Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Üleüldine korvpallijutt
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas vlk »

theundertaker kirjutas:Aga kui valga kaob, siis oleks 2 vaba kohta ju! See laev läheb põhja kahjuks.
Aga vat ei kao...

Sinu loogika põhjal peaksid ka Jekabpils, Liepaja, Valmiera, Läti Ülikool ära "kaduma", sest ikkagi tabelipõhi ju. Ja võib-olla ka Pärnu, Tallinna Kalev, Tartu, sest kaks neist jäävad ikkagi Ühisliiga play-offist eemale. Vaadates muidugi Tallinna ja Valga elanike suhtarvu ning kui palju rahvast käib ühe ja teise satsi mänge vaatamas, siis on Valga publik selgelt üle lati hüpanud. Kui peaks kaks Tallinna Kalevit liigas olema, tehakse kindlasti mingi Euroopa rekord publiku vähesuse osas. Tõenäoliselt kuskil Albaania kolmandas liigas oleks neid pealtvaatajaid vähem, aga kui siin Kadrina Karud võtavad juba Albaania koolipoisse, siis liigumegi "õiges" suunas.
theundertaker kirjutas:Keegi pole kindel, et seal tahetakse edasi midagi teha kui sellised jamad on!
Too palun välja, kes need "keegi" on ja siis võiks edasi vestelda :) .

Igatahes puhtalt Jurtomi või Eichfussi väljaöeldu pealt ei saa mingeid järeldusi teha. Toon näite.

Jurtom ütles korvpall24.ee lehele: "Minu nägemus ja klubi nägemus sellest, kuidas asju ajada, läksid lahku. Viimaste kaotustega kadus ka viimane lootus play-offi kohta püüda."
Klubi mänedžer Peterson ütles korvpall.ee lehele: "Ei teagi täpselt, mille võis asi olla. Mängija agent võttis juhtkonnaga ühendust ning andis teada, et soovib lahkuda. Mänguaja mõttes oli justkui kõik korras. Päris täpselt aru ei saanudki, kas oli tegemist koduigatsuse või mingi muu platsivälise teguriga."

Poisil ei pidanud närvid vastu, et kaotused tulid, aga samas ise ei hiilanud samuti millegagi. Küll sai ta PF kohal olla, SF-i proovida. Selgelt SG ega C ta ju pole. Aga vaid üks-kaks mängu meenub, kus ta sähvatas ja pani midagi 14-17 punkti. Oma viimases mängus ei suutnud ta kahe meetri kaugusel korvist palli läbi rõnga saata. Kui teed iga päev trenni, siis peaks ikka peeglisse vaatama. Ju siis vaataski ja on edaspidi kuskil esi- või teises liigas.

Mis puudutab Eichfussi, siis ausalt öelda on paha kuulata ja lugeda seda, mida ta meediale on öelnud. Ise on ta selgelt vormist väljas, kikivarvul üritab lauda kätte saada. Ma ei teagi, mis rolli ta eeldas - SG-d? Kui oligi hooaja algul Misuse treeningud pehmelt öeldes lõdvad, siis pagan küll, oleks võinud ju ise end kätte võtta vähemalt. Suure suuga räägib, kuidas tahab järgmine hooaeg jätkata, aga midagi selle heaks ei tee.

Hooaeg on Valgal metsa läinud, sest:

1. Kristaps Zeids lahkus ootamatult ja nii oli uut peatreenerit vaja otsima hakata.
2. Armands Misus kukkus meeste peatreenerina täielikult läbi.
3. Misus saabus liiga hilja ja meeskonna komplekteerimine hilines. Ilmselt lätlaste-eestlaste osakaalus suurt valikut tal polnud, aga kahe esimese leegionäri Kingi ja Montgomery osas küll. Lisaks pärast Wilson. Neist kolmest on kõige rohkem kahju Montgomeryst, kes tegelikult on kvaliteetne mängija, aga teda ei osatud kasutada. King on tore sell, kes suudab kõrgele hüpata ja on kiire sammuga, aga mängutarkust tal suurt pole ja nüüd ajab oma statistikat vaid taga (nagu LJ Rose praegugi). Wilson ei veadnud PG-na väja ja hoida satsis kolme SG-d ning mitte ühtegi PG-d, pole loogiline. Mainiti Pärnu - Valga mängu ülekandes, et Wilson lahkus mingite viisaprobleemide tõttu, aga väga ei tahaks uskuda seda.
4. Uuel peatreeneril Mihhail Karpenkol polnud võimalusi, et oma käe järgi meeskonda muuta. Asi hakkas juba looma, kui Stephen Brown meeskonnas oli, kuid Valga-sugune väikeklubi ei saa takistada mingite Uralide paremaid pakkumisi. Võib arvata, et leegionäride lepingutes on ka kirjas punkt, mis lubab neil lahkuda kuhugi tugevamasse liigasse.
5. Kokkuvõttes on algviisku jagu mängijaid lahkunud. Paras tsirkus oli Sipolinši minek, mida keegi pole kahjuks täpsemalt kommenteerinudki. Asendus Sade Aded Hussein olevat kell neli hommikul Riiga jõudnud ja samal päeval oli Pärnuga mäng (hooaja tähtsaim).
6. Hooaja võtmemäng oli võõrsil Pärnuga. Kui professionaalne korvpallur paneb olulisel hetkel lõpus 0/2 vabakaid ja teine ei suuda peatreeneri juhiseid kuulata, et viga teha ja mitte Pärnul kolmest lasta, siis ongi tulemus käes: kõigil on mast maas ja ülejäänud mängud on nalja tegemine.

Mis aga viitab, et järgmisel hooajal jätkatakse:

1. Aastavahetuse paiku ühes ülekandes mainiti, et hakatakse mõtlema, kuidas kulusid kokku hoida. Kuna Montgomery saadeti ära ja kedagi asemele ei toodud, siis arvata võib, et antud juhul kokkuhoiuga tegemist ka oli.
2. Veel ühes ülekandes oli juttu ühisest noortesüsteemist koostöös Riia VEF-iga, mis pidavat teoks saama järgmise hooaja algul. Eestlasi kohe vist ei kaasata veel, aga selles suunas liigutakse. Jah, kohe tuleb vastuväide, et "aga juba aastaid pole Valga noortega tegelenud". Küsimus pole tahtmises, aga kui materjali on vähe, kellest igaüks korvpalli juurde ei jõua, siis on raske järelkasvu oodata.
3. Aastal 2010 või 2011 kui Eesti liigas jäädi viimaseks, räägiti, et nüüd kaob Valga kaardilt. Kui oli peatreeneriks Buskevics, võeti ühel perioodil vastu suisa 50-60-punktilisi kaotuseid ja räägiti, et nüüd on kõik. Aga siin me nüüd oleme, aastas 2019. Ja räägime jälle, et Valga kaob :) . Mulle on iseenesest ikka ja jälle lõbus lugeda, kuidas Valga läheb põhja, kaob ära jne. Aga selle asemel võtab Sõber pangast laenu, et Rossile palka maksta (ühes hiljutises artiklis oli kirjas) ja laseb Eesti ühe tippklubi hoopis põhja.

Selge on see, et Valga jätkamine sõltub sponsoritest ja kui suur eelarve kokku saadakse. Aga lootust annavad juba aastaid tuttavad sponsorid. 2019. aasta jaanuari Basketi ajakirjast, Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm: "Kui pole mingit selget maailmavaatelist huvi, nagu meil on Valga ja Maks&Mooritsa näol, siis peab olema midagi väga erilist. Paljud tarbijad ei pane Valga lihatööstust ja Maks&Mooritsat kokku. See, et nad on nüüd võistkonna nimes koos, on meie jaoks väga suur võit."

Korvpallimeeskond on väikelinna jaoks ainus mõeldav variant end pildis hoida. Seda ressurssi lihtsalt pole, et lükata käima näiteks jalgpallimeeskond. Heal juhul jääb Esiliiga laeks, aga Premium liigast võib und näha. Samuti ei too rahvast saali individuaalspordialad, millele polegi võimalik tegelikult aastaringselt kaasa elada. Hooaeg on olnud katastroofiline, aga samas olid reaalsed võimalused alles vähemalt Eesti poolel kuue hulka tulla, kuid Pärnule kaotati. Loodetavasti toetajad mõistavad, kui hooaja olulisim mäng sõna otseses mõttes kingitakse ära, siis on pinge suur ja nõrgenenud koosseisuga hakata üllatama endast kõrgemal asetsevaid meeskondi, on keeruline.

"Kinkimistest" rääkides, siis neid mänge on sel hooajal Valga puhul ikka päris palju olnud. kodus Tartu, Pärnu ja Jekabpilsiga, võõrsil Valmiera, Liepaja ja Pärnuga. Panna need tabelisse juurde ja oledki play-offi. Kohati on ka endast tugevamate vastu üllatavalt hästi esinetud, näiteks võõrsil Ogre ja VEF-iga. Aga mis olnud, see olnud. Eks lähikuudel istuvad klubi inimesed maha (nagu iga kahe hooaja vahelgi) ja siis selgub tulevik. Konkreetselt öelda, et nüüd on kõik, on väga ülepaisutatud.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1684
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas RK »

Esiteks see Albaania koolipoiss, Enes Kita 2000 a. tuli siia 3 aastat tagasi ôppima ja korvpalli mängina, muideks räägib puhtalt eesti keelt ja liiga juhendi järgi siin õppivad välismaalased ei lähe välismängijana kirja :D

Teiseks tõesti on kohalikel sponsoritel huvi valga korvpalli säilitamiseks aga selleks ka pole mõtet raha kulutada et mingeid Vefi noori hakata eesti klubi eest mängitama ja lisaks mingeid 2 sordi mängijaid üle eesti meeskonda otsima, sellel asjal pole mingit mõtet, mingi idee tuleks leida, kui ise noori kasvatada ei oska, kellegiga koostööd teha eestis oleks mõtekas, ntx Maaülikool Tartust, kui nendega mingi ühisosa leitaks siis vbl Valga korvpallist saaks asja
Pikemas perspektiivis, Tartu ajab seda Lõuna Eesti korvpalli projekti, ka sealt vôib hakata tulema mängijaid Valgasse aga see on alles aastate pärast :D
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas JukuNoorem »

Minu arvates on Valga lihtsalt esimene meeskond, kes silmnähtavalt kannatab selle tõttu, et vähegi perspektiivikad noored korvpallurid välismaale siirduvad. Tassi, Raieste, Kullamäe, Drelli ja teiste väga andekate mängijate puhul on see täiesti õige otsus, aga näiteks Erkmaa ja Mitt võiksid küll oma karjäärile vundamendi ladumist jätkata näiteks Pärnus või Valgas. Valga võiks näiteks üle võtta endise Rakvere Tarva rolli, kuhu paljud karjääris ummikusse jooksnud mängijad uut hingamist otsima läksid. Kahjuks on Valga aga vist paljude meeltesse kinnistunud kui klubi, kuhu karjääri lõpetama minnakse.
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas JukuNoorem »

Uhhuu kirjutas:Nii esi- kui teises liigas on siiski vaid üks meeskond, kus on välismängijaid. Esiliigas on selleks meeskonnaks Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ. Nende ridades mängib kaks välismaalast. Teises liigas kuulub Kadrina Karude meeskonda samuti kaks välismängijat. Mõlema klubi eesmärgiks on tõusta kõrgemale liigatasemele. Ma loodan, et Kalevi asemel tõuseb meistri- ja seeläbi ka Eesti-Läti ühisliigasse hoopis Rakvere Tarvas. Esiteks, geograafilise mitmekesisuse huvides. Kui meistriliigasse tõuseks Kalev, siis oleks Tallinnas juba neli klubi. Ja teiseks, oleks groteskne, kui meistriliigas mängiks kolm Kalevit. Kujutan ette, kui jaburasse olukorda satuksid kommentaatorid, kes peaksid kajastama Tallinna Kalev/TLÜ ja Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ mängu. Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ-s mängivad välismaalased on enam-vähem viisaka taustaga. Kadrina Karude leegionärid – Albaania noortekoondislasest koolipoiss ja ameeriklasest tagamängija – saavad mängimise eest tasu ilmselt vaid söögi ja ulualuse näol.
Tõsi, ei kontrollinud enne postituse tegemist. Omal ajal lugesin vastavaid uudiseid Korvpall24.ee-st, jäid pähe settima ja mõtlesin, et küsin siit üle, miks nii? Tekkis küsimus, et kuidas klubid nii rikkaks järsku saanud on?
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas East »

vlk kirjutas:Pikk jutt
Osa jutust õige, osaga paraku ei saa nõustuda.

Jah, Valga on regionaalset printsiipi arvestades väga vajalik ning ka mina ei tahaks rohkem Tallinna klubisid liigas näha - pigem eelistaks isegi, et K-Kalev oma kahtlase rahakasutusega (nagu Postimehe artiklitest lugeda võis) vaikselt areenilt taanduma hakkaks ning Tallinnasse jääkski esialgu ainult Kalev/Cramo ning TTÜ.

Miks? Ma arvan, et see võiks Kalev/Cramole mõningal määral nii finantsiliselt kui ka sotsiaalses plaanis kasuks tulla (ilmselt ka TTÜ-le). Samuti oleks minu meelest pikka pilti silmas pidades õige lahend, kui linnas oleks üks suurklubi (kes pikas plaanis võiks ka Euroopa liigade poole vaatama hakata lisaressursside tekkimisel) ning teine veidi väiksem (aga tubli) klubi TTÜ näol, kes suudaks stabiilselt EST-LAT ühisliigas Final Fouri pääsu nimel heidelda. K-Kalev oma praeguse nišiga väga midagi liigale juurde ei anna.

Ma olen tegelikult varasemaltki maininud, et näeksin meelsasti kõrgliigas tagasi Rakvere meeskonda ning näiteks Viimsit.

Mis nüüd Valgat puudutab, siis on tegemist kindlasti vajaliku korvpallikantsiga Eesti geograafilisel korvpallikaardil. Aga tänase päeva seisuga tundub mulle, et see ongi kõik, mis Valga hetkel on - tuluke Eesti korvpallikaardil. Kui ma mõtlen hetkel Valga meeskonnale (ja ilmselt ei ole ma ainus), siis ei teki mul tunnet, et tegemist oleks kas siis mõne ambitsioonika profisatsiga või head noortetööd tegeva meeskonnaga.. või ka kohalikku publikut massiivselt saali meelitava meeskonnaga. Eelmine aasta tekkis korraks Valgale tõesti positiivne kuvand - mängiti toredat korvpalli ning esile kerkis Egert Haller, ka publikut jõudis tavapärasest rohkem saali.. aga nagu Valgale omane, siis suudeti see mull väga kiiresti purustada. Ning see ongi minu meelest Valga suurim probleem - neil puudub selge ja stabiilne idenditeet, järjepidevus. Noortetöö noortetööks - ma saan aru, et noortetööd ei saagi üleöö käivitada ning see protsess võtab aastaid aega.

Aga kõik muu? Meeskonna komplekteerimisel on aastaid aetud väga palju selle süüks, et keegi ei soovi nii kaugele Lõuna-Eestisse rännata. Jah, kindlasti on see paljude mängijate puhul tõesti tõsine argument. Samas usun ma, et palju on kinni ikkagi ka Valga meeskonna maines ja ebastabiilsuses. Pikka aega räägiti rahamuredest, nüüd lõpetatakse poole hooaja pealt sisuliselt mängimine ära ning lastakse meestel asendust toomata minna, et siis "kulusid kokku hoida". Meediasse imbub koguaeg viiteid meeskonna halvast sisekliimast ning mängijate tujukusest (sama juttu oli kosta näiteks ka Aleksejevsi hooajal). Antud juhul pole isegi oluline, kas need jutud on 100% tõesed või siis ülepaisutatud.. aga kokkuvõttes mõjutab see kõik meeskonna kuvandit ning ei jäta just kõrvaltvaatajatele väga head muljet. Samuti ka jutud näiteks Misuse kvaliteettrennidest hooaja hakul. Välismängijate osas pannakse aasta aastalt puusse, ma ausalt öeldes ei mäletagi, millal Valga viimati mõne tõesti hea mängija leida suutis - äkki Anthony Brown viimati ja mööndustega ka Stephen Brown?

Pikk jutt nüüd lühidalt. Kui aastast-aastasse tekib neid platsiväliseid tegureid, mis hooaja kihva keeravad, liiga palju, siis see viitab lihtsalt öeldes amatöörlikkusele. Muidugi, näpuga võib alati kõigile teistele näidata, aga fakt on see, et ilmselt lonkab klubijuhtimine mõlemat jalga. Tore oleks, kui Valga kenasti jätkab korvpallikaardil, aga veelgi kenam oleks, kui suudetaks nüüd kaks järjestikku probleemivaba hooaega teha, mida ei ilmestaks pidevad jamad ja amatöörlikud vahejuhtumid. Kui terve organisatsioon on justkui kapsapuder, siis ei saa eeldadagi, et keegi sinna väga mängima sooviks tulla või et kellelgi väga hea arvamus meeskonnast on.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas East »

https://sport.delfi.ee/news/korvpall/ee ... d=85848861" onclick="window.open(this.href);return false;

Peep Pahv tõmbas jälle igivana sae käima.

Kui vaadata hetkel Eesti klubisid, siis Kalev on ilmselt kõigile arusaadav erand, kes vajabki kõrgemal tasemel pallimiseks ühtlaselt heal tasemel pika pingiga meeskonda. Mõned veel muidugi lasevad arusaamatut kriitikat stiilis et "aga eestlased ei ole ju pildis".

Aga ülejäänud? Näiteks Tartu ja Pärnu puhul ei saa minu meelest samuti mitte kui midagi ette heita - kolm välismängijat, kes tõepoolest tugevdavad meeskonda. Tartu puhul oleme näinud mis juhtub siis, kui mõni välismängijatest juhtus rivist langema - kaboom ja asi laguneb.

Rapla ja TLÜ on sel hooajal tõesti olnud veidi arusaamatu kaadripoliitikaga. TLÜ puhul üritatakse vist pigem tuttavatele agentidele mingeid teeneid teha, aga lõpptulemus on tõesti see, et sel hooajal on oldud läbisõiduhoov ning kuigi sel on ka asjalikke mehi, siis lõppkokkuvõttes ei ole oma nägu meeskonnale tekkinud. Rapla puhul.. ei tea milles asi, aga tundub, et tänavu pandi pea kõikide leegionäridega veidi puusse. Mickelson on Eesti tasemel jah üsna OK mängumees, kuid pole siiski piisavalt domineeriv võrreldes näiteks van der Marsi või Kempiga. Delph on lihtsalt liiga pehme ning ei tundu ka korvpalli IQ poolest eriti terav. Jonats on minu meelest samuti selline, et üldpilt viisakas, aga tal ei ole ühtegi silmapaistvat omadust - meeskonnamängija ning suuresti sellega piirdubki. Hawkinsi fenomeni pole ma kunagi väga mõistnud - jah, rabeleb palju, aga ta ei ole jällegi liidritüüpi pallur ning kaob väga tihti pildilt ära. Williamsi kohta pole vist täiendavaid kommentaare vaja, ilmselgelt pole tema kasutegur see mida oodati. Samas tuleb Rapla kiituseks öelda, et oma noori on kasutatud küll ja küll - Ilves, Ruut, episoodiliselt ka Ruubel. Jah, me võime muidugi vaielda, et kas Ilveses või Ruudus on seda potentsiaali, mis võiks nad tulevikus heal tasemel Meistriliiga palluriteks tõsta, aga tegelikult ei ole see praegu ju teemaks.

Siis jäävad järgi veel TalTech ja Valga. TalTechi osas usun, et pilt väga selge - kaks välismängijat, neist üks üsna marginaalses rollis ja meeskonnas seetõttu, et on üliõpilane. Ilmselt ei ole kellelgi kobisemist. Valga teisesest küljest on väga erandlik meeskond - sel hooajal on üsna palju välismängijaid läbi käinud, kes kõik (v.a Brown) on olnud üsna kaheldava kvaliteediga. Samas on Valgas ehk tõesti see probleem, et praegusel juhul ei taheta sinna minna - ei lätlased, ei eestlased. Kas see on geograafilise asukoha tulemus, vähese raha tulemus või hoopis ebastabiilse juhtimise tulemus.. las seda otsustab igaüks ise. Eestlasi on tegelikult meeskonnas omajagu olnud, aga keegi neist ei ole väga säranud - ei Meister, Kaldre, Jurtom ega isegi Haller.

Kui vaadata meeskondi, siis pea kõikides meeskondades on nooremapoolsed mängijad võimalusi saanud + tervikuna on kõikides meeskondades välismaalasi enamasti maksimaalselt 4, erandiks Rapla (4 välismängijat on ca 33% kaheteistkümne mehelisest rosterist). Ehk millest me tegelikult räägime? Kas viga on praegu selles, et noored ei saa pildile või selles, et noored ei kasuta võimalusi ära? Kas meil üldse on praegusel hetkel selliseid noori, kes on kõlbulikud meeste vahele mängima ning seal edukalt läbi murdma? Tuletaks meelde Tartu hooaja alguse kannatusi, kui oli suuri probleeme meeskonna kokku saamisega - ja seda Tartul! Kas näiteks sellele on mõeldud, et kui põhirõhk lähebki meeskonnas koolipoistele, siis kuidas näiteks nende koolist kättesaamisega olulistel momentidel on? Hakkamegi mõnedel mängudel Lätis näiteks 6 mehega käima? Kuidas kannatab treeningprotsess? Konkurents?

Ehk et ma arvaks, et 3-4 välismängijat Eesti korvpallimeeskondades ei ole küll hetkel see probleem, millele tuleks trükivärvi raisata. Peep Pahv võiks muidugi ise vahva pioneer olla ning oma Keila kuttidega meistriliiga tasemele kerkida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Uhhuu »

See artikkel jäänuks ilmselt sündimata, kui Kalev poleks poolfinaalis VEF-i vastu teisel poolajal lagunenud. Eriti nõme tundub Ogre haipimine ja Cramo manamine selle põhjal, et lätlased suutsid Cramole nende jaoks tähtsusetus pronksimängus vastupanu osutada. Põhiturniiril võitis Cramo Ogret 15 ja 26 punktiga.

Ma saaks Läti klubide kiitmisest aru, kui need tõepoolest kubiseksid andekatest noormängijatest ja arvestatav osa neist ka oma meeskonna põhitegijate hulka kuuluksid. Fakt on see, et alla 20-aastastest kuulusid liiga koorekihti eestlastest (Loik, Rosenthal, Eelmäe) ja leedukatest (Velicka) noormängijad, mitte lätlased. Ka Läti n-ö noortemeeskondades Jekabpilsis ja Liepajas olid põhitegijateks ikkagi kogenud mängijad, kellest mitmed olid välismaalased. Esikaheksasse jõudnud Läti meeskondades ei kuulunud põhirotatsiooni mitte ühtegi alla 22-aastast mängijat, samas kui Eestist play-off`i pääsenud klubide seas oli neid terve meeskonna jagu. Ainus Läti klubi, mida võiks nooremapoolsete mängijate osas positiivse näitena välja tuua, on LU. Selles meeskonnas on reaalselt paar-kolm mängijat (vanuses 21-23), kes võiksid tulevikus Läti tippklubidesse kuuluda. Sellest hoolimata kaotas LU näiteks kahel korral Tartule, kelle mängijate keskmine vanus on veelgi noorem.

Ma arvan, et selle asemel, et manada Eesti klubide võõrmängijate rohkust, võiks pigem kaebelda Läti tagumise poole klubide välis- ja/või kogenud mängijate vähesuse üle, mis viis liiga taset selgelt alla ja andis tulemuseks rohkelt ühepoolseid mänge.
Kasutaja avatar
Metta World Peace
Kasutaja
Postitusi: 88
Liitunud: 27 Sept 2013, 18:09

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Metta World Peace »

East kirjutas:
Siis jäävad järgi veel TalTech ja Valga. TalTechi osas usun, et pilt väga selge - kaks välismängijat, neist üks üsna marginaalses rollis ja meeskonnas seetõttu, et on üliõpilane. Ilmselt ei ole kellelgi kobisemist.
Niisama ääremärkusena, et teine ka üliõpilane. https://korvpall24.ee/levi-martin-giese ... rid-sisse/
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Uhhuu »

Maikuu esimesel nädalavahetusel toimuv esiliiga final four tõotab üsna intrigeeriv tulla. Audentes alistas kuivalt kõrgemat asetust omanud Maaülikooli meeskonna ja läheb poolfinaalis vastamisi Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ-ga. KA Tallina Kalev/TLÜ presenteerib end teatavasti kui „paari kogenud mängijaga täiendatud Audentese-laadset meeskonda". Pärast poole hooaja pealt aset leidnud kahe välismängija ning Martin Jurtomi värbamist on noored mängijad seal meeskonnas siiski selgelt tagaplaanile jäänud. „Baby Shaq“ Karl-Kristjan Karpin sai täna peetud teises veerandfinaalkohtumises hakkama statistiliselt väga vinge mänguga. Efektiivsustegur oli harva nähtav +50 (30p + 14lp +5rs). Veerandfinaali esimeses mängus sai Karpin kirja 22p + 13lp. Audentese teine liider Ran-Andre Pehka sai veerandfinaalis kirja vastavalt 18p + 4lp ja 17p + 17lp mängud.

http://www.fibalivestats.com/u/EBF/1130 ... et_EE.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Final fouri teises poolfinaalis lähevad vastamisi Tarva ja Betoonimeistri ning Viimsi ja TTÜ duubli paaride võitjad. Tarvas ja Viimsi on hetkel 1-0 eduseisus.
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas ok »

Uhhuu kirjutas:Maikuu esimesel nädalavahetusel toimuv esiliiga final four tõotab üsna intrigeeriv tulla. Audentes alistas kuivalt kõrgemat asetust omanud Maaülikooli meeskonna ja läheb poolfinaalis vastamisi Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ-ga. KA Tallina Kalev/TLÜ presenteerib end teatavasti kui „paari kogenud mängijaga täiendatud Audentese-laadset meeskonda". Pärast poole hooaja pealt aset leidnud kahe välismängija ning Martin Jurtomi värbamist on noored mängijad seal meeskonnas siiski selgelt tagaplaanile jäänud. „Baby Shaq“ Karl-Kristjan Karpin sai täna peetud teises veerandfinaalkohtumises hakkama statistiliselt väga vinge mänguga. Efektiivsustegur oli harva nähtav +50 (30p + 14lp +5rs). Veerandfinaali esimeses mängus sai Karpin kirja 22p + 13lp. Audentese teine liider Ran-Andre Pehka sai veerandfinaalis kirja vastavalt 18p + 4lp ja 17p + 17lp mängud.

http://www.fibalivestats.com/u/EBF/1130 ... et_EE.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Final fouri teises poolfinaalis lähevad vastamisi Tarva ja Betoonimeistri ning Viimsi ja TTÜ duubli paaride võitjad. Tarvas ja Viimsi on hetkel 1-0 eduseisus.
Tarvas ja Betoon poile ju veel mänginud? täna peaks esimene mäng olema
Karpini üle tegelikult hea meel. Saaks nüüd järgmisel hooajal mõnes meistriliiga satsis 20+ minutit, siis ei peaks teda päris maha kandma veel
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas theundertaker »

Karpin võiks minna jah kuhugile väiksesse klubisse. valka või siis kui keegi uus üles läheb.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Maikuu esimesel nädalavahetusel toimuv esiliiga final four tõotab üsna intrigeeriv tulla. Audentes alistas kuivalt kõrgemat asetust omanud Maaülikooli meeskonna ja läheb poolfinaalis vastamisi Korvpalliakadeemia Kalev/TLÜ-ga. KA Tallina Kalev/TLÜ presenteerib end teatavasti kui „paari kogenud mängijaga täiendatud Audentese-laadset meeskonda". Pärast poole hooaja pealt aset leidnud kahe välismängija ning Martin Jurtomi värbamist on noored mängijad seal meeskonnas siiski selgelt tagaplaanile jäänud. „Baby Shaq“ Karl-Kristjan Karpin sai täna peetud teises veerandfinaalkohtumises hakkama statistiliselt väga vinge mänguga. Efektiivsustegur oli harva nähtav +50 (30p + 14lp +5rs). Veerandfinaali esimeses mängus sai Karpin kirja 22p + 13lp. Audentese teine liider Ran-Andre Pehka sai veerandfinaalis kirja vastavalt 18p + 4lp ja 17p + 17lp mängud.

http://www.fibalivestats.com/u/EBF/1130 ... et_EE.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Final fouri teises poolfinaalis lähevad vastamisi Tarva ja Betoonimeistri ning Viimsi ja TTÜ duubli paaride võitjad. Tarvas ja Viimsi on hetkel 1-0 eduseisus.
Tarvas ja Betoon poile ju veel mänginud? täna peaks esimene mäng olema
Karpini üle tegelikult hea meel. Saaks nüüd järgmisel hooajal mõnes meistriliiga satsis 20+ minutit, siis ei peaks teda päris maha kandma veel
Jah, minu viga. Tarvas ja Betoonimeister pole veel mänginud. Tarva jaoks peaks tegemist olema kerge jalutuskäiguga.

Karpinit loodaks tõesti järgmisel hooajal meistriliigas mängimas näha. Esiliiga on temasuguse koljati jaoks sõna otseses mõttes liiga väike – tegemist on ju sisuliselt alla kahemeetriste mängijate liigaga. Kui Leemet Loikil õnnestus Audentesega kokkuleppele saada ja meistriliigas mängida, siis loodaks sama ka Karpini puhul. Karpin on teadupärast TTÜ noortesüsteemi kasvandik. Arvestades TTÜ kidurat seisu korvialuses osakonnas, siis sobiks ta sinna justkui valatult.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 656
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas vanafänn »

https://m.sport.delfi.ee/article.php?id ... -t4Mq6f8_M" onclick="window.open(this.href);return false;

Sellise uudise valguses oleks ka Tallinna klubidel hakata mõtlema välja plaani, kuidas toime tulla. Kas Cramo jääbki igavesti Taani (või oli Norra) poiste lõbuks või saaks ka hakata koostööd tegema mingite väiksemate süsteemidega. Pikaajalise fännina tunnen isegi vaikselt hirmu, mis juhtub siis kui lihtsalt sponsorid enam ei näe mõtet sellel. Mingit järelkasvu on vaja tekitada ning Valdmaa& Linamäe peavad selle peale varem või hiljem mõtlema hakkama.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas Uhhuu »

vanafänn kirjutas:https://m.sport.delfi.ee/article.php?id ... -t4Mq6f8_M

Sellise uudise valguses oleks ka Tallinna klubidel hakata mõtlema välja plaani, kuidas toime tulla. Kas Cramo jääbki igavesti Taani (või oli Norra) poiste lõbuks või saaks ka hakata koostööd tegema mingite väiksemate süsteemidega. Pikaajalise fännina tunnen isegi vaikselt hirmu, mis juhtub siis kui lihtsalt sponsorid enam ei näe mõtet sellel. Mingit järelkasvu on vaja tekitada ning Valdmaa& Linamäe peavad selle peale varem või hiljem mõtlema hakkama.
1. Tein üritab luua Tartu-põhist klubide koondist. Kas sa kujutad Tallinnas midagi sellist ette? Et näiteks TTÜ annab oma korvpallile suunatud ressursid Kalev/Cramole kasutada? Ja kas see oleks üldse soovitav asjade käik? Ei näe ka Tartu puhul, et sealsed erinevad väiksemad korvpalliklubid suudaksid mingilgi moel oluliselt panustada tõsiseltvõetava profiklubi tekkimisse ja toimimisse. Või et Maaülikool ja Tartu ülikool liituksid ühtseks löögirusikaks professionaalse korvpalliklubi sponsoreerimisel.

2. Valdmaa ja Linamäe on juba aastaid püüdnud leida nimi- ehk suursponsorit Cramo asemele. Nagu näha, siis teistel ettevõtetel peale Cramo Eesti filiaali soov sellises mahus korvpalli sponsoreerida puudub. Olukorras, kus piletitulu pole reaalne sissetulekuallikas (Cramo jaoks on hetkel käsil edukas hooaeg, aga lojaalset publikut, kes pea igal mängul kohal käib, on alla tuhande), kohalike omavalitsuste toetus (erinevalt näiteks Leedust) on kasin ja riigifirmade sponsorlus on keelatud, on tippsordi ambitsioonidega klubi üleval pidamine Eestis paratamatult üksikute spordihullude ärimeeste pärusmaa. Tartus suutis muidugi üks osav mees ka ühe ülikooli rahakotti tippkorvpalli heaks tühjendada, aga me kõik teame, kuidas see lõppes – ja tagasiteed endise olukorra juurde kahjuks või õnneks ei ole. Kui Cramo peaks Kalevi tagant äkitselt ära kaduma, siis heal juhul leiab aset suur tasemelangus. Halval juhul lakkab aga klubi üldse eksisteerimast.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Üldised korvpalli artiklid, lingid jne

Postitus Postitas East »

Uhhuu kirjutas:
vanafänn kirjutas:https://m.sport.delfi.ee/article.php?id ... -t4Mq6f8_M

Sellise uudise valguses oleks ka Tallinna klubidel hakata mõtlema välja plaani, kuidas toime tulla. Kas Cramo jääbki igavesti Taani (või oli Norra) poiste lõbuks või saaks ka hakata koostööd tegema mingite väiksemate süsteemidega. Pikaajalise fännina tunnen isegi vaikselt hirmu, mis juhtub siis kui lihtsalt sponsorid enam ei näe mõtet sellel. Mingit järelkasvu on vaja tekitada ning Valdmaa& Linamäe peavad selle peale varem või hiljem mõtlema hakkama.
1. Tein üritab luua Tartu-põhist klubide koondist. Kas sa kujutad Tallinnas midagi sellist ette? Et näiteks TTÜ annab oma korvpallile suunatud ressursid Kalev/Cramole kasutada? Ja kas see oleks üldse soovitav asjade käik? Ei näe ka Tartu puhul, et sealsed erinevad väiksemad korvpalliklubid suudaksid mingilgi moel oluliselt panustada tõsiseltvõetava profiklubi tekkimisse ja toimimisse. Või et Maaülikool ja Tartu ülikool liituksid ühtseks löögirusikaks professionaalse korvpalliklubi sponsoreerimisel.

2. Valdmaa ja Linamäe on juba aastaid püüdnud leida nimi- ehk suursponsorit Cramo asemele. Nagu näha, siis teistel ettevõtetel peale Cramo Eesti filiaali soov sellises mahus korvpalli sponsoreerida puudub. Olukorras, kus piletitulu pole reaalne sissetulekuallikas (Cramo jaoks on hetkel käsil edukas hooaeg, aga lojaalset publikut, kes pea igal mängul kohal käib, on alla tuhande), kohalike omavalitsuste toetus (erinevalt näiteks Leedust) on kasin ja riigifirmade sponsorlus on keelatud, on tippsordi ambitsioonidega klubi üleval pidamine Eestis paratamatult üksikute spordihullude ärimeeste pärusmaa. Tartus suutis muidugi üks osav mees ka ühe ülikooli rahakotti tippkorvpalli heaks tühjendada, aga me kõik teame, kuidas see lõppes – ja tagasiteed endise olukorra juurde kahjuks või õnneks ei ole. Kui Cramo peaks Kalevi tagant äkitselt ära kaduma, siis heal juhul leiab aset suur tasemelangus. Halval juhul lakkab aga klubi üldse eksisteerimast.
Küll aga oleks ilmselt võimalik senisemast enam koostööd teha erinevate noortesüsteemidega Tallinnas ja selle lähiregioonis, kes ei suuda ise noortele enam teatud hetkest väljundit pakkuda. Nagu näiteks Saaremaa Spordikooliga on juba koostööd alustatud. Minu meelest oleks see olukorras, kus Kalev ei suuda iseenda akadeemia tekkimist ja ülalpidamist praegusel tasemel põhimeeskonna kõrvalt finantseerida, parim lahendus. Ma usun, et sellisest koostööst võiks nii mõndagi võita nii need erinevad noortesüsteemid kui ka Kalev ise.

Ja üldiselt võib Kalevit selles osas kiita, et piletihindadega on lõpuks normaalsemale tasemele tuldud ning Kalevi Spordihall suudetakse enamasti vähegi põnevate või intrigeerivate mängude korral ära täita. Küll aga näen kõrvaltvaatajana siiski omajagu arenguruumi. Arvestades praegust Kalevi üleolekut, siis peaks nad end müüma ennekõike kui kõigi eestlaste klubi ning üritama võimalikult palju rahvast kaasata.

Kui ma vaatan näiteks Saku Suurhallis peetud mänge, siis tekib mul küsimus, et miks seda ei tehta? Jah, reklaami meedias tehakse, tore. Aga Suurhalli täitmiseks sellest ilmselgelt ei piisa ning lihtsalt tavalise reklaami tegemisega ei tohiks piirduda. Ütlesin ka ühes teises teemas, et kui on näha, et Saku Suurhall täitub tavaliste VTB mängude jaoks enamasti vaid 1/4 ulatuses, siis võiks üritada midagi välja mõelda, et Saku Suurhalli võimekust võimalikult efektiivselt ära kasutada ning korvpallipisikut (ja Kalevi-pisikut!) levitada. Jagagu näiteks abivajajatele tasuta või sümboolse hinnaga pileteid. Mujal Euroopas on levinud näiteks ka eriüritused, kus lubatakse lastele odavamat või lausa priid sissepääsu. Miks mitte siis mõni Saku Suurhallis toimuv mäng samamoodi välja reklaamida kui "Laste korvpallipäev" ning võimaldada lastele kas tasuta sissepääsu või siis näiteks korraldada nendeks mängudeks mingi sarnane kampaania stiilis, et lastega perede puhul kehtib vanematele tavapärane hind, kuid lastele saab osta pileti sümboolse 1 euro eest? Või üleüldiselt mõelda veelgi laiemalt ning kehtestada Saku Suurhallis toimuvateks mängudeks üldine madalam piletihind (4-5 eurot) kõigile?

Kui hooaja jooksul mängitakse Saku Suurhallis ca 5-6 korda, siis võiks iga mängu puhul olla mingi eriüritus, kuhu annaks võimalikult palju rahvast kaasata ning Saku Suurhall täis saada. See ei tohiks olla finantsilises mõttes tappev. Kui vaadata puhtalt rahalist mõõdet, siis 10 eurot * 800 inimest annab kirvemeetodi alusel piletituluks 8000 eurot, kuid kui eeldada, et keskmine hind 4-5 eurot tooks saali näiteks 2000-2500 inimest, siis oleks see tulemus juba ületatud ning enamgi. Ning see on puhtalt rahaline mõõde, millele tuleks lisada ka püsipubliku kasvatamine - mida rohkem saal täis on, seda parem emotsioon seal sees tekib ning mida rohkem head emotsiooni mängult saadakse, seda rohkem tahetakse järgmisele mängule pilet osta. Ma ei ole kunagi saanud aru sellest loogikast, et korraldame mängu Saku Suurhallis ja lepime 800-1000 pealise publikuga - miks? See on sama hea kui osta mingite hullude vidinatega ülikallis telefon, kuid kasutada seda eranditult vaid telefonikõnede tegemiseks. Potentsiaal oleks ju palju suurem. Samamoodi on ka Saku Suurhalli potentsiaal palju suurem kui lihtsalt see 1/4 ulatuses ära täita.

Kui päris iga Saku Suurhallis korraldatavat mängu ei taheta kohe alguses kampaaniamänguks teha, siis arusaadav. Aga vähemalt ühe mänguga võiks alustuseks testida ning vaadata, milline tagasiside publikult saadakse ning kuidas see eelarvele mõjub.

Riigi ja KOV tugi kasvamiseks on ka muidugi oluline. Esiteks tahaks loota, et KOV tasandil lõpetatakse sahkerdamised ära (a la mitteläbipaistev rahajagamine ühele teatud klubile, kes linnavõimuga seotud on) ning teiseks tahaks loota, et riiklikul tasandil suudetakse luua meetmed profispordi toetamiseks (maksuvaba piirmäär spordivaldkonna stipendiumidele jmt).


Mis Tartut puudutab, siis Teini ideed on head, kuid miskipärast ei usu, et need sellisel kujul realiseeruvad. Ülikooli taltsutamine tundub neist kõige esmasem ja raskem väljakutse.
Vasta