Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 991
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas Drogba »

East kirjutas:
Drogba kirjutas:Parandage mind kui eksin, aga hetkel ei tundu olevat leitud liigale ka tele partnerit!? Ei Tallinna TV ega ka TV6, kes viimastel aegadel liiga korvpalli on kajastanud, vähemalt esimesi mänge üle ei kanna. Ühtpidi on ikka sellest kahju. Kui soovida, et liiga oleks pildis on TV sellesosas väga oluline meediavahend. Kindlasti näitab mänge Delfi TV, aga et laiemale üldsusele kättesaadav olla on telekas olemine vältimatu.
Levira hakkab ülekandepilti tootma ning mingid mängud vist jõuavad Telia TV-sse. Ei ole kindel, aga äkki midagi jõuab ikka ka TV6 ekraanile?
Okei, tänud info eest. Sisuliselt on see poolik lahendus, mida teevad need, kellel on elisa teenusepakkuja.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 991
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas Drogba »

Tarvas sai väärt võidu eile 80:76 TLÜ/Kalevi üle. Minutid Tarva meestel on muidugi korralikud. Hamilton IV 30 min, Saage 34, Veidekas 35, Niits 35 ja Haller 35. Vahter oli puudu. Üks kord nädalas mängides ei tohiks see väga probleemiks saada, kuid tihedama graafiku korral võib Tarva jaks otsa saada.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

Praeguse pildi järgi ma pakun, et eeldatav finaal saab ikkagi olema Ventspilsi ja VEFi vahel, kuigi nad komistavad ilmselt rohkem kui möödunud hooajal. First challengers on Ogre, Jurmala ja Cramo, kes võivad kõik hea õnne korral ka finaali jõuda. Kuna Raplasse on kõvasti leegionäre toodud, siis peaks nendegi koht esikaheksas üsnagi kindel olema ja usutavasti jõuavad sinna ka Pärnu ja Tartu, kuid Rakverel on šansid täiesti olemas, mingid võimalused võivad olla veel Valmieral ja K-Kalevil, kui neil õnnestub osa leegionäride armeest välja vahetada. Mulle tundub, et TalTech on nõrgem kui mullu ja neil võib selles konkurentsis raskeks minna, eriti veel nüüd, kui Raadik on lahkunud. Läti Ülikooli, Valga ja Liepaja šanssidesse eriti ei usu, kuigi võiduta ei jää kindlasti nemadki. Koosseisu järgi ei tohiks Liepaja nii nõrk olla kui praeguse mängupildi järgi, sinnagi võivad olulised korrektuurid tulla nii treenerite kui mängijate osas.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vlk »

Valga on kolm mängu pidanud, millest kaks Cramo ja VEF-iga ning esimene Tartuga anti lõpus ära/oli võidetav/oli tasavägine mäng - võta, kuidas tahad. Et võiks nagu väheke aega anda ja siis hakata järeldusi tegema, mis šansid on. Aga muidugi on see üldine arusaam, et kui on tegemist Valgaga, siis ilmselgelt midagi ei saavuta :) . Vahetaks Valga ja Ventspilsi koosseisu ära näiteks, siis ka play-offi ei saaks, sest korvpallis teadagi paneb meeskonna nimi asjad paika.

Rakverel šansid olemas? Nad pidasid esimese mängu Liepajaga, kes polnud hooajaks lihtsalt valmis, võtke protokoll lahti ja vaadake, mis visketabavus lätlastel oli. Edasi tõi Pärnu nad maa peale tagasi ja eile kobistati ära. Kalev/TLÜ Müürsepaga pole tugev olnud ja pole seda ka nüüd. Kõik sõltub, kas saavad emotsiooni, mis oli eelmise hooaja lõpus ja selle pealt annab ka play-offi jõuda. Kahju öelda, aga Müürsepp treenerina pole suurem asi. Seda ilmestab väga kurb kaotusteseeria, kui Kullamäe lahti lasti ja siis ei osanud TLÜ enam üldse võita põhihooaja mänge.

Kogu ühisliiga peale on võrreldes eelmise hooajaga sammu tagasi astunud kolm suurt, TalTech, Pärnu ja Valmiera. Raske öelda, kas sinna saab ka Tartu ja Kalev/TLÜ panna. Tartu puhul on jällegi kõigil joovastus, et proovisid eurosarja, ju siis on paremad kui eelmisel hooajal. Vot ei pruugi olla. Arvestades, et Mažeika läheb minema ja kedagi tagaliini kohe juurde ka ei taheta vist tuua, siis paistab see sats olema rohkem Drungilase nägu. TLÜ puhul ongi kõige suuremaks probleemiks treener ja kergelt kumab sealtki paari mehe peale üles ehitatud mängu välja. Väga tore, et suutsid VEF-iga sammu pidada ja peaaegu ka võita, aga kui ühisliiga suured satsid tahavad, siis mängivadki nii, nagu VEF Valga vastu. Siit on hea järeldusi teha loomulikult, et Valga kehvik, sai 40-ga ära jne :D. CSKA on ka kehvik, sai Parmalt tappa, aga kummalisel kombel on Euroliigas kaks võitu kirjas.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

Rakvere probleem on praegu lühike roster, mis paneb põhimeestele suure koormuse, eile oli Vahter puudu, kuid ka Harrise kasutegur jääb nähtamatuks, ta peaks suutma vähemalt põhimeestele vahetust anda, seega ideaalis peaks neil 9-meheline roster olema, millega ühisliigat annab mängida küll. Kaheksa hulka pääsemine läheb raskeks, aga kindlasti pole see möödunud hooaja Jekabpilsi tasemel meeskond, kellele iga võit saab olema suur saavutus ja peaks vähemalt tabeli lõpuosas olema täiesti konkurentsivõimeline.
Valgal on just lätlaste osas samm tagasi, on küll hulk noori, aga mitte enam selline täiendus nagu varem ning ka eestlastest on vaid Eichfuss arvestataval tasemel mängija. Raadiku paremad päevad on paraku läbi.
Ma usun, et Pärnu pole oluliselt nõrgem kui varem, mõned põhimehed on lahkunud, kuid see annab võimaluse teistele ja küll Rannula ka selle meeskonna mängima paneb.
Tartul saab mängujuhi positsioon olema probleem peale Mažeika lahkumist, aga ma olen üsna kindel, et keegi tuuakse asemele.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas KalevRuus »

Kalev/TLÜ Müürsepaga pole tugev olnud ja pole seda ka nüüd
Ohoh. Kevadel ka ei olnud?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas Uhhuu »

Näib, et Valga siiski on nii nõrk nagu küla peal räägitakse. Kaotus Liepajale peaks saatma klubijuhtidele selge sõnumi, et kusagilt on vaja raha juurde leida, kui soovitakse konkurentsis püsida. Kui Jereminovile tagaliini abijõudu ei tooda, siis pole viimasest kohast ka sel hooajal pääsu ja ka võite koguneb ilmselt vähem kui mullu.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

Ma usun, et ka Tartul läheb raskeks kaheksa hulka pääseda, Läti ülikooli vastu mängiti ilma Hermeti, Valge ja Veneta ning klassivahe oli selge - meeskonnas on ainult kolm leedulast, kes suudavad rünnakuid realiseerida, aga kolmekesi viie vastu mängida läheb raskeks, isegi leedukad mängu lõpus väsivad. Kui Mažeika ära läheb, siis ilmselt konkureeritakse Valgaga viimase koha peale.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas RK »

vaim564 kirjutas:Ma usun, et ka Tartul läheb raskeks kaheksa hulka pääseda, Läti ülikooli vastu mängiti ilma Hermeti, Valge ja Veneta ning klassivahe oli selge - meeskonnas on ainult kolm leedulast, kes suudavad rünnakuid realiseerida, aga kolmekesi viie vastu mängida läheb raskeks, isegi leedukad mängu lõpus väsivad. Kui Mažeika ära läheb, siis ilmselt konkureeritakse Valgaga viimase koha peale.
Puudus lisaks eelnimetatutele ka vigastatud Saal, seega 4 puudujat täna, Mazeika mängib ainult ühe mängu veel Tartu eest ja siis läheb ära :D
Aga see et Tartu play offi ei jõua, seda ma ei usu arvan et 8 nda playofgi kohale ta võib kandideerida küll aga eelmise aasta 6 hulka tulemist estlat liigas , Tartu küll ei korda, seda ma usun :D
Ja see et Mazeikata Tartu konkureerib viimase koha peale see ikka päris “ asjatundja” jutt, Hermet vbl juba Cramo vastu mängib ja ka Valge paus ei saa pikk olema nagu ka Venel, Saaliga vbl läheb kuu aega aega. :D
Aga kevadeni palju aega ja vaatame mis ja kuidas edasi, küll Tartu noored ka ükskord mängima hakkavad
Küll teisi klubisi ka tagab vigastuste laine , hooaeg alles algas :D
East
Kasutaja
Postitusi: 1167
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas East »

Tartu osas lootnuks, et mõni noor teeb eelmise hooaja pealt suure sammu edasi. Hetkel ei ole seda juhtunud ning kahjuks ei paista ka kedagi, kes selleks suuteline oleks. Hermet ja Valge on tublid, aga eelkõige oodanuks mõnelt teiselt kutilt (Kivi, Jürgenstein, Eelmäe, mööndustega ka Suurorg) väheke suuremat rolli. Eriti Kivi on seni olnud pettumus - tal oleks täpselt see aeg, kus võtta suurem liidriroll enda kätte, kuid hetkel on rünnaku osa küll mannetu. Kui jäädaksegi ainult leedukate, Valge ja Hermeti peale lootma, siis võib tulla keeruline hooaeg.

TalTech tundub ka huvitavas seisus olevat ning seda just mitte parimas tähenduses. Paberil iseenesest ollakse soliidsed ning iseenesest on olemas kogenud tuumik, aga seni on jäetud pigem mulje, et joostakse lati alt läbi. Ei tea, kas see on Hiina turnee mõju või miski muu, kuid paberil oleva koosluse järgi ootaks rohkemat. Samas tuleb tunnistada, et kuigi Kullamäe on väga äge vana, siis minu meelest ei ole ta peatreeneriks loodud - mingi spordidirektori ametikoht oleks talle ilmselt ideaalne, kuid peatreenerina ei ole ta ühegi klubi eesotsas sügavat mulje mulle jätta suutnud. Minu suurim ootus TalTechi osas oleks, et Tammet ja Karpin end järjest enam pildile hakkaks mängima ning meistriliiga tasemega harjuksid ning et Böckler teeks hea ja ennekõike stabiilse hooaja + muidugi oleks tore, kui ka Olmre leiab selle hooajaga, et tahaks ikka tõsiselt korvpalliga edasi tegeleda.

Valga.. muidugi on lõplike järeldusi vara teha, aga kriitikat ei pea nii valusalt võtma. Absoluutselt kõike võib juhtuda, aga puht rosteri põhjal ei oleks ma Valga poolehoidjana eriti optimistlik. Lätlased on noored ning väga tagasihoidlikud, eestlased jällegi sellised, kelle best before hakkab mööduma. Välismaalaste valik on iseenesest huvitav, aga keegi neist ei näi olevat keskmisest liigatasemest parem. Eesliin on ühisliiga tasemel hästi mehitatud (Best, Gafurov, Eichfuss), kuid tagaliin jällegi kiratseb. Nagu siin ennegi on öeldud, siis Jereminovi roll saab olema crucial. Kõige murettekitavam on aga see, et vähemalt distantsilt vaadates tundub, et Valgal on keeruline korvpallimaastikul ellu jääda. Eestlasi ei suudeta jätkuvalt väga meelitada ning nüüd on ka lätlaste puhul lepitud ikkagi väga noorte ja roheliste mängijatega. Kui kaua niimoodi jätkata suudetakse, keeruline öelda. Kesiganes kohalik võib mind muidugi parandada, aga tundub, et see meeskond on sel aastal eelkõige seepärast kokku klopsitud, et lihtsalt üks hooaeg taas ellu jääda. Iseenesest ei ole see ju paha - Lõuna-Eesti korvpall on geograafiliselt väga oluline - aga kahju, et see kõik seal nii paganama raskelt ja punnitatult peab käima. Zeidsi ajal korraks tundus, et äkki saab Valgas korvpallielu kihama ning meeskonna maine paremaks, kuid lõppeks ollakse ikkagi seal, kus varem.

Tarvasel on meeskonnal selgroog paigas, kuid pingilt võiks veidi rohkem abi tulla. Hetkel on minu meelest kaks kohta, kus kõige enam pigistab - esiteks Harris ei ole päris seda taset välja mänginud mida oodanuks ning teiseks, korvi alla oleks ühte pikka veel vaja. Muus osas tundub tagasitulek "suurde" korvpalli õnnestunud. On vanameistreid ja publikulemmikuid, on enda kohalikke noori.

Pärnu ajab vaikselt enda asja edasi. Seni ei ole veel meeskonnas ühtegi suurt liidrit välja kujunenud, aga meeskond tervikuna tundub täitsa OK ning võitlusvõimeline. Kui peaks jällegi soovima, siis tahaks, et Rüütsalu/Lootus mängiks end tugevamalt rotatsioon ning et keegi Eesti poistest teeks vähemalt sama vägeva esiletõusu kui Kirves omal ajal - eelkõige vaataks Kase, Posti ja Rosenthali poole.

TLÜ puhul tuleb öelda, et tunduvad sel hooajal sümpaatsemad. Esiteks on pingile suudetud Keila noored tuua, loodetavasti mitte ainult vett ja rätikuid jagama, aga ka esimesi mänguminuteid saama. Teiseks on väga huvitav näha, et kuidas Pehka suudab ühisliiga tasemel läbi lüüa (seni on ääretult positiivse mulje jätnud) ning kas Lips suudab ka hea ja stabiilse hooaja teha.

Rapla suvine komplekteerimine tundus minevat väga vaevaliselt, kuid lõpptulemus on minu meelest Eesti mõistes väga hea. Jällegi meeldib, et tuumiku kõrval on järjest enam noori tee pingile leidnud (Ruubel, Ratas jt) ning enam ei tohiks tekkida Eesti korvpallis naljalt neid olukordi, kus meeskond sõidab mõnele mängule kuuekesi. Eestlaste tuumik on Raplal hea ja kogenud - Kajupank, Keedus, Laane, Kaldre. Lisaks on Eesti poistest mänguaja ja regulaarse rotatsiooni kõlbulikud ka Ilves, Šein ja Ruut. Kindlasti ootan sel hooajal läbimurret Jaaksonilt - mängijatüübilt meeldib ta väga ning kuigi ta veel hetkel selle rütmis ei liigu, siis loodan, et ta suudaks sel hooajal ikkagi 15-20 minutit keskmiselt kätte saada. Välismaalased tunduvad head ja kvaliteetsed - Glenn on minu meelest väga hea üllatus olnud ning Williams peaks ka CV poolest Rapla jaoks kvaliteetne lisajõud olema. Viimase täienduse (Elliotti) kohta ei oska veel täpsemalt midagi öelda, aga positiivne märk on see, et tal on CV-s vähemalt Aadria liiga mängimise kogemus olemas Krka päevilt - see tähendab, et mingi tase peab tal olema, kui ta suutis sisuliselt terve hooaja sealses liigas püsida ning seejuures normaalselt mänguaega teenida (keskmiselt 16 minutit, 6.6 punkti ning 3.6 lauda). Ehk et kokkuvõttes on Raplal kõike - Eesti mõistes tugev eestlaste tuumik, piisav arv vähemkogenud eestlasi rotatsiooni minutite jaoks, mõned verinoored omakasvandikud ning kolm välismaalast, kes on end juba heast küljest näidanud või omavad selleks CV põhjal potentsiaali.
barons2
Kasutaja
Postitusi: 221
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas barons2 »

kodulehel on Valga koosesiu lisatud Kristaps Miglinieks...see käik peaks meeskonnale kindlasti positiivselt mõjuma.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vlk »

Ei mõju positiivselt. Spetsialistid on kindlaks teinud, et Valga võib ka karja NBA mehi palgata, aga mängib meeskonna nimi, mitte meeskond. Neli mängu on juba all, kõik kaotused. Ega siit enam tõusta anna. Hooaja võib Valga osas lõppenuks lugeda.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 731
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vanafänn »

vlk kirjutas:Ei mõju positiivselt. Spetsialistid on kindlaks teinud, et Valga võib ka karja NBA mehi palgata, aga mängib meeskonna nimi, mitte meeskond. Neli mängu on juba all, kõik kaotused. Ega siit enam tõusta anna. Hooaja võib Valga osas lõppenuks lugeda.
Sa ikka võtad liiga isiklikult seda värki.

Omaltpoolt lisan, et TalTech on olnud suurim pettumus hetkel (tean, et vähe mängitud). Nüüd kui Raadik minema läks siis kellegi pika võiks ikka proovida kohale tuua.

Rapla on hetkel lahe sats Keeduse ja Kajuga eesotsas.

Estlat tiitli jagavad need kolm, kes ikka
Tarvas jõuab eestikatel pronksimängule
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

Ma kardan küll, et mitte nimi ei mõjuta Valgale antavaid hinnanguid, vaid tabeliseis. Kui kolme nulli asemel oleks kolm võitu, vaevalt, et kellelgi oleks midagi ette heita.
vlk
Kasutaja
Postitusi: 217
Liitunud: 11 Aug 2016, 17:54

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas vlk »

vaim564 kirjutas:Ma kardan küll, et mitte nimi ei mõjuta Valgale antavaid hinnanguid, vaid tabeliseis. Kui kolme nulli asemel oleks kolm võitu, vaevalt, et kellelgi oleks midagi ette heita.
:smash:

Palun viska silm peale, kellega on Valga seni mänginud. Teiseks on neli nulli tabelis. Kolmandaks, kui keegi tõesti arvab endiselt, et Tartu ja Liepaja on sel hooajal lükata-tõmmata satsid, siis palju õnne talle.
Vasta