Salašil on, jah, kaheaastane leping. Kokkuvõttes on see siiski formaalsus. Kuuldavasti on tema palganumber üsna väike, mistõttu ühe või teise poole jaoks pole lepingust välja astumine kuigi kulukas protsess. Pealegi, nagu ma aru saan, on Salaš n-ö Kairyse projekt. Kui Kairys Kalevis ei jätka, siis...Rix kirjutas:Salašil on minu teada kaheaastane leping, isegi mitte 1+1, aga vbla eksin. Pakun küll, et pigem jääb, arengut on olnud piisavalt ja ta ise on ka tunnistanud, et keskkonna mttes on tal siin hea koht arenemiseks. Küsimus muidugi, kas Cramol on õigus lepingust väljuda. Kui nt Kitsing läheb, siis on tal kindlasti ka teise aasta mehena ootus märkimisväärsele minutitõusule.Uhhuu kirjutas:Kalev on väikeklubi, mida välismaalased kasutavad hüppelauana, et pääseda rikkamatesse ja konkurentsivõimelisematesse klubidesse. Välistada ju ei saa, et Kalev suudab järgmisel hooajal Kairysele pakkuda rahakamat lepingut ja suuremaid rahalisi võimalusi meeskonna komplekteerimisel. Ma kaldun siiski arvama, et ta saab Kalevist palju ahvatlevamaid pakkumisi ja siia ei jää. Ma arvan ühtlasi, et järgmisel hooajal ei jätka siin meeskonnas mitte ükski praegustest välismaalastest. Moultrie, Wroten ja Lewis on pärast niivõrd säravat hooaega kindlad lahkujad. Salaš tuli siia sellepärast, et polnud rahul oma rolliga Tsmokis. Samas, Tsmoki eest sai ta väljakule kõigis VTB ja eurosarja mängudes, Kalevis on ta aga enamikke olulisi mänge pingilt vaadanud. Vaevalt, et ta oma olukorra üle õnnelik on. Lynch on minu meelest VTB jaoks liiga piiratud mängija. Ainus, mida tal pakkuda on, on blokid. Ründemängu poolest on ta viimaste hooaegade kõige kehvem Kalevi tsenter. Mirkovici tegutsemist vaadates jääb mulje, et ta on viimase kahe kuuga kaks aastat vanemaks jäänud. Kaitse on tal alati kehv olnud, aga nüüd ei taba enam ka visked. Iseenesest on ta väga sümpaatne kuju, aga paratamatult on ta aeg tippkorvpallis otsakorral.HypeBeast kirjutas:Miks oled nii kindel, et Kairys kuhugi ära läheb?
Teised välisjõud vaevalt, et jäävad, aga korvpalliturg on äraarvamatu, Wroten ei pruugi oma unistusi realiseerida, Moultrie järele on kindlalt suur nõudlus (suurus maksab kossus) ja Lewis on skoorija, mis on ka hinnatud amet. Lynchiga ma nõustun ja ei nõustu ka. Varutsentrina on minu meelest VTB keskmiku jaoks tegu täitsa ok mehega, sest sellises sarjas on sul vaja üht keskmängijast keha kaitses, kes vähegi suudab vastaste mürakaid pidurdada ja suudab natukenegi ka rünnakul (katetega) panustada. Ta on ebastandardsete liigutustega, aga valdab poolhaaki, mis tema pikkuse juures on väga tõhus. Vabavise on ka mürakast tsentri kohta ok. Meil ei ole eestist võtta ligilähedaseltki kedagi teist ja nagu öeldud, suurus maksab - tema hind ei pruugi olla nii laes kui kolmel ülejäänud jänkil. varutsentrit on igatahes kindlasti vaja. Iseasi, kas ta on võimeline veel arenema, seda teavad spetsialistid pingil paremini. Upshawst vms ikka parem.
Mirkoviciga vist jah väga arvestada ei saa, vanus saab kätte ja päris Kangur ta ka pole. Nagu eelpool toodud artiklist selgub, siis turul loevad ikka meeletult kontaktid, kas järgmisel aastal nt Bergmani-sugust on kuskilt võtta, väga raske öelda. Küll aga tõesti, nn muruniidukite parndajana on Cramol kõvasti kõvasti krediiti juba, seda näitab ka see, et sel hooajal suudeti Almeida ja Lewis siia tuua.
Lynchi suhtes on mul vastakad tunded. Ühelt poolt on ta kaitses väga oluline lüli olnud. Sellele aitab kõvasti kaasa ka Kairyse kaitsetaktika, kus pidevalt vahetatakse ja Lynch (ja ka Moultrie) saab korvi all vastu võtta lühikesi mängijaid ja seeläbi mõnuga oma blokisaldot kasvatada. Samas, rünnakul on ta visketabavus VTBs 45%. Tsentri jaoks on selline näitaja väga halb. Kui võtta sellest maha pealtpanekud, siis ta kombineeritud visketabavus low-post`is ja keskpositsioonivisetel on ca 30 protsenti. Pallikaotused vaheltlõigete ja jooksude näol veel sinna otsa. Olukorras, kus ta on domineeriva tsentri varumees, on Lynchi kasutegur siiski pigem positiivne. Kui tema paariliseks oli aga Lucas, kes oli tast rünnakul vaid õige pisut kvaliteetsem mängija, siis oli meeskonna käekäik üsna kehvake. Suur küsimus on, kas Kalev suudab järgmiseks hooajaks leida ligilähedaseltki samaväärse ründeklassiga tsentri kui seda on Moultrie. Selle õnnestumine muudaks ka Lynchi siia jätmise põhjendatuks. Ja siis on veel omaette teema Lynchi eraelulise ajalooga, mis võtab sümpaatiapunkte kõvasti vähemaks.