FIBA Europe Cup
-
- Kasutaja
Re: FIBA Europe Cup
Davise viga oli see, mis andis põntsu lõpus, poleks see viga olnud ja 3 vabaviset, siis oleks võinud palju muutuda.
Seal puude kindlasti oli, kerge, aga siiski, põhimõtteliselt õigesti võetud. Samas jäeti samasugune kolmese taga tehtud viga mõni aeg tagasi võtmata Wrighti vastu, mingisugune jabur segadus ajaga, kui pall jõudis Robinsoni kätte mitu head sekundit peale sireeni ja tuli 2+1 ning terve rida muid kahtlaseid otsuseid. Muidugi, esmajoones kaotas Varese viimase veerandiga ise selgelt võidetud mängu, kuid kohtunike otsused olid samuti Balti liiga tasemel.theundertaker kirjutas:Davise viga oli see, mis andis põntsu lõpus, poleks see viga olnud ja 3 vabaviset, siis oleks võinud palju muutuda.
Kuidas Vareses eile õhtul mängu vaadati ehk tõeline korvpallilinn:
https://www.youtube.com/watch?v=LJkj5GX ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=LJkj5GX ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Ei saa tähelepanuta jätta Janar Taltsi seisukohta "nõrkades ja kallites" eurosarjades mängimise kohta.
https://korvpall24.ee/uues-ametis-janar ... s-mangima/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://korvpall24.ee/uues-ametis-janar ... s-mangima/" onclick="window.open(this.href);return false;
“See (eurosari) on mängijate jaoks. Meie noorte meeste jaoks ongi eurosarjas mängimine samm edasi. Kui Kalev/Cramo mängib aasta otsa VTB Ühisliigat ja saab seal tugevaid mänge, siis nad on hooaja lõpus eestikate finaalides enesekindlamad. Kui iga päev Himki ja Lokomotiviga mängida, siis nad karastuvad seal. Meie üritame enda nooremaid eestlasi praegu selle eurosarjaga karastada. Loodame, et saame alagruppi, see oleks meie jaoks suur asi. Teise poole pealt on see loomulikult ka suur väljaminek, aga kui me tahame kuhugi edasi jõuda, siis seda lihtsalt tuleb teha. Kui me ainult Eesti-Läti ühisliigat mängiks, siis oleks kindlasti lihtsam eelarvet ja kõiki muid asju teha, aga me üritame siiski arendada nii mängijaid kui ka klubi. Mina ei poolda seda, et me peaksime kogu aeg ainult Valmieraga mängima. Samuti pakub see Eesti mängijatele võimaluse silma jääda. Kes ennast pildile mängib ja head statistilised numbrid teeb, pääseb võib-olla kuhugi välisliigasse. Igasugustesse kolmandatesse või neljandatesse liigadesse ei ole siiski mõtet minna. Viskad Valmiera vastu 20 punkti ja lähed selle statistika põhjal kuhugi Hispaania neljandasse liigasse, mina ei näe sellel mingit mõtet,” leidis Talts.
Seda, kui oluline on eurosarjas mängimine välisklubidele silma jäämiseks, teab endine tippmängija enda kogemusest. “Toon ühe näite ammusest minevikust, kui ma Greksi ja Kanguriga (Gregor Arbet ja Kristjan Kangur – toim.) Tallinna Kalevis mängisin. Kalevit juhtis tollal Riho Soonik ja peatreener oli Andres Sõber. Mäletan, et klubil raha ei olnud, aga mängisime eurosarja ja peale seda lendasimegi meie, noored, välja. Vamm (Valmo Kriisa – toim.) läks ka Hollandisse. Palgad jäid tookord küll vist saamata, aga meie saime tänu sellele pildile ja välismaale mängima. See on koht, kus ennast näidata. Eurosarjas mängimine tekitab rohkem huvi ja mängijatel tekib selle pealt rohkem võimalusi,” sõnas Talts, kes oma karjääri jooksul on mänginud Saksamaa, Venemaa ja Itaalia kõrgliigades ning ühe hooaja ka Euroliigas.
Kas sind ennast ei väsita juba ära see pidev jauramine Kalevi väidetava eurosarjavastasuse teemal? Kui klubil pole piisavalt ressurssi, et osaleda paralleelselt kolmes sarjas, siis peaks ju olema arusaadav, et välissarjade osas langeb valik VTB kasuks, mis garanteerib kindla rahalise sissetuleku ja võrreldamatult suurema mängude arvu – rääkimata nende kvaliteedist -, kui madalamad eurosarjad.vaim564 kirjutas:Ei saa tähelepanuta jätta Janar Taltsi seisukohta "nõrkades ja kallites" eurosarjades mängimise kohta.
https://korvpall24.ee/uues-ametis-janar ... s-mangima/" onclick="window.open(this.href);return false;“See (eurosari) on mängijate jaoks. Meie noorte meeste jaoks ongi eurosarjas mängimine samm edasi. Kui Kalev/Cramo mängib aasta otsa VTB Ühisliigat ja saab seal tugevaid mänge, siis nad on hooaja lõpus eestikate finaalides enesekindlamad. Kui iga päev Himki ja Lokomotiviga mängida, siis nad karastuvad seal. Meie üritame enda nooremaid eestlasi praegu selle eurosarjaga karastada. Loodame, et saame alagruppi, see oleks meie jaoks suur asi. Teise poole pealt on see loomulikult ka suur väljaminek, aga kui me tahame kuhugi edasi jõuda, siis seda lihtsalt tuleb teha. Kui me ainult Eesti-Läti ühisliigat mängiks, siis oleks kindlasti lihtsam eelarvet ja kõiki muid asju teha, aga me üritame siiski arendada nii mängijaid kui ka klubi. Mina ei poolda seda, et me peaksime kogu aeg ainult Valmieraga mängima. Samuti pakub see Eesti mängijatele võimaluse silma jääda. Kes ennast pildile mängib ja head statistilised numbrid teeb, pääseb võib-olla kuhugi välisliigasse. Igasugustesse kolmandatesse või neljandatesse liigadesse ei ole siiski mõtet minna. Viskad Valmiera vastu 20 punkti ja lähed selle statistika põhjal kuhugi Hispaania neljandasse liigasse, mina ei näe sellel mingit mõtet,” leidis Talts.
Seda, kui oluline on eurosarjas mängimine välisklubidele silma jäämiseks, teab endine tippmängija enda kogemusest. “Toon ühe näite ammusest minevikust, kui ma Greksi ja Kanguriga (Gregor Arbet ja Kristjan Kangur – toim.) Tallinna Kalevis mängisin. Kalevit juhtis tollal Riho Soonik ja peatreener oli Andres Sõber. Mäletan, et klubil raha ei olnud, aga mängisime eurosarja ja peale seda lendasimegi meie, noored, välja. Vamm (Valmo Kriisa – toim.) läks ka Hollandisse. Palgad jäid tookord küll vist saamata, aga meie saime tänu sellele pildile ja välismaale mängima. See on koht, kus ennast näidata. Eurosarjas mängimine tekitab rohkem huvi ja mängijatel tekib selle pealt rohkem võimalusi,” sõnas Talts, kes oma karjääri jooksul on mänginud Saksamaa, Venemaa ja Itaalia kõrgliigades ning ühe hooaja ka Euroliigas.
Minuarust Vaim ei juhtinud küll sellele tähelepanu, et kalev eurosarja ei mängi. Aga kui ma nüüd eksin, siis oleks selline avaldus kontekstist välja rebimine.
Talts ütleb, selgelt miks Kalev on kevadeti tugev - sest nad on terve hooaja saanud kõvasid mänge. Ning see annab eelise, mida nad edukalt ka ära kasutavad.
Tartu puhul ei näe ta muud võimalust, kui mängida eurosarja, et noored saaksid rohkem kvaliteetseid mänge, mis omakorda peaks tooma edu kodumaiste satsidega mängides.
Talts ütleb, selgelt miks Kalev on kevadeti tugev - sest nad on terve hooaja saanud kõvasid mänge. Ning see annab eelise, mida nad edukalt ka ära kasutavad.
Tartu puhul ei näe ta muud võimalust, kui mängida eurosarja, et noored saaksid rohkem kvaliteetseid mänge, mis omakorda peaks tooma edu kodumaiste satsidega mängides.
Ma ei räägi siin tõepoolest Kalev/Cramost, see pole ainus Eesti klubi, kes Euroopas ei mängi. Cramo puhul ma heidan ette mitte niivõrd kõrvalejäämist, rahapuudus on vabandatav põhjus, vaid jutte nagu eurosarjad oleksid nõrkadele - ole mees ja tee seal enne tulemus, siis tule rääkima!
See eurosarjadest eemalehoidmine hõlmab pea kõiki eesti klubisid v.a. Tartu (ok Tarvas kunagi samuti proovis ja mitte päris ebaõnnestunult). Ja Tartul pole finantsiliselt ka just kuldajad käes.
Tulemus on käes, nendesse pääsemine muutub aasta aastalt raskemaks.
See eurosarjadest eemalehoidmine hõlmab pea kõiki eesti klubisid v.a. Tartu (ok Tarvas kunagi samuti proovis ja mitte päris ebaõnnestunult). Ja Tartul pole finantsiliselt ka just kuldajad käes.
Nimeta palun see klubi peale TÜ ja Cramo, kellelt oleks realistlik eeldada eurosarjas osalemist?vaim564 kirjutas:Ma ei räägi siin tõepoolest Kalev/Cramost, see pole ainus Eesti klubi, kes Euroopas ei mängi. Cramo puhul ma heidan ette mitte niivõrd kõrvalejäämist, rahapuudus on vabandatav põhjus, vaid jutte nagu eurosarjad oleksid nõrkadele - ole mees ja tee seal enne tulemus, siis tule rääkima!
Rapla saal ei vasta rahvusvahelistele nõuetele. Pealegi oli neil pikka aega kukil kohtuasi, mis ähvardas nende eksistentsi üldse lõpetada. Pärnu oli alles hiljaaegu meistriliigast loobumas, kuna eelarve osas tuli lagi vastu. Ja on siiamaani vastas, s.t et euroseiklusteks ei jagu lihtsalt raha. Väike Kalev on poolprofessionaalne meeskond. Nende koht ei peakski minu arvates olema eurosarjas. Nagu näitas ka mõne aasta tagune fiasko. TTÜ on kohaliku liiga kõrval orienteeritud tudengispordile. Ja ka neil on eelarvega kitsas käes. Tarva jaoks tähendas eurosarjas osalemine teekonna algust pankroti poole. Olukorras, kus nad just jõudsid tagasi meistriliiga tasemele ja said hädavaevu kokku selleks vajaliku eelarve, pole ilmselt põhjust eeldada, et nad niipea uuesti Euroopa poole vaatama hakkaksid. Valga suudab samuti meistriliigas osalemiseks vajaliku eelarve vaevu kokku saada. Kuna meie kohalik turg ehk sponsorbaas on väga väike ja madalaimas eurosarjas osalemise kulusid pole sisuliselt võimalik tagasi teenida, siis pisematelt klubidelt oleks põhjust eurosarja poole vaatamist oodata vaid siis, kui eksisteeriks korralik kohalike omavalitsuste poolne toetus korvpalliklubidele. Nii nagu see on näiteks Leedus, kus isegi meistriliiga vaesemad klubid saavad arvestada kahe- kuni kolmesaja tuhande euroste toetustega. Eestis on ainus klubi, kel on suht kindel institutsionaalne toetus (linn+ülikool) Tartu, aga nendegi osalemine eurosarjas on viimastel olnud juhuslik, kuna muu sponsorraha on kokku kuivanud.
No Talts juba vastas sulle, kas ma pean seda juttu üle kordama? Loomulikult on lihtsam leida põhjuseid mitte osaleda, kui otsida vahendeid osalemiseks.Uhhuu kirjutas:Nimeta palun see klubi peale TÜ ja Cramo, kellelt oleks realistlik eeldada eurosarjas osalemist?vaim564 kirjutas:Ma ei räägi siin tõepoolest Kalev/Cramost, see pole ainus Eesti klubi, kes Euroopas ei mängi. Cramo puhul ma heidan ette mitte niivõrd kõrvalejäämist, rahapuudus on vabandatav põhjus, vaid jutte nagu eurosarjad oleksid nõrkadele - ole mees ja tee seal enne tulemus, siis tule rääkima!
Rapla saal ei vasta rahvusvahelistele nõuetele. Pealegi oli neil pikka aega kukil kohtuasi, mis ähvardas nende eksistentsi üldse lõpetada. Pärnu oli alles hiljaaegu meistriliigast loobumas, kuna eelarve osas tuli lagi vastu. Ja on siiamaani vastas, s.t et euroseiklusteks ei jagu lihtsalt raha. Väike Kalev on poolprofessionaalne meeskond. Nende koht ei peakski minu arvates olema eurosarjas. Nagu näitas ka mõne aasta tagune fiasko. TTÜ on kohaliku liiga kõrval orienteeritud tudengispordile. Ja ka neil on eelarvega kitsas käes. Tarva jaoks tähendas eurosarjas osalemine teekonna algust pankroti poole. Olukorras, kus nad just jõudsid tagasi meistriliiga tasemele ja said hädavaevu kokku selleks vajaliku eelarve, pole ilmselt põhjust eeldada, et nad niipea uuesti Euroopa poole vaatama hakkaksid. Valga suudab samuti meistriliigas osalemiseks vajaliku eelarve vaevu kokku saada. Kuna meie kohalik turg ehk sponsorbaas on väga väike ja madalaimas eurosarjas osalemise kulusid pole sisuliselt võimalik tagasi teenida, siis pisematelt klubidelt oleks põhjust eurosarja poole vaatamist oodata vaid siis, kui eksisteeriks korralik kohalike omavalitsuste poolne toetus korvpalliklubidele. Nii nagu see on näiteks Leedus, kus isegi meistriliiga vaesemad klubid saavad arvestada kahe- kuni kolmesaja tuhande euroste toetustega. Eestis on ainus klubi, kel on suht kindel institutsionaalne toetus (linn+ülikool) Tartu, aga nendegi osalemine eurosarjas on viimastel olnud juhuslik, kuna muu sponsorraha on kokku kuivanud.
Sa kõlad sama õõnsalt kui Mart Helme, kes räägib, et küsimused katteallikatest on kohatud.vaim564 kirjutas:No Talts juba vastas sulle, kas ma pean seda juttu üle kordama? Loomulikult on lihtsam leida põhjuseid mitte osaleda, kui otsida vahendeid osalemiseks.Uhhuu kirjutas:Nimeta palun see klubi peale TÜ ja Cramo, kellelt oleks realistlik eeldada eurosarjas osalemist?vaim564 kirjutas:Ma ei räägi siin tõepoolest Kalev/Cramost, see pole ainus Eesti klubi, kes Euroopas ei mängi. Cramo puhul ma heidan ette mitte niivõrd kõrvalejäämist, rahapuudus on vabandatav põhjus, vaid jutte nagu eurosarjad oleksid nõrkadele - ole mees ja tee seal enne tulemus, siis tule rääkima!
Kui juba Eesti suuruselt teise linna esindusmeeskonnal on ülisuuri raskusi, et eurosarjas osalemiseks raha kokku saada – viimase kümne aasta jooksul on olnud ridamisi juhtumeid, kus see polegi õnnestunud –, siis see peaks andma aimu, kui keeruline ülesanne see palju väiksemate linnade klubide jaoks on.
vsKui juba Eesti suuruselt teise linna esindusmeeskonnal on ülisuuri raskusi, et eurosarjas osalemiseks raha kokku saada – viimase kümne aasta jooksul on olnud ridamisi juhtumeid, kus see polegi õnnestunud –, siis see peaks andma aimu, kui keeruline ülesanne see palju väiksemate linnade klubide jaoks on.
“Toon ühe näite ammusest minevikust, kui ma Greksi ja Kanguriga (Gregor Arbet ja Kristjan Kangur – toim.) Tallinna Kalevis mängisin. Kalevit juhtis tollal Riho Soonik ja peatreener oli Andres Sõber. Mäletan, et klubil raha ei olnud, aga mängisime eurosarja ja peale seda lendasimegi meie, noored, välja. Vamm (Valmo Kriisa – toim.) läks ka Hollandisse. Palgad jäid tookord küll vist saamata, aga meie saime tänu sellele pildile ja välismaale mängima. See on koht, kus ennast näidata. Eurosarjas mängimine tekitab rohkem huvi ja mängijatel tekib selle pealt rohkem võimalusi,”
Suurepärane näide tõesti. Minna mängima konkurentsivõimetu meeskonnaga eurosarja, jääda mängijatele palgad võlgu ja kõige tipuks viia klubi pankrotti. Kõik selleks, et äkki mõni mängija pääseb välisklubisse.vaim564 kirjutas:vsKui juba Eesti suuruselt teise linna esindusmeeskonnal on ülisuuri raskusi, et eurosarjas osalemiseks raha kokku saada – viimase kümne aasta jooksul on olnud ridamisi juhtumeid, kus see polegi õnnestunud –, siis see peaks andma aimu, kui keeruline ülesanne see palju väiksemate linnade klubide jaoks on.
“Toon ühe näite ammusest minevikust, kui ma Greksi ja Kanguriga (Gregor Arbet ja Kristjan Kangur – toim.) Tallinna Kalevis mängisin. Kalevit juhtis tollal Riho Soonik ja peatreener oli Andres Sõber. Mäletan, et klubil raha ei olnud, aga mängisime eurosarja ja peale seda lendasimegi meie, noored, välja. Vamm (Valmo Kriisa – toim.) läks ka Hollandisse. Palgad jäid tookord küll vist saamata, aga meie saime tänu sellele pildile ja välismaale mängima. See on koht, kus ennast näidata. Eurosarjas mängimine tekitab rohkem huvi ja mängijatel tekib selle pealt rohkem võimalusi,”
Tartu on pusinud eurosarja mängida ligi kakskümmend aastat. Ainsad eestlased, kes sealt välisklubidesse on siirdunud, on Tein, Veideman ja Talts. Kusjuures Talts oli tuntud suurus juba enne Tartusse siirdumist. Eurosari on tore väljund, kui selle jaoks on ressurssi, aga see pole asi, mille nimel klubi pankroti äärele viia.
https://sport.err.ee/987342/talts-tartu ... asi-minema" onclick="window.open(this.href);return false;
"Treenerid ja juhtkond ikkagi näeb, et see eurosari on noortele meestele väljundiks ja see on selline vajalik samm, mida teha. See on väga kulukas ettevõtmine. Juba kaks mängu on meie klubile suur kulu, aga me võtame selle riski ja lähme proovime. Meie klubi juhtkond töötab selle nimel, et mängijatel oleks hea, mitte vastupidi. Olen ise mõlemal pool olnud – tean, et Tartus on alati see klubipool okei olnud ja mängijatel on kõik asjad korras. Kui sul on tugevad mängud siis läbi selle võistkond areneb ja on võib-olla kevadel paremas vormis," usub Janar Talts.
"Eesti-Läti ühisliigas on meie noorte meeste jaoks liiga vähe mänge. Kui sul on põhihooajal 28 mängu, siis ma arvan, et seda on vähe. Trennimehi on meil küll, nüüd on vaja mängumehi. Eurosari võiks natuke vaheldust tuua ka meie mängijatele. Peame samm-sammult edasi minema, mitte jääma ühe koha peale seisma ja halama, et meil ei ole raha. Siis tuleb pingutada ja leida see raha, et noored mehed saaks edasi minna! Samamoodi areneb kogu klubi sellega kaasa ja need on loogilised käigud. Lihtsalt kuskilt tuleb pihta hakata!"
Kuna vaidlus siin käib siis panen siia ka Priit Vene jutu eilsest Postimehest
https://sport.postimees.ee/6790202/prii ... -elus-teha" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sport.postimees.ee/6790202/prii ... -elus-teha" onclick="window.open(this.href);return false;
Soomlased pakkusid suurt võitu, kuid vabavisked ridamisi mööda, lisaks Drungilas korvi all koperdas, võimalusi pakuti