Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

toivo kirjutas:
KalevRuus kirjutas:
Läti liiga on viimastel aastatel Eesti liigast edasi arenenud. Kui veel mõni aasta tagasi olid neil tõesti kaks tippklubi, mida ümbritses Eesti liiga tase, siis nüüd on läinud konkurents tihedamaks.

Kuidas alles viimastel aastatel? Kogu Balti liiga ajaloo jooksul on Läti klubid edukamad olnud. Ükski Eesti klubi pole kordagi ju finaaligi jõudnud.
2015-16 hooajal mängis Rock finaalis Šiauliaiga.

Lätlaste „konstantse üleoleku“ näitena lisaksin ka eelmise hooaja, kui BBL-i poolfinaali ei jõudnud ühtegi Läti klubi, küll aga kaks klubi Eestist.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Need kahe viimase aasta Balti liiga tulemused olid täitsa meelest läinud. Aga. Kuidas siis Eesti ja Läti liiga väidetavalt suht võrdse taseme puhul seletada, et Valga on eestikatel 4 kohal, Lätis alles kaheksas?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

KalevRuus kirjutas:Need kahe viimase aasta Balti liiga tulemused olid täitsa meelest läinud. Aga. Kuidas siis Eesti ja Läti liiga väidetavalt suht võrdse taseme puhul seletada, et Valga on eestikatel 4 kohal, Lätis alles kaheksas?
Konks on selles, et Eurobasket.com näitab klubide järjestust võitude arvu, mitte aga võiduprotsendi järgi. Valga mängib Lätis kaks vooru teistest vähem, seega näeb ka tabel moonutatud välja. Õige liigatabeli – kus Valga asub viiendal kohal – leiab siit:

http://basket.lv/lbllsbl/olybet-latvija ... -303$t&0=1" onclick="window.open(this.href);return false;
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Uhhuu kirjutas:Tülgastav on lugeda Priit Vene soigumist:

https://sport.ohtuleht.ee/866327/mis-ta ... a-tasemest" onclick="window.open(this.href);return false;

Oleks siis tõesti nii, et Läti liiga on märkimisväärselt tihedam kui Eesti liiga. Tegelikkuses on ainus oluline erinevus selles, et Lätis on kaks Euroopa tasemel klubi, meil üks. Seejuures on Läti liiga esimese ja teise poole klubide tasemevahe sel hooajal vägagi suur. Ühtlasi jääb mulje, nagu oleks Tartu sel hooajal rahvusvahelise tasemega esimest korda kokku puutunud alles Jurmalaga kohtudes. Ometi mängiti Balti liiga põhiturniiril näiteks Pasvalyse ja Ogrega, kes ei ole Jurmalast nõrgemad võistkonnad (ja keda mõlemat korra ka võideti). Oma kehvade esituste väliste tegurite kaela ajamise asemel võiks mõelda hoopis sellele, et kuidas oma meeskonda mängudeks paremini häälestada. Esimene mäng Jurmala vastu, nagu nii mitmedki teised sel hooajal, läks eelkõige selle nahka, et meeskond polnud väljakule astudes valmis võitlema, vaid oli sama kiretu, nagu peatreener platsi kõrval.
Võtaks natuke ka sõna, kõigepealt peatreenerist eks korvpall ole emotsioonide mäng sellest me oleme erinevalt Ville Arikesest kõik aru saanud aga Priit Vene kire puudumise pärast ma küll hukka ei mõistaks, eks temal ole omad miinused ja plussid, eelkõige treener on suutnud meeskonna treenima panna, esmakordselt tunnistab koondise füsio Priit Lehismets ,et Tartu mehed on koondisesse tulles heas vormis :D , lisaks on Tartu meeskonna noorendamine Tartu kõige suurem prioriteet ja juba enne hooaja lõppu võib tunnistada et seda on tehtud edukalt. Priit Vene ei soigunud vaid konstateeris fakti et Eesti liiga tase on nõrk, mis see hooaeg vastab täiega tõele, juba klubide arv liigas ütleb nii mõndagi: eesti liigas 7+1 klubi , Lätis 9 klubi. Tartu meeskonnas on ainult 2 kogenut mängijat: Talts ja Sokk, mingilmääral ka Czisauskas, kes noorena on mänginud tipptaseml , täiskasvanuna suht ebaõnnestunud tema karjäär, ülejäänud mängijad suht noored ja kogenematud. Need rahvusvahelised mängud mis saadi sügisel siis praeguse meeskonnaga võrreldes sügisene Tartu meeskond oli hoopis teine, nii kooseisuliselt kui ka mänguoskustelt ja ka füüsilise ettevalmistuse pealt, ainukesed korralikud mängud mis saadi talvel võib öelda on mängud Kalev/Cramoga, Pieno ja mingil määral mängud Ogrega, mis areneva ja suht noore meeskonna jaoks on vähe, Tartu on kaotanud Barsõle, TTü le , Valgale TLü Kalevile jne aga need kaotused paljuski on tulnud kas hetke kehva komplekteerituse või ka vastase mitte austamise tõttu, mitte vastase tugevuse tõttu. :D Jah Lätil on 2 tipptasemel klubi (Ventspils ja Vef) pluss 2 keskmiku Jurmala ja Ogre , kes on läti koondise mõttes komplekteeritud 3-4 järgu mängijatega ja ometi mõlemi vastu Tartu suutis võita ja kaotada, ja see ,et hetke Eesti 2 klubi ( Tartu) kaotab selgelt Läti 3 ndale klubile (Jurmalale ) ja mängib võrdselt läti 4 ndaga (Ogrega) ei olnud varasematel hooaegadel võimalik aga nüüd on (Tartu on Eesti 2 klubi hetkel ,sest Raplaga mängitud 6 korda ja kaotanud neist esimese , ülejäänud mängud kindlalt võitnud, liigagi kindlalt :D ) See näitab et läti liiga tase on see hooaeg tõesti kõrgem kui Eesti liiga oma. Lisaks mängib meie meistriliigas G4S ehk siis audentese noored, kes näiteks eile kaotasid ühele nõrgemale esiliiga klubile , mis omakorda näitab et sellise koosseisuga audentese noortel ei ole meistriliigas küll midagi teha, arvestades selle hooaja järel lahkujaid siis järgmine hooaeg võiks audentes mängida esiliigas ja 2 liigas ja oma paremad siduda kas Betoonimeistriga (kui to saab KMLi) või anda oma paremad noored n.ö. rendile meistriliiga klubidele (Cramo, TTÜ, TLÜ Kalev) õhtused trennid meestega, hommikused trennid audenteses või kuidas nad töö kokku leppivad aga sellisel kujul meistriliigas mängimisel mõte puudub :D
Edasi BBL lainele: miks Tartu kaotas Läti 3 ndale klubile ei ole põhjus mitte nii palju mängulises ettevalmistusest vaid selles ,et Tartu on nõrgalt komplekteeritud, kui Tartu meeskonnas mõnel põhimängijal on häda siis ongi mäng läbi, eriti puudutab see eesliini, kus noortest mingit täiendust ei ole , esimesest kohtumises Tartul mängisid Sokk ja Talts kes tulid otse haigevoodist ja Talts veel võttis antibiootikume, selge et sportlane ei saa teha tipptasemel esitust sellises olukorras ja üks faktor veel , Kitsingule Läti kohtuniku poolt vilistatud kerged vead võtsil Tartul esimeses mängus võimaluse Lätlasi mitte nii suurelt eest ära lasta, lisaks puudus esimeses mängus Eelmäe kes tagantjärgi õeldes, et hetkel on ta päris tähtis lüli Tartul (oli kerge tüsistus antibiootikumide tarvitamise tõttu eelmine nädal mängupausil) , ntx Eelmäel teises mängus 18,24 min +/- mängus meeskonna kõige parem +19 ( 7 p 6 as ja 3 l 1 stl, eff 16 ) seda oli ka mängus näha, Eelmäe leidis söötudega Engströmi ja Taltsi ilusti üles ja sellest tulid kerged korvid, mis omakorda näitab et mängujuhid Tartul ei vedanud välja , eriti viskaks kivi (Mitte Robini :D ) leegionäride kapsaaeda: viimases mängus Cizauskas ja Cook (+/- vastavalt -11 ja -13 ) , need leegionärid põlesid läbi täiega aga eks rahad panevadki asjad paika ja seetõttu sellised leegionärid Tartul nagu nad on. Teistest leegionäridest Engström saadi ka Tartusse suht soodsalt kuna Vene oli vanast ajast teada tuntud pikkade treener ja tingimusel ,et et paneb rootslase mängima anti talle Engström treenida, viimasena võetud Kazakauskas kelle suhtes ma väga skeptiline olin, on väga kõva võitleja, korralik täiendus Tartule aga ometi tema individuaalselt ei ole ta tugev mängija, pigem kaitsemängija mitte ründaja aga tema palgatase on mõistlik ja sobib sellesse meeskonda oivaliselt, nii et olemasoleva eelarvega on juba korraliku tööd tehtud , Tartu kritiseerijad peavad arvestama, et eelmise aasta fiasko tõttu eesti liigas (BBL s oldi küll mullu 3 ndad , alistati ju Cramo :D aga seda ju keegi ei mäleta, Tartu 3 koht KML s on kõigil meeles ja keelel :D ) ja Tartu meeskond kaotas seeläbi palju toetajaid ja ega pealtvaatajadki ei ole selle asjaga veel leppinud :D
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Nonii , Tartul BBL i pronks käes
http://bbl.net/en/news/tartu-cause-upse ... im-bronze/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuna Sokk tõbine siis noortest sai mänguaega ainult Eelmäe aga ,et võideti Leedus Siuliai ja tähtsas mängus ja olukorras kus Siualia võitis mõne päeva eest Zalgirist :D Tuleb tunnistada treener Vene tarkust ja soovida Tartul meeskonnale õnne, ennustan ,et see hooaeg Cramo kuld ei tule kergelt :D
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

RK kirjutas:Nonii , Tartul BBL i pronks käes
http://bbl.net/en/news/tartu-cause-upse ... im-bronze/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuna Sokk tõbine siis noortest sai mänguaega ainult Eelmäe aga ,et võideti Leedus Siuliai ja tähtsas mängus ja olukorras kus Siualia võitis mõne päeva eest Zalgirist :D Tuleb tunnistada treener Vene tarkust ja soovida Tartul meeskonnale õnne, ennustan ,et see hooaeg Cramo kuld ei tule kergelt :D
Vene avantüür tasus ära: Birutise pealt tõmmati kokku ja ei võimaldatud tal ka pick`n`roll`i mängida ning lasti leedukatest tagamängijatel vabalt pommitada. Õnneks ladus Sabeckis & co telliseid ja mingil hetkel ei saadud enam isegi rõngale pihta. Meenutas pisut Machado-hooaja finaalseeriat, kus lõhuti vastase meeskondlik mäng ära ning lasti ühel vennal piiramatus koguses peale uhada. Ma ise Tartu võitu ei uskunud, pärast seda, kui tuli teade, et Sokk ei mängi, aga õnneks suutis Cizauskas seekord kainet mõistust säilitada. Kui pisut nokkida, siis kõikidest medalitest, mida Tartu on erinevates sarjades saavutanud, oli see kõige väiksema eestlastepoolse panusega. Õnnitlused sellegipoolest.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Minu meelest Tartu parim esitus just meeskonnana sel hooajal, taktikaliselt väga hästi üles ehitatud mänguplaan ja eriti kiiduväärne, et Vene suutis Sireika üle mängida :)
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Uhhuu kirjutas: Vene avantüür tasus ära: Birutise pealt tõmmati kokku ja ei võimaldatud tal ka pick`n`roll`i mängida ning lasti leedukatest tagamängijatel vabalt pommitada. Õnneks ladus Sabeckis & co telliseid ja mingil hetkel ei saadud enam isegi rõngale pihta. Meenutas pisut Machado-hooaja finaalseeriat, kus lõhuti vastase meeskondlik mäng ära ning lasti ühel vennal piiramatus koguses peale uhada. Ma ise Tartu võitu ei uskunud, pärast seda, kui tuli teade, et Sokk ei mängi, aga õnneks suutis Cizauskas seekord kainet mõistust säilitada. Kui pisut nokkida, siis kõikidest medalitest, mida Tartu on erinevates sarjades saavutanud, oli see kõige väiksema eestlastepoolse panusega. Õnnitlused sellegipoolest.
Vimmases mängus ikkagi parim punktitooja oli Talts ja eelmine mäng oli Sokk selline mees , kes nüüd puudu oli ja üleeelmine mäng paugutas Kitsing ja rohkem tegijaid eestlasi meeskonnas ju ei olegi , Keedus teatavasti loobus Tartu pakkumisest ja temale planeeritud kohale toodi Kazakauskas, kes on päris hea olnud :D ja ka ilma noorteta poleks nii kaugele purjetatud, eilegi Eelmäe sai 11 min ja 27 sek mängida. Nagu viimane mäng Cramoga näitas kannatab ka Rosenthali ja Kivit tugevate vastu mängitada. :D
Olen järgmise hooaja peale mõeldes päris põnevil, tean ,et selle suvega tahetakse Patrik Saalist jõusaalis vormida põhimeeskonna liige, kui Kerr Kriisa terveneb ja jääb Tartusse siis mina 3-da mängujuhi pärast ka ei muretseks, lisaks mehistuvad muud noored kes küll esialgu peavad esiliigas mängima kuid saavad vajadusel põhimeeskonda aidata (Jürgenstein, Aav, Saar, Peemot ) eesliini täiendustega läheb küll raskeks kuid U15 paistab paar kutti olevat: Sepp ja Heinakroon , kes võiksid juba järgmine aasta Tartu esiliiga meeskonna eesliini tugevdada, kas neist ka tuleb üle 2 m mängijad ei tea veel aga lootust on, eriti on mulle meeldinud Sepa korvialune mäng kes meenutab liigutustelt noort Taltsi :D ja Heinakroon oli juba mullu u14 koondises üks põhimehi eesliinis, panen siia nende viimastest vägitükkidest lingi ka https://korvpall24.ee/bc-tartu-eviko-vo ... rfinaalis/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuna arvan et meeskonnal hoitakse koht 5 noorele ja lisandub 7 põhimeest ( suht kindlasti Meister ja k.k Vene Tartus enam ei jätka, Parrol pidada minema pikaks ajaks sõjaväkke ) seega ainuke põnevus saab olema kas keegi praegusest 7 st põhimehest jätkab. Taltsil pidada olema veel 1aasta lepingut ning Soku ja Kitsinguga ollakse väga rahul seega arvan et juhtkond tahab nendega jätkata aga kas mõni leegionär kellegi eestlasega asendadakse ja mitu leegionäri võetakse kuuleme loodetavasti suvel.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

RK kirjutas: kas mõni leegionär kellegi eestlasega asendadakse ja mitu leegionäri võetakse kuuleme loodetavasti suvel.
No järgmisel hooajal peaksid Meister ja Vene juba meeste eest väljas olema, kaua võib!
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

vaim564 kirjutas:
RK kirjutas: kas mõni leegionär kellegi eestlasega asendadakse ja mitu leegionäri võetakse kuuleme loodetavasti suvel.
No järgmisel hooajal peaksid Meister ja Vene juba meeste eest väljas olema, kaua võib!
naljamees , eelnevat teksti ikka lugesid või oli sinu jaoks liiga palju tähti :D
RK kirjutas: Kuna arvan et meeskonnal hoitakse koht 5 noorele ja lisandub 7 põhimeest ( suht kindlasti Meister ja k.k Vene Tartus enam ei jätka )
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

RK, mis Kitsingul viga?
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kalev
Kasutaja
Postitusi: 698
Liitunud: 13 Nov 2006, 17:47
Asukoht: Tallinn, Nõmme

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalev »

Rix kirjutas:RK, mis Kitsingul viga?
https://korvpall24.ee/tartu-ulikooli-uh ... olla-labi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tartu Ülikooli korvpallimeeskonda tabas enne poolfinaalseeriat Rapla Avis Utilitase vastu väga suur kaotus, kui treeningul sai põlvevigastuse ääremängija Kristjan Kitsing, kelle hooaeg on tõenäoliselt läbi.

“Ta käis ühe arsti juures ja läheb homme või ülehomme teise arsti juurde. Ma ei usu, (et enam teda kasutada saame), hooaeg on ühel pool,” sõnas Tartu peatreener Priit Vene pärast poolfinaalseeria esimest mängu antud teleintervjuus.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Rix kirjutas:RK, mis Kitsingul viga?
ei tea trennis juhtus midagi põlvega, aga vist mitte väga hullusti, ise ta arvas vahetult enne eilset Rapla mängu ,et proovib juba teisipäev 8. Mai mängida, täna- homme arstid, reede õhtul oleme targemad.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

Finaaliks vist ikka Kitsing rivis? Lisks kindlasti seeriasse põnevust, temata ikka liiga raske pikka seeriat välja vedada.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Kui nüüd Engström vigastada sai, läheb Tartul karmiks, lõpuks peabki Heivo Parrol mehe eest väljas olema
Vasta