Hooaega läbi ning paneks kirja mõne mõtte või arvamuse.
Esmalt, see hooaeg tundus paganama pikk, ning päris suurte tõusude ja mõõnadega. Meenus isegi, et selle hooaja algul prooviti ka eurosarjas tegusid teha
mis küll suhtselt hilise/puuduliku komplekteerimise nahka läks.
Ega varraku perioodist väga ei meenugi eriti, kui siis pidev, ning kasvav kriitika, mis päädis sellega, et mees sai ametist priiks. Usun et täna pole vast eriti palju neid inimesi, kes leiaks, et tema vallandamine oli vale käik. Võistkond vajas muutust, ning Alar oli ka päris pikalt juba pukis olnud.
Kairyse palkamise osas olin ma algul pisut skeptiline. Tea kas see tuli korvpallialalisest võhiklikusest või millestki muust, aga mulle esmapilgul ei tundunud ta just eriti kõva kärbes olema. Aga ma eksisin(vähemalt ma leian täna nii) muutused mis ta kaasa tõi olid silmaga märgatavad. Võistkond hakkas ajapikku ladusamalt mängima nii kaitses kui ka rünnakul.
Kairyse kaitse oli just see, mis mulle vast enim sümpaatiat tekitas. Võrreldes Varrakuga, pidid kõik kaitses võitlema viimse hingetõmbeni. (Ma ei ütle, et varrak seda ei nõudnud või et mõnel mehel oli lubatud kaitses niisama seismine aga) see intensiivsuse ja agrssiivsuse erinevus oli/on märgatav. Ja see ideoloogia töötas ning seda oli huvitav jälgida. Kõik vahetasid kõigiga ning ebavõrdsed vahetused üritati esimesel võimalusel vahetada tagasi või siis üritati vahetada nii et väike timmu ei pidanud vastase kõige suurema ja tugevama mehe peale jääma.
Eesti kohalik tiitel saadi kätta, aga see oli ka kohustuslik. VTB, milleks kalev end igaastaselt komplekteerib, jäi PO uks endiselt suletuks. Tõsi, keeruline on hinnet tervikuna VTB hooajale anda, kuna esimese poole sellest juhendas võistkonda üks mees ning seejärel teine. Lisaks veel asjaolu, et me ei tea kuivõrd meeldisid/sobisid Varraku-Müüri poolt valitud välismaalased tegelikult Kairyse ideoloogiasse. Pealtnäha tundus kõik justkui enam-vähem okei, aga tegeliku pildi nägemiseks tuleb oodata uue hooajani.
VTB-le ma hinnet ei hakka panema, aga tõsiasi on see, et nii tummist tabeli teist poolt kui tänavu, polegi varasemalt olnud. Natuke rohkem õnne, võit kaks/kolm juurde, ning oleks võimalik juba täiesti play offist mõelda.
Sellest tulenevalt loodan, et klubijuhid ei hakka mingite lollustega tegelema, ning jätavad mehe ka uueks hooajaks siia. Samamoodi loodan, et proovitakse uuesti eurosarja mängida. Tõsi, selles kaasa löömine sõltub paljuski ka Eesti-Läti ühisliiga loomise lõpptulemusest. Pole küll kursis, kui kiirelt antud mõte soovitakse ellu viia, aga kahtlen et selline asi juba sügisest käima läheb. Kui mängitakse VTB-d ja ka eurosarja, siis oleks päris ulmeline põrgatada ka 30 mängu(või rohkem?) Eesti-Läti ühisliigas.
Viimasest lausest tulenevalt, saab näha, kuidas siis võistkond komplekteeritakse. Ma ei imesta üldse, kui Veideman tuleb tagasi kalevisse. Tahaks uskuda, et mehe ambitsioon ei ole mängida kuskil rumeenia meistriliigas vms paigas. Välismängijatega on ka keeruline, Brisocoe siin ei jätka kindlasti. VDM- usun et tema isegi jäetakse. Subotic on minujaoks pigem siit lahkumas. Ning Mirkovic-kurat seda teab. Eestlastest, Jõesaar soovis välja- soov on üksasi, kas see ka teoks saab, no näis. Kui välja ei lähe, siis jätkab kalevis. Kui kellestki loobuda, siis ehk Arbet, ülejäänud peaks/võiks kõik jääda. Keda eestlastest juurde võtta, ei oskagi kohe öelda. Välismaalaste osas on oluline et kõik liinid oleks esimesteks mängudeks kenasti täidetud.