Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

theundertaker kirjutas:Ei usu, sest noored pidid jääma ja võetakse ülikoolist poisse juurde. Kas Talts õpib siis tartus ja Cizauskas? Nüüd saavad teised klubid mehi juurde ntx rapla ja pärnu ja vb ka väike kalev.
kuule ma rääkisin poistega vähemalt 2 nendest kaheksast läheb minema :D
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Neile äärmuslastele, kelle jaoks Eesti liigas on liiga palju välismängijaid ja liiga vähe noormängijaid, on tänane uudis muidugi ülim rõõmusõnum. Loodetavasti kerkib Tartus siiski esile korvpalli armastav seltskond (näiteks eesotsas Teiniga), kes võtab eesmärgiks sealse profikorvpalli taastamise. Praeguse seisuga oleks võinud vabalt ka teise võistkonna Tartust meistriliigase lubada. Maaülikooli ja Tartu Ülikooli meeskondadel järgmisel hooajal ilmselt kuigi suurt tasemevahet olema ei saa. Tartu andekamatel noortel kadus nüüd paraku ühtlasi ka stiimul jätkata TÜ-s mängimist ka pärast keskkooli lõppu. Huvitav, mis nüüd Taltsist ja Sokust saab? Kui nad karjääri ei lõpeta, siis esimest neist näeks väga hea meelega Kalevis mängimas.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rio »

Jah, Kahju ja Cramo korvialust 2 pikka + Talts, Kangut oleks täitsa huvitav näha
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Uudis on traagiline aga ma olen üsnaa kindel, et nagunii tekib Tartusse mingi vähemalt Rapla tasemel tiim asemele. Kahjuks algavaks hooajaks vist enam pole võimalik aga kes kurat teab - isegi see pole kindel, mis Eesti või Eesti-Läti ühisliigast saab.
Huvitav jah, kus jätkavad Talts, Kitsing ja Sokk. Talts ilmselt Cramos, Kitsing ilmselt Raplas või välismaal, Sokk Raplas või väikses Kalevis?

RK, kui juba vihjama hakkasid, võiksid ju ka saladust kergitada, kuhu satsi need Tartu noored siis sihivad, kes lahkumas on?
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Uhhuu kirjutas:Neile äärmuslastele, kelle jaoks Eesti liigas on liiga palju välismängijaid ja liiga vähe noormängijaid, on tänane uudis muidugi ülim rõõmusõnum. Loodetavasti kerkib Tartus siiski esile korvpalli armastav seltskond (näiteks eesotsas Teiniga), kes võtab eesmärgiks sealse profikorvpalli taastamise. Praeguse seisuga oleks võinud vabalt ka teise võistkonna Tartust meistriliigase lubada. Maaülikooli ja Tartu Ülikooli meeskondadel järgmisel hooajal ilmselt kuigi suurt tasemevahet olema ei saa. Tartu andekamatel noortel kadus nüüd paraku ühtlasi ka stiimul jätkata TÜ-s mängimist ka pärast keskkooli lõppu. Huvitav, mis nüüd Taltsist ja Sokust saab? Kui nad karjääri ei lõpeta, siis esimest neist näeks väga hea meelega Kalevis mängimas.
Talts võibolla üldse lõpetab või läheb Tallinna kalevisse Kullamäe satsi, Sokk kindlasti sinna,
Mis puutub Tartu ärimeestesse siis ei usu et keegi siia veel satsi teeb see aeg on möödas ainult linnal on mingi huvi ja poliitikutel aga juhtoinaid enam ei ole , seega vähetõenäoline et korvpall Tartus jätkab.
Ja nendel noortel ilma meesteta mängida ja treenida meistriliigas samuti, ei usu et Priit Vene jätkab, asendus treeneriteks on pakutud Kandimaad ja Rebast, mõlemad ei ole sellest asjast vaimustatud
Mis puudutab Maaülikooli ja tulevase uue Tartu satsi võrdlusesse , siis arvan et Maaülikool, saab olema tugevam :D
siin ka Taltsi ja Priit Vene arvamus asjast
https://sport.postimees.ee/4499794/jana ... l-raakinud" onclick="window.open(this.href);return false;
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

KalevRuus kirjutas:Uudis on traagiline aga ma olen üsnaa kindel, et nagunii tekib Tartusse mingi vähemalt Rapla tasemel tiim asemele. Kahjuks algavaks hooajaks vist enam pole võimalik aga kes kurat teab - isegi see pole kindel, mis Eesti või Eesti-Läti ühisliigast saab.
Huvitav jah, kus jätkavad Talts, Kitsing ja Sokk. Talts ilmselt Cramos, Kitsing ilmselt Raplas või välismaal, Sokk Raplas või väikses Kalevis?

RK, kui juba vihjama hakkasid, võiksid ju ka saladust kergitada, kuhu satsi need Tartu noored siis sihivad, kes lahkumas on?
Mina ei hakka midagi vihjama aga ainuese asja ütlen , mis oli ka eile korvpalliliidus arutusel, Rapla saal ei vasta uue Läti-Eesti liiga nõuetele, (korvpallid ripuvad laest mitte ei ole põrandal) :D
ja noorte lahkumise kohta kuulete varsti uudistest, üks läheb leetu , teist ei tea veel kuhu põrutab aga vahet pole Tartus ta ei jätka
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

theundertaker kirjutas:E. Kas Talts õpib siis tartus ja Cizauskas?
nüüd küsin kas sellest 8 koolipoisist, kelledest taheti teha ülikooli meeskond, mõni õpib ülikoolis :D
okei mõned võibolla lähevad õppima aga enamus mitte :D
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Uus spordihall ehitati muidugi ka väga õigeks ajaks. :lol: :smash:
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas toivo »

Uus Tartu klubi TÜ noortesatsi kõrvale järgmiseks hooajaks saaks olla ainult EMÜ või EMÜ baasil loodav profisats, kelle lisandumisel oleks n-ö sportlik loogika (mängisid üleminekumänge). Kuna eelmine suvi pandi Tarvas vol 2 projektile käsi ette, siis ilmselt pole loogiline mingi uue klubi erandkorras meistriliigasse lubamine.

Lõppenud hooajal oli meistriliiga lõpuks nimekirjas 6 noort:
1999 sündinud Rosenthal, Kivi
2000 sündinud Eelmäe, Saal, Jürgenstein
2001 sündinud Saar

Juurde tuleks ilmselt 2001 sündinud Kriisa. Kes see 8. n-ö tuumik-koolipoiss peaks olema?

Kui antud nimekirjast veel 2 tüüpi peaks lahkuma (RK, eeldan et üks neist on tervise korda saanud Kriisa?), siis see on ju pmst sama meeskond, kes lõppenud hooajal esiliigas 9. koha said. Okei, noortel ehk toimub mingi loomulik areng ka, aga lõhnab praegu väga nagu Audentese kurva saatuse järele.

Hakata sellise satsiga mööda Lätit kolistama?

Pilt
Anonüümne
Kasutaja
Postitusi: 39
Liitunud: 15 Aug 2013, 12:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Anonüümne »

Kriisa unustage ära, tema on välismaa mees.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Anonüümne kirjutas:Kriisa unustage ära, tema on välismaa mees.
Kriisa käis täna kantsleriga kohtamas ja tema oli üks neist 8 st
Ja jahh , tema on üks lahkuja
Siin tõenäoliselt arvestatakse selle 8 hulgas kunagise u18 koondislase 1998 a sündinud Otto Martin Parvega ja 2002 a u16 koondise põhimehe Sverre Aavaga, üks poiss ka mõeldav kellega arvestati on 2001 a Patrik Peemot
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Demarr »

Minu meelest überhalb otsus ning veidi hirmutav tegelikult, et TÜ eesotsas teevad selliseid otsuseid isikud, kes tegelikult peaksid ju üsna intelligentsed olema (ikkagi tunnustatud ülikool ju). Praegusel juhul tehti valesti kõik, mis teha sai.

Paar enda mõtet:
- Kui kitsas ring seda plaani juba varem haus, siis miks ometi tehti näiteks Cizauskasega 2-aastane leping? Ettenägelikkus to the max, tublid! Ilmselgelt näitab see, et juhtimine on nii või naa ebapädev olnud.

- Kuidas see 800k nii mõttetult maha laristada suudeti? Ma tahan väga loota, et see sisaldab ka kogu korvpalliakadeemiat, kuigi ka sellisel juhul tundub see ikkagi hämmastavalt suur. Kui võtta koosseis lahti, siis eestlastest võib suurem palgakulu tekkida Taltsi, Soku ja Kitsinguga.. ülejäänud on puhta noored. Ka välismaalased ei tundu sellisest klassist, et keegi neist megakallis võiks olla (võrreldavad näiteks Rapla leegionäridega).

- Siit edasi: kui välismängijaid on kallis palgata ning eelarve lõhki läheb, siis ärgu palgaku nelja välismängijat. Tehku samm tagasi ja ajagu siis läbi kahe odava, aga vajaliku välismängijaga ning säilitagu vähemalt mingigi ambitsioon. Praegusel juhul tehti kõige suurem samm tagasi, mida teha sai: profimeeskonnast amatöör-koolipoistemeeskonnaks.

- Siit omakorda edasi: nagu öeldud, siis mis motivatsioon peaks olema hetkel olemasolevatel noortel klubis jätkata? Tulevikuperspektiiv on Tartus nullilähedane, sest meeskond on amatöörmeeskond ning tõenäoliselt ei saa see ka lähitulevikus (so 3 aasta jooksul) enam profimeeskonnaks.

Igasugused jutud, et las meie praegused noored kasvavad meiega ning siis lähme üheskoos taas Euroopa sarja mängima, on tõeliselt ebarealistlikud, lühinägelikud ja korvpallikauged. Kõik, kes vähegi tiibu kannavad ja profikorvpalli ambitsiooni omavad, on selleks ajaks praegusest Tartust tiimist juba ammu kas Kalevisse, Raplasse või välismaale lennanud.

- Ja ka siit omakorda edasi: ebapädevus! Nagu siin eespool osad kasutajad on välja toonud, siis paljud neist nö järgneva hooaja selgroolülidest ei plaani isegi järgmisel hooajal Tartus jätkata. Kas ülikoolis on selline mõiste nagu "kommunikatsioon" täiesti võõras asi? Noormängijad, kes peaksid klubi väitel järgmine hooaeg raskust kandma, tegelikult lahkuvad. Järelikult on tehtud eeltöö ja suhtlus noortega puudulik olnud. Mängijad, kel on kehtiv leping klubiga, kuulevad klubi profitasemel lõpetamisest meedia vahendusel. Peatreener, kes peaks juhtkonnaga normaalolukorras tugevalt seotud olema, ja kel on 2-aastane leping, kuuleb uudisest samuti meedia vahendusel. Kui Tartu suuruses linnas, ülikooli toega, ei suudeta profimeeskonna pidamiseks sponsoritelt piisavalt raha leida, siis ka see annab selge indikatsiooni, et eelkõige on juhtkond edapädev.

Kui ülikoolis on juhtivatel positsioonidel niivõrd ebapädevad ja rumalad inimesed, siis ma ausalt öeldes kaaluksin päris tõsiselt, kas ma sooviks sellises ülikoolis kõrgharidust omandada. Musternäide tulevikuks, kuidas olulisi strateegilisi otsuseid langetada ja kommunikeerida ei tohiks. Igal pool ühiskonnas räägitakse laialt hea halduse tavast ja kaasamisest, aga näe, Tartus tehakse sellised kitsa ringi poolt kiirkorras ära.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Demarr kirjutas:Minu meelest überhalb otsus ning veidi hirmutav tegelikult, et TÜ eesotsas teevad selliseid otsuseid isikud, kes tegelikult peaksid ju üsna intelligentsed olema (ikkagi tunnustatud ülikool ju). Praegusel juhul tehti valesti kõik, mis teha sai.

Paar enda mõtet:
- Kui kitsas ring seda plaani juba varem haus, siis miks ometi tehti näiteks Cizauskasega 2-aastane leping? Ettenägelikkus to the max, tublid! Ilmselgelt näitab see, et juhtimine on nii või naa ebapädev olnud.

- Kuidas see 800k nii mõttetult maha laristada suudeti? Ma tahan väga loota, et see sisaldab ka kogu korvpalliakadeemiat, kuigi ka sellisel juhul tundub see ikkagi hämmastavalt suur. Kui võtta koosseis lahti, siis eestlastest võib suurem palgakulu tekkida Taltsi, Soku ja Kitsinguga.. ülejäänud on puhta noored. Ka välismaalased ei tundu sellisest klassist, et keegi neist megakallis võiks olla (võrreldavad näiteks Rapla leegionäridega).

- Siit edasi: kui välismängijaid on kallis palgata ning eelarve lõhki läheb, siis ärgu palgaku nelja välismängijat. Tehku samm tagasi ja ajagu siis läbi kahe odava, aga vajaliku välismängijaga ning säilitagu vähemalt mingigi ambitsioon. Praegusel juhul tehti kõige suurem samm tagasi, mida teha sai: profimeeskonnast amatöör-koolipoistemeeskonnaks.

- Siit omakorda edasi: nagu öeldud, siis mis motivatsioon peaks olema hetkel olemasolevatel noortel klubis jätkata? Tulevikuperspektiiv on Tartus nullilähedane, sest meeskond on amatöörmeeskond ning tõenäoliselt ei saa see ka lähitulevikus (so 3 aasta jooksul) enam profimeeskonnaks.

Igasugused jutud, et las meie praegused noored kasvavad meiega ning siis lähme üheskoos taas Euroopa sarja mängima, on tõeliselt ebarealistlikud, lühinägelikud ja korvpallikauged. Kõik, kes vähegi tiibu kannavad ja profikorvpalli ambitsiooni omavad, on selleks ajaks praegusest Tartust tiimist juba ammu kas Kalevisse, Raplasse või välismaale lennanud.

- Ja ka siit omakorda edasi: ebapädevus! Nagu siin eespool osad kasutajad on välja toonud, siis paljud neist nö järgneva hooaja selgroolülidest ei plaani isegi järgmisel hooajal Tartus jätkata. Kas ülikoolis on selline mõiste nagu "kommunikatsioon" täiesti võõras asi? Noormängijad, kes peaksid klubi väitel järgmine hooaeg raskust kandma, tegelikult lahkuvad. Järelikult on tehtud eeltöö ja suhtlus noortega puudulik olnud. Mängijad, kel on kehtiv leping klubiga, kuulevad klubi profitasemel lõpetamisest meedia vahendusel. Peatreener, kes peaks juhtkonnaga normaalolukorras tugevalt seotud olema, ja kel on 2-aastane leping, kuuleb uudisest samuti meedia vahendusel. Kui Tartu suuruses linnas, ülikooli toega, ei suudeta profimeeskonna pidamiseks sponsoritelt piisavalt raha leida, siis ka see annab selge indikatsiooni, et eelkõige on juhtkond edapädev.

Kui ülikoolis on juhtivatel positsioonidel niivõrd ebapädevad ja rumalad inimesed, siis ma ausalt öeldes kaaluksin päris tõsiselt, kas ma sooviks sellises ülikoolis kõrgharidust omandada. Musternäide tulevikuks, kuidas olulisi strateegilisi otsuseid langetada ja kommunikeerida ei tohiks. Igal pool ühiskonnas räägitakse laialt hea halduse tavast ja kaasamisest, aga näe, Tartus tehakse sellised kitsa ringi poolt kiirkorras ära.
õige jutt, loogiline arutlus, kirjutan alla :D
Rahade asjus oli juhtkonna sõnul ainuke selgitus et Tartu ülikool oli AINUKE klubi eestis kes maksis palka ja riigimakse, mitte STIPENDIUMIT, sest nemad on aus läbipaistev riiklik asutus ja selles ongi point kui maksta palkasid 400000 eest kätte (netopalk) siis riigile tasud ka ca 400000 eest maksusid vot nii, mina ei mõista kedagi hukka stippide või maksude pärast, iga klubi ajab oma asju nagu suudab , Tartu suutis ja oskas niimoodi , tagajärg on käes, Tartu meeskonna hukatus oligi korvpallilembelise ülikooli rektori ootamatu surm ja tema toetuse ärakadumine, uued inimesed ei tolereeri profisporti ja ongi kõik . Aga kuidas see otsus avalikuks tehti, kuidas avalikkusele esitati see jätab tõesti palju soovida.
Ja kõige suurem kahju on nendest noortest, nii neist kes peavad nüüd amatöörsatsis mängima hakkama , kui ka nendele pisikestel jütsidest kes käisid trennis ja hiljem mängul vaatasid eeskujusud :Taltsi , Sokku , leegionäre, nüüd neid ei ole , ei ole ka tulevikku, ei ole enam meeskonda kes suudaks medalitele mängida, see et noored saavad suure shansi see on suur shanss paberil, Audentese kogemus näitas et meeskonda juurde on vaja kogenuid mängijaid et areneda aga mida annab Eelmäele , Kriisale, Rosenthalile, Kivile trenn noorte nagadega või amatööridega, sest amatöörsatsi nad küll kedagi asjaliku juurde ei saa ja mäng ntx Kalev/Cramoga kus saadakse 70 p pakk, pakk saadakse sellise tuumikuga isegi TTÜ käest , eesliin amatöörtasemel :smash: nägime seda ülemineku mängul TTÜ-Maaülikool , tagaliin saab Tartul isegi potentsiaalsete noorte lahkujatega isegi enam-vähem olema aga eesliin amatööridega ja ilma leegionärita :D Huvitav mis piletihinnaks tuleb uuel ülikooli saalis ja palju sinna mängudele saali läheb :D
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

See jutt, mida Lemberg räägib, on solvanguks kõigi vähegi mõtlevate inimeste intelligentsuse suhtes. Et muutudes amatöörvõistkonnaks, läheb tegevus tegelikult veelgi professionaalsemaks; et võõrleegionäride meeskonda võtmisega tekkis võõrandumine (saalid olid ju puupüsti täis, kui mängiti kvaliteetsete välismängijate ning eestlastest tippmängijate toel; ühtlasi saavutati toona ka vägevaimad sportlikud tulemused); või et järgmise poole kümnendiga tõustakse üliõpilaste korvpalliringi- ehk hobitasemelt jälle eurosarja mängima hakkavaks meeskonnaks. Huvitav on näha, millised ettevõtjad on üldse huvitatud niivõrd korvpallivõõra (et mitte öelda vaenuliku) ja ambitsioonitu korvpalliklubilaadse moodustise toetamisest järgmisel hooajal.

Arvestades Tartu Ülikooli järgmise hooaja koosseisu ja eeldatavat taset, tekib küsimus, et miks peaks sellise kvaliteediga meeskond üldse meistriliigas osalemist väärima? Audentesel on vähemalt profikorvpalli edendav missioon, see n-ö uus Tartu paistab olevat aga üksnes eesmärgiga pakkuda korvpallilembelistele tudengitele üheskoos harjutamise ja mängimise võimalust.
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Demarr »

RK kirjutas: õige jutt, loogiline arutlus, kirjutan alla :D
Rahade asjus oli juhtkonna sõnul ainuke selgitus et Tartu ülikool oli AINUKE klubi eestis kes maksis palka ja riigimakse, mitte STIPENDIUMIT, sest nemad on aus läbipaistev riiklik asutus ja selles ongi point kui maksta palkasid 400000 eest kätte (netopalk) siis riigile tasud ka ca 400000 eest maksusid vot nii, mina ei mõista kedagi hukka stippide või maksude pärast, iga klubi ajab oma asju nagu suudab , Tartu suutis ja oskas niimoodi , tagajärg on käes, Tartu meeskonna hukatus oligi korvpallilembelise ülikooli rektori ootamatu surm ja tema toetuse ärakadumine, uued inimesed ei tolereeri profisporti ja ongi kõik . Aga kuidas see otsus avalikuks tehti, kuidas avalikkusele esitati see jätab tõesti palju soovida.
Noh, ma ei tea. Ma kiirkorras üritasin välja peilida, kui palju Eesti erinevad tippklubid makse maksavad. Tegemist on 2018 a I kvartali andmetega:

Spordiklubi Rafter MTÜ (ehk siis Kalev/Cramo) -

2018 I kvartalis tasus ettevõte

riiklikke makse 101 554.42 EUR
tööjõumakse 63 725.21 EUR

Töötajaid - 20 (seisuga 31.03.2018)

TARTU ÜLIKOOLI AKADEEMILINE SPORDIKLUBI MTÜ


2018 I kvartalis tasus ettevõte

riiklikke makse 166 641.26 EUR
tööjõumakse 162 161.99 EUR

Töötajaid - 104 (seisuga 31.03.2018)

RAPLA KORVPALLIKOOL MTÜ


2018 I kvartalis tasus ettevõte

riiklikke makse 15 125.53 EUR
tööjõumakse 13 411.81 EUR

Töötajaid - 15 (seisuga 31.03.2018)


Kui kellelgi hakkab mingeid vigu silma, siis feel free parandada (a la kui Rapla korvpallimeeskond kuulub juriidiliselt näiteks hoopis mõne muu keha alla). TÜ ASK MTÜ puhul tuleb muidugi just in case ära märkida, et see ei hõlma ainult korvpallidivisjoni, vaid sinna alla läheb ka muud kureeritavat tegevust. Aga mastaape ja ühtteist annab välja lugeda.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Vasta