VTB Ühisliiga 2019/2020, 2020/2021

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas East »

Drogba kirjutas:
aj1972 kirjutas:Kalevi plaan B on teenida piletitulu ja tänu sellele mõni asjalik pikk alla lisaks saada.
Zalgiris suudab 5 miljonit teenida piletimüügiga aastas miks Kalev ei võik 0,5-1 miljoniga arvestada?
Zalgrise publikunumbrid on hoopis teised. Isegi Eestis sõidavad inimesed pea igakord kui Euroliiga mäng Kaunases busside viisi kohale. Seni on Kalevil olnud 4 kodumängu. Himki vastu Suurhallis 800. Valga vastu Kalevi Spordihallis 300. Unicsi vastu Suurhallis 752. Viimane Zeniidi vastu Kalevi Spordihallis 1052. Ei tea täpselt, kas need numbrid vastavad tõele 100 % , kuid nii ametlikes protokollides märgitud. Selleks, et midagi teenida peab stabiilselt Saku Suurhall umbes 3000 inimest saali tooma. Eesti publikut huvitab, vaid võit. Ei toonud ainult eestlased hooaja alguses rahvast saali, kuid nüüd kui Kalev on heal soonel hakkab rahvas saali teed leidma. Lisaks Kalevi Spordihall ei mahutagi väga palju rohkem rahvast kui eile, seega kui Kalev teenida tahab peab mõned eurod järgmise VTB kodumängu 25. novembril Astana vastu piletihinnale juurde lükkama :D :D . Playoffs Kalevi Spordihallis Unicsiga kevadel maksis miskine 20.- eurot?! See oleks ju äge kui Kalev Saku Suurhalli hakkkaks stabiilselt täis tooma. Meie oma Zalgris :koss: :clap:
Ära kutsu kurja karja - pärast ongi ülejäänud VTB mängudeks hindu tõstetud. Praegune hinnatase on minu meelest väga mõistlik - soodustab peredega käimist ning ei ole liiga kallis ka hetkel võibolla mitte nii andunud korvpallisõbra jaoks. Piletihinda annaks tõsta vast alles siis, kui nõudlus ületab stabiilselt pakkumuse pikema perioodi (nt aasta) vältel. Ehk siis, kui sul on tegelikult juba välja kujunenud laiapõhjaline Kalevi poolehoidjate baas, keda 5-10 eurone hinnatõus ei kõiguta ning kes tõenäoliselt enamuse saalist nii või naa ära täidavad. Praegusel juhul on siiski Kalevi mängu külastajad laias laastus kolmes grupis: 1) nö die-hard fännid, kes on igal mängul ja igal juhul olemas (enamasti fännklubi) 2) tugevad korvpallisõbrad, kes igal mängul vast ei käi, kuid kes siiski tavalisest rohkem mänge vaatama satuvad ning 3) pigem harvad külalised - siia võib kuuluda nii korvpallivõhikutest semusid, mängule kaasa tiritud tüdruksõpru kui ka tavalisi korvpallisõpru, kes üldjuhul pigem vaatavad teleülekannet, kuid satuvad aastas paaril korral ka saali.

Ja see 2) ja 3) grupp on hetkel need, kes on tõenäoliselt kõige hinnatundlikumad, kuid keda Kalev peaks üritama iga hinna eest saali meelitama. Publikut saalist peletada on väga kerge (kõrge hind, kehv mäng), kuid publikut saali meelitada jällegi väga keeruline. Seega peaks Kalev praegu iga hinna eest üritama suurendada nö püsipubliku osakaalu, kes olenemata nii väga tulemustest on tugeva korvpallipisiku külge saanud ning käiksid regulaarsemalt vaatamas

Selles suhtes tuleb nentida, et kahjuks on Tallinnas ka spordisaalidega kehvasti. Kalevi spordihall jääb kohati natuke väikeseks, Saku Suurhall praegusel hetkel jällegi liiga suureks. Normaalsetest saalidest on veel Tondiraba, mis korvpallimängudeks peaks 7000+ mahutama, aga seegi võib natuke suureks jääda ning seal omad muud probleemid (omanikud, trenniajad, logistiline pool). Seega tuleb tõdeda, et kahjuks sellist väga head keskmise suurusega spordihalli korvpalliks Tallinnas ei olegi. Kalevile oleks praegusel juhul ideaalne lahendus 2500-3500 mahutavusega saal - piisavalt suur väljakutse, et üritada see kasvõi VTB mängudeks välja müüa, samas piisavalt väike, et ei tekiks päris tondilossi atmosfääri.

Ja noh, "meie oma Zalgirise" efekt võinuks tegelikult juba eelmine aasta tekkida, kui näidati, et suudetakse Euroopa tippudele korralikke lahinguid anda.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Uhhuu »

Loodetavasti on tegemist Richardsi viimase mänguga Kalevi särgis. Sellest on ikka tükk aega möödas, kui Kalevis viimati nii kehv välismängija oli. Sama hästi võiks tema asemel platsil viibida Karl-Kristjan Karpin. Ja Kurbast võiks Eesti-Läti ühisliiga mängudeks säästa.

Perm on seni teinud väga head tööd Kalevi viskekohtade elimineerimisega. Poolajaks miinus kolm sellise mängupildi juures on päris hea seis.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Maxi »

Coleby viskas viimases mängus türgi kõrgliigas Pinari vastu 16 punkti ja võttis 15 lauda.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

Märkidest võis välja lugeda, et Richardsi saatus oli juba enne mängu otsustatud. Paraku jah, võidetav mäng, aga Parmal on pikem pink.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas East »

Tundus tõesti võidetav mäng. Suures plaanis oldi ise mitmes olukorras natuke liiga lohakad ning patustati sundimatute pallikaotusega (eelkõige Škele ja Vinales) ning ilmselt jäi võit suuresti ka puuduvoleva pika taha. Kui Kangur natuke enne lõppu välja kukkus, siis enam mängu tagasiteed polnud. Richardsi näol polnud ka kahjuks asist vahetusmeest, sest sellisel tasemel ta kvaliteetseid vahetusminuteid lihtsalt pakkuda ei suuda - liiga palju käriseb tema pealt.

Selles suhtes huvitav mäng, et Perm tegi poole vähem pallikaotusi kui Kalev (9 vs 18) ning viskas kolmeseid paremini (42% vs 36%), aga sellele vaatamata suutis Kalev peaaegu lõpuni üsna hästi mängus olla.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

See on nii ja naa - Zeniidi vastu mängis Richards ligi 11 min, Kangur ja Kitsing pidasid lõpuni vastu ja mäng võideti. Kui oleks teda ka Permi vastu samapalju mängitatud, siis oleks see võinud lõpus mõju avaldada. Aga nagu ma kahtlustan, siis otsus temast loobumise kohta võis olla juba tehtud ja Štelmahers ei tahtnud teda kasutada nagu ka Jackson istus Jurmala vastu pingil, kuigi reaalses mängus oleks temast võinud abi olla.
Richardsi kohta lihtsalt niipalju, et kuna ma olen teda varem mängimas näinud, siis ma ei taha kisakooriga täiel määral nõustuda ja tema võimed ei ole kindlasti sellised nagu ta praegu esitada suudab, ilmselt on vigastus ja mängupaus oma töö teinud, Reinbok väitis, et ta pole vigastuse tõttu korralikult treenida saanud.
Pallikaotuste arv kasvas just lõpus, kus oli näha et Vinales (8pk!) lihtsalt ei jaksanud. Liiga palju oli tema peale üles ehitatud. Ta oleks tulnud varem välja võtta. Põhimeeste mänguminutite arv kasvab liiga suureks ja see hakkab just mängu lõpus mõjutama.
KingOfKalev
Uus kasutaja
Postitusi: 9
Liitunud: 15 Aug 2018, 12:19

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas KingOfKalev »

Täiesti arusaamatu miks peab Kitsing mängima 36 minutit. Nagu pingilt poleks kedagi võtta
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Uhhuu »

Kalev pole sel hooajal suutnud poolaja kaotusseisust mitte ühtegi mängu võita. See, et otsustav rünnakulahendus Škele peale jäeti oli jabur ning veel jaburam oli see, millise lahenduse ta ette võttis. Vinales tegi minu meelest oma seni parima mängu Kalevi eest ning just tema pidanuks olema see, kelle peale sellises olukorras mängida.

Ääremängijatele võib Štelmahersi süsteemis vaid kaasa tunda. Kui su nimi pole Kristjan Kitsing, siis sa saad palli vaid siis, kui tagamängijatel pole viimases hädas seda kuhugi mujale panna. Kitsingu visketunnetus on viimastes mängudes paraku kadunud olnud. Jõesaar, Kurbas, Raieste ja Dorbek said kamba peale sama palju peale visata kui Škele ainuisikuliselt. Jõesaar tegeles esimese 25 mänguminuti jooksul lihtsalt joonejooksuga ning Raiestel polnud oma (taaskord) häbematult väikeste mänguminutite jooksul isegi võimalust korvi poole vaadata. Rääkimata sellest, et ta jätkuvalt valel positsioonil peab mängima.

Holton ja Godfrey hoitakse meeskonnas vist katseaja lõpuni, sõltumata sellest, kui kasutud nad on. Ma kujutan ette, et seejärel läheb veel nädal-kaks enne kui järjekordne pikk mõnest eksootilisest korvpalliriigist üles leitakse.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas marxx762 »

Esmalt, kahju et kaotati, aga Minski tabeliseis ei kajasta kindlasti nende reaalset võimekust. Ma isegi ütleks et nende materjal on mõnevõrra paremgi kui Kalevil.

Mõned tähelepanekud ka.

- Vinales on hea mees, aga... See võib kõlada etteheitena, aga see pole. Kas mängu alguses on mõistlik, et üks mees võtab 10st rünnakust 6-7 lahendust enda peale? (Okei, paneb ära, aga...) Kalev pole Anadolu Efes, kus ülejäänud mehed võivad panna joonejooksu seni kuni Larkin oma viskeid järjepanu võtab. Tõlgin - esimese 6-7 rünnaku jooksul võiks ikka enamus mehi saada korra visata.

- Täna kadus esimest korda rütm siis, kui Vinales hakkas väsima ja läks pingile, ning kuna kõik ülejäänud mehed seisid tema väljakul olles käed taskus ning käisid ainult katteid panemas, siis oli meestel igasugune kindlus / rütmi olemasolu marginaalne.

- Mis puudutab kitsingut, siis teda jälgitakse väga tähelepanelikult. Ta on selleks piisavalt põhjust andnud eelneva ning selle hooaja esimeste mängudega. Treeneri võimekus / oskused võiksid olla need, mis annaks talle mängus 3-5 vabalt viset tagant, sest see on valuuta.

- Pikkadest, otsingud käivad. Aga mulle jääb nende kolme nädala jooksul mulje, et need mehed ei tea siiani meie liikumisi. Teisalt kui nad ikkagi mängu jooksul saavad ainult üles-alla joosta, siis läheb tuju ära. Palli saad ka ehk ainult lauast, kuigi sedagi on raske teha alamõõdulisena endast pikemate vastu. Neile võiks kasvõi mõned korrad palli anda, aga seda nad ei saa. Skele't pole ma kordagi näinud neile söötmas. Ta jookseb ennem palliga dušširuumi.

- Huvitav miks Paasoja üldse ei kasutata. Ta pole küll palliga kuigi osav (nagu Skele) aga teisalt, erinevalt skelest on tal plahvatuslikust märksa enam ning suudab sirgjoonelisemalt läbi minna.

- Lõpulahendused. Kui Minsk sai lõpus viiega ette, siis huvitav miks otsustati pall mängu panna omalt poolelt (mängida jäi ca 36s). Ja see lahendus, tea kas seal läks untsu miskit (küllap vist), aga vise, mille Skele võttis oli ikka jaburdus kuubis.

Ega siin midagi lihtsamaks ei lähe. Tuleb loota, et lisaks Vinalesele õnnestuvad veel mõned mehed ning vastastel on halb päev - siis võiks ehk mõned võimalused tekkida.Ning lõppeks, loodan, et leitakse raha juurde või siis jopastab mõne ostuga. Korra oli isegi õhus, et Lynch tuleb tagasi, aga ta jäi itaaliasse pidama.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas vaim564 »

- Lõpulahendused. Kui Minsk sai lõpus viiega ette, siis huvitav miks otsustati pall mängu panna omalt poolelt (mängida jäi ca 36s). Ja see lahendus, tea kas seal läks untsu miskit (küllap vist), aga vise, mille Skele võttis oli ikka jaburdus kuubis.
See jäi mulle ka segaseks, sest selles seisus oli iga sekund tähtis. Misiganes, aga tundub, et raskem saabki olema nõrgemate vastu (Minsk, Parma, Saraatov), kelle jaoks see mäng on eluliselt tähtis ja nad on rohkem motiveeritud. Minsk ei ole koosseisult üldsegi mitte nõrgem ja raskemaks läkski siis, kui "omad" (Mirkovic, Salaš, Liutitš) platsile tulid. Mirkovic on tark mängija ja küll ta teab, kuidas Kalevist jagu saada. Salašist loobumine oli ka v-olla kergekäeline, sest sellist meest oleks praegu meile endale vaja. Ma praegu küll ei näe ühtegi põhjust, miks Godfrey või Holton peaks meeskonda jääma, kui just ettekäändeks pole raha kokkuhoidmine, sest eestikate finaali jaoks on nad head küll.
Jenissei on olnud heas hoos ja puht tulemuste järgi on raske võitu näha, kui just ei vea ning neil ei tule erakordselt halb päev.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas marxx762 »

vaim564 kirjutas:
- Lõpulahendused. Kui Minsk sai lõpus viiega ette, siis huvitav miks otsustati pall mängu panna omalt poolelt (mängida jäi ca 36s). Ja see lahendus, tea kas seal läks untsu miskit (küllap vist), aga vise, mille Skele võttis oli ikka jaburdus kuubis.
See jäi mulle ka segaseks, sest selles seisus oli iga sekund tähtis. Misiganes, aga tundub, et raskem saabki olema nõrgemate vastu (Minsk, Parma, Saraatov), kelle jaoks see mäng on eluliselt tähtis ja nad on rohkem motiveeritud. Minsk ei ole koosseisult üldsegi mitte nõrgem ja raskemaks läkski siis, kui "omad" (Mirkovic, Salaš, Liutitš) platsile tulid. Mirkovic on tark mängija ja küll ta teab, kuidas Kalevist jagu saada. Salašist loobumine oli ka v-olla kergekäeline, sest sellist meest oleks praegu meile endale vaja. Ma praegu küll ei näe ühtegi põhjust, miks Godfrey või Holton peaks meeskonda jääma, kui just ettekäändeks pole raha kokkuhoidmine, sest eestikate finaali jaoks on nad head küll.
Jenissei on olnud heas hoos ja puht tulemuste järgi on raske võitu näha, kui just ei vea ning neil ei tule erakordselt halb päev.
Tegelt olgem ausad, ei saa ju isegi pidada seda kuidagi loogiliseks, et Kalev peaks võitma parmat, avtodori ( Nende hooaja algus vrd nende kooseis ja rahakott jne on ikka müstiline) jenisseid või keda iganes, need satsid on meie mõistes rahaliselt ja ka kossseisuliselt hirmkõvad. Julgen öelda, et rahaliselt sellisele tasemele ei jõua me eluski.

Mis puutub jenissei kohtumisse, siis nad on reisinud kaugelt venemaalt krasnodari - saand sealt väärt võidu. Mis aga veelgi olulisem - nad on saanud selle reisi raames märksa enam juba siinsesse ajavööndisse, mis on päris kõva valuuta.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Maxi »

Jenissei on see hooaeg ikka kümnesse pannud koosseisuga. Väga head mehed on saadud ja kui eelarve 3M eurot on tõene, siis mängumeeste palganumbrid on ka mõistlikud. Darius Morris kes on meeskonna nimekaim mängija ei ole teps mitte parim mees vaid pigem veavad vedurit Berry, Hogue ja Zubsic. Väga sümpaatne sats iseenesest ja Cramol tõenäoliselt kuigi palju võimalusi ei teki.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas theundertaker »

Lewis on ka ju nüüd seal!
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Uhhuu »

Sellise võidu järel on rõõm suur, aga samas tekib küsimus, et miks küll Tsmoki vastu rünnakul sama meeskondlikult ei tegutsetud? Nagu näha, siis on võimalik heatasemelise meeskonna vastu domineerida ka sellise ründemänguga, kus palli jagub kõigile, mitte ei püsi 80% ajast kahe mängija valduses nagu see on tihti juhtunud olema. Kitsing ja Jõesaar tegid muidugi fenomenaalse mängu. Eriti teisel ja kolmandal veerandajal, mil kohtumise saatus ära otsustati ja nad kahe peale vist ligi kolmkümmend punkti kokku kühveldasid. Kui Kangur peaks tegutsema number nelja peal, siis ma kahtlustan, et ta kasutegur kaitses oleks oluliselt väiksem, kuna ta jalgade töö pole enam kaugeltki nii hea kui oma parematel päevadel. Seevastu tsentris mängides on ta oma sitkuse ja kavalusega olnud kaitses sisuliselt ületamatu takistus enam-vähem kõigi vastaste jaoks.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: VTB Ühisliiga 2019/2020

Postitus Postitas Rio »

Cramol on vist ajaloo parim võimalus cska d näpistada. Armeelastel on see nädal euroliigas 2 mängu ning Tallinasse sõidetakse otse Istanbulist.
Ja täitsa huvitav on näha kas Itudis säästab oma põhimehi .
Suletud