Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas japs »

Mõned mõtted koondisest

Esmalt negatiivne. Nõus Uhhuuga peale Vene läksid kõik teised vanemad mehed lati alt läbi (Kitsing, Veideman, Laane, Dorbek, Jõesaar, Paasoja). Ega Venegi imet teinud, aga mingi "oma" tegi ta siiski ära.
Ära võiks unustada jutu, et aega on ja tegemist on noortevõistkonnaga. Minu nägemuse järgi oli "noori" sisuliselt vaid neli (Kullamäe, Treier, Raieste ja Kotsar). Positiivne on muidugi aga see, et nendest kolm olid sisuliselt koondise vedurid.
Viskekindlus. Kuidagi ei suudetud tagameestele viskekohti luua, kui keegi vabalt visata sai oli see pigem keegi pikkadest.
Puudu jäi mängutarkusest, tavaliselt hüppavad Eesti vastased kahe mehega kolmese taga peale (jättes teised vabaks), nüüd juhtus seda pideval meil.
Kui asi hakkas viltu kiskuma ei suudetud kuidagi restarti teha ja rahulikult võtta, ausaltöelda on see ka kivi treenerite kapsaaega.

Positiivsest. Kolm noort lõid selgelt läbi. Sokk on konservatiivne treener, aga kui talle keegi juba meeldima hakkab, siis meeldib pikalt, need kolm võivad edaspidi kohas kindlad olla. Mängupilt oli kaasaegne, agressiivne ja võitluslik, ka pikad tegid teravust. Kohatised sähvatused näitasid suuremat potentsiaali kui välja mängiti.

Mõnest mängijast:
Kullamäe - mõistlik oleks tema tulevikku näha combo quardina, selgelt on olemas mängujuhi geenid, aga saaks ka viskajana hakkama. Pole õige teda jõuga üheks neist sundida, hetkel on mõistlik kasutada 1 kohal, tulevikus vb 2. Tänu 1 kohal mängimisele sai vist minimaalselt proovida catch and shoot viset ning eks seepärast kannatas ka visketabavus. Pidevalt pidi tegema mängujuhile omaseid raskeid lõpuviskeid, hetkel ei läinud, aga samas oli selgelt näha, et suudab ka raskes olukorras end ise küllalt heale viskele mängida (ainult kannatust ja küll hakkab minema). Suurim küsimus on, kus jätkab karjääri? Parimaks valikuks oleks vist mõni hea treeneriga Saksamaa kõrgliiga klubi, aga ükspuha, kus mängib, sellel hooajal peaks juba pidevalt mänguaega saama, eelmise hooaja üksikud minutid poleks enam hea. Mõtlesin ka Kalevi peale (eeldusel jällegi, et 15 min oleks garanteeritud), ainukeseks, aga samas väga oluliseks miinuseks oleks vast see, et hooaeg on tihe ja aega ei jää individuaalseks tööks. Oleks Tartus mingi mõistlik võistkond säilinud, oleks just seepärast hea varjant olnud ka Tartu, aga jah see rong on praeguste teadmiste järgi läinud...

Raieste - mõtlesin kaua keda meenutab ja siis lõi pähe Kukoč - Bodiroga combo. Mõlemast on midagi ja sellised võrdlused pole ju pahad :) Suurimaks trumbiks tundub olevat see, et peas on kõik korras, ei põe ja teeb mis vaja. Arengu mõttes on selge töökoht põrgatus, praegu on see ikka jõhkralt kõrge.

Kotsar - Soku lemmik tulevikus, sellist keha on alati korvialla oodatud. Tugev, liikuv (saab vahetada väiksemale), energiline. Natuke arusaamatuks jäi viskeoskus, viskeliigutus midagi hullu polnud, aga tabavust pole ollagi. Tuleviku osas paariks aastaks asi selge, kas see just kossu mõttes kõige õigem koht on, kahtlane, aga hariduse omandamist ei saa ka kuidagi halvustada.

Nurger - Kehaliselt siiski veel makaron, eurokossus läbiloomiseks on vaja tugevust. No ei ole enam tegemist mingi noormängijaga, vajab edaspidi minuteid ja PALJU! Mul on raske uskuda, et Eestist kuhugi õigesse kohta välja saab, ning ega Eesti-Läti ühisliiga valguses polekski Rapla, Tartu või Pärnu halb koht.

Veideman - no ei saa aru! Mis mehega juhtunud on? Kas koondises Kullamäe temale eelistamine pani veel lisapõntsu? Pole kunagi erilise plastilisusega platsil hiilanud, aga nüüd oli puhta puujalg. Loomulikult leiab endale Eestist mängupaiga, aga kas lootused mitte suuremad polnud?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Järgmise valiktsükli üks keerulisemaid küsimusi saab olema see, et kelle me tsentrisse mängima paneme? Kotsari ja Tassiga ei saa kindlasti arvestada. Taltsi puhul on kahtlane, kas ta üldse korvpallurikarjääri jätkab, saati siis veel koondise eest mängima tuleb. Nurger näib olevat koondise tasemel 10-15 minuti mees. Kontrollmängud läksid tal suuresti aia taha, aga valikmängudes kasutas ta oma võimalused enam-vähem maksimaalselt ära. Jõust jääb tal paraku vajaka. Ja tal ei ole ka kiiruslikke omadusi või hüppevõimet, millega seda kompenseerida. Ta on küll USA-s veedetud aastatega selgelt tugevamaks muutunud, aga erinevalt laiaõlgsest Kotsarist on Nurger pigem kõrgushüppaja kehatüübiga ja raske on loota, et ta praegusega võrreldes massis ja tugevuses kuigi palju juurde suudaks panna. Kitsing ja Hermet, kes võiksid pikkuse poolest tsentris mängida, on pigem äärmised hädalahendused sellel positsioonil, kuna mõlemad on olemuselt pigem viskajad ja kaitses küllaltki pehmevõitu. Rain Raadiku naasmist koondisesse sooviksid näha vist vaid vähesed. Karl-Martin Kask on isegi Eesti liiga tasemel kõigest rollimängija ja tema puudused nii ründe- kui ka kaitsemängus on koondisetaseme jaoks liiga suured. Arnold Mitt on pidevalt vigastatud ning tema tase jääb seninähtu põhjal pigem Karl-Martin Kase kanti. Ilja Stankevitš pole lõppenud hooaja seisuga samuti koondisematerjal, ei füüsiliselt ega oskuste poolest. Edasi tuleb juba Karl Karpin, kes on küll füüsiliselt nii tugev, et teda ei suutnud ära suruda ka Engströmid ja van der Marsid, aga kes on tippkorvpalli jaoks praegu siiski väga aeglane ja olematute kogemustega.

Tiit Sokk ütles Veidemani kohta, et vastased tegid hea skautingu ja võtsid Veidemanilt teravuse tekitamise võimaluse ära. Pealtvaatajana on pigem raske sellega nõustuda. Ma ei täheldanud, et talle oleks eriline surve peale pandud. Pigem mängis ta täpselt sama passiivselt nagu terve eelneva hooaja Itaalia esiliigas. Erinevalt Kullamäest ta isegi ei üritanud 1-1 olukordades korvi alla murda, vaid rahuldus kolmeste ja keskpositsioonivisetega. Kus iganes ta järgmisel hooajal mängima ei hakka, tahaks loota, et ta saab tegutseda jälle number kahe peal ja taastada oma heade aega kindluse ja taseme.
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Demarr »

Mulle jättis viimane mäng positiivse maigu suhu. Kaotus kaotuseks, aga kui individuaalselt kutte vaadata, siis tekkis kerge optimism. Vähemalt mõned Euroopa tasemel mehed on sirgumas.

Raieste ja Kullamäe olid mõnusalt agressiivsed ning ei põdenud. Eesti korvpallis on selline attitude meeldivalt värskendav. Tööd on teha veel mõlemal, aga usun, et kui nad mõlemad nüüd hooaja kõrgemal tasemel meeste kõrval kaasa teevad, siis on järgmine suvi pilt veelgi stabiilsem. Ainuüksi praeguse koondisetsükli vältel tegid mõlemad sammu edasi ning noortel peabki see niimoodi käima.

Kotsar oli samuti ansamblis sees, aga tema puhul hakkas silma, et i-le jääb punkt panemata ning kui korvi ründab, siis hakkab viimasel momendil mõttetult kiirustama. Vise tuleb ikkagi lõpuni viia. Aga jällegi, noore mehe asi ning küllap tehniline pool vaikselt paraneb. Muige võttis näole, kuidas ta Bourousisega maadles.

Need kolm võiks olla lähitulevikus meestekoondise selgroog. Lisaks praegusest koondisest veel ka Treier ning Jõesaar. Treier võinuks minu meelest veidi rohkem minuteid teenida - kui mängis, siis liigutused olid head ja julged. Jõesaare puhul tuleb arvestada, et vigastuspaus jättis oma jälje.

Ülejäänud sats - Kitsing ja Veideman jooksid tõesti kõige enam lati alt läbi. Kitsing oli platsil kuidagi väga eksinud olekuga ning kuna visked ka ei läinud, siis erilist kasutegurit tal polnud. Veidemani oleks olnud eile samuti hädasti vaja, aga mida polnud, seda polnud - sisuliselt pidi Kullamäe üksi taga teravust üleval hoidma. Miskipärast hakkab järjest enam tekkima tunne, et Veideman võib uut hooaega kuskil Raplas alustada. Dorbek on olemuselt rollimängija - tal lihtsalt puudub selline nahhaalsus võtta pall ja teha teravust. Ei ole piisavalt domineeriv ja kõik. Samas kui võrdlen teda nende mängude põhjal Veidemani, Paasoja või Laanega, siis jättis parema mulje.

Pettumus oli minu jaoks Nurger - taktikaliselt tundus veidi lost, füüsiliselt nõrk. Võibolla oli asi mängupraktika puudumises, aga minu jaoks veidi alarmeeriv. Ei oodanud superstaarilikku etteastet, aga veidi suuremat kohalolekut küll.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Kasutaja avatar
Mihkel111
Kasutaja
Postitusi: 878
Liitunud: 23 Jaan 2008, 00:08

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Mihkel111 »

Uhhuu kirjutas:Tiit Sokk ütles Veidemani kohta, et vastased tegid hea skautingu ja võtsid Veidemanilt teravuse tekitamise võimaluse ära. Pealtvaatajana on pigem raske sellega nõustuda. Ma ei täheldanud, et talle oleks eriline surve peale pandud. Pigem mängis ta täpselt sama passiivselt nagu terve eelneva hooaja Itaalia esiliigas. Erinevalt Kullamäest ta isegi ei üritanud 1-1 olukordades korvi alla murda, vaid rahuldus kolmeste ja keskpositsioonivisetega. Kus iganes ta järgmisel hooajal mängima ei hakka, tahaks loota, et ta saab tegutseda jälle number kahe peal ja taastada oma heade aega kindluse ja taseme.
Seevastu mina pealtvaatajana olen selle Tiit Soku väitega täiesti nõus:

Veidemani kaitsja andis enamasti talle piisavalt ruumi, et ta suudaks Veidemani ja korvi vahel püsida seni, kuni (vajadusel) teised appi jõuavad. "Eriline surve" oleks just aidanud tema läbiminekutele kaasa. Kullamäele 1-1 olukordades sellist ruumi (ja ka tema vastu nii palju abi) ei antud, kuna tal on parem vise ja ei teatud, et ta nii hästi korvi alla murda oskab.
Kuna Veidemani kaugvise on tema positsiooni kohta alla keskmise (lisaks, pärast pikka mängupausi puudub ka viskerütm), on tema korvi alla murdmiste efektiivsuse jaoks vaja väljakul palju (sisse)viskajaid, et vastased ei saaks abi anda, või saaks selle abistamise lihtsalt ära karistada. Aga just (sisse)viskajatest oli meil puudus.
Ma arvan, et kui Veideman oleks vaatamata kõigele sellele ikkagi üritanud palju rohkem korvi alla murda, oleks üldine mängupilt palju koledam olnud ja räägitaks hoopis, et mis ta seal üksi punnitab...
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Mihkel111 kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Tiit Sokk ütles Veidemani kohta, et vastased tegid hea skautingu ja võtsid Veidemanilt teravuse tekitamise võimaluse ära. Pealtvaatajana on pigem raske sellega nõustuda. Ma ei täheldanud, et talle oleks eriline surve peale pandud. Pigem mängis ta täpselt sama passiivselt nagu terve eelneva hooaja Itaalia esiliigas. Erinevalt Kullamäest ta isegi ei üritanud 1-1 olukordades korvi alla murda, vaid rahuldus kolmeste ja keskpositsioonivisetega. Kus iganes ta järgmisel hooajal mängima ei hakka, tahaks loota, et ta saab tegutseda jälle number kahe peal ja taastada oma heade aega kindluse ja taseme.
Seevastu mina pealtvaatajana olen selle Tiit Soku väitega täiesti nõus:

Veidemani kaitsja andis enamasti talle piisavalt ruumi, et ta suudaks Veidemani ja korvi vahel püsida seni, kuni (vajadusel) teised appi jõuavad. "Eriline surve" oleks just aidanud tema läbiminekutele kaasa. Kullamäele 1-1 olukordades sellist ruumi (ja ka tema vastu nii palju abi) ei antud, kuna tal on parem vise ja ei teatud, et ta nii hästi korvi alla murda oskab.
Kuna Veidemani kaugvise on tema positsiooni kohta alla keskmise (lisaks, pärast pikka mängupausi puudub ka viskerütm), on tema korvi alla murdmiste efektiivsuse jaoks vaja väljakul palju (sisse)viskajaid, et vastased ei saaks abi anda, või saaks selle abistamise lihtsalt ära karistada. Aga just (sisse)viskajatest oli meil puudus.
Ma arvan, et kui Veideman oleks vaatamata kõigele sellele ikkagi üritanud palju rohkem korvi alla murda, oleks üldine mängupilt palju koledam olnud ja räägitaks hoopis, et mis ta seal üksi punnitab...
Kui mängija tötsutab suure osa ajast kaheksa-üheksa meetri peal passiivselt palli, siis pole kaitsjatel vajadustki talle survet peale panna. Veidemani tänavuse hooaja võtab hästi kokku lause, mille ta ütles pärast oma Itaalia-seikluse lõppu: „Oleksin võinud rohkem enda peale võtta“. See, et Veidemani trump on teravus, on nii koondise kui klubi tasandil teada olnud ju aastaid. See ei ole takistanud tal kunagi varem teravust tekitamast. Lõppenud valiksarjas teenis ta nelja mängu peale kokku vaid kolm vabaviset ja viskas keskmiselt enam kui kaks korda vähem punkte, kui ta on varasemalt üheski valiksarjas või finaalturniiril visanud. Ka Itaalia esiliigas, kus ta tegutses üldjuhul sama passiivselt kui koondises, kahanes ta vabaviskeürituste arv tunamulluse hooajaga võrreldes ligi poole võrra.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Kahju, et endist Tarvast enam pole, muidu oleks soovitanud Veidemanil Sõbra juures üks vaheaasta teha (või pool - nagu Sokk enne Venemaale siirdumist).
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja
Postitusi: 363
Liitunud: 21 Nov 2006, 09:11
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Raja »

toivo kirjutas:Kahju, et endist Tarvast enam pole, muidu oleks soovitanud Veidemanil Sõbra juures üks vaheaasta teha (või pool - nagu Sokk enne Venemaale siirdumist).
Klubisid peaks piisavalt Eestis olema kus nn vaheaasta teha, võta üks ja viska teist - alustades Pärnust ja lõpetades TLÜga.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 731
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vanafänn »

https://tv3play.tv3.ee/sisu/genka/963392" onclick="window.open(this.href);return false;

Pole vist läbi käinud aga Genka ft. Paul Oja- Meie Mäng

Peaks ütlema, et nii video kui ka lugu on erakordselt hea võrreldes selle Bamba Falli looga (Bamba ise ka videos esindatud). Kas see läbiv noormees mängib ka reaalselt korvpalli kuskil noorte koondises?
Ütleme, et annaks isegi hinde 5 Genkale selle loo eest.
PS! Nö. "neegri" särki kandev Kalevi fänn ka esindatud koos mõne tantsutüdrukuga
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Paistab, et läheb veel mänguks:

https://sport.ohtuleht.ee/890226/vihje- ... -koondises" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Ime on sündinud – Karl-Martin Kasest on saanud A-koondise kandidaat:

http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=83505101" onclick="window.open(this.href);return false;

Nüüd on siis see ka ära nähtud, et koondise kandidaatide seas on kõige rohkem mängijaid Pärnu Sadamast. Arvestades, et nimekirjas on vaid üks mängujuht (Kullamäe), siis oleks võinud samahästi ka Siim-Markus Posti koondisesse kutsuda.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Positiivne, et Kotsar ilmselt osaleb. Seda enam on arusaamatu aga see: Korvpalliliidu spordidirektor Alar Varraku sõnul on lahtine veel Rauno Nurgeri situatsioon: „Suhtlus käib, aga seis on keeruline.“
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

KalevRuus kirjutas:Positiivne, et Kotsar ilmselt osaleb. Seda enam on arusaamatu aga see: Korvpalliliidu spordidirektor Alar Varraku sõnul on lahtine veel Rauno Nurgeri situatsioon: „Suhtlus käib, aga seis on keeruline.“
Küsimus on emmas-kummas, kas klubi ei taha Nurgerit koondise juurde lubada (ta on klubis uus mängija ja hooajaeelsesse ettevalmistusse jääks mitmenädalane auk) või kardab Nurger ise oma positsiooni pärast klubis (eesliini värvati terve hunnik välismängijaid, kellega Nurgeril ootab ees tõsine olelusvõitlus). Minu jaoks on kummaline hoopis see, et Raieste liitub koondisega vaid paar päeva enne esimest valikmängu. Baskonia põhimeeskonnaga ta hõivatud ei ole, mis jätab mulje, et ta on kas vigastatud või otsitakse talle uut klubi (või siis käitub klubi eriti tropilt ja ei luba teda duubli juurdest koondise ettevalmistuslaagrisse). Kahju, et Cramo mängijad taaskord koondises ei osale.

Eeldatav koondis:

Kotsar, Hermet
Vene, Kitsing, Kajupank
Raieste, Kurbas, Kirves
Paasoja, Puidet
Kullamäe, Veideman

Kui Belgia just B-koondisega mängima ei tule, siis see koondisetsükkel päädib taaskord võiduta.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Kris »

Uhhuu kirjutas:Kahju, et Cramo mängijad taaskord koondises ei osale.
Ainult Kitsing on. :)

Kuid kui aus olla siis ega seal peale Jõesaare kedagi kindlat polegi. Kangur ja Sokk jätavad koha noorematele. Ja võibolla M.Dorbeku puudumine on kuidagi seotud ka tema 3x3 mängudega (mõlemad koos läheks ehk liiga paljuks vmt).
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

A muide, miks ikkagi ei Jõesaart ega M. Dorbekut nimekirjas pole?
Tegelt on see nimekiri muidugi üsna masendust tekitav. Aga mingis mõttes tuleb seda rohkem mütsi kergitada nende meeste eest, kes siiski lootusetus seisus platsile lähevad.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Uhhuu kirjutas:
Eeldatav koondis:

Kotsar, Hermet
Vene, Kitsing, Kajupank
Raieste, Kurbas, Kirves
Paasoja, Puidet
Kullamäe, Veideman

Kui Belgia just B-koondisega mängima ei tule, siis see koondisetsükkel päädib taaskord võiduta.
Lõpuks võib juhtuda, et jäävad tulemata nii Nurger kui Kotsar ja Karl-Martin Kask saabki koondisemängud kätte. Belgia vastu antakse ehk kõigile võimalus ja Sutt võib vabalt nt Puideti lõpuks välja tõrjuda. Kirvese ja Kajupanga kohad pole ka niiväga kindlad. Jõesaar maadles suvel vigastustega, on ta ikka praeguseks lõplikult paranenud? See võib seletada, miks teda nimekirjas ei ole.
Vasta