Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas KalevRuus »

See kuradi viimase veerandaja pluss kahe lisaaja vaatamine Kulla ja Drelli puhul oli tõsiselt masohhistlik. Ei mäletagi, millal viimati sisuliselt võidetud mäng sedavõrd tragikoomiliselt lutti saadi. Esimesena meenub see mäng kui Matici aegne Cramo lasi Rockil teha lõpus a la 25:0 või 27:2 spurdi. Jääb loota, et too NBA skaut mäletab aruannet tehes eeskätt mängu kolme esimest veerandaega. :D Ja praegu, kui esimesed emotsioonid raugenud, on muidugi lohutus, et meie meeste seisukohast pole ilmselt väga suurt vahet, kas see sats langeb välja või mitte, seal nad nagunii ei jätka.
Muidugi, Kullamäe mäng peale vahepealset langusperioodi avaldas muljet. Tunnistan, et suhtusin skeptiliselt, kui siin kirjutati, et 1:1 mängus on ta vaatamata noorusele ja veel kehvale füüsisele Saksa esiliiga mõttes üsna pidurdamatu aga täna jäi kohati selline mulje küll. Põrgatamine, petted, läbiminek, kehavalitsemine viskele minnes - muljetavaldav.
Mis Drelli puutub, siis tundub, et kaitses on ta sammukese edasi astunud ja visuaalselt näib, et füüsiliselt on kaalus mõne kilo juurde võtnud? Ehk mäletan valesti aga justkui oleks vähe laiemaks muutunud. Statistika poolelt on positiivne, et ta on viimasel ajal üsna palju res. sööte andnud. Täna oli küll kahe lisaajaga mäng aga viimasel ajal on 3-6 passi andnud pidevalt. Positiivne on see ilmselt seetõttu, et Drellile on ette heidetud liigset individualismi ja kui mälu ei peta, siis hooaja algul olid ka numbrid sellised, et mees skooris kenasti aga terve rea mängude peale oli kirjas vist üks või kaks res. söötu.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 851
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Drellile heidetakse liigset individualismi siiani ette ja kohati põhjendatult. Vahel ta punnitab liigselt ja oskused-füüsis ei ole veel päris piisaval tasemel. Samas kui sa oled 18 ja hakkamist täis, siis why not. Neid halle hiiri on Eesti korvpallis niigi küllalt. Kui läheb mööda, siis läheb. Baunach ongi koht, kus kooliraha maksta.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Hakkas huvitama, et mida Rait Keerles omal ajal Saksamaa esiliigas korda suutis saata. Ta sai 35 mänguga kirja keskmiselt 12,1 punkti, 5,4 lauapalli ja 1,4 söötu. Ehk siis analoogne punktikeskmine, mis on Drellil ja Kullamäel. Vahe on muidugi selles, et kui meie noor duo mängib liiga kehviku ridades, siis Keerles jõudis Saksamaa esiliigas poolfinaali.

Drell on kaitses ja meeskondlikus mängus tõepoolest üsna suure arengu teinud. Varem kippus ta vaid iseendale mängima, aga tuleb välja, et ta on päris hea söötja, kui ta seda vaid soovib. Kaitses on ta kohavalik ja oskus oma pikki käsi ära kasutada teinud märkimisväärse arengu ja väljendub suurenenud kulpide ja vaheltlõigete arvus. Kehaliselt tugevuselt on ta oma vanuse kohta jätkuvalt alla keskmise, aga nagu viimasest „Viiendast veerandajast“ kuulda võis, siis ta plaanitakse suvel viia lombi taha musklit kasvatama (mis vist tähendab seda, et U20 koondise esindamine jääb ära).
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas KalevRuus »

Muide, kui vaatasin tänast mängu, siis mõtlesin, et kuidas välisklubides mängivate noorema põlvkonna mängijate rolli, arengu ja hooajaga seni rahule võiks jääda, toodes võrdluseks hooaja eelne seis. Pean silmas eeskätt Kullamäed, Drelli, Treierit, nooremat Jurkatamme, Tassi, Raiestet, Kriisat?
Kindel on vaid see, et õnneks on kõik kenasti terved püsinud. No Drell on selgelt sammu edasi astunud, Jurkatamm on meese klassi tõusnud. Treier on numbrite järgi sammu edaasi astunud, iseasi, kas loodetult. Jne.
Aga positiivne on see, et kellegagi ei ole ka mingit jama või tagasilööki.
East
Kasutaja
Postitusi: 1166
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

KalevRuus kirjutas:Muide, kui vaatasin tänast mängu, siis mõtlesin, et kuidas välisklubides mängivate noorema põlvkonna mängijate rolli, arengu ja hooajaga seni rahule võiks jääda, toodes võrdluseks hooaja eelne seis. Pean silmas eeskätt Kullamäed, Drelli, Treierit, nooremat Jurkatamme, Tassi, Raiestet, Kriisat?
Kindel on vaid see, et õnneks on kõik kenasti terved püsinud. No Drell on selgelt sammu edasi astunud, Jurkatamm on meese klassi tõusnud. Treier on numbrite järgi sammu edaasi astunud, iseasi, kas loodetult. Jne.
Aga positiivne on see, et kellegagi ei ole ka mingit jama või tagasilööki.
Ma lahterdaks hetkel nii:

Hea ja ootuspärane
Drell - saab korralikult mänguaega ning on eelmise hooajaga võrreldes nii sisulise kui statistilise poole pealt sammu edasi teinud. Hetkel tundub kõik sujuvat ning seda kinnitab ka viimasel ajal osaks saanud suur tähelepanu.

M.Jurkatamm - tegi lõpliku sammu meestekorvpalli. Noorusele omaselt on hetkel kogu värk natuke ebastabiilne, aga puht keskkonna mõttes tundub, et leidis hea paiga, kus teda usaldatakse. Andrea Mazzon on peatreenerina tituleeritud mees, kelle käe all on ilmselt hea pallida ning kogemusi omandada. Järgmine hooaeg ootaks juba järgmist sammu Jurkatammelt edasi.

Kriisa - on suutnud vigastustest prii püsida ning on saanud heas keskkonnas stabiilselt mänguaega. Ma usun, et NKL-i tase on hetkel tema jaoks päris hea väljund. Järgmine hooaeg tuleks seal staatuses samm edasi teha, kui näiteks Jokubaitis peaks eest ära liikuma.

Nii ja naa
Kullamäe - viimased mängud on juba jumekamad olnud, aga hooaeg tervikuna on tema enda standardeid vaadates pigem kerge pettumus. Loodetavasti teeb nüüd tugeva hooaja lõpu ning järgmine hooaeg alustab juba uue hooga.

Treier - meeskond on küll võrdlemisi tugev ning samal positsioonil tegutseb vanameister Valerio Amoroso, aga võibolla oodanuks veidi suuremat arengut eelmise hooajaga võrreldes. Äkki tekib tõeline võimalus siis, kui Amoroso ketsid varna riputab. Kokkuvõtlikult midagi väga hullu ei ole, aga tahaks teda järgmine hooaeg suuremas rollis näha (ca 20-25 minutit per mäng).

Kerge pettumus
Tass - pole küll teda üleliia palju sel hooajal mängimas näinud, aga arvestades tema kogemusi (aastad Prantsusmaal, Kaleviga VTB kogemus, TTÜ-ga meistriliiga minutid jm) oodanuks veidi jõulisemat sisenemist NCAA korvpalli. Samas on viimastes mängudes Tassi roll suurenema hakanud ning kui see samamoodi jätkub, siis on hooaja lõpuks ilmselt minu arvamus teine. Puht statistiliselt ootaks temalt avahooaja lõpuks keskmisteks näitajateks 15-20 minutit ning ca 6-7 PPG ja 4-5 RPG. Kui kasvõi viimaseid nelja-viite mängu vaadata, siis selles rütmis on ta nüüd liikuma ka hakanud.

Raieste - pole midagi teha, koondisesse lülitus hästi, aga klubitasandil on veidi paigaltammumise aasta olnud. Klubi poolt oli muidugi dick move mehe laenuleandmisest keelduda ning põhjendada, et vigastuste korral oleks ta üks esimesi valikuid põhimeeskonna juurde. Jah, ühe korra pingile jõudis, aga ei enamat - isegi korralikus eduseisus ei antud debüüdivõimalust. Järgmine hooaeg tuleks ükskõik mis moel end kas vähemalt LEB Oro tasemele põhimeheks või siis mõne nõrgema Hispaania meistriliiga satsi pingile (eeldusel, et 10-15 minutit mänguaega talle ikka leitakse) võidelda.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas toivo »

East kirjutas: Ma lahterdaks hetkel nii:
Aga Erkmaa, Kotsar, Jürgens, teine Jurkatamm, Mitt, Valge? Nad on vist kõik meeste hulgas või NCAA-s.

Itaalias on meil päris palju tüüpe, lööb mõni veel täiskasvanute seas kaasa või on kõik noortevõistkondades veel?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

toivo kirjutas:
East kirjutas: Ma lahterdaks hetkel nii:
Aga Erkmaa, Kotsar, Jürgens, teine Jurkatamm, Mitt, Valge? Nad on vist kõik meeste hulgas või NCAA-s.

Itaalias on meil päris palju tüüpe, lööb mõni veel täiskasvanute seas kaasa või on kõik noortevõistkondades veel?
Itaalias mängivad täiskasvanute seas ka Joonas Riismaa (16. a) ja Kirill Koršunov (19), aga Serie C, kus nad pallivad, on taseme poolest võrreldav Eesti esiliigaga. Meeste seas mängivad ka 19-aastased Mark-Andreas Jaakson ja Artur Konontšuk, kes müttavad Tšehhi esiliigas. Milline tase seal on, ei oska öelda.

Arnold Mitt saab Serie B-s vaid üksikuid mänguminuteid, aga tema puhul tasub rõõmus olla, et ta on pärast kahte ränka põlvevigastust üldse võimeline korvpalli mängima.

Hugo Erkmaa viskas viimases mängus 25 minutiga 11 punkti ja võttis 7 lauapalli, kuid tegi ka 6 pallikaotust. Hooaja keskmised näitajad on 17 minutit, 4,9p, 2,6lp ja 0,8rs. Meie tulevikulootustest hetkel suurim pettumus. Pole hea märk, kui mängija, kes saab paari kuu pärast 20-aastaseks, ei suuda end Itaalia tugevuselt kolmanda liiga tasemel kehtestada.

Jürgensi debüüthooaeg NCAAs on olnud äärmiselt heitlik. On olnud mänge, kus ta on tegutsenud 25 minutit mängujuhina. Aga on olnud ka kohtumisi, kus ta on piirdunud kümne minuti pikkuse joonejooksuga. Häid viskepäevi on ette tulnud harva, füüsiline võimekus ja tehnilised oskused ei võimalda end 1-1 mängus kehtestada.

Kotsar on teinud väikese arengu viske osas ja ka visete blokeerijana, kuid laias laastus on ta roll sarnane, mis kahel eelneval hooajal. Seda hoolimata asjaolust, et ta on meeskonna üks kogenumaid mängijaid. Kotsaril on mitmeid suurepäraseid omadusi, aga oma mentaliteedi ja mitte kuigi hea realiseerimisoskuse tõttu (ta on pigem Landen Lucas kui Arnette Moultrie) jääb ta ilmselt alatiseks rollimängijaks.

Teine Jurkatamm saab NCAAs väga vähe mänguaega ja kui on väljakule saanud, siis pole suutnud oma võimalusi kuigi hästi ära kasutada. Füüsiliselt üsna habras (meenutab mänguliselt ja kehaliselt ex-Kalevlast Kristo Mangelsood).

Sahinad seostasid Robert Valget ühe Lõuna-Eesti klubiga, aga sellest nähtavasti asja ei saa. Paari nähtud mängu põhjal pole ta Pärnu aegadega võrreldes edasi arenenud – ja kuidas ta saakski olla, kui ta mängib igapäevaselt amatöörliigas.
East
Kasutaja
Postitusi: 1166
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas:
toivo kirjutas:
East kirjutas: Ma lahterdaks hetkel nii:
Aga Erkmaa, Kotsar, Jürgens, teine Jurkatamm, Mitt, Valge? Nad on vist kõik meeste hulgas või NCAA-s.

Itaalias on meil päris palju tüüpe, lööb mõni veel täiskasvanute seas kaasa või on kõik noortevõistkondades veel?
Itaalias mängivad täiskasvanute seas ka Joonas Riismaa (16. a) ja Kirill Koršunov (19), aga Serie C, kus nad pallivad, on taseme poolest võrreldav Eesti esiliigaga. Meeste seas mängivad ka 19-aastased Mark-Andreas Jaakson ja Artur Konontšuk, kes müttavad Tšehhi esiliigas. Milline tase seal on, ei oska öelda.

Arnold Mitt saab Serie B-s vaid üksikuid mänguminuteid, aga tema puhul tasub rõõmus olla, et ta on pärast kahte ränka põlvevigastust üldse võimeline korvpalli mängima.

Hugo Erkmaa viskas viimases mängus 25 minutiga 11 punkti ja võttis 7 lauapalli, kuid tegi ka 6 pallikaotust. Hooaja keskmised näitajad on 17 minutit, 4,9p, 2,6lp ja 0,8rs. Meie tulevikulootustest hetkel suurim pettumus. Pole hea märk, kui mängija, kes saab paari kuu pärast 20-aastaseks, ei suuda end Itaalia tugevuselt kolmanda liiga tasemel kehtestada.

Jürgensi debüüthooaeg NCAAs on olnud äärmiselt heitlik. On olnud mänge, kus ta on tegutsenud 25 minutit mängujuhina. Aga on olnud ka kohtumisi, kus ta on piirdunud kümne minuti pikkuse joonejooksuga. Häid viskepäevi on ette tulnud harva, füüsiline võimekus ja tehnilised oskused ei võimalda end 1-1 mängus kehtestada.

Kotsar on teinud väikese arengu viske osas ja ka visete blokeerijana, kuid laias laastus on ta roll sarnane, mis kahel eelneval hooajal. Seda hoolimata asjaolust, et ta on meeskonna üks kogenumaid mängijaid. Kotsaril on mitmeid suurepäraseid omadusi, aga oma mentaliteedi ja mitte kuigi hea realiseerimisoskuse tõttu (ta on pigem Landen Lucas kui Arnette Moultrie) jääb ta ilmselt alatiseks rollimängijaks.

Teine Jurkatamm saab NCAAs väga vähe mänguaega ja kui on väljakule saanud, siis pole suutnud oma võimalusi kuigi hästi ära kasutada. Füüsiliselt üsna habras (meenutab mänguliselt ja kehaliselt ex-Kalevlast Kristo Mangelsood).

Sahinad seostasid Robert Valget ühe Lõuna-Eesti klubiga, aga sellest nähtavasti asja ei saa. Paari nähtud mängu põhjal pole ta Pärnu aegadega võrreldes edasi arenenud – ja kuidas ta saakski olla, kui ta mängib igapäevaselt amatöörliigas.
Kotsari paigalseis on minu jaoks ka üsna pettumustvalmistav olnud. Praeguse seisuga ei näe kahjuks, et ta profikarjäär saaks väga tormilise alguse: pigem tuleb tal tõenäoliselt ette võtta Nurgeri eeskujul algus kuskil Hispaania LEB Oros või siis näiteks Poola liigas, kuhu näiteks Kotsari leedulasest eelkäija Laimonas Chatkevicius peale ülikooli siirdus. Debüüthooaeg oli Kotsaril paljulubav, aga järgmised kaks hooaega on olnud üsna ühte masti suurema edasiminekuta. Äkki viimasel hooajal plahvatab, aga see on hetkel üsna suur "äkki".

Mis muidugi ülejäänud halli massi puudutab (Valge, Erkmaa, Mitt), siis nende puhul loodaks, et nad otsustavad varsti oma seiklused kaugel lõpetada ning naasevad koduliigasse. Ma olen muidu noorte välismaale mineku pooldaja küll, kuid kui 3-4 aastat on ühel madalal tasemel suurema edu ja edasiminekuta pallitud, siis võiks üritada mõne muu alternatiivi leida. Näiteks emb-kumb Valge või Erkmaa võiks üritada end Raplas pildile mängida, kus pingipikkus on piinlikult lühike.

PS! Soovitan praegu Mangelsoo biitsepsit vaadata. Mees on kuuldavasti fitnessi ja bodybuildinguga tegelema hakanud ning lihas kasvab küll :D Kahju muidugi, et tal korvpalli ajal sellist armastust jõusaali vastu ei tekkinud: hea füüsiline vorm + tema looduse poolt antud viskekäsi võinuks kena kombo olla.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui ennustamisega tegeleda, siis ma pakun, et Kotsar alustab oma profikarjääri kõrgemal liigatasemel kui Nurger. Ta on lihtsalt parem mängija kui Nurger. Ta on pikem ja oluliselt tugevam, mitmekülgsem ning kõigele lisaks NCAAs rohkem pildil kui Nurger kunagi suutis olla. Kuivõrd South Carolina parima korvialuse mängija Chris Silva ülikoolikarjäär saab selle hooajaga läbi, siis Kotsari roll järgmisel hooajal ilmselt pisut suureneb ja võiks oletada, et ta venitab oma keskmised 10 punkti ja 8 lauapalli kanti (praegu 8+5). Võttes arvesse ta mängijaomadusi ja seda kui tugeva konverentsiga on SEC-i näol tegemist, siis ma ei üllatuks, kui ta teenib oma esimese profilepingu Kreeka või Saksamaa kõrgliigasse.

Pikkade põuda arvestades on väga hea uudis, et Nurger tahtis ja sai koondisesse tulla, aga ma kardan, et pärast edukaid mänge Hispaania esiliigas, saab tegemist olema tõsise reality check`iga, kui vastu tulevad sellised kujud nagu Šermadini ja Raduljica.
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas ok »

Pole paha https://www.eurobasket.com/Spain/news/5 ... kly-honour" onclick="window.open(this.href);return false;
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Rio »

Näe Tartus mänginud Saabas ka listi saanud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

S-S Vene võimalused Gran Canarias mänguaega teenida kahanesid veelgi:

https://sportando.basketball/en/gran-ca ... cob-wiley/" onclick="window.open(this.href);return false;

Number nelja kohal ta ilmselt enam mängima ei pääse (seal on lisaks Wiley`le ka Baez ja Tillie) ja number kolme kohal on tal ka mitu konkurenti (eelkõige Rabaseda ja Pauli).
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas theundertaker »

Ta ju nii kõva mees, et eesti ei kõlba ja mujal on parem istuda pingil.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas marxx762 »

12 välismaalasega sats on ikka päris lagi...
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4783
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

marxx762 kirjutas:12 välismaalasega sats on ikka päris lagi...
Milanos on samuti 12 välismängijat ja Euroliigas on mitmeid meeskondi, kes on sellele saavutusele päris lähedal – Maccabi, Fenerbahce ja Baskonia. Gran Canaria on kummaline meeskond pigem selle poolest, et mis tüüpi mängijad sinna kokku on kuhjatud ja kui saamatu peatreener selle satsi eesotsas on. Nii kaua, kui ma olen Euroliigat jälginud, siis mulle ei meenu ühtegi teist peatreenerit, kel oleks olnud nii kasinad oskused mängijaid roteerida, kui seda on Victor Garcial.
Vasta