Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1706
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

Rio kirjutas:No mida hala :D Küll meeskond taastub, eelmine aasta tulime hirmkõva rosteriga juba augusti alguses välja ja ikkagi hooaja 1 pool läks pehmelt õeldes kehvasti.
No kuule nüüd küll eksid ei läinud ta ikka nii kehvasti ,sest võideti kontrollturniiril Rytast ja Eesti-Läti liiga avamängus Ventspilsi ja VTB avamäng pandi Niznile ära nende kodus.Nii et soovitan sul natuke uurida möödunud hooaja algust ,kui halama tuled.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Meeskond on tasakaalust väljas. Selleks, et niisugune asi juhtub, ei pidanud hiromant olema - juba siis, kui komplekteerimine nö "valmis" sai, oli selline stsenaarium väga tõenäoline.

Kahju, et meeskond pole jaganud rohkem kommentaare näiteks selle kohta, mis Colebyga juhtus ning mis vigastus see selline oli, mis Kalevit enam esindada ei lubanud, kuid Türgi satsi eest sai küll platsile mindud. Ma olen tänavu väga palju sel teemal sõna võtnud, et klubipoolne kommunikatsioon on sisuliselt olematu - aga arvan, et põhjus selliseks kriitikaks on täiesti olemas. Sisuliselt jagatakse vaid seda infot, kui keegi lahkub või liitub (ja seegi üsna lakooniline) või mängude eel piletiinfot.

Samamoodi - isegi kui on plaan teha vaheaasta, finantsiliselt end koguda ja järgmine aasta tugevamalt tagasi tulla, siis võiks ka neid plaane jagada. Kus see kahju tulla saab? Tartu varastab võimalikud sponsorid ära või? Vastupidi, heal juhul saadakse võibolla mõned sponsorid juurde ning püsitakse meediapildis (mis tegelt on ju see, mida sponsorid ka soovivad).

Mis nüüd sportlikku poolt puudutab, siis laupäevane mäng oli kohutav. Sisuliselt keegi ei saanud kalevlastest latist üle. Richardsi kohta on vara veel midagi öelda, mõned lauapallid noppis küll tänu pikkusele teiselt korruselt ära, aga oli näha, et korvi all talle väga ikka ei meeldi. Vinalesi puhul tunded vastakad - ühest küljest oli teada, et ta on hea scorer ning rünnakul väga aktiivne. Minu põhiline kartus tema puhul on see, et kas ta oskab seda kõike mõõdukalt doseerida ning meeskonna hüvanguks mängida. Laupäeval tundus paaril korral, et oli soov liiga agaralt tõestada. Kvaliteetset mängijat eristab ebakvaliteetsest mängijast just see oskus, et ta teab millal ise teha ning millal mitte.

Mis eestlasi puudutab, siis kõige rohkem kriibivad silma Sokk ja Kurbas. Neist esimest on pikalt lahatud - jah, tal on ka häid omadusi (stabiilne kolmepunktivise, mängujuhtimine), kuid minu meelest kaaluvad Soku miinused tema plussid üle. Siin tuleks klubi ja treenerite poolt asi selgeks teha - millist korvpalli me õigupoolest mängida tahame? Kui me tahame mängida tänapäevast, kiiret korvpalli, siis Sokk Kalevi mängujuhiks ei sobi; kui tahame mängida aeglasemat korvpalli, siis las ta olla. Mina loodaks, et me püüdleme ikkagi kiire ja avatud korvpalli poole.

Kurbas - nagu enne mainiti - suudab hiilata oma anonüümsusega. Kahjuks ei väljendu see anonüümsus kuidagi ka mingis tänamatus musta töö tegemises - ei, ta lihtsalt kaob platsile ära. Nüüd küsimus - miks peaks Kalev sellise mängijaga kaheaastase lepingu sõlmima? Mina ei oska nimetada ühtegi põhjust. Jah, eestlane küll, aga selle nähtamatu rolli täitmiseks leiaks ka mõne nooremapoolse mehe.

Raieste ilmselgelt veel harjub kõrgema tasemega, aga ega tema olukorda ei muuda paremaks ka asjaolu, et ta peab tihti positsioonist väljas mängima.

Ainus, kes uutest mängijatest on veidi positiivselt üllatanud, on Paasoja. Meeldib see energia, mille ta platsile toob ning tegelikult usun, et kui ta nüüd aasta-kaks VTB tasemega harjuda saab, siis näiteks ülejärgmine hooaeg võib temast isegi kasu olla. Muidugi kaks asja, mille kallal ta peab hetkel meeletult tööd tegema - vise tuleb stabiilseks saada ning tuleb õppida, et vahel on parem targalt seista kui lollilt pea ees joosta. Aga muidu näen ausalt, et temast võiks saada meeskonna jaoks kasulik mängija.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

spartaklane kirjutas:
Rio kirjutas:No mida hala :D Küll meeskond taastub, eelmine aasta tulime hirmkõva rosteriga juba augusti alguses välja ja ikkagi hooaja 1 pool läks pehmelt õeldes kehvasti.
No kuule nüüd küll eksid ei läinud ta ikka nii kehvasti ,sest võideti kontrollturniiril Rytast ja Eesti-Läti liiga avamängus Ventspilsi ja VTB avamäng pandi Niznile ära nende kodus.Nii et soovitan sul natuke uurida möödunud hooaja algust ,kui halama tuled.
Ja siis ilmetud mängud Avtodori ja Vefiga. Real Madridil on muidu väga hea koosseis sel aastal, äkki pead Hispaania klubi fännama?
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Rio kirjutas: Ja siis ilmetud mängud Avtodori ja Vefiga. Real Madridil on muidu väga hea koosseis sel aastal, äkki pead Hispaania klubi fännama?
Siin on vahe ja vahe. Eelmine aasta oli paberil meeskond olemas ning see oli olulises osas loogiliselt koostatud. Jah, tagantjärele tuli seal mõningaid muudatusi teha, kuid tuumik oli olemas ning asjad suures plaanis toimisid. Muidugi tuli ka nõrgemaid hetki sisse, kuid kui eelarve on sellisel tasemel, siis sellised mõõnaperioodid on igati loomulikud. Keegi ei ootagi, et Kalev hooaeg läbi kõiki VTB meeskondi kotti laoks.

Mis aga ei ole loomulik, on pool või terve hooaeg vältav mõõnaperiood. Jah, hetkel on küll vaid mõned mängud mängitud ning nii mastaapseid järeldusi on vara teha, aga mitte kuskilt ei paista, et võiks ka vastupidist oodata. Ei kiunuta ainult foorumis, vaid ka Štelmahers ise on mitmeid kordi andnud signaali, et olukord võiks märksa parem olla. Kui juba peatreener asjadega avalikult rahul ei ole, siis küllap vast ei ole päris alusetu kriitika?

Ning üldiselt ei vinguta vingumise pärast, vaid seepärast, et tahetakse näha heal tasemel korvpalli, kus enne mängu ei ole midagi otsustatud. Vingutakse seepärast, et tahetakse, et Eestil kasvõi ükski rahvusvahelist taset väljavedav meeskond oleks. Senini on Kalevi inimesed ju suurt vaeva näinud klubi arendamisel ning oleks väga kahju, kui nüüd tehakse arengus samm või kaks tagasi.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Probleem ongi paljuski selles, et kuigi möödunud hooajal toimus edasiminek, siis seda taset ei suudetud hoida, head tulemused ei toonud kaasa rohkem sponsoreid. Üks asi, milleks eurosarjad võiksid head olla, et äkki meelitab mingeid sponsoreid ligi, sest suurt idasponsorit on oodatud aastaid, mõni aasta tagasi oli see suur teema, kus räägiti, et kohe-kohe tulevadvsuured rahad, aga see nihkub muudkui kaugemale ja praegu keegi ei mõtle enam selle peale. Selle asemel toimus tagasiminek tavalisele tasemele ja praegu tundub, et isegi sellest veel allapoole. Eelmisel hooajal ei tulnud vähemalt kõne allagi, et Jurmalale oleks võidud kaotada. Ja kui hooaega meenutada, siis hooaja alguses oli meeskond komplekteeritud ja heas hoos, mõõn saabus mõnevõrra hiljem, kui avaldusid esimesed vigastused.
Tänavune komplekteerimine on enam kui kummaline isegi Cramo kummalist ajalugu meenutades, võib-olla see hooaeg, kui tsentrit mängis tagamängija Charron Fisher, oli midagi sarnast. Mulle tundub, et management ei saa aru, kuivõrd oluline on kõik positsioonid komplekteerida ja eriti ei saada aru hea mängujuhi rollist. Kurbases ei ole praegu probleem, tema positsioonile on isegi väike konkurents, kuid mängujuhi positsioon on selgelt alamehitatud. Paasoja võib ju olla kõva võitleja, kuid tema tase ei vasta praegu VTB standarditele, ta ei tugevda meeskonda. Ma ei näe, et eestlastest praegu üldse keegi meeskonda oluliselt tugevdab, sest Raieste on veel noor, tal pole eriti sellel tasemel mängukogemust ja ta pole ka väga selline, kes oleks valmis meeskonda leadima, siin ma näen väikest potentsiaali Jõesaares, aga ta peab hakkama ennast realiseerima.
Coleby ümber toimunu on müstika, sest ta täitis positsiooni, mis on oluline ja ma ütleksin, et ta oli meeskonnale kasulik. Miks tema teenetest loobuti ja kuidas vigastatud mängija astub kohe üles Türgi liigas, vajabki klubipoolset kommunikatsiooni. Richardsi tugevusi ei osatud Jurmala mängus üldse ära kasutada, viskekohti talle ei tekkinud, üsna usutav, et ta vajab vormi kogumiseks aega. Vinalesi kasutegur samuti kuidagi ei avaldunud. Kas Jacksonit liiga vara ära ei saadetud? Ma usun, et vähemalt Jurmalaga oleks ta pidanud meeskonda tugevdama küll. Vinales meenutab veidi Brandis Raley-Rossi, kuid ma pole kindel, et ta on päris sama kasuteguriga mängija, praegui on küll vara öelda, aga esimeses mängus oli ta samuti kuidagi nähtamatu või siis ei osatud teda ära kasutada. Samuti on ebaselge, mis on Smithi saatus, kas oodatakse tema tervenemist või otsitakse uut mängijat.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

vaim564 kirjutas:Kurbases ei ole praegu probleem, tema positsioonile on isegi väike konkurents, kuid mängujuhi positsioon on selgelt alamehitatud. Paasoja võib ju olla kõva võitleja, kuid tema tase ei vasta praegu VTB standarditele, ta ei tugevda meeskonda. Ma ei näe, et eestlastest praegu üldse keegi meeskonda oluliselt tugevdab, sest Raieste on veel noor, tal pole eriti sellel tasemel mängukogemust ja ta pole ka väga selline, kes oleks valmis meeskonda leadima, siin ma näen väikest potentsiaali Jõesaares, aga ta peab hakkama ennast realiseerima.
Kurbas üks-ühele võttes ei ole probleem, kuid ta ilmestab väga hästi probleemi. Tundub, et komplekteerimine on tehtud jälle stiilis "võtame aga kõik saadaolevad Eesti koondislased satsi ning vaatame mis edasi saab". See tekitab kohe kaks probleemi. Esiteks, tõenäoliselt ei ole mängijaid valitud selle järgi, et kes kui hästi personaalselt võiks sobida Kalevi mängujoonisesse, vaid üksnes seetõttu, et nad kannavad staatust "Eesti koondislane". Teiseks, kui sa oled juba Soku võtnud, siis ilmselgelt sa kahte välismaalasest mängujuhti ei too - ehk et eestlaste valik hakkab rolli mängima ka välismaalaste osas meeskonna komplekteerimisel ning neid valikuid piirama.

Ma tahaks näha sellist komplekteerimist, kus igal käigul on oma tagamõte ja eesmärk. Kui ta ikka joonisesse ei sobi, siis no ei pea Sokku võtma ainult seepärast, et ta on enam-vähem paremuselt teine mängujuht Eestis - võib ju ka teistmoodi vangerdada. Samamoodi antud juhul Kurbasega. Jah, ta ei ole kindlasti kohe meeskonnas suurim probleem, aga küsimus on selles, et mis tema roll üldse olema peaks? Mängida 10 minutit nii, et ta midagi platsil ei tee?

Näiteks Paasoja puhul, jah, ta ei ole päris VTB tase veel. Aga tal on kindlasti olemas teatud omadused, millega ta suudab meeskonnale kasu tuua - näiteks on ta füüsiliselt heade eeldustega ning suudab seetõttu kaitses väga head survet avaldada. Samuti on ta minu meelest selles mõttes emotsionaalselt elav mängija, kes tihtilugu tõmbab ülejäänud meeskonda ja publikut käima. Ma usun, et sellised mängijad annavad ülejäänud meeskonnale ka juurde. Rünnakul on ta veel muidugi toores (puudub stabiilne vise, tihti käsitlus konarlik jne), aga potentsiaali poolest näen ma tal suuremat upper-poolt kui näiteks Dorbekul.

Ma tahaks näha seda, et me jõuame ükskord sinna, kus meeskond komplekteeritakse mõtestatult: pannakse kõigepealt paika võtmepositsioonid ning üritatakse need Kalevi mängujoonisega kõige paremini sobituvate mängijatega mehitada. Seejärel vaadatakse ülejäänud meeskond üle ja lisatakse nö nišimängijad, kes täidavad meeskonna jaoks olulist rolli, kuid teevad seda hästi.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Absoluutselt kõik tänapäeva korvpalliks olulised lülid on koosseisust puudu. Pole korralikku mängujuhti, pole tsentreid ja pole ühtegi stabiilset teravuse loojat/skoorijat. On suur punt eestlasi (mis pidi muide rahva saali tooma :roll: ), kellest enamus mängivad olude sunnil enda jaoks valedel positsioonidel, sest kõigest 1 kuu möödudes tuleb kogu säästuleegionäride seltskond välja vahetada. Meeskonna suurima palgaga mees on ilmselt peatreener, aga isegi Stelmahers ei pane sellist naljakoosseisu mängima, kuigi mängijate valikus mängis ka tema ilmselt suurt rolli. Vaadates VTB koosseise, siis läheb praeguses olukorras raskeks isegi ühe võidu saamisega ja ma e ole üldse kindel, et just "meeskonnana" Cramo isegi Eestis hetkel parim on. Ilmselgelt on võrreldes eelmise hooajaga rahalisi raskusi, aga see ei ole vabandus sellele õudusele, mis praegu vastu vaatab.
vaim564 kirjutas:Tänavune komplekteerimine on enam kui kummaline isegi Cramo kummalist ajalugu meenutades, võib-olla see hooaeg, kui tsentrit mängis tagamängija Charron Fisher, oli midagi sarnast.
Mulle meenutab ka tänavuse hooaja seis seda 2009/10 hooaega. Siis oli ka eelarve just järsult vähenenud, tappa saadi igas liigas ja mängiti odavate leegionäridega lotot, et "ehk saab nüüd enda tasemest kõrgemal hakkama". Vähemalt siis tegi Fisher showd ja oli midagigi vaadata.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

Egert kirjutas:Absoluutselt kõik tänapäeva korvpalliks olulised lülid on koosseisust puudu. Pole korralikku mängujuhti, pole tsentreid ja pole ühtegi stabiilset teravuse loojat/skoorijat. On suur punt eestlasi (mis pidi muide rahva saali tooma :roll: ), kellest enamus mängivad olude sunnil enda jaoks valedel positsioonidel, sest kõigest 1 kuu möödudes tuleb kogu säästuleegionäride seltskond välja vahetada. Meeskonna suurima palgaga mees on ilmselt peatreener, aga isegi Stelmahers ei pane sellist naljakoosseisu mängima, kuigi mängijate valikus mängis ka tema ilmselt suurt rolli. Vaadates VTB koosseise, siis läheb praeguses olukorras raskeks isegi ühe võidu saamisega ja ma e ole üldse kindel, et just "meeskonnana" Cramo isegi Eestis hetkel parim on. Ilmselgelt on võrreldes eelmise hooajaga rahalisi raskusi, aga see ei ole vabandus sellele õudusele, mis praegu vastu vaatab.
vaim564 kirjutas:Tänavune komplekteerimine on enam kui kummaline isegi Cramo kummalist ajalugu meenutades, võib-olla see hooaeg, kui tsentrit mängis tagamängija Charron Fisher, oli midagi sarnast.
Mulle meenutab ka tänavuse hooaja seis seda 2009/10 hooaega. Siis oli ka eelarve just järsult vähenenud, tappa saadi igas liigas ja mängiti odavate leegionäridega lotot, et "ehk saab nüüd enda tasemest kõrgemal hakkama". Vähemalt siis tegi Fisher showd ja oli midagigi vaadata.
Päris 2009. a sats see kohe kindlasti ei ole. Annaks võistkonnale kuu aega u end tõestada, kuid üks on küll selge-- ühte puhast 5 on kohe kindlasti vaja. Selleta ei ole VTBs kohe kindlasti, aga ka estlatis arvatavalt midagi teha (medalite mõttes). Hirmsasti tahaks seda Richardsit näha, aga noh.
Tänase koosseisuga, millega NNi vaastu mängitakse, on selge, et vastu peetakse maksimaalselt esimene poolaeg. Küll aga selles Vinalesis on VTB taset küll.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Never mind.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1706
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

Tänane VTB mäng oli ikka tõeline positiivne üllatus ja näitas ,et Stelmahers suudab kivist vett välja pigistada,ütlen ausalt poleks seda uskunud.Kuid ikkagi teab keegi ,mis vigastus Richardsit vaevab.
Charly
Kasutaja
Postitusi: 399
Liitunud: 01 Okt 2007, 15:01
Asukoht: Kurtna

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Charly »

spartaklane kirjutas:Tänane VTB mäng oli ikka tõeline positiivne üllatus ja näitas ,et Stelmahers suudab kivist vett välja pigistada,ütlen ausalt poleks seda uskunud.Kuid ikkagi teab keegi ,mis vigastus Richardsit vaevab.
Ülekande alguses kohe räägiti ju intervjuus Reinbokiga - eilses trennis vigastas säärelihast.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vanafänn »

Keegi oskab suunata, kust saaks kalevi särki osta?

E: kas mingit uut disaini/värve on oodata järgmiste hooaegade jooksul? Tundub et see Kalevi kommitööstuse märk kohati aegunud, iseasi muidugi palju nad hooaja eest maksavad.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Huvitav, kas ja millal võiks veel ühte välistäiendust korvi alla oodata? Meediast tuleneva info põhjal saaks aru, et Smithiga on otsekui leping lõpetatud, kuid kui Kalevi kodulehekülge vaadata, siis seal on ta kenasti mängijate nimistus veel olemas. Samamoodi on mees endiselt üles antud ka Eesti-Läti ühisliiga koduleheküljel.

Richardsi puhul on näha, et kuigi tal on skillset olemas, siis praegu on ta ikka korralikult vormist väljas ja aeglane. Nagu välja tuli, siis tagatipuks ka vigane.
vanafänn kirjutas:Keegi oskab suunata, kust saaks kalevi särki osta?

E: kas mingit uut disaini/värve on oodata järgmiste hooaegade jooksul? Tundub et see Kalevi kommitööstuse märk kohati aegunud, iseasi muidugi palju nad hooaja eest maksavad.
Jep, oleks lahe. Kasvõi Eesti siseselt on mitmed tiimid enda välist imidžit viimaste aastate jooksul mitu korda uuendanud. Kalev on aga samas pakendis jätkanud.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

East kirjutas:Huvitav, kas ja millal võiks veel ühte välistäiendust korvi alla oodata? Meediast tuleneva info põhjal saaks aru, et Smithiga on otsekui leping lõpetatud, kuid kui Kalevi kodulehekülge vaadata, siis seal on ta kenasti mängijate nimistus veel olemas. Samamoodi on mees endiselt üles antud ka Eesti-Läti ühisliiga koduleheküljel.

Richardsi puhul on näha, et kuigi tal on skillset olemas, siis praegu on ta ikka korralikult vormist väljas ja aeglane. Nagu välja tuli, siis tagatipuks ka vigane.
vanafänn kirjutas:Keegi oskab suunata, kust saaks kalevi särki osta?

E: kas mingit uut disaini/värve on oodata järgmiste hooaegade jooksul? Tundub et see Kalevi kommitööstuse märk kohati aegunud, iseasi muidugi palju nad hooaja eest maksavad.
Jep, oleks lahe. Kasvõi Eesti siseselt on mitmed tiimid enda välist imidžit viimaste aastate jooksul mitu korda uuendanud. Kalev on aga samas pakendis jätkanud.
Kui mehele anti valida, et mängid või lennuki peale, siis läbi vigastuse liipamist oli päris valus vaadata. Nõus, et oskused on tegelikult olemas, aga sellise tempoga temast VTB-s pole küll mingit kasu. Läbi lihasevigastuse aga ei mängi. Huvitav jah, miks teda sinna platsile aeti või siis ongi mees nii aeglane...
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Ryan Richardsi kohta olen siin rääkinud, et ta vahepeal otsustas vigastuste tõttu üldse lõpetada, aga mingil põhjusel otsustas siiski jätkata. See Richards, kes u 5 aastat tagasi mängis Tartu vastu, oli hoopis teistsugune, u 20 kilo kergem ja väga liikuv, hea viskega, eile oli näha, et ta oli ka viskel väga ebakindel, varem ta poleks kõhelnud, kas kolmese tagant visata. Kui ta viske paika saaks, oleks meil uus Reinar olemas :)
Oskused on tal loomulikult olemas ja tema kasutegur on praegu seotud rohkem pikkusega, Tartu vastu see mängis rolli küll. :)
Vasta