KalevRuus kirjutas:Kellega kaheksandikfinaalis vastamisi minnakse, millal selgub? Ja kui pääsetakse veerandfinaali ehk kaheksa hulka, kas see on noortekoondiste parim tulemus taasiseseisvusaja jooksul?
Vaatasin ka mängu ja minu arust oskustelt meie kutid alla ei jäänud, suuruses ja jõus tuli väike vahe sisse. Ma pole eriline noortekossu asjatundja ja veel eelmisel aastal kartsin, et see Tassi-Kullamäe põlvkond on ehk juhuslik erand. Nüüd tundub, et vist mitte, kvalitatiivselt ongi vist noortetöös selge hüpe tehtud ja pole nagu väga põhjust leedukatele-lätlastele väga ammulisui üles vaadata?
Kaheksandikfinaalis mängime kas Kreeka või Horvaatiaga. Parajasti madistavad omavahel. Kuna Kreeka on kaotamas, siis tundub, et nendega.
http://www.fiba.basketball/europe/u16/2 ... -v-Croatia" onclick="window.open(this.href);return false;
Kui meil õnnestuks kaheksandikfinaalis võita, siis Parkonenile võiks hooaja parima treeneri tiitli juba ette ära anda. Kreekale kaotasime hiljuti kontrollmängus kolmekümnega. Horvaatia rivistuses on mitu mängijat, kes võiksid füüsise ja oskuste poolest vabalt U20 koondises mängida. Kaheksa parema sekka jõudmine oleks Eesti noortekorvpallis ajalooline saavutus.
Meil on nüüd neli järjestikust tugevat aastakäiku, 1999-2002. Ehkki see viimane on minu meelest nõrgim. Nagu ma ühes eelnevas postituses mainisin, siis praeguses U16 koondises pole ühtegi Kullamäe või Drelli või Kriisa sugust Euroopa tippkategooria talenti. Kõige lähemal on sellele vast Riismaa ja Kirsipuu. See-eest meeskondlik mäng on suurepärane. Täna Prantsusmaa vastu sai saatuslikuks eelkõige kehv viskepäev kolmese tagant ja pisut liiga suur kogus sundimatuid pallikaotusi. Pikkuse ja jõu poolest jääme nagunii suuremale osale meeskondadest alla, mistõttu lauavõitluse kaotamine on tavapärane nähtus.