikku vaadates on vaja noortele häid mänge. Aga kui sa oled riigi esindusklubi, kus mängivad ka 30+ mehed, kellel pole kuhugi areneda ja leegionärid, kelle arengul ei ole otsest seost Eesti korvpalli arendamisega siis...Maxi kirjutas:VTB play-off kui selline pole ju kuigi oluline, häid mänge saab igal juhul kogu hooaja vältel. Pigem on oluline, et suudetakse kõigi vastu enam-vähem mängus püsida ja jääb vähemalt mingi lootus, et näiteks pannakse kodus a la Unics kotti ja saadakse piisavalt võite.
MLi puhul on küll nii, et isegi kui peaks türklastele ära kobistama kahe mängu kokkuvõttes siis see reisigraafik reisilendudega ära täita oleks sisuliselt vormi ja treenituse surm. Pigem on lootus head mängukvaliteeti näha kui ML alagrupiturniirile ei pääseta
Mina igal juhul eelistan tasavägist ja võrdset, meeskonnale oma tasemelt sobivat liigat sellele, et mängitakse liigas, kus enamik vastaseid on võrreldamatult tugevamad ja rikkamad klubid ning pusitakse seal kohtadel tagumise 3 hulgas pea iga hooaeg. Mitte, et tingimata VTBst loobuma peaks seepärast, eriti kuna vähemalt esimesel hooajal ML põhiturniirile pääsemine on päris raske. Aga mina tähtsustaks ML hetkel ikkagi VTB-st enam. Ja just selle ungarlastega mängu osas mõtlesin, et just taolisi mänge on sellele meeskonnale hädasti vaja, suhteliselt võrdse vastasega tähtsad mängud. See on nagu sõõm värsket õhku tavapärasega kus a) kohalikus liigas pusitakse tasemelt oluliselt nõrgemate vastu b) VTBs mängitakse tavaliselt klassi või kaks kõrgemate meeskondade vastu, kus saadakse suur kaotus või kui vastane mänguks liiga palju ei keskendu mõni üllatuslik võit c) või siis paar mängu hooajal VTBs ka tasemelt iseendaga võrreldava meeskonna vastu aga tavaliselt neil ei ole suuremat tähendust. Pole suuremat vahet, kas oled hooaja kokkuvõttes 11. või 13.
Täna õhtuse mängu osas - ma natukene muretsen selle pärast, et meie graafik on olnud selline nagu on. Samas ungarlastega võrreldes oleme saanud jällegi rohkem ametlikke mänge, mis on ka hea. Meeskonna enda läbipõlemise pärast (mis ei ole muidugi välistatud) ma liiga palju ei muretseks. Ma arvan, et meeskond saab toetuda mängijatele nagu Kangur, Simmons, Mirkovic, kes on kõik nii kogenud ja tulest-veest läbi käinud vanad, et neil ei ole vahet, kas mängivad kodus või võõrsil, vaevalt võõras saal neid verest võib välja lüüa.