VTB Ühisliiga 2017/2018

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
John D
Uus kasutaja
Postitusi: 10
Liitunud: 02 Nov 2017, 15:03

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas John D »

Kas Varraku viimane mäng?
KossuF2nn
Kasutaja
Postitusi: 171
Liitunud: 20 Dets 2014, 22:01

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas KossuF2nn »

Arvestades Kalevi juhtkonna ambitsioonikust võib Kalev tänu Astana võitmisele järgmised 15 mängu pakke saada ennem kui supertreener vaibale kutsutakse ning peale seda veel 10 mängu ennem kui kinga saab
Kasutaja avatar
pebeetu
Kasutaja
Postitusi: 379
Liitunud: 10 Jaan 2008, 20:39

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas pebeetu »

Ei usu,et Varrakut miski või keski oma postilt liigutab,kuigi ilmselgelt oleks juba ammu vaja uusi tuuli ja visiooni,kuidas meeskonnana edasi minna.Juba eelmine hooaeg tundus,et värsked ideed on otsas ning kõnnitakse lihtsalt vana sissetallatud rada pidi.
Häälestus tänasele mängule tundus küll nullilähedane olevat,mehed polnud absoluutselt valmis.Uue mehe tulekuga on meeskondlik mäng päris ära kadunud.Muidugi on tore,kui meeskonnas on selline ettevõtlik tüüp,kes ründab usinalt korvi ja loob teravust,kuid kui ta jälle seda LIIGA palju teeb,siis kaob teistel mänguisu ära.Tundub nati selline tuulepea olevat see Briscoe.Aga vaieldamatult on sellist ründava orientatsiooniga tüüpi tiimi vaja,lihtsalt peab talle sellised väikesed päitsed pähe panema :)
Kangur tegi täna päris hea mängu,oli vist ka ainuke mees kel silm säras ja tahtis mütata.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas KalevRuus »

Uue mehe osas ma pigem nõustun Varrakuga. Nagu ka selles, et oli sitt mäng ja vastased tahtsid rohkem.
Põhiprobleem tundub olevat ehk selles, et Varrak ei tea isegi, kes peaks platsil olema ja mida tegema. Mehi on palju ja Briscoe tulek ning Arbeti vaikne tagasitulek on ehk asja ta enda ja eriti meeskonna jaoks veel segasemaks teinud. Kangur eelmine mäng oli ainult pingil, täna oli tal suur roll, teisel poolajal alustas vist üldse tsentrina; mängujuhina jõudsid vist tegutseda vähemalt korraks neli meest jne. Katsetamist on kõvasti ja ehk on see ka mängijates väikse ebakindluse põhjustanud.
Selles mõttes võiks ju treenerivahetusel just praeguses faasis isegi pointi olla, kui tuleks mees, kes looks enda jaoks mingi hierarhia (vale sõna muidugi aga paremat ei leia) ja kujundaks välja mingi tuumiku, kes saaksid siis ehk ka enesekindlamaks. Samas ei pruugi see ka nii lihtne olla ja võib-olla läheks veel hullemaks.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas vaim564 »

John D kirjutas:Kas Varraku viimane mäng?
Ma ei näe selleks põhjust, treenerivahetuseks puudub vajadus - VTBs saab pakkuda tugevaid vastaseid, kellest heal päeval mõnda ka võidetakse ja KMLis ma konkurente küll ei näe, kes Cramo positsioone võiksid kõigutada. Tartu ja Rapla on möödunud hooajaga võrreldes hoopis nõrgemaks jäänud.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 699
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas Maxi »

Probleem algab sellest, et KML on tasemelt liiga nõrk ja Cramot sisuliselt ükski meeskond ei ohusta. Samas on VTB kus Cramo on ilmselgelt autsaider ja iga võit on suur kordaminek. See tingibki olukorra kus esiteks mängitakse täiesti pingevabalt ja kohustusteta ning teiseks ei saa seda keegi nagu ette ka heita.
Mis puutub Varraku väljavahetamisse, siis mis sellest muutuks? Sisuliselt mitte midagi kuna KML võidetakse nii Varraku kui Varrakuta ja VTBs playoffi ei saada, võibolla saadakse näiteks 12 koha asemel 11 koht. Ehk tulemus kui selline ei sõltu treenerist, eriti kui eestist paremat pole võtta ja mõistlike välistreenerite hinnaklass on kõrgem. Mingit Maticit või Vujevici pole siia enam mõtet tuua kuna ütleme ausalt, selliste meeste tase on kaheldav ja hind on kõrgem kui praegusel treenerite kollektiivil kokku.

Lahendusi väga ei olegi, rahakott ei kannata ja tuleviku osas on pidev ebaselgus. Teoorias peaks proovima leida potentsiaaliga välismängijaid kellega teha mitmeaastane leping, aga väljaostuta lepinguid teha ei taheta ning iga vähemgi asjalik mängija ostetakse suurematesse klubidesse, järgi jäävad ainult need leegionärid keda ei taheta.

Küll aga viskaks komplekteerimise kohta väikese kivi, pisikese rahakotiga võiks valida 9-10 meest kes kannavad põhikoormust ja lisaks paar noormängijat kes vajadusel on kehad väljakul. Põhisummad panna 1 pika ja 1 ründava tagamängija peale ja ülejäänud võtta rollimängijad. Selline käsi kullas või ***** mullas tüüpi variant mis annaks VTBs vähemalt võimaluse.
Indrek
Kasutaja
Postitusi: 46
Liitunud: 02 Jaan 2009, 17:08

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas Indrek »

Maxi jutuga suures plaanis nõus.

Omalt poolt lisan juurde, et tegelikult selline kalastamine toimub ka praeguse komplekteerimisega. Selles faasis, kus fännid tahaksid valmis rosterit näha, pole Kalevi rahakoti juures võimalik kvaliteedi märgiga pallureid võtmepositsioonidele palgata. Seega jääbki üle õngitseda hooaja alguses nende meeste hulgast, kes mingil põhjusel valgest laevast maha jäid.

Hooaja õnnestumiseks (reaalselt playoffi piirile mängimiseks) on vajalik, et enamus mängiksid oma taseme tugevalt välja ja rohkem kui 1 mängija suudaks end ka ületada. Hetkel seda juhtunud pole ja selgelt on latt maha aetud (suure erandina Astana mäng). Endale pettumuseks on olnud Kangur ja ka Arbeti vaevaline tagasitulek. Kanguri viimane esitus annab lootust, et mees suudab end pildile mängida. Möönan, et tema roll polnudki meeskonna punktiviskamises liider olla, aga kindlasti ei toodud teda ka pingile istuma.
Arbeti puhul oli selline asjade käik mõneti prognoositav ja seega mõtlen, et kas poleks olnud varjant ta ajutiselt laenule anda kuhugi, kus oleks tal võimalik enda mänguvorm ja enesekindlus taastada?

nb! M.Dorbeku üle on hea meel.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas Rix »

pmst sama valemit kasutavad ka paljud teised lähikonkurendid VTB-s. NN tõi veel eelmisel nädalal kõige olulisemad lülid võistkonda juurde, VEf kukkus ka nüüd värbama, kuna hinnad on kukkunud. Küsimusi tekitab tõesti vaid see, et äkki kõige olulisemad pusletükid tuleks õite varakult valmis vaadata ja raami asetada, siis lähevad ülejäänud ka kergemini oma kohtadesse.
Eilne mäng muidugi oli ikkagi eriti masendav, vaata ühest või mitmest otsast. Kahjuks ongi vist hooaeg selline, et kui mingi lootusekiir paistma hakkab, siis suudetakse ikka kuidagi rubilnik välja tõmmata ja pimeduses kobamine jätkub. Täiesti olematu kaitse ja valmisolek. kohutav.

Ainuke vähegi positiivne asi, et nn Cramo konkurendid on mänginud üsna ühte auku ja kui vähegi suudetaks mingi võiduseeria taoline jada kokku panna (lähikonkurentide vastu)+ üks või kaks üllatust, ollakse enam-vähem mängus jälle sees. Enne aga kipub vist hooaeg läbi saama...
“I know it when I see it” - Potter Stewart
John D
Uus kasutaja
Postitusi: 10
Liitunud: 02 Nov 2017, 15:03

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas John D »

Hiromandi võimete ja siseinfo põhjal läks täppi, et Varraku viimane mäng jäigi sellesse nädalavahetusse...
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas vaim564 »

väga õige samm juhtkonna poolt tuua välispidine inimene, võib-olla õnnestub konnatiigist välja ujuda.
John D
Uus kasutaja
Postitusi: 10
Liitunud: 02 Nov 2017, 15:03

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas John D »

Nüüd kui Delfi tv ei näita Kalevi mänge http://sport.delfi.ee/news/arvamus/lood ... 61272_5044" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas Uhhuu »

John D kirjutas:Nüüd kui Delfi tv ei näita Kalevi mänge http://sport.delfi.ee/news/arvamus/lood ... 61272_5044" onclick="window.open(this.href);return false;
VTB-liiga on kahtlemata Kremli pehme jõu instrument, aga kui sellel mingit mõju on, siis ilmselt ainult siseriiklikult. Ma ei kujuta hästi ette, et mõni mittevenelasest korvpallisõber jõuab VTB vaatamise tulemusena seisukohale, et küll see Venemaa on ikka üks suursugune riik ja oleks tore, kui meie oleksime ka osa sellest. Või et Venemaa suhtes peaks kaotatama majanduslikud sanktsioonid. Mulle ei meenu ainsatki juhtumit, kus Kalevi juhid ja mängijad või VTB-liiga ise oleksid esinenud (kremlimeelse) poliitilise avaldusega. Seni on VTBs osalemine teeninud minu meelest üksnes Eesti korvpalli huve: üks Eesti klubi saab kogu hooaja vältel tugevaid ja väga tugevaid mänge; me näeme siin mängimas Euroopa absoluutseid tippklubisid, kelle vastu meil puuduks muidu igasugune reaalne võimalus mängida; VTB kui liiga atraktiivsus aitab siia (tihti alla turuhinna) mängima meelitada kvaliteetseid välismängijaid, kes tõstavad seeläbi ka kohaliku liiga kvaliteeti; liiga pakub klubile majanduslikku toetust, ilma et sellega kaasneks mingit nähtavat poliitilist mõju; jne. Kui lähtuda sellest, et sport on alati ka poliitika, siis on vist üldse päris raske sporti jälgida. Venemaa riiklik gaasifirma oli pikka aega jalgpalli Meistrite liiga peasponsor, autokraatse Türgi riiklik lennukompanii on Euroliiga kauaaegne peasponsor, rääkimata siis viimasest taliolümpiast või jalgpalli MM-ist, mille toimumispaigaks oli/on Venemaa. Mainimata ei see jätta ka seda, et kahjuks pole ka Venemaa vastaspool USA globaalpoliitiliselt plekitu.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas KalevRuus »

VTB-liiga on kahtlemata Kremli pehme jõu instrument, aga kui sellel mingit mõju on, siis ilmselt ainult siseriiklikult.
Isegi siseriiklikult on mõju marginaalne sest ilmselt 99% venemaalastest pole sellisest liigast kunagi kuulnudki.

Aga see Roosna artikkel on lihtsalt väike plõksimine Järvela kallal; pealegi esindavad nad nüüd ka konkurentide huve.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas Rix »

Uhhuu kirjutas:
John D kirjutas:Nüüd kui Delfi tv ei näita Kalevi mänge http://sport.delfi.ee/news/arvamus/lood ... 61272_5044" onclick="window.open(this.href);return false;
VTB-liiga on kahtlemata Kremli pehme jõu instrument, aga kui sellel mingit mõju on, siis ilmselt ainult siseriiklikult. Ma ei kujuta hästi ette, et mõni mittevenelasest korvpallisõber jõuab VTB vaatamise tulemusena seisukohale, et küll see Venemaa on ikka üks suursugune riik ja oleks tore, kui meie oleksime ka osa sellest. Või et Venemaa suhtes peaks kaotatama majanduslikud sanktsioonid. Mulle ei meenu ainsatki juhtumit, kus Kalevi juhid ja mängijad või VTB-liiga ise oleksid esinenud (kremlimeelse) poliitilise avaldusega. Seni on VTBs osalemine teeninud minu meelest üksnes Eesti korvpalli huve: üks Eesti klubi saab kogu hooaja vältel tugevaid ja väga tugevaid mänge; me näeme siin mängimas Euroopa absoluutseid tippklubisid, kelle vastu meil puuduks muidu igasugune reaalne võimalus mängida; VTB kui liiga atraktiivsus aitab siia (tihti alla turuhinna) mängima meelitada kvaliteetseid välismängijaid, kes tõstavad seeläbi ka kohaliku liiga kvaliteeti; liiga pakub klubile majanduslikku toetust, ilma et sellega kaasneks mingit nähtavat poliitilist mõju; jne. Kui lähtuda sellest, et sport on alati ka poliitika, siis on vist üldse päris raske sporti jälgida. Venemaa riiklik gaasifirma oli pikka aega jalgpalli Meistrite liiga peasponsor, autokraatse Türgi riiklik lennukompanii on Euroliiga kauaaegne peasponsor, rääkimata siis viimasest taliolümpiast või jalgpalli MM-ist, mille toimumispaigaks oli/on Venemaa. Mainimata ei see jätta ka seda, et kahjuks pole ka Venemaa vastaspool USA globaalpoliitiliselt plekitu.
noh, ühes moluvihiku lõimes püütakse selgeks teha, et VTB kasu on kogu kossule olnud null või isegi kahjulik. Krt, kukkusin veel vastupidist tõestama. Pmst oleks tegelt olnud nii, et kui VTB-d poleks, siis kindlasti oleks meie mehed juba välisklubides ja arenenuks kiiremini, kaugemale ja kõrgemale. Pluss, oleks olnud aega ka trennitegemiseks mitte mööda Venemaa avarusi sõitmiseks.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2017/2018

Postitus Postitas vaim564 »

Rix kirjutas: Pmst oleks tegelt olnud nii, et kui VTB-d poleks, siis kindlasti oleks meie mehed juba välisklubides ja arenenuks kiiremini, kaugemale ja kõrgemale. Pluss, oleks olnud aega ka trennitegemiseks mitte mööda Venemaa avarusi sõitmiseks.
Nii see olekski juhtunud, ilma naljata, sest loodus tühja kohta ei salli. VTB asemel oleks mängitud mõndas eurosarja.
Suletud