Eesti korvpalli tulevik/lootused

Kõik Eesti koondisega seonduv
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Kullamäel on hispaanlasest agent. Ta valis VTB asemel mängupaigaks Hispaania esiliiga. Nii et eks see Hispaania kõrgliiga ole, mida ta sihib. Arvestades, et temast aasta vanem Makedoonia koondise mängujuht Dimitrijevic on Hispaania kõrgliigas märkimisväärses rollis, siis ei tohiks ka Kullamäel olla probleemi seal hakkama saamisega. Eeldusel muidugi, et ta saab omale loomupärases rollis tegutseda. Ma olen veendunud, et kui Real Canoe oleks võimaldanud tal pidevalt tegutseda mängujuhi positsioonil, siis see oleks märkimisväärselt tõstnud nii klubi võiduprotsenti kui ka Kullamäe statistilisi näitajaid (Kullamäe oli sellegipoolest oma klubi resultatiivseim mängija, hea visketabavusega seejuures). Korvpallis head esitused valiksarjas tavaliselt klubikarjääri eriti ei mõjuta, aga Euroopa korvpalliföderatsioon on teinud Kullamäele pärast viimast valikmängude akent nii võimast promo, et see on aidanud ta profiili Euroopa korvpallimaastikul kõvasti tõsta. Ma usun, et kui Euroopa tippliigades ei minda välismängijate arvu piiramise teed, siis ta mängib uuel hooajal kas Hispaania kõrgliigas või mõnes muus Euroopa kümne tugevaima hulka kuuluvas liigas.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas East »

Kui peaks täna ja kohe ennustama, siis mis siinkirjutajad meie kolme musketäri võimalustest NBA-sse jõuda arvavad?

Ma ise ennustaks, et Drell võib teises raundis kaubaks minna küll - mitte nii möödunud hooaja saavutuste, kuid pigem potentsiaali ja kuju poolest. Eelmine suvi oli kuuldavasti huvilisi mitmeid, kuid mitte sel määral, et esimeses raundis valituks osutuda. Teine raund tähendanuks samas tõenäoliselt G-League'i teed, mis toona Drellile ise väga meeltmööda polnud. Kui viimati intervjuusid vaadata, siis tundub, et tänavu oleks Drell avatud ka G-League teekonnale. Seega jääb küsimuseks, et kas eelmise hooaja paarist tugeva huviga kosilasest on mõni veel alles jäänud, kes talle sellist võimalust pakkuda sooviksid? Võibolla olen naiivne, aga arvan, et on ning Drell läheb teise raundi lõpus kaubaks.

Raieste puhul ma erilist tõenäosust ei näe. Pigem tundub tõenäoline, et võtab oma nime maha ning üritab Baskonia noorenduskuuri ära kasutada. Ilmselge, et ka Hispaania korvpall saab oma rahalise löögi, mistõttu võiks Raiestel päris hea võimalus avaneda, kus kõik oleneb temast endast.

Kotsari puhul tundub selline 50-50. Enne tänavust hooaega arvanuks, et võimalust pole, kuid lõppenud hooaeg oli vägev ning tõstis tema aktsiaid nii korralikult, et mine sa tea. Kui peaks nüüd ja kohe pakkuma, siis Kotsari puhul arvaks siiski, et draftis kaubaks ei lähe, aga saab mingil hetkel võimaluse end suveliigas tõestada.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Kotsari puhul näib NBA draftis valituks osutumise tõenäosus nullilähedane. Seal lähevad kaubaks tippülikoolide mängijad (isegi tagasihoidliku statistika korral), keskmise tugevusega ülikoolide skoorimasinad ja verinoored (tihtipeale Euroopa päritolu) mängijad, keda värvatakse üksnes potentsiaali põhjal. Kotsar ei kuulu ühessegi kategooriasse. Ta on NCAA tugeva keskmiku kõrgeklassiline rollimängija, kel on juba üksjagu vanust turjal. Kotsaril olnuks hea võimalus mängida end mõne NBA klubi pingiotsale läbi suveliiga. Praegu kipuvad aga asjad minema seda rada pidi, et see lükkub ilmselt nii kaugele tulevikku, et selle toimumise ajaks on ta tõenäoliselt jõudnud juba sõlmida lepingu mõne Euroopa klubiga. Eilses ETV uudislõigus mainiti, et Kotsar on keskmängija. See kipub üldse olema üldlevinud käsitlus temast siinses meedias. Koondises ta olude sunnil ilmselt mängikski tsentrit, aga oma ülikoolikarjääri jooksul tegutses ta 90% ajast suure ääre kohal. Näiteks oma kolmandal ülikoolihooajal mängis ta isegi rohkem minuteid väikse ääre kui tsentri kohal. Põnev näha, et kuidas teda klubikorvpallis kasutama hakatakse. Kui ta värvatakse keskmängijaks, siis peab see klubi hakkama vaeva nägema tema selg korvi poole mängu ja kohavaliku arendamisega. Kui tal aga võimaldatakse suure ääre kohal tegutseda, siis peab klubi oma rünnakujoonist tema järgi üksjagu kohandama. Kotsari mängustiil on tänapäevasest number neljast vägagi erinev. Pole just palju tema positsiooni mängijaid, kel puudub kaugvise ja kes mängivad perimeetril või vabaviske joone lähistel 1-1 teravuse pealt.

Raieste puhul ma olin hooaja alguses optimistlik, et ta mängib end drafti teise ringi valikuks. Ta suutis esialgu väga efektiivselt tegutseda, ehkki pidi mängima valel positsioonil, sai kaootiliselt mänguaega ja rünnakul puudusid tema peale tehtud liikumised. Aja jooksul lõi siiski ebakindlus sisse ja tulemuseks oli katkine hooaeg. Raieste oli hooaja alguses mõningates mock draftides sees, aga sarnaselt Drellile, kukkus sealt hooaja edenedes välja. Võimalus, et ta siirdub nüüd Baskoniasse, teeb ärevaks. See klubi on seni olnud üsnagi noormängijate vaenulik koht. Kui jätkatakse Euroliigas mängimist, siis vaevalt, et midagi muutub. Noormängijad saavad tõenäoliselt ikkagi olema 12-14 mehe rollis ehk põhitegijate võimalike vigastuste katteks ja prügiminutite täiteks. Halvim variant oleks, kui ta mänguaeg jääks esindusmeeskonnas väga napiks ja ta peaks mängutunnetust hankima Hispaania tugevuselt neljandast liigast ning kõigele lisaks ei lubataks teda ka koondisesse.

Drell paistab olevat Pesaro peale hingepõhjani solvunud. Iseenesest oleks see ju hea koht, kus jätkata. Tõenäoline uus treener näib olevat vägagi noormängijate sõbralik. Lisaks saab klubi uue mänedžeri. Saab siis näha, kuidas lepingu katkestamine sujub. Mis drafti puutub, siis NBA analüütikute silmis on Drelli aktsiad kõvasti langenud. Võimalik, et need on langenud ka mitmete klubide silmis. See oleks mõne klubi jaoks iseenesest hea võimalus, kus Drell vähenenud nõudluse tingimustes n-ö odavalt ära napsata. Samas on raske näha, mida teises ringis valituks osutumine Drellile annaks. Garanteeritud lepingut sellega ei kaasneks. Drell on ka ise öelnud, et pole NBAs mängimiseks praegu veel valmis. Kui ta soovib lihtsalt NBA tütarliigas mängida, siis selleks ei pea olema draftiprotsessiga seotud. Kui vaadata asja koondise perspektiivist, siis see oleks väga kõva löök, kui nüüd lisaks Kriisale ja Tassile ning Böcklerile, kaoksid valikust ka Raieste ja Drell.
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 675
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas HypeBeast »

Kotsar draftis kindlasti valituks ei saa aga näiteks two-way leping miks mitte. Eelmiseid aastaid vaadates siis Kotsari konverentsist on mitu sarnase või isegi kehvema statistikaga seenioreid otse NBA-sse suundunud. Kui NBA-sse ei õnnestu see suvi saada siis usun et saab kohe lepingu mingist Euroopa Top 10 liiga klubilt.

Raieste puhul oleks ideealne kui laenatakse kuskile mujale Hispaania ACB klubisse aga pigem arvan et jääb tulevane hooaeg Baskoniasse varumeheks.

Drelli puhul ei ennustatud ka eelmine hooaeg et ta üldse valituks võiks saada kuid nagu pärast selgus oleks peaaegu teise ringi alguses kaubaks läinud. Ja otsuse Euroopas jätkata võttis Drell ise vastu. Loomulikult võivad need asjad NBAs väga kiiresti muutuda kuid usun et võimalus see aasta teise ringi lõpus valituks saada on siiski olemas.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Itaalia on šokist üle saamas ja uut hooaega puudutavad kuulujutud on käima läinud. Kaspar Treieri vastu tuntakse väidetavalt suurt huvi Serie A klubide poolt. Huvilisi on kokku viis, nende seas ka Vanoli Cremona, keda juhendab Itaalia koondise peatreener Romeo Saccheti.

https://www.pianetabasket.com/legabaske ... olo-204255" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Uhhuu kirjutas:Itaalia on šokist üle saamas ja uut hooaega puudutavad kuulujutud on käima läinud. Kaspar Treieri vastu tuntakse väidetavalt suurt huvi Serie A klubide poolt. Huvilisi on kokku viis, nende seas ka Vanoli Cremona, keda juhendab Itaalia koondise peatreener Romeo Saccheti.

https://www.pianetabasket.com/legabaske ... olo-204255" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaspar Treieri vastu tunneb huvi veel üks tugev Itaalia klubi, Dinamo Sassari. Sassari asus Itaalia kõrgliigas teisel kohal, enne kui hooaeg katki jäi.

https://www.basketmarche.it/2020/05/13/ ... eier/68786" onclick="window.open(this.href);return false;

Kui kõik hästi läheb, siis järgmisel hooajal mängib Euroopa tippliigades (väljaspool VTB-d) rekordarv eestlasi. Vene, Drell, Raieste, Treier, Kotsar, Kullamäe, Jõesaar ja Riismaa on mängijad, kelle puhul on realistlik eeldada, et nad mängivad (ka) tuleval hooajal Euroopa tugevaimates liigades. Lisaks neile eksisteerib õhkõrn võimalus ka Kristjan Kitsingu ja Mikk Jurkatamme puhul.
Kasutaja avatar
Metta World Peace
Kasutaja
Postitusi: 88
Liitunud: 27 Sept 2013, 18:09

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Metta World Peace »

Kas mul on Riismaa kohta mingi uudis nägemata jäänud või kuhu ta täpselt minemas on?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Metta World Peace kirjutas:Kas mul on Riismaa kohta mingi uudis nägemata jäänud või kuhu ta täpselt minemas on?
Riismaal on Pistoiaga pikaajaline leping. Ta on Pistoia järelkasvumeeskonna konkurentsitult parim mängija. Tal on nüüdsest ka itaallase staatus. Möödunud hooajal treenis ta koos põhimeeskonnaga. Eks nüüd ole näha, kas ta saab järgmisel hooajal võimaluse esindusmeeskonnas (ja jätkab selle kõrvalt mängimist U20 meistrivõistlustel) või laenatakse esiliigasse.

Eelmise hooaja eel tehtud intervjuu Pistoia mänedžeriga:

https://korvpall24.ee/intervjuu-pistoia ... la-kaugel/" onclick="window.open(this.href);return false;
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Bologna nimekirjas oli see aasta ka Mait Peterson, aga meeste satsis platsile ei saanud. Tal peaks ka järgmisest hooajast itaallase pass olema. Paraku ma tema viimaste arengutega kursis pole, kui kellelgi on infot, oleks ka tore teada saada.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Bologna nimekirjas oli see aasta ka Mait Peterson, aga meeste satsis platsile ei saanud. Tal peaks ka järgmisest hooajast itaallase pass olema. Paraku ma tema viimaste arengutega kursis pole, kui kellelgi on infot, oleks ka tore teada saada.
Peterson sai eelmise aasta lõpus vigastada. Ma ei oska kommenteerida, millise vigastusega tegemist oli ja kas ta on nüüdseks tervenenud. Bologna esindusmeeskonna pingiotsale ta ilmselt niipea ei pääse. Bologna plaanib sinna edutada Petersonist aasta vanema tsentri Gora Camara. Võib oletada, et Peterson saadetakse järgmiseks hooajaks või kaheks kuhugi madalamasse liigasse laenule (nii nagu Mikk Jurkatamm enne teda).

https://sportando.basketball/gora-camar ... s-bologna/" onclick="window.open(this.href);return false;
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas ok »

Itaallased otsustavad sel nädalal, kas tõsta Seria A meeskondade arv 18-ni. Üheks võimalikuks täienduseks oleks Ravenna, mis lisaks Treieri niigi headele võimalustele suurendaks ka tõenäosust, et Mikk Jurkatamm järgmisel aastal Serie A-s on
https://sportando.basketball/en/serie-a ... 2020-2021/" onclick="window.open(this.href);return false;
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 675
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas HypeBeast »

Mis tuleviku ennustaksite Janari Jõesaarele? Tegi ju ka igati korraliku hooaja. Eeldusel, et Cramo tase korralikult langeb ja järgmisel hooajal VTBs enam ei mängita, siis mis liigat talle pakuksite?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

HypeBeast kirjutas:Mis tuleviku ennustaksite Janari Jõesaarele? Tegi ju ka igati korraliku hooaja. Eeldusel, et Cramo tase korralikult langeb ja järgmisel hooajal VTBs enam ei mängita, siis mis liigat talle pakuksite?
Oleks üllatav, kui ta ei saaks VTB-st pakkumisi. Ta oli efektiivsusnäitajalt liiga neljateistkümnes mees, lauapallide arvestuses aga koguni üheksas. Tegemist oli Jõesaare karjääri parima hooajaga, äkki õnnestub säravate esituste pealt uuesti Hispaania kõrgliigasse pääseda?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Itaaliast raporteeritakse, et Kaspar Treier on väga lähedal lepingu sõlmimisele Sassariga. See oleks suurepärane uudis. Viimase kümne aasta lõikes on tegemist Itaalia TOP 5 klubiga. Regulaarselt osaletakse eurosarjas. Meeskonna mängustiil on samuti sümpaatne: kiire ja lahtine, aga mitte mõne üksiku mängija keskne, vaid meeskondlik.

https://www.superbasket.it/2020/05/14/s ... l-2020-21/" onclick="window.open(this.href);return false;
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas East »

Ma loodan, et Treier ei tee kiirustatud otsuseid. Minu arust ei peaks praegu olema peamine eesmärk saada võimalikult tugevasse meeskonda, vaid pigem leida see organisatsioon, kes esimesel kõrgliiga aastal pakuks kõige paremaid võimalusi enese lahti mängimiseks.

Seega kui Ravenna näiteks peaks Serie A koha saama ning suudaks senise peatreeneri ka alles hoida, siis tunduks minu meelest Ravennas jätkamine suurepärase variandina. Dinamo on muidugi ahvatlev, aga nagu öeldud, siis minu jaoks tunduks kõige tähtsam, et valik oleks hoolega läbi mõeldud ning kaalutletud.
Vasta