Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas ok »

Väga soliidne lahkuminek. Ei ole mingit tagantärgi plõksimist, näpuga näitamist ja vihjete tegemist.
Edu Varrakule igaljuhul. Oleks tore, kui saaks Eestist välja, abitreeneriks kuhugi.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vlk »

Varrakust on ikkagi veidi kahju. Okei, võib-olla tõesti hakkas VTB üle jõu käima ja veel sellise eelarve juures askeldada on omamoodi närvidemäng. Aga Eestis ikkagi üks sümpaatsemaid peatreenereid, kes ka peale suureskoorilise võite ei hakka sõna otseses mõttes mängujärgses intervjuus ülbitsema kui lihtne jalutuskäik oli jne. Alati leidis midagi positiivset ka vastasmeeskonna juures. Paljudel praegustel ja endistel peatreeneritel selline oskus ja viisakus puudub, kuigi meedias esinedes on nagu armastatud rahvamehed.

Leeduka tulekuga on ilmselt see aeg mööda, kui TTÜ suguste klubidega pole neljanda veerandaja alguses mängusaatus ära otsustatud. Mingi imetreeneriga kindlasti tegu pole, aga ma usun samuti, et mõnelgi mängijal võib olukord üle visata ühel hetkel. Eestlastest löögi all pole ilmselt keegi, kuigi Arbeti ja Kanguri olukord on nii ja naa - mitte et neile ust näidata, aga kui mõlemad saavad VTBs ainult episoodiliselt platsile, siis on veidi narr situatsioon ikka. Samamoodi küsimus, kuidas Tassi ja Soodlat kasutab (kui üldse...). Leegionäridest pakun, et Simmons on ainus, kelle koht kindel. Vaadates, et Mirkovic on kui klubijuhtide lemmik, siis ilmselt ka tema pole kuhugi minemas, aga nii Subotic kui Mars on küsimärgiga. Nendest viimane eriti, sest ta ei saa lihtsalt VTBs hakkama. Subotici puhul on enda hinnangul asi lihtsalt selles, et sama raha eest saaks suure tõenäosusega parema valiku teha (kõik on siis ajastuse küsimus, enne kui aken kinni läheb veebruaris - vähemalt Eesti liigas on see sel ajal, ei tea kuna VTBs registreerimised lõppevad). Briscoe jäi mainimata - puhtalt NN mängu põhjal järeldusi teha ei saa, potentsiaali on kõvasti, seega ei näe põhjust, miks ei peaks jääma.

Mäng oligi võib-olla liiga Mirkovici õlgadele jäetud kanda. Kindlasti on tegemist targa mängumehega, aga ta kuidagi ei sobi oma vanuse juures sellist liidrirolli kandma. Harper oli see-eest nagu valatud sinna, kuigi isetsemist oli mõnevõrra rohkem. Ma kardan aga küll, et kui Sobotici ja Marsiga mingeid ulmelepinguid pole tehtud ja neid annab välja vahetada, siis emma-kumma suhtes ka seda tehakse. Leedukaid on terve korvpallimaastik täis ja küll uus peatreener kedagi ikka teab, kes hinna-kvaliteedi suhtes õigustaks end rohkem ära.
John D
Uus kasutaja
Postitusi: 10
Liitunud: 02 Nov 2017, 15:03

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas John D »

Coach Martin ja Mr. Varras lähevad peatselt CSKAsse studeerima :) Cramo lubas seda projekti finantseerida. Selles mõttes väga äge, et nii mindi lahku.
Usun, et paari aasta pärast näeme oluliselt paremat Varrakut, sest hetkel näen just temas kõige suuremat potentsiaali.
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja
Postitusi: 363
Liitunud: 21 Nov 2006, 09:11
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Raja »

vlk kirjutas:Eestlastest löögi all pole ilmselt keegi, kuigi Arbeti ja Kanguri olukord on nii ja naa - mitte et neile ust näidata, aga kui mõlemad saavad VTBs ainult episoodiliselt platsile, siis on veidi narr situatsioon ikka. Samamoodi küsimus, kuidas Tassi ja Soodlat kasutab (kui üldse...).

Puht teoorias, huvitav palju Arbet ja Kangur teenivad, vb tõesti kui nad teenivad arvestatava osa eelarvest, siis ruumi teha mõnele heale välismängijale nende asemel, sest Tass ja Soodla oskavad pingipeal samamoodi istuda. :koss:
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Raja kirjutas:
vlk kirjutas:Eestlastest löögi all pole ilmselt keegi, kuigi Arbeti ja Kanguri olukord on nii ja naa - mitte et neile ust näidata, aga kui mõlemad saavad VTBs ainult episoodiliselt platsile, siis on veidi narr situatsioon ikka. Samamoodi küsimus, kuidas Tassi ja Soodlat kasutab (kui üldse...).

Puht teoorias, huvitav palju Arbet ja Kangur teenivad, vb tõesti kui nad teenivad arvestatava osa eelarvest, siis ruumi teha mõnele heale välismängijale nende asemel, sest Tass ja Soodla oskavad pingipeal samamoodi istuda. :koss:
Siinkohal on taaskord paslik meelde tuletada, et VTBs peab igas mängus olema üles antud kuus kodumaist pallurit. Kui Kangur ja Arbet vallandada, jääkski neid alles täpselt kuus, mis tähendaks, et mööda idapoolseid avarusi peaks hakkama kaasa tassima ka vigastatuid mängijaid. Väide Kanguri ja Arbeti pingil konutamise kohta on liialdus. Mõlemad on VTBs teinud kaasa kuus mängu seitsmest. Kui kellegi vallandamisest rääkida, siis minu meelest peaksid pilgud pöörduma esmalt van der Marsi suunas, kes on Keeduse kõrval VTBs meeskonna vähimresultatiivne mängija ning paistnud silma põhiliselt vaid ebaõnnestumistega.
Tommm1
Kasutaja
Postitusi: 105
Liitunud: 27 Juun 2013, 02:03

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Tommm1 »

http://sport.err.ee/644238/kalev-cramos ... oskva-cska" onclick="window.open(this.href);return false;
4:45 Varrak poetas pisara?
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

inimlikust seisukohast on kahju...minumeelest tema suurim viga( kui see ongi viga ) on see, et jäi liialt kaua kohale ja teisalt, inimesena oli hea südamega. olen jälginud see ja eelmine hooaeg cramo trenne nii tükki 15 korda, meenutasin ja olukord kus alar trennis häält tõstis - oli vaid korra ja seegi eelmise hooaja trennis. loodetavast see kõik vaid karastab teda ja teeb tugevamaks ja edaspidi ka edukamaks...tegelikult ka varraku headusest või siis mitte, saame rääkida kui koondis, kus alar ikkagist oli peastrateeg, nüüd ilma temata hakkama saab. aga alarile mina küll hoian põialt ja loodetavasti tuleb taas ka päev, kui ta ringiga tagasi on.

kuna lahkus ka martin, siis kes leeduka kõrval abitreener(id) on? kuna reinbokist ei räägita, siis kas tema jäi paika ja kas peatreener toob kedagi endaga leedust kaasa?
villu123
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 05 Mai 2007, 00:29
Asukoht: Võrumaa
Kontakt:

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas villu123 »

Olgem ausad Cramos oli pikkade arendamisel kõige suurem abi Müürsepast, et tema koos Varrakuga minema läks on cramole valus löök , eriti just Tassile! Varrak on Cramos tegelikult väga head tööd teinud, kritiseerivad ikka inimesed keda cramo tegemised ei huvita!
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas JukuNoorem »

KossuF2nn kirjutas:Keskmike lähedale? 2012/13 3/15 saldo, 2013/14 2/16, siis machado hooaeg mis tõesti õnnestus, peale seda 8/22 siis 5/19.(see varraku toomine on tingitud ka liiga taseme langusest ja uuest süsteemist kus alagruppe pole) Ja mis mehed siis Cramost eestlastest mingi hullu hûppe teinud on? Keedus oli juba Cramo esimestes mängudes põhis ja ei ole mitte midagi nende aastatega muutunud. Dorbek on ka viimased 5 aastat iga aasta kohe kohe avanema hakanud
Jah, keskmike lähedal. CSKA, Kuban, Unics ja Khimki koos Zenitiga on selgelt teistest tugevamad, kuid Jenissei, Nižni Novgorod VEF, Avotodor, Perm, Minsk, Kalev ja Astana vahele on juba raskem selget eraldusjoont tõmmata.

Varraku aegse Kalevi üks postiivne nähtus on olnud ka see, et nii mõnigi mängumees, eestlane või mitte-eestlane KML-ist, on oma võimaluse saanud. Veideman, Kitsing, Raley-Ross, Keedus, M. Dorbek, S. T. Sokk, isegi Hallik on Kalevi eest platsile jooksnud, neist kõige kõrgemale on jõudnud vaieldavalt Veideman.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

Tommm1 kirjutas:http://sport.err.ee/644238/kalev-cramos ... oskva-cska
4:45 Varrak poetas pisara?
Tuulepisar.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas toivo »

KalevRuus kirjutas:http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=80256160

Saaks keegi täispikka panna?
Alar Varrak tundis juba suvel, et aju vajaks värskendust, ja otsis võimalust Kalev/Cramost lahkuda.

Kui üheksa aastat Kalevis töötanud Varrak suutnuks kahe hooaja vahel leida omale töökoha mõne Euroopa suurema klubi abitreenerina, oleks ta kohe Eesti esiklubi peatreeneri ametist lahkunud. Paraku see ei õnnestunud ja ta jätkas Kalevi juhendamist. Ilmselt oli see viga, sest õiget emotsiooni temas enam polnud ja sära ei tekkinud tänavu ka Kalevi meeskonnas tervikuna.

Ühisliiga hooaega alustati viie kaotusega. Alles siis saadi kodus Astana alistamisega esimene võit, ent uut tõusu see ei tähendanud. Pühapäeval võõrsil Nižni Novgorodilt saadud plass kaotus jäi Varraku luigelauluks. Eilsest on ta abitreener Martin Müürsepaga Kalevi juhendamisest prii. Töö võtab üle täna Tallinna saabuv leedulane Donaldas Kairys, kelle abiliseks saab senine kolmas treener Indrek Reinbok.

„Ma ei usu, et tegin peatreenerina midagi põhimõtteliselt valesti. Olen kõiki mänge analüüsinud. Kaotustest oli vaid viimane mäng täielik ebaõnnestumine – seda nii treeneri kui ka mängijate poolt,” nendib Varrak. „Aga ma nägin ohu märke juba hooaja alguses. Aimasin, kust võib king pigistama hakata, ja mul oli õigus. Kuid see pole kindlasti kaotuste ainus põhjus.”

Kalevi tänavuseks kirstunaelaks on kujunenud mängude teine veerandaeg. Tihti on esimesed kümme minutit võidetud ja teisel poolajal mängitud võrdselt, kuid just teisel veerandajal lubatud vastasel vahespurt teha. „See näitab, et me pole tegelenud valede asjadega ja mängude vaheaegadel tehtud taktikalised muudatused on end õigustanud,” arvab nüüd juba endine peatreener.

Varrak toob siiski esile ühe olulise probleemi: meeskonna vahetuste rotatsioon. Ta tunnistab, et asjad läksid lappama, kui ta proovis esimesel poolajal kümmet meest mängitada. See rikkus rütmi ja eelkõige mõjutaski probleemset teist veerandaega. Tagantjärele tarkusena mõtleb Varrak, et äkki olnuks õigem nii mõnedki mehed robustselt pingile jätta ja kasutada ainult seitset-kaheksat mängijat. Nii tegi ta enda edukamal hooajal Kalevi peatreenerina, kui tunamullu oldi lähedal play-off’i pääsemisele.

Peale peatreeneri isiku ümber valitsenud ebakindluse – Varrak tundis juba eelmisel hooajal, et ei suutnud meeskonnast maksimumi välja pigistada – sai Kalevi jaoks probleemiks ka tänavuseks hooajaks meeskonna komplekteerimine. Kalevis on palju eakaid ja ka pisut sarnaseid mängijaid. Liiga kaua otsiti punktiviskajast teravat tagamängijat.

Just koosseisust tuleb otsida põhjust, miks Kalevi mängupilt pole pealtnäha tänapäevane. Näiteks mängujuhid pole seda tüüpi, kelle platsil olles saaks vastast üle välja pressida, korvialused mängijad pole aga valmis vastase kahe mehega survestamiseks. Sama olukord on kiirete rünnakutega. Mängu edenedes kipub hoog raugema.

Kaitse korda

Endale visata lastud punktide poolest jagab Kalev Ühisliiga tabelis tagantpoolt kolmandat kohta. Varraku arvates peab treener leidma kaitsemänguks stiili, mis sobib tema käsutuses olevate mängijatega. Seni pole see õnnestunud.

Treener Kairys aga peab end just kaitsespetsialistiks ja kavatsebki selle mänguelemendi reeglitest alustada. „Meeskonna koosseisust olenemata leidub alati variante, kuidas kaitses hästi mängida,” ütleb leedulane telefonis Eesti Päevalehele. Täna õhtul teeb ta peatreenerina Kaleviga esimese treeningu. Esmajärjekorras püüabki ta mõista, mida oleks vaja meeskonnas muuta. Tervikpildi saamist raskendab see, et osa mängijaid on koondistega seotud. „Mängudevaba nädalaga tuleb teha väga tõsist tööd.”

Vallandamisest hoolimata Kalevi juhtidega headesse suhetesse jäänud Varrak loodab, et uue peatreeneri tulek ja mõned muudatused päästavad meeskonna paisu tagant. „Isaiah Briscoe liitumine annab treenerile manööverdamisruumi juurde. Kindlasti aitab see ka uut treenerit,” usub Varrak. „Aga kui oleksime mõned võidud veel kätte saanud, siis võib-olla polekski vaja midagi muuta.”

Meeskonna koosseis jääb samaks

Kuigi Kalev/Cramo uut peatreenerit Donaldas Kairyst tundvad inimesed on Eesti Päevalehele rääkinud, et talle meeldib kasutada just tema visiooniga sobivaid mängijaid, peab ta Eesti esindusklubis ajama läbi juba praegu meeskonnas olevate palluritega. Kalevi klubi asepresidendi Toomas Linamäe sõnul pole käimasoleval hooajal kavas koosseisus muudatusi teha.

Mõned kalevlased on Kairysele tuttavad. Näiteks Branko Mirkovići juhendas ta Minski Tsmoki peatreenerina. Varasemast teab ta ka Kristjan Kangurit. Kalevi meeskonnast sai ta ülevaate mõned nädalad tagasi, kui sattus juhuslikult vaatama Kalevi ja Peterburi Zeniti kohtumise ülekannet.

Oma abilist Kairys Leedust kaasa ei too. See roll jääb Indrek Reinbokile, kes peab ilmselt loobuma oma noortetreeneri tööst. Kompromisside tegemist eeldab ka Reinboki töö U-18 koondise peatreenerina.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Aitüma.
Varrak toob siiski esile ühe olulise probleemi: meeskonna vahetuste rotatsioon. Ta tunnistab, et asjad läksid lappama, kui ta proovis esimesel poolajal kümmet meest mängitada. See rikkus rütmi ja eelkõige mõjutaski probleemset teist veerandaega. Tagantjärele tarkusena mõtleb Varrak, et äkki olnuks õigem nii mõnedki mehed robustselt pingile jätta ja kasutada ainult seitset-kaheksat mängijat. Nii tegi ta enda edukamal hooajal Kalevi peatreenerina, kui tunamullu oldi lähedal play-off’i pääsemisele.
See mõte on korduvalt endalgi peast läbi käinud ja hiljuti sai ka kirjutatud sellest. Pole lihtne mängida kui sul on meeskonnas 11 suht võrdset aga VTB mõttes suht keskpärast või kehvas vormis meest.
Muidugi poleks Varrakul olnud ka lihtne eestlastest mängumehi pingile jätta. Kriitikat oleks tulnud kõvasti, eriti kui ka sel juhul kaotused tulnuksid. Välismaalasest treeneril on selles mõttes palju lihtsam.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

Minu meelest üks huvitavamaid artikleid, mis Eesti korvpalli kohta sel hooajal ilmunud on.

https://sport.postimees.ee/4322921/lehi ... iskvorstid" onclick="window.open(this.href);return false;
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Nõus.
Vasta