Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

aj1972 kirjutas:Minu meelest oleks koondisele kõvasti juurde andnud ainult Vene, vanamehed on vanamehed ja hea kui mõned aastad veel palli taga ajavad aga kahjuks on nad jäänud aasta-aastalt kehvemaks- Talts eelmine aasta oli erand mees oli jälle terve.
Kitsing,Jõesaar ja Dorbek oleks samamoodi tappa saanud kui eilne koosseis, peab karastama noori ja lootma uute meeste pealekasvamist. Mina näen vanematest meestest(25+) koondises paari aasta pärast hetkel ainult Vene ja Veidemanni.
Kossuliit ei suuda millalgi algava uue Läti-Eesti liiga kohtagi mingit infot anda ning kuidas on nüüd seisud Audentese kossupoistel toitlustamisega?
Kaspar Kitsingu intervjuu:
Toitu valmistab meil korteris kokk, kellele on füsioterapeut ja athletic trainer ranged reeglid ning nõuded ette seadnud. Lisaks antakse meile füsio poolt kõik vajalikud lisandid, mineraalid ja vitamiinid, mis aitavad nii lihasmassi suurendada, kui ka rasketest trennidest taastuda.

Toimub kõik samuti Audenteses? Kui ei toimu siis EM korralduse raha tuleks sinna suunata!
Absoluutselt ei nõustu selle väitega, et koondisele oleks kõvasti juurde andnud ainult S-S Vene. Sten Soku, Kitsingu ja Jõesaare abil poleks me samuti suutnud Saksamaad võita, aga oleksime ilmselt mängu enam-vähem võrdsena hoidnud. Praegune koosseis on selline, kus on vaid üks mängujuht. Ja temagi on kõigest 19-aastane. Kui tal juhtub olema kehv päev nagu eile, siis vajub terve koondise mäng lootusetult kokku. Timmu on jätkuvalt Eesti parim mängujuht ja tema kohalolu on koondise jaoks hädavajalik veel vähemalt kolm aastat, kuniks Kerr Kriisa ja Johannes Kirsipuu koondiseküpseteks saavad. Jõesaare kohalolu – kui ta on vähegi vormis – on samuti koondise jaoks hädavajalik. Praeguses koosseisus on vaid üks rahvusvahelise klassiga number kolm – Raieste –, kes sarnaselt meie noorele mängujuhile pole veel valmis põhivastutust kandma ja vajaks kogenumat mängijat enda kõrvale. Kurbas ei suuda ennast koondise tasemel paraku kehtestada, Kirves aga pole oma puuduliku viske ja pallikäsitsusega (veel) koondisetasemel mängumees. Kitsing, omades rohkem koondisekogemust kui Kotsar, Nurger ja Hermet kamba peale kokku, ja olles Timmu kõrval praegu parim eestlasest viskaja, olnuks koondise jaoks samuti väga oluline lüli.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Kitsingu kasutegur oleks olnud loodetavasti suurem kui Kajupangal, kes jäi sakslaste vastu alamõõduliseks ja sai kümne minutiga vead täis või siis Kirvesel, kellel lisaks mängupraktika sellisel tasemel on peaaegu olematu. Hermetit oleks võinud rohkem kasutada.
Ma väidan, et Martin Dorbekist on praeguseks saanud kindlasti klassi võrra kõrgem ja kindlasti stabiilsem mängumees kui Paasoja või Puidet, aga kuna ta on praegu vist ka veel vigastatud, siis pole mõtet kaevelda. Täpselt sama võib väita Jõesaare ja Kurbase võrdluses, kindlasti on neil tasemevahe. Mängujuhi positsioon on hetkel olematu. Sten Sokk ei ole kindlasti ideaalne mängija, aga kogemuste poolest kindlam valik kui Kullamäe.
Kanguri-Taltsi-Arbeti põlvkond on oma töö teinud, st neid taga nutta pole enam suurt mõtet. Kui siis praegust olukorda arvestadas pigem Tanel Sokk mängujuhina, sest seal on praegu suur tühik.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Timmu Sokk oleks sellele koondisele olnud vajalik kui hapnik, siin pole midagi arutada. Samuti Talts või Kangur, rääkimata Venest. Seejärel ehk Kitsing, kuigi ta korvi all väga ei müdista, seejärel Jõesaar. M.Dorbekist ma ausalt öeldes puudust ei tunne, vaevalt ta roll oleks palju suurem olnud kui eile Paasojal.
Teine asi on muidugi see, et Talts ütles ausalt, et pole suvi otsa trenni teinud ja sellises vormis pole tal mõtet platsile tullagi.

Keegi siin küsis Audentese ja toitlustuse kohta. Minu teada pole enne aastat 2020 muutumas midagi, siis alles lõppeb senise toitlustaja leping ja saab midagi muuta.
aj1972
Kasutaja
Postitusi: 62
Liitunud: 23 Aug 2018, 09:08

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas aj1972 »

KalevRuus kirjutas: Keegi siin küsis Audentese ja toitlustuse kohta. Minu teada pole enne aastat 2020 muutumas midagi, siis alles lõppeb senise toitlustaja leping ja saab midagi muuta.
Siis on vaja juurde lihtsalt lisatoitlustus organiseerida vaevalt keegi kossuliidul seda keelab.Maksimaalselt 50000 EUR aastas peaks andma kogu korvpalli osakonnale teise võimekuse.
Raha saab EMi korralduse loobumisest!
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

aj1972 kirjutas:
KalevRuus kirjutas: Keegi siin küsis Audentese ja toitlustuse kohta. Minu teada pole enne aastat 2020 muutumas midagi, siis alles lõppeb senise toitlustaja leping ja saab midagi muuta.
Siis on vaja juurde lihtsalt lisatoitlustus organiseerida vaevalt keegi kossuliidul seda keelab.Maksimaalselt 50000 EUR aastas peaks andma kogu korvpalli osakonnale teise võimekuse.
Raha saab EMi korralduse loobumisest!
tegelikult peaks selle näruse summa EOK leidma.
aj1972
Kasutaja
Postitusi: 62
Liitunud: 23 Aug 2018, 09:08

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas aj1972 »

Üks võimalus on veel mõni ülemus läheb ja räägib Selveriga mis üle tee ja kõsib neilt sama päeva tooteid õhtul tasuta.
Piimatooted,kulinaaria jmt. mida järgmine päev enam müüa ei tohi antakse tasuta kossupoistele lisatoiduks.
Mehed saavad kõhu täis ja Selver ei pea ise ära vedama aeguvat toitu.
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Demarr »

Koondisemängud selleks korraks tehtud, õnneks Serbia mäng endaga suurt tapatalgut kaasa ei toonud.

Kokkuvõtlikult oli praegune aken õpetlik - kindlasti nii noortele mängijatele, kes korraliku kadalipu läbisid kui ka koondise asjapulkadele ja alaliidule. Loodetavasti õppisid kõik midagi.

Noorte kohta midagi halvasti öelda ei taha - paljudele oli see Saksamaa ja Serbia vastu kogetud tase midagi täiesti uut ning tahaks ainult loota, et kõik see saadud kogemus ja kogetud intensiivsus võetakse tulevastesse mängudesse kaasa.

Mis mulle veidi veider tundus, siis nö kogenuma ešeloni ridadest ei tõusnudki nende mängude peale ühtegi liidrit esile - Paasoja (keskmiselt 4 punkti mängu kohta), Kurbas (3 punkti mängu kohta), Kajupank (8 punkti mängu kohta), Veideman (7 punkti mängu kohta). Kui Veideman välja arvata, siis eks nad kõik oma tüpaažilt olegi rollimängijad, aga oodanuks, et noorte kõrval pallides oleks rünnakute lõpetamise osas veidi rohkem intsiatiivi võetud. Veideman kohati võttis, aga kohati jäi ka ikka väga peitu - selles suhtes tuleb loota, et ta Raplas kasvõi natukenegi enda mängu leida suudab. Kui paljud räägivad üsna kindlas kõneviisis, et ilmselt jääb Rapla temast poolel hooajal ilma, siis mina poleks selles üldse nii kindel, et ta sel hooajal Raplast parema lepingu endale välja otsida suudab. Kui Saksamaa mäng välja arvata, siis kohutava viskeprotsendiga ning üsna ebakindel mäng.

Aga kokkuvõttes siiski kõik tublid, et need emotsionaalses mõttes pingelised mängud välja kannatati ning eelkõige et peale koledat Saksamaa mängu rongi alt välja tuldi.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
aj1972
Kasutaja
Postitusi: 62
Liitunud: 23 Aug 2018, 09:08

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas aj1972 »

Kui kurta siis mind häirisid natuke lõbusad näod meestel eriti mängulõpus kui Paasojal oli suu kõrvuni krt. Sa saad 30 punniga tappa ja särad pärast kui ladvaõun!
Enne mängu lõbusus nii palju ei häirinud aga tekib mõte kas anti endast 100%
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas japs »

Eilsest mängust.
No ei siga ei kala, katastroofi polnud, aga mingit põhjust hõiskamiseks - meil perspektiivikad noored, küll varsti teevad - ka kindlasti pole.
Puht toores jõus allajäämine oli ilmne. Mõne mehe puhul selgelt vanusega vabandatav - Kullamäe, Raieste, mööndustegaa Hermet, Kirves. Aga see on kindlasti kõik, Eesti mehed nüüd nii aeglaselt ka ei kosu. Nb! Kotsarit ei nimetanud, kuna tema ei jäänud ka alla ja eks samas on vanus ka juba selline, kus enam ei tohigi jääda. Nurgerit oli aga päris jube vaadata, kui Kotsarit väljakul polnud, siis korvialune oli ikka päris õnnetu.

Tagumiste olukord on hetkel ikka päris õnnetu. Kõik väga kahvatud, sh Kullamäel selge mõõn võrreldes eelmise aknaga (samas arusaadav, vastased tugevamad ja füüsiliselt oluliselt nõrgem). Visketabavus kohutav, tagumiste meeste visetel polnud seda tunnetki, et võiks sisse kukkuda.

Äärtest Kajupangal unelmate algus, samas see mis hiljem järgnes tema poolt kaitses, nullis kõik! Väikese etteheitena Sokule, Kurbast oleks võinud rohkem kasutada. Hoiab kaitses teatud stabiilsust ja peale alguse prohmaka tõi ka rünnakul mitmekesisust.

Kui rääkida laiemalt, siis päris noored ust pauguga lahti ei löönud (v.a ehk Kotsar (Kullamäe), kes oleks ka hetke tugevaima koondisega mängides minimaalselt esimene vahetusmees. Aga miinuspoolele jäävad vanemad mehed, kes tegelikult vedama pidid. Arvestades seda on minujaoks küsimus, kas järgmises aknas ei võiks ka osade nende asemel nooremaid kasutada?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Hätta jäidki kogenumad mehed, kes oleksid pidanud liidrirolli kandma, Veideman, Paasoja. Ma ei saa aru, mille poolest kasvõi Puidet neist praegu nõrgem on. Suti prohmakaid võib samuti vähese rahvusvahelise mängukogemusega seletada, aga visked pani sisse. Kajupank viskas vabadelt kohtadelt ilusti ära, vähemalt alguses, aga kaitses tegi prohmakaid. Jällegi, oleks võinud Hermeti varem sisse tuua, see tasemevahe pole neil suur ja tema on samuti võimeline sisse viskama. Kurbas jättis vanadest võib-olla kõige sümpaatsema mulje, vähemalt julges midagi ette võtta, samuti oleks võinud rohkem kasutada. Kullamäele käib põhimängujuhi koht sellel tasemel praegu veel üle jõu. Agas nooremad mehed said kogemuse, neile on see tulevikku vaadates kindlasti hea, et saavad sellisel tasemel mängida, ega Kangur, Talts ja Arbet ei oleks samuti võitu koju toonud.
aj1972
Kasutaja
Postitusi: 62
Liitunud: 23 Aug 2018, 09:08

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas aj1972 »

Eilses Vikerraadio Spordipühapäeva saates ütles Tõnu Lust,et pole mõtet Sokku ja Taltsi taga nutta,sest nad on jäänud aeglaseks ja aasta-aastalt kehvemaks ning tegelikult normaalses olukorras ei tohiks kossu enam mängida.
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja
Postitusi: 363
Liitunud: 21 Nov 2006, 09:11
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Raja »

Jumal tänatud, et Serbia jala gaasipedaalilt maha võttis, muidu oleks küll 50 punktiline bakk terendanud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

aj1972 kirjutas:Eilses Vikerraadio Spordipühapäeva saates ütles Tõnu Lust,et pole mõtet Sokku ja Taltsi taga nutta,sest nad on jäänud aeglaseks ja aasta-aastalt kehvemaks ning tegelikult normaalses olukorras ei tohiks kossu enam mängida.
Täiesti loogiline. Nutta tasuks rohkem seda, et mööda on läinud aastakümneid, uut generatsiooni samal tasemel mängijatest pole peale kasvanud ja me räägime ikka veel Taltsist, Kangurist ja Sokust kui asendamatutest meestest koondises.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Väljend „noorenduskuur“, mida selle koondise puhul kasutatakse, jätab asjade seisust palju kehvema mulje, kui see tegelikult on. Praegusesse koondisse kuulus vaid kolm mängijat, kes saavad järgmise kümnendi koondises etendama märkimisväärset rolli – Kullamäe, Raieste ja Kotsar. Nurger ja Hermet saavad kõigi eelduste kohaselt olema koondise piiripealsed mängijad. Kirvese, Suti, Paasoja, Puideti ega Kase jaoks seal kohta ei paista. Praegusel juhul oli tegemist lihtsalt hädapärastest vahenditest kokku klopsitud kooslusega: paar-kolm perspektiivikat noort, üks A-koondise põhitegija, käputäis teise ešeloni mängijaid ning mõned kolmanda järgu tegijad (suur kiitus siiski kõigile, kes soovisid koondist esindada!). Tahaks väga loota, et seda valiktsüklit ei lasta raisku sellega, et piirdutaksegi tulevikulootustest vaid Kullamäe, Raieste ja Treieri kaasamisega, vaid et järgmistes valikmängudes antakse koondisekogemust veel paarile-kolmele tulevikutegijale (näiteks Drellile ja Mikk Jurkatammele).
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Demarr »

Uhhuu kirjutas:Väljend „noorenduskuur“, mida selle koondise puhul kasutatakse, jätab asjade seisust palju kehvema mulje, kui see tegelikult on. Praegusesse koondisse kuulus vaid kolm mängijat, kes saavad järgmise kümnendi koondises etendama märkimisväärset rolli – Kullamäe, Raieste ja Kotsar. Nurger ja Hermet saavad kõigi eelduste kohaselt olema koondise piiripealsed mängijad. Kirvese, Suti, Paasoja, Puideti ega Kase jaoks seal kohta ei paista. Praegusel juhul oli tegemist lihtsalt hädapärastest vahenditest kokku klopsitud kooslusega: paar-kolm perspektiivikat noort, üks A-koondise põhitegija, käputäis teise ešeloni mängijaid ning mõned kolmanda järgu tegijad (suur kiitus siiski kõigile, kes soovisid koondist esindada!).
Õige tähelepanek.

Ja ma lisaks sellise mõtte, et paljude noorte jaoks oli see praegune mängudes kogetud intensiivsus ja surve midagi täiesti uut. Ehk äkki Kullamäe ja Raieste on midagi sarnast oma koduklubide juures kogenud, aga sealgi on neil olnud siis pelgalt kõrvalroll täita - praegu tuli olla põhimees. Eesti liigade noortest (Kirves, Sutt) ei hakka rääkimagi - nende jaoks oli see intensiivsus praegu nagu rongiga ülesõitmine. Kõige tegemiseks anti palju vähem aega kui näiteks siin Eesti või Balti liigas, tempo ja tegutsemiskiirused olid teisest klassist.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Vasta