Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Kodulehele on tekkinud uus nimetu/pilditu pf juurde. Tagaliin on ilmselt komplekteeritud.
Krt avades ilmus sinna Kangur :D
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 699
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Maxi »

paistab et sellist Briscoe kaliibriga staari see aasta oodata ei ole
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

Rio kirjutas:Kodulehele on tekkinud uus nimetu/pilditu pf juurde. Tagaliin on ilmselt komplekteeritud.
Krt avades ilmus sinna Kangur :D
No arvata on ,et see Kangur on kellega läbirääkimisi peetakse ja tema see viimane liituja on ,kuid jah nagu olen siin mitu korda ka öelnud peavad treenerid sellise eesliiniga imet tegema ,et VTBs võite saada.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Kui nii siis varutentriks Kitsing ja tuleb meelde , et Kayris mängis eelmine aasta tihti eesliinga Kangur/Subotic
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Uhhuu »

See oleks võigas huumor, kui Kangur jääks viimaseks liitujaks. Sellisel juhul oleks:

- PG positsioon eelmise hooajaga võrreldes pisut nõrgem. Mirkovic on korvpalluri kohta juba väga kõrges eas ning Tanel on noorema vennaga võrreldes nõrgem nii mängujuhtimise kui ka viskekäe poolest. Tanel on mõistagi osavam 1-1 mängus, aga on kahtlane, kas see tema praeguse füüsise juures VTB-s ka maksvusele pääseb.
- SG positsioon on eelmise hooajaga võrreldes samuti pisut nõrgem. Lewisel saab olema väga raske ülesanne Briscoest jääva tühimiku täitmisega.
- SF positsioon on Almeida liitumise ja vigastustest räsitud Arbeti lahkumise järel selgelt tugevam kui möödunud hooajal.
- PF positsioon on eelmise hooajaga võrreldes selgelt nõrgem. Kitsing ei ole ligilähedaseltki nii mitmekülgne ja hea mängija kui Subotic. Kangur on sarnaselt Mirkovicile juba väga kõrges korvpallurieas ja oleks positiivne kui ta suudaks välja mängida eelmise hooaja taseme.
- C on kõige suurem küsimärk. Oleks kõva sõna, kui Lynch suudaks tegutseda samal tasemel nagu Simmons eelmise hooaja alguses (enne treenerivahetust). Salaš ei ole puhas tsenter. Tal on suur potentsiaal, aga van der Marsiga võrreldes on ta lühem ja füüsiliselt nõrgem ning kehvema low-post arsenaliga. Samas on ta hea käega ning oma pikkuse kohta hea liikuvusega.

Sellise koosseisuga play-off-kohta küll ei püüa. Pigem on küsimus, kas saadakse niigi palju võite, kui möödunud hooajal.
aj1972
Kasutaja
Postitusi: 62
Liitunud: 23 Aug 2018, 09:08

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas aj1972 »

Üks liituja jääb väheks Keedus hetkel ei mängi st.ainult 11 mängumeest koos liituja ja Soodlaga ei ole loogiline, sellise koosseisu korral mängitakse halval juhul jälle 6-7 mehega mõned VTB mängud.
barons2
Kasutaja
Postitusi: 221
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons2 »

tänases mehed ei nuta saates ütles kas Pahv või Paju et üks mees on väljast tulemas...ja üsna pea peaks asi selge olema...mina sain küll aru, et Kanguri olid nad juba seejuures Cramo meheks lugenud.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

Tänases Õhtulehes oli pikk intervjuu Kalev/Cramo ameeriklasest abitreeneri Russell Bergmaniga ,kus ta muuseas ütleb ,et korvialla otsitakse lisajõudu ja paari päevaga peaks asjad paika loksuma ,nii ,et tuleb oodata ,kes siis veel liitub.
korvpallihuviline
Kasutaja
Postitusi: 303
Liitunud: 03 Veebr 2015, 15:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas korvpallihuviline »

Hei Spartalane

Kas saad panna Bergmani intervjuu täispikkuses siia ?

Ettetänades !
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

korvpallihuviline kirjutas:Hei Spartalane

Kas saad panna Bergmani intervjuu täispikkuses siia ?

Ettetänades !
https://sport.ohtuleht.ee/894352/interv ... komponendi" onclick="window.open(this.href);return false; artikkel on siin ,kuid see tasuline ,ise lugesin paberkandjalt.
korvpallihuviline
Kasutaja
Postitusi: 303
Liitunud: 03 Veebr 2015, 15:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas korvpallihuviline »

Kui keegi saaks täispika intervjuu panna Bergmaniga siis oleks väga super.
Kasutaja avatar
brutality
Kasutaja
Postitusi: 120
Liitunud: 10 Dets 2008, 04:48

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas brutality »

Möödunud hooaja keskel tõi korvpallimaastikule ärevust Alar Varraku lahkumine BC Kalev/Cramo eesotsast. Tema asemele palgati Donaldas Kairys, kes värske lähenemisega võitis nii poolehoidjaid kui ka vastaseid. Siiski pikendati leedulasega lepingut. Suvel on ta saanud meeskonda oma käe järgi sättida ning lisaks uutele mängijatele on muutusi ka treeneripingil. Seal võtab abimehe koha sisse ülikogenud 70aastane ameeriklane Russell Bergman, kellest võib Eesti meistermeeskonnas saada seni puudunud võtmelüli.

Korvpalli hingepõhjani jumaldav Bergman alustas treeneritööga juba 1960ndate lõpus, 70ndate alguses. Pärast ülikooliaastaid - kus ta pallis ühes tiimis NBA kuulsustehalli liikme Pete Maravichiga - ja katsetusi profiliigas CBA (tänapäeval G-Liiga – J.J) mängijana, valis ta siiski asjaolude kokkulangemisel juhendajakarjääri.

Aastakümnete jooksul on jänki hankinud meeletult kogemusi. Ta on vedanud pisikese ülikoolimeeskonna suurte tegijate hulka, proovinud kätt CBA tiimide eesotsas, aidanud NBA klubil olulisi otsuseid langetada ning olnud tähtsas rollis Euroopa tippmeeskondades.


Sammud Euroopa poole seadis Bergman 2000ndate alguses, pärast nelja aastat Utah Jazzis, kus ta tegeles skautinguga. Tema terava silm ja analüüsioskus pidid otsustama, keda meeskond draft'is valib - ilmselt tuntuimaks nimeks 2003. aastal teises ringis 47. nopitud Mo Williams. Kuid hing ihkas tagasi treeneripingile ning nõnda lõi ta käed Moskva Himkiga.

Sealt sai alguse ahel, mis tänaseks Bergmani Kalevisse tõi. Juhuse tahtel palkas Himki samal ajal Donaldas Kairyse, kes lisaks videotega tegelemisele oli ameeriklasele tõlk. Meeste vahel tekkis sõprus, mis kestab praeguseni. Seetõttu juhtusidki nende teed taas kokku.

Õhtuleht haaras kogenud treenerilt nööbist ning uuris, kuidas ta Eestisse sattus ning millised teadmised endaga kaasa võttis. Etteruttavalt võib öelda, et Bergmani üheks trumbiks on vaimse poolega tegelemine, millele siiani Eesti korvpallis palju tähelepanu pole pööratud.

Kuidas Kairys teid Kalevisse meelitas?

Tunnen teda isiklikult väga hästi. Tean, et temaga on väga hea koos töötada. Ta on treenerina meeletult palju arenenud ning tõusnud VTB Ühisliigas silmapaistvaks nooreks treeneriks. See on suurepärane võimalus teineteist aidata.

Kui palju teadsite enne tulekut siinsest korvpallist?

Olen siin varem paar korda mängimas käinud. Mängisime suurel areenil (Saku suurhallis), mitte siin (Kalevi spordihallis). Mängupäeval kõndisin veidi vanalinnas ja tegin mõned pildid.

Kalevi ajaloost teadsin vähe. Nii palju kui näinud olen, on nad alati kõvasti võidelnud. Rääkisime Donaldasega telefonis. Ta uskus, et suudame tänavu väga kõva meeskonna moodustada. Nüüd tuleb kõik pusletükid kokku saada.

Olete Eestis olnud veidi alla nädala, milline on esmamulje meeskonnast?

Ma pole veel võistkonda täisrivistuses näinud. Mõni mees on vigastatud, teised pole veel treeningutega liitunud ja viimased täiendused pole kohal. Täielikku pilti mul pole, aga siin tiimis on talenti. Veelgi tähtsam, et kõik mängijad on väga treenitavad.

Ma pole veel näinud umbes 2-3 mängijat, lisaks otsime veel ühte täiendust tsentri kohale. Paari päevaga peaks asjad paika loksuma.

Milline on teie roll Kalevi treeneripingil?

Minu ülesanne on aidata Donaldast täpselt nii, nagu tal vaja. Olen talle abiks igas faasis – olgu selleks siis uute mängijate valik, trennides meestega tegelemine, vahet pole, millisel positsioonil nad tegutsevad või midagi muud. Lisaks abistan matšideks ettevalmistusel, vastaste skautimisel. Annan endast kõik, et aidata meil mäng võita.

Mis on teie trump treenerina?

Eriti Euroopas on minu tugevaimaks küljeks kujunenud mängijate vaimse valmisoleku timmimine. Et nad oleksid mentaalselt valmis igaks trenniks ja mänguks. Eriti tähtis on, et nad oleksid valmis mängudes.

Mõtlemine kontrollib keha. Seetõttu tulebki peas asjad korda saada, et mängija suudaks kehast võtta 100%. Venemaa klubide juures sain sellest hästi aru. Kui pea on selge, siis tuleb ka edu.

Kuidas saate meeskonda igapäevaselt arendada?

Arvan, et minu kogemustepagas ja terav silm suudab eristada õige ja vale. Suudan vajalikul hetkel veidi parandada või suunata. Loodetavasti suudan meeskonna tasemetõusuni aidata.

Olete töötanud paljudes erinevates meeskondades. Millise erinevused on Kalevi organisatsioonil võrreldes näiteks USA või Euroopa tipptiimidega?

Peamine vahe tuleb mängijate talendilt. Olen näinud USA ja Euroopa erinevat taset. Üldiselt tehakse ikka sama asja: mängijad mängivad, treenerid treenivad. Euroopas leidub aga palju väga hõlpsalt treenitavaid mängijaid. USAs on palju neid, kes peavad end treenerist targemaks ja tähtsamaks. Siin sellist asja ei näe. Euroopa mängijad on näljased ja tahavad õppida. Nad kuulavad alati treenerit.

Kalev on väga professionaalne tiim. Meil on korralik treeningkeskus ja suur mängusaal. Donaldas on juba suutnud luua meeskonna, kes alistab Himki tasemel klubi. Järgmine samm on ehitada sats, kes suudaks stabiilselt saada selliseid võite. Tänavu selles suunas töötamegi.

Tähistate 13. septembril 71. sünnipäeva. Mis teid motiveerib ikka veel treenerina töötama?

Armastan korvpalli! Minu jaoks pole see olnud kunagi töö. Saali tulemine teeb mind rõõmsaks. Mul on kõvasti energiat, palju rohkem, kui teistel minuealiselt. Olen väga heas vormis. Tunnen, et mu keha ja vaim on erksad. Naudin taas kõrgel tasemel töötamist.

Mõtlesin pärast Lokomotivi aastat (hooaeg 2014/15), et ehk nüüd võiksin karjääri lõpetada. Aga kui veidi aega kodus olin, tahtsin uuesti trenni minna. Minu jaoks polnud lihtne treeneritööta olla. Nii et siin ma nüüd olen.

Kas kolisite Eestisse üksi?

Mul on naine, kaks tütart ja neli lapselast. Nemad jäid USAsse. Naine tuleb külla, aga ta pole pidevalt siin. Tal tuleb hoolt kanda ka nelja lapselapse eest.

Rääkige veidi oma lapsepõlvest, kust te pärit olete?

Kasvasin üle Illinoisis. Tegin keskkooli lõpuni farmitööd. Tänu isale ja sealsele keskkonnale tekkis mul väga kõrge tööeetika. See on mulle kogu karjääri jooksul kasuks tulnud, sest pärast rasket farmitööd paistis kõik muu lihtne!

***

Russell Bergman
Sündinud: 13.09.1947 USAs Illinoisis

Tähtsamad verstapostid:

1966-1969 Louisiana State ülikool (mängijana)

1975-1994 Coastal Carolina ülikool (peatreener)

2000-2004 Utah Jazz (skaut)

2006-2007, 2008-2009 Moskva Himki (abitreener)

2007-2008 Samaara Krasnõje Krõlja (abitreener)

2013-2014 Vladivostoki Spartak (peatreener)

2014-2015 Krasnodari Lokomotiv Kuban (abitreener)
barons2
Kasutaja
Postitusi: 221
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons2 »

huvitav, miks pole Cramo Kanguri jätkamisest teatanud?

Kristiina Kaitsi Instagrammi videost on näha, et mees on saalis ja viskab koos teisetega...
Akira
Kasutaja
Postitusi: 100
Liitunud: 21 Sept 2007, 13:23

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Akira »

PEale Kanguri jätkamise/mitte jätkamise teate sooviks huviga teada, keda teiseks keskmängijaks võetakse ning tegelikult ka seda, et kas piisava eelarve korral oleks Kalevil huvi ka Siim-Sander Vene palkamiseks, sest iseenesest väikse ääre koha peal (mis peaks olema Vene positsioon) on ju ees vaid Soodla ja Jõesaar (kui vigast Keedust, mitte arvestada), nii et miks mitte kolmandaks võtta Vene, isegi klausliga, et võib lahkuda välismaale sobiva pakkumise korral. Lihtsalt huvitav teada, kas vähemalt on kaalutud teda võtta või Kairys ei näe talle mingit kohta meeskonnas.
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 678
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas HypeBeast »

Salash Kitsing on nelja peal ja kui Kangur ka jätkab siis küll Venele ruumi pole enam.
Vasta