RK kirjutas:sveiks kirjutas:
Tartul olid sisuliselt mängida ainult kohaliku mudaliiga play-offid. Oleksid pidanud veel vähem saama. TTÜ toetus on veel absurdsem.
Õige Tartu oleks pidanud saama vähem toetust mis sest et oli ka Estlat liigas playoffi kohal (8 s) ja toetust said temast veel vähem Tarvas ja Tallinna Kalev ja üldse peaks uuel hooajal Tartu kõik paremad mängijad andma Cramole, pool eelarvest Cramole ja Tartu fännid võiksid põlvili Tartus Tallinnasse roomata, siis oleks õiglus majas
Ma ei saa tegelikult valulikust reaktsioonist hästi aru. Esiteks ei tea keegi meist ju täpselt, mis kriteeriumide alusel toetusi jagati ning mida arvesse võeti.
Sinu kõige esimene väide oli, et kuna Cramo sai nõndavõrd suure summa, siis on kindlasti järgmisel hooajal nende eelarve sama suur kui tänavu. Mille osas juhiti tähelepanu, et tegelikult ei ole need asjad omavahel seoses.
Seejärel juhiti tähelepanu, et mõnel meeskonnal oli rohkem mänge mängida jäänud kui teistel meeskondadel. Ja selle peale lendad sa letti sarkastilise ohvrimentaliteedi jutuga, et "Tartu peaks kõik oma paremad mängijad Cramole andma ning Tartu fännid võiksid põlvili Tartusse roomata". Reaalselt, mis asi see päriselt oli just?
See on umbes sama jabur, kui vahepeal mõni tegelane arvas, et kõik on õudselt Valga meeskonna vastu ning on liiga kriitilised nende tegemiste suhtes. Ausalt, vastan samamoodi - mulle tohutult meeldiks, kui Tartu suudab oma korvpalli taas tipptasemele tõsta, see oleks Eesti korvpallile väga vajalik. Selleks, et Cramo areneda saaks, on vaja ka kodust tugevast konkurenti. Seega palun lõpetada ära sellised alandlikud ja parastavad jutud, justkui oleks kurjad pealinlased pidevalt Tartu hädades süüdi ning tartlastele vaadataks kuidagi ülevalt alla.
Arusaadavalt on võibolla uue rolliga (meistritiitli eest võitlused on asendunud play-offi pääsemise võitlustega) olnud raske kohaneda, kuid selles tuleb ikka peegel kätte võtta ning kõigepealt iseennast süüdistada, et Tartu korvpallil on viimaste aastate jooksul nii palju manduda lastud. Selle asemel, et pidevalt ohvrit mängida ja pidevalt pealinlasi süüdistada võiks korra mõelda, et mis põhjusel on Tartu korvpall hetkel selles seisus, kus sisuliselt jagatakse Tarvasega Eesti tugevuselt neljanda-viienda klubi tiitlit ning jäädakse alla Pärnule ja Raplale. Võib olla valus, aga paraku see on reaalsus ning väike sisekaemus kuluks marjaks ära.
Veelkord - ma tõesti loodan, et Tartu on lähitulevikus oma asjadega seal maal, et hakatakse taas eurosarja mängima ning konkureeritakse Cramoga meistritiitli nimel, aga selleks tuleb eelkõige Tartul endal oma asjad korda saada ning plaan paika panna. Teistele näpuga näitamine ja ohvri mängimine ei tule uue tõusu alustamisele mingitpidi kasuks.
PS! Ja ju siis oli konkreetne põhjus, miks rahad nii jagati. Puusalt tulistada on tore, aga kui sind see nii kõvasti painab, siis palun kirjuta korvpalliliitu ja uuri täpsemad kriteeriumid järgi. Ma ei ole kuskilt meediast lugenud, et mõni meeskond oleks saadud toetuse üle nurisenud või pidanud seda ebaõiglaselt väikeseks.