Eesti korvpalli tulevik/lootused

Kõik Eesti koondisega seonduv
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas RK »

Uhhuu kirjutas:
RK kirjutas:Ei osanud kuhugi panna, natuke mõtlemapanev artikkel
https://sport.ohtuleht.ee/853233/interv ... nu-nimesid" onclick="window.open(this.href);return false;
Eestis võivad seda rahulikult lugeda Tartu meeskonna asjapulgad ja natuke ka Pärnu omad, teised klubid võivad vaikselt häbeneda, loodame et 3-4 aasta pärast on meie areng ka leetu näha, sest peale on tulemas mitu väga andekat aastakäiku ja tööd tehakse endisest enam noortega aga arenguruumi on meil veel oi kui palju :D
Noortele kasvatamisele peavad hakkama ka panustama teised klubid ja ka oma kasvatatud noorte reaalse kasutamisega, see ei ole minu arvates õige jutt et klubi see ja see on tulemustele orienteeritud ja noored peavad ise läbi murdma, isegi Zalgiris saab aru et omale peab noori kasvatama.
Mulle tundub, et sa teed mitmele Eesti klubile liiga. Tallinna Kalevi või TTÜ noortetööle ei tohiks ju etteheiteid olla. Väga mitmed nende klubide noormängijad kuuluvad praegu Audentesesse. Samuti ei ole meistriliigas probleemi noormängijatel mänguaja saamisega. 20-aastaseid või nooremaid mängijaid, kes regulaarselt mänguaega saavad (Audentes v.a) on umbes 15 (Cramo ja Soodla on negatiivne erand). Kui Kivi, Rosenthal ja Eelmäe oleksid siirdunud Audentesesse gümnaasiumiharidust omandama, võiksime ju praegu väita, et ka Tartus ei ole noortetöö osas midagi erilist ette näidata (Sutist on mängumees kujunemas ju alles praegu Pärnus, sest Tartus jagus talle Kullamäe käe all mänguaega üksnes episoodiliselt; sama kehtib ka Meistri kohta, aga temast ei olegi enam mängumeest saamas). Rapla küll püüab oma noormängijatele mänguaega jagada, aga meistriliiga väärilist materjali lihtsalt pole, kuivõrd sealsed parimad noormängijad (Riismaa ja Kirsipuu) on juba välismaale värvatud. Mustad lambad on Cramo ja Valga. Cramo noortesüsteemist jõudsid esile kerkida Henri Drell ja Mark-Andreas Jaakson, enne kui projektile eelmisel hooajal mingil põhjusel lõpp tehti. Valgast seevastu pole juba pikki aastaid ühtegi meistriliiga tasemel mängijat sirgunud.
Ma tean küll noortest kuskil alustas :D ja ka Tartust on lahkunud ntx Kriisa aga ikkagi on mänguaega saanud meistriliigas ja BBL s lisaks Kivi , Rosenthali ja Eelmäele ka Jürgenstein, Saal ja Saar , Tartu esiliiga noored harjutavad samade jooniste järgi nagu meistriliiga meeskond ja ka esiliiga sats on Tartul üks kõige nooremaid ja Tartul on ainuke õigetel alustel toimiv duubel esiliigas , Tartu esiliiga mängijate vanust on võrreldav G4S noortega , suht noor on ka Viimsi meeskond esiliigas ja neil ka toimiv duubel 2 liigas kuid seal hetkel esiliigas põhitegijad paremas korvpallieas mängijad.
Hetkeseisus Cramol sisuliselt puudub noortesüsteem ja ka duubel, kuigi nagu paberite järgi duubelmeeskond on nii esiliigas kui ka 2 liigas aga vaadates neid mängijaid siis võib tõdeda et duubelmeeskond Cramol puudub, Valgal noortesüsteem väga nõrk aga toimetavad kõigis vanuseklassides duubel toimetab 2 liigas aga nõrgalt, TTÜ osas olen nõus, kindlasti on eesti mõistes tegemist väga korraliku noortesüsteemiga aga põhimeeskonnaga trenni ei tee keegi ja ka ei mängi meistriliiga satsis ühtegi noortesüsteemi noort, Tass on aga tema on eri juhus oma eksirännakutega, ja arvestades et U18 ja U16 koondised on TTÜ noortesüsteemi mängijaid täis siis 1-2 tk neist ikka võiks juba meistriliiga õhku nuusutada :D TTÜ l on 2 liigas duubel ja seal isegi 3-4 noort saab mänguaega aga see on vähe, 2 liiga duubel võiks sisuliselt ainult noortest koosneda.
Rapla kohta ütlen niipalju et püütakse noori arendada ja noori on ,seega nagu kõik oleks ok aga Kuusmaa on minu arvates liiga edule orienteeritud, see on hea aga mingi piirini, Ilves ja Ruut , kes on viimase suvega kõvasti edasi arenenud ja vääriksid rohkem mänguminuteid meistriliigas, jah võib ju väita et meeskond peab võitma aga Kuusmaal võiks olla rohkem kannatust noorte kasutamiseks olla, lisaks on näiteks Raplast Ruubel kes on sama vana kui Kirsipuu ja Riismaa, kes võiks ka mõned trennid ja mängud teha Rapla eest aga Rapla on lisanud meeskonda noormängija Valge Tallinnast. Samas Tallinnasse audentesesse saadeti Elvis Toomistu , keda oleks võinud ise kasvatada ja arendada. Audentese pikkade arendamine on suht nõrk, kahjuks. Raplal on duubel vormistatud Kohila meeskonna alla, seal saavad Ilves ja Ruut mõnusalt mängida, see ka väga positiivne.
Tallinna Kalevis tahaksin näha kuidas Kullamäe seob noortesüsteemi põhivõistkonnaga, mul on omad kahtlused selles, Tom Kaldre praegu hea näide positiivsest arengust aga tema hetkel ainuke ja temagi läbi audentese tulnud noor, meeskonnas sisuliselt ei ole ühtegi noort praegu, arvan et Tallinna Kalevi noortesüsteemis oleks küll noori kes võiksid meestekorvpalli õhku nuusutada :D Tallinna Kalevil 2 liigas duubelmeeskond aga seal noored reeglina mänguaega ei saa v.a Kaldre , nimekirjas seal palju noori aga mängivad põhiliselt vanema generatsiooni mängijad , peale põhimeeskonna treeneri vahetuse kadus ka seal osa noormängijaid põhimeeskonnast ja ka 2 liiga satsist ära.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Kui see protokoll nüüd tõele vastab, siis suutis Erkmaa mängida 25 minutit nii, et statistikasse ei tulnud mitte ühtegi märget
http://www.legapallacanestro.com/wp/mat ... a3_a/x1718" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Kui see protokoll nüüd tõele vastab, siis suutis Erkmaa mängida 25 minutit nii, et statistikasse ei tulnud mitte ühtegi märget
http://www.legapallacanestro.com/wp/mat ... a3_a/x1718" onclick="window.open(this.href);return false;
See oleks isegi positiivne, kui ta oleks 25 minutit mängida saanud. Tegelik mänguaeg oli hoopis neli minutit ja mõni sekund peale. Nullirea osas on statistika õige.

Kaspar Treier saab Itaalia esiliigas jätkuvalt kuritegelikult vähe mänguaega. Eile sai ta esimesel poolajal platsile kaheks minutiks. Ta viskas selle ajaga kaks punkti ja meeskonna +/- näitaja oli tema väljakul oldud ajal positiivne. Sellest siiski ei piisanud, et ka teisel poolajal mängu pääseda. Kuna ta on ameeriklasest põhitegija vahetusmees, siis tal sisuliselt puudub võimalus korralikke mänguminuteid teenida, kuitahes hästi ta ka ei mängiks.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Ega ma liiga tõsiselt seda statistikat ei võtnud. Aga mõte hakkas tööle, et kuidas selliseid numbreid saavutada. Ilmselt kõige kindlam oleks rünnakul ennast peita ja palli üldse mitte saada. Kaitses on siis põhirõhk sellel, et vea tegemist paaniliselt vältida. Kõige kaelamurdvam ülesanne kindlasti on suuta jätta treenerile mulje, et oled väljakul jube kasulik
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas KalevRuus »

[quote]Valga võimalustele noortetööd a ... s.[/quote]
Ära jaura. Kas Raplas või Kohilas on suuurem rahvaarv või kandepind? Või Haljalas? Aga palju sealt on tulnud viimase 10 aasta jooksul mängijaid ja palju Valgast? Või kuidas Valgast veel pisemas Põlvas käsipallureid kerkib nagu seeni pärmil?
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas KalevRuus »

Mis aga Erkmaasse puutub, siis see on nagu karma is the bitch ta isale, kes on alati raiunud, et iga ambitsioonikas noormängija peab igal juhul välja minema. Noh, Erkmaa oli nii ambitsioonikas kui omavanuste seas tegija aga ta roll on täiesti mudasse vajunud isegi Itaalia regionaalliigas. Kas ta üldse enam omavanuste koondisse pääseks? Ja ta pole enam mingi 16.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Kaspar Treier sai lõpuks korralikult mänguaega. Tema positsioonil mängiv ameeriklane tegi kiiresti vead täis ja muidu kehva etteaste ning Treier kasutas võimaluse hästi ära: 21 minutiga 2p+7lp+2rs+2vl ja meeskonna parim +/- näitaja +26.

http://netcasting.webpont.com/?ita2_a_141" onclick="window.open(this.href);return false;
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas RK »

Ka paar rida noortest ja andekatest, tegelikult Jaanuari Basketballi artiklid ja juba ilmunud, nüüd ka Õhtulehes üleval
Jaakson ja temaTsehhi tegemistest üks pikem lõik artiklist ka:
Kuigi GBA pakub noortele võimalust oma haridusteed Prahas jätkata, õpib Jaakson Audentese E-gümnaasiumis. Mõistagi toimub õppetöö iseseisvalt ja interneti kaudu.
GBA näol on tegemist väga professionaalse akadeemiaga, sest mängijatele on kõrgemale jõudmiseks tagatud kõikvõimalikud vahendid. Lisaks korvpallialaste oskuste arendamisele nähakse vaeva ka toitumise ja taastumisega. Jaakson räägib, et GBA-l on Audentesele sarnane kompleks. „Esimesel korrusel on treeningsaal, teisel ja kolmandal toad, kus kõik ööbivad,“ ütleb ta.
Kuigi lõviosa GBA mängijatest on päris Tšehhist või Slovakkiast, on eestlastel meeskonnakaaslasi ka näiteks Aafrikast, Hollandist ja Valgevenest. Rahvusvaheline seltskond, kuid Jaaksoni sõnul saavad noored hästi läbi ning kõik hoiavad kokku. Muide, teiste hulgas on GBAs ka Tšehhi legendi Jiri Welschi vennapoeg Marek Welsch.
Mängijad treenivad nädalas umbes kümme korda, lisaks toimuvad nädalavahetuseti kohtumised. GBAs on harjutuskordadel kohal viis treenerit ning näiteks päevased treeningud on planeeritud individuaalsete oskuste arendamiseks.
Et ainult harjutuskordadel rassides paremaks ei saa, mängib GBA noorte Euroliigas ja Tšehhi liigades nii meeste kui ka U19 vanuseklassi seas. Täiskasvanute seas madistab ainult noortega palliv GBA kohaliku esiliiga läänekonverentsis, kus hoitakse 7 võidu ja 9 kaotusega 10 meeskonna hulgas 8. kohta.
Samas pole Jaakson praegu saanud Tšehhi liigas platsil mütata. „Mul on praegu nii, et saan Tšehhi liiga litsentsi alles veebruaris ja siis saan hakata liigamänge mängima,“ sõnab ta. Küll osales eestlane GBA ridades – Mark-Andreas Jaaksonist sai protokollis Mark Jackson - veidi enne jõule Prahas toimunud turniiril, kus osalesid lisaks võõrustajatele ka näiteks NBA Aafrika Akadeemia, Belgradi Crvena Zvezda noored ja mainekas Itaalia akadeemia Stellazzurra.
GBA treenerid on Jaaksoniga rahule jäänud. „Räägivad, et olen kiire õppija. Eks vahepeal ikka natuke nokitakse asjade kallal, aga see peabki nii olema,“ leiab akadeemiaga sisuliselt pooleteiseaastase lepingu sõlminud pallur.
Kogu artikkel siin :
https://sport.ohtuleht.ee/854576/uues-b ... use-prahas" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaspar Lootuse Leedu asjadest lõik :
Samm Tornadosse sai ametlikuks möödunud suvel, kuid Lootus oli klubi radaril juba varem. „Kaspar on käinud kahel aastal Tornado suvelaagris ja meil jäi seal jutt, et kui ta peaks hakkama välismaale minema, võtame nendega ühendust. Kuna mullu tegi Kaspar EYBLis head statsi, tekkis huvi Itaaliast. Kuid me mõtlesime, et võiks selle Leedu teemaga edasi minna. Nii see läks,“ selgitas Kärp mullu mais Eesti Korvpalliliidu kodulehel.
Lootuse sõnul otsustas ta Tornado kasuks mitmel põhjusel: võrreldes Itaaliaga on Leedu kodule lähemal, samuti on sealne elulaad Eestile sarnasem. Lisaks on Leedu noortetöö ju teada-tuntud kõrgel tasemel ning Tornados on arenemiseks kõik võimalused. Osapooled sõlmisid 1+1 lepingu.
Ehkki Leedu klubide noortetiimides pole eriti välismaalasi, on Tornados lisaks eestlasele ka kaks hollandlast – 1999. aastal sündinud Noah Groen ja Bjorn de Vries. Trio elab koos korteris, mille eest makstakse praegu oma kuludega. Kooliteed jätkab Lootus interneti abil koduses Pärnus.
Lootus esindab Tornadot erinevates võistlussarjades. „Meeste liigat mängime (Leedu tugevuselt kolmas liiga – H.R.) ja mängin ka aasta vanematega 1. divisjoni, kus saan 25-30 mänguminutit. 2001 tiim on ka, see pole nii tugev,“ räägib eestlane. Omaealiste võistkonda esindab ta play-off’ides, kus temaga liitub ka üks 2001. aasta poiste Leedu koondisse kuuluv pallur.
Käimasoleval hooajal on Lootus Leedu tugevust kolmandas liigas ehk regionaalliigas platsil käinud 12 kohtumises, kus on teeninud keskmiselt 22 minutit ja 29 sekundit mänguaega. Punkte on selle ajaga tulnud 5,3 mängu kohta, lauapalle 4,5 ja blokeeritud viskeid 1,3. Tornado on B-divisjoni B-grupis viie võidu ja kümne kaotusega kaheksas.
Lootus tõdeb, et regionaal- ega noorteliigades välismaalasi eriti ei näe. „Kolmandas liigas võib minu arust ainult kaks välismaalast mängida, noortes limiiti pole, aga keegi väga ei jõua siia. Pigem kasvatatakse oma noori,“ ütleb ta.
Eestlane nõustub, et Tornadosse siirdumine näitab sealsete treenerite usaldust tema vastu. „Siin on isegi leedukatel endal raske klubisse saada. Kui tahad klubisse sisse astuda, siis on siin turniirid ja pannakse mingisugused tiimid kokku. Kaks esimest saavad klubisse. Korvpallielu on suhteliselt karm.
Täisartikkel siin:
https://sport.ohtuleht.ee/854775/uues-b ... ses-leedus" onclick="window.open(this.href);return false;
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Mikk Jurkatamm on siis ka nüüd Itaalia meistriliigas platsil käinud. Ütleme nii, et Martin Jurtomi saavutus on korratud. Nüüd võiks Kanguri saavutused järgmisena sihile võtta
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Mikk Jurkatamm on siis ka nüüd Itaalia meistriliigas platsil käinud. Ütleme nii, et Martin Jurtomi saavutus on korratud. Nüüd võiks Kanguri saavutused järgmisena sihile võtta
Jurkatamme etteaste piirdus korra platsi ühest otsast teise jooksmisega, aga puht faktiliselt sai tast 17 eluaastaga noorim eestlane, kes on mõnes Euroopa tippliigas väljakule pääsenud. Temast aasta vanem Alessandro Pajola, kellega koos tüüriti Bologna eelmisel aastal Itaalia U18 meistriks, on teeninud tänavu Itaalia liigas mänguaega kokku üle viiekümne minuti. Kui välismaalaste piirang takistuseks ei kujune, siis võiks Jurkatammest saada järgmisel episoodiline mängija Serie A-s.

Kaspar Treieril on täna väga hea võimalus teenida Itaalia esiliias tavapärasest enam mänguminuteid, kuna tema positsioonil mängiv ameeriklane on mängukeelu all. Kohtumine algab kell 19, striim on garanteeritud.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Uhhuu kirjutas:
ok kirjutas:Mikk Jurkatamm on siis ka nüüd Itaalia meistriliigas platsil käinud. Ütleme nii, et Martin Jurtomi saavutus on korratud. Nüüd võiks Kanguri saavutused järgmisena sihile võtta
Jurkatamme etteaste piirdus korra platsi ühest otsast teise jooksmisega, aga puht faktiliselt sai tast 17 eluaastaga noorim eestlane, kes on mõnes Euroopa tippliigas väljakule pääsenud. Temast aasta vanem Alessandro Pajola, kellega koos tüüriti Bologna eelmisel aastal Itaalia U18 meistriks, on teeninud tänavu Itaalia liigas mänguaega kokku üle viiekümne minuti. Kui välismaalaste piirang takistuseks ei kujune, siis võiks Jurkatammest saada järgmisel episoodiline mängija Serie A-s.

Kaspar Treieril on täna väga hea võimalus teenida Itaalia esiliias tavapärasest enam mänguminuteid, kuna tema positsioonil mängiv ameeriklane on mängukeelu all. Kohtumine algab kell 19, striim on garanteeritud.
Arnold Mitt sai 17 aastasena Reggio Emilia eest minutiks platsile Eurocupi mängus, ta treenis ka Serie A meeskonnaga, kaks järgmist hooaega on kahjuks põlve nahka läinud.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Ja siis veel muidugi selline tegelane nagu Matthias Tass sai eelmisel hooajal 17 aastasena VTB-s kolm mängu ja 33 minutit kokku ning erinevalt kahest eelnevast mehest sai ka ühe punkti kirja
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Ja siis veel muidugi selline tegelane nagu Matthias Tass sai eelmisel hooajal 17 aastasena VTB-s kolm mängu ja 33 minutit kokku ning erinevalt kahest eelnevast mehest sai ka ühe punkti kirja
Ma oleksin pidanud täpsustama, et ma pidasin Euroopa tippliigade all silmas kuut tugevaimat rahvusliigat (Hispaania, Türgi, Saksamaa, Kreeka, Itaalia ja Prantsusmaa). Aga jah, eurosarjades nagu VTB ja EuroCup on 17-aastaselt käinud väljakul ka Tass ja Mitt. Arvestades, et Euroliiga on muutunud palju konkurentsitihedamaks/meeskonnad paremini komplekteerituks, siis S-S Vene saavutust on päris raske üle lüüa: mängida 19-aastasena Euroliigat. Ehkki, Drellil ja Raiestel on see võimalus teoreetiliselt olemas.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Kaspar Treier ja Montegranaro mängivad võõrsil Verona vastu (idakonverentsi vastavalt kolmas ja kuues meeskond):

https://www.youtube.com/watch?v=v8dIFJoRo-E" onclick="window.open(this.href);return false;

http://netcasting.webpont.com/?ita2_a_150" onclick="window.open(this.href);return false;
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Uhhuu kirjutas:
ok kirjutas:Ja siis veel muidugi selline tegelane nagu Matthias Tass sai eelmisel hooajal 17 aastasena VTB-s kolm mängu ja 33 minutit kokku ning erinevalt kahest eelnevast mehest sai ka ühe punkti kirja
Ma oleksin pidanud täpsustama, et ma pidasin Euroopa tippliigade all silmas kuut tugevaimat rahvusliigat (Hispaania, Türgi, Saksamaa, Kreeka, Itaalia ja Prantsusmaa). Aga jah, eurosarjades nagu VTB ja EuroCup on 17-aastaselt käinud väljakul ka Tass ja Mitt. Arvestades, et Euroliiga on muutunud palju konkurentsitihedamaks/meeskonnad paremini komplekteerituks, siis S-S Vene saavutust on päris raske üle lüüa: mängida 19-aastasena Euroliigat. Ehkki, Drellil ja Raiestel on see võimalus teoreetiliselt olemas.
Ega mul polnudki plaanis tähte närida, võtsin puhtalt liigade tugevust ja meeste vanust arvesse. Mis Raiestesse puutub, siis vargsi lootsin aasta tagasi, et lööb Vene saavutuse see aasta üle, aga tundub, et mitte. Drellist, tema teeb 17 aastasena täpselt samu numbreid nagu näiteks leedulaste NBA prospekt Arnoldas Kulboka kaks aastat tagasi samas meeskonnas.
Vasta