Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas East »

Ma pean ütlema, et mulle tegelikult see rebrandingu idee meeldib.

Muidugi on esmapilgul kõik harjumatu, aga tundub, et esimest korda klubi ajaloos üritatakse luua sellist päris oma identiteeti, mis on tegelikult väga lahe ettevõtmine. Kui logo vaadata, siis ühest küljest peaks see tallinlastele (ja ka ülejäänud eestlastele) siiski hingelt lähedasem olema kui senine viikingikiiver. Teada-tuntud figuur, mis peaks looma koheselt seose Tallinna ja Eestiga.

Samamoodi - kas kunagi varem on Kalev üldse kasutanud oma brändi reklaamimiseks mingit hashtagi nagu seda seekord (#SEEOLEMEMEIE) tehti? Selles suhtes väike asi, aga müts maha, et ka selles valdkonnas üritatakse järjest rohkem edasi areneda.

Ka Leedu tippklubide (Zalgiris, Rytas) puhul on ju tegelikult väga oluliseks aspektiks olnud identiteeditunde loomine. Kalev/Cramo on lähiminevikus alati küll olemas olnud, aga mul on tunne, et varem on sellise võimsa identiteedi loomisega natuke hätta jäädud - natuke taheti olla nagu vana Kalev, natuke oli kommitehase mekki küljes, natuke nagu Cramo eriprojekt ja siis veel mingi müstiline viikingikiiver logol. Tegelikult oleks ju Tallinna ja selle lähiümbruse näol väga palju suurem potentsiaal olemas. Küsimus ongi ju suuresti kaasamises ning selles, et inimesed tunneksid, et tegemist on just nende klubiga.
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja
Postitusi: 709
Liitunud: 30 Juul 2007, 22:54
Asukoht: Cramo City

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas BCKLV »

Viriseks veidi nende uuenduste üle, alustaks sellest, et üle lasti võimalus kaasata laiem üldsus ja sellega klubile promo teha - erinevad logo kavandid, sümboolika, hääletused... Või vähemalt fännidelt eelnevalt arvamust küsida, praegu pandi plärts fakti ette, leppige. Ideaalis võiks muidugi klubiga seotud sümbolid nii pühad olla, et kellegil et tuleks pähegi neid rebrändima hakata. Ma pole kindel, kas nüüdne logo nii universaalselt ajatu on, pigem potentsiaali muudatusteks. Ja ma ei saa aru, miks on vaja uut legendi sisse tuua, kui Kalevi nime näol on palju võimsam narratiiv eeposkangelasest juba olemas, miks mitte seda välja mängida? Ma ei pea vajalikuks ka rõhutada just Tallinnale omast, Eesti on piisavalt väike ressursi mõttes, pigem tuleks püüelda olla kogu Eesti koduklubi, kui räägitakse underdog mentaliteedist (välisliigad). 
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vanafänn »

Kui ma eelmine aasta kirjutasin peale võidumängu, et miks pole me näinud uut disaini ja värki oma tiimis- siin on vastus. Tegemist on kohutava logoga ja ma oleks pigem jätnud Kalevi kommivabriku koos viikingi kiivriga.

Äkki oleks võinud proovida Kalevist ja viikingi kiivrist miskit muud aretada aga ma leian end kohalt, kus ma tunneks, et uus vapp esindab rohkem Kalle Klandorfi, kui seda klubi, mida ma 6 aastaselt fännama hakkasin.

Ilge ilge ämber minuarust, disaini ning ka vaimuvaene.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas theundertaker »

No kui Tallinna linn ja Kalle soovitasid :)
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vanafänn »

Ma loodan, et Tallinna linn ja Kalle annavad hea suure koti raha ka selle eest :))
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Drogba »

Keegi täna saalis ka käis, kuidas TalTechi vastu mängupilt oli?
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Drogba »

Homme Mängumeeste podcastis lubati Kanguri teemale joon alla tõmmata. Eks siis homme kella 10 hommikuks on selge, kus mees toimetama hakkab! :D
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas elchukakabra »

Kangur liitumas TalTech-iga
knaest
Kasutaja
Postitusi: 134
Liitunud: 21 Juun 2012, 11:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas knaest »

tore, et plaan vähemalt paigas on :)

https://sport.postimees.ee/7067415/kang ... aan-paigas" onclick="window.open(this.href);return false;
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 675
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas HypeBeast »

Täisartiklit saab keegi jagada?
Oleks väga tänulik :D
knaest
Kasutaja
Postitusi: 134
Liitunud: 21 Juun 2012, 11:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas knaest »

Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo korvialune on küll hõre, ent Kristjan Kangurist ilma jäämises suurt probleemi ei nähta.

«See tähendab, et ta on TalTechi mängija ehk vastane,» vastas Kalevi mänedžer Ramo Kask Postimehe küsimusele, mida Kanguri liitumine TalTechiga neile tähendab. «Suhtlesime temaga, aga ei midagi enamat.»

Kase sõnutsi oli Kangur lihtsalt üks mitmest mängijast, kelle vastu huvi tunti. Tema loobumine kaarte sassi ei löönud, radaril püsib piisavalt mängijaid. Praeguse seisuga tahetakse tuua võistkonda kaks pallurit: üks ees-, teine tagaliini.

Ametlikku lepinguid kellegagi veel sõlmitud pole, kuid Kask kinnitas, et õige pea võiks võistkond täieneda. Kuigi esimene eelistus oleks Eesti mängijaid, siis neid turul napib ning täiendused tulevad piiri tagant.

VTB Ühisliigas peab Kalev esimese mängu laupäeval, mil külastatakse Peterburi Zeniti. Endiselt pole teada, mis saab kodusest lahingutest, sest praeguse välismaalt riiki tulevatele sportlastele kahe nädalase karantiini osas erandit ei tehta.

«Valitsus arutab neid asju teisipäeviti ja neljapäeviti. Ootame ise ka huviga, mis seal selgub,» märki Kask. Esimene Ühisliiga kodumatš peaks toimuma 5. oktoobril Moskva Himkiga. Praeguste Eesti riigi reeglite järgi poleks võimalik kohtumist läbi viia.

Hõre koosseis
Seni on Kalev pidanud kolm kontrollmatši ja ühe karikamängu. Võidetud on esiliigas müttavaid Viimsit ja Tartu Kalev/Estikot ning koduseid konkurente TalTehci ja Tallinna Kalev/TLÜ-d. Neist viimase vastu käis lõpuni üsna tihe heitlus.

Võrreldes ettevalmistusperiood algusega jäädi ilma isiklikel põhjustel lahkunud tagamehest Marqueze Colemanist. Lisaks pole platsil käinud tsenter Devin Thomas, kes sai juba esimeses trennis vigastada. Nõnda ongi pidanud seni korvialust turvama vaid Rauno Nurger ja Kregor Hermet, abiks käib ka Tanel Kurbas.

Hooaeg algas väikese üllatusega
VTB Ühisliigas hooaja esimene matš peeti eile, Peterburi Zenit sepistas võõral väljakul väikese üllatuse, alistades 79:67 Moskva Himki.

Möödunud hooajal põrunud, kahel korral ka Kalev/Cramole alla jäänud Zenit alustas kena esitusega. Skoorijad jagunesid ühtlaselt: parim oli mullu Crvena Zvezdas pallinud Billy Baron 16 punktiga, eelmisel aastal Kaunase Žalgirist esindanud K.C Rivers ja tiimis teist hooaega alustanud Will Thomas lisasid 11 silma. Kahekohalise punktisummani jõudis ka värske täiendus Alex Poythress.

Lisaks oli puudu kaks väga olulist uut tulijat: Kevin Pangos ja Arturas Gudaitis.

Legendaarse hispaanlase Xavi Pascual´i käe all peaks Zenit mullust ebaedu, kus vahepeal langeti isegi play-off´i kohalt välja, vältima. Parema pildi saab neist ette laupäeval, mil võõrustatakse Kalev/Cramot.

Tõsi, kuigi Himki kaotas, on neil väga võimas tiim. Peatreenerina jätkab Rimas Kurtinaitis, eelmise hooaja tegijatele: Janis Timmale, Devin Bookerile, Jonas Jerebkole ja Dairis Bertansile toodi korvi alla mehiselt jõudu juurde. Aastase pausi järel naasis Jordan Mickey, Müncheni Bayernilt nopiti NBA-kogemusega Greg Monroe.

Jätkab ka Aleksei Šved, kes hooaja avamatšis kaasa ei teinud. Punktimasinale toodi Kaasani Unicsist abiks Errick McCollum.

View this post on Instagram

? Алекс Пойтресс мощно врывается в Единую Лигу и под кольцо @khimkibasket! *** ? Welcome to the League, @alexthegreat22!

A post shared by Единая Лига ВТБ | VTB League (@vtbleague) on Sep 20, 2020 at 4:58am PDT


Kui kohalike klubidega võib nii pusida, siis Ühisliigs läheb tarvis lisajõudu. Nurger ja Hermet on end teatud tasemel tõestanud, ent Venemaa tippklubid on hoopis teisest puust.

Tagaliinis valitseb veidi parem olukord. Hästi on püssi paukuma saanud mängujuht Marcus Keene, kindlat seljatagust pakub Sten Sokk. Number «kahe» peal jagavad praegu mänguaega Martin Dorbek ja Janis Kaufmanis, «kolmel» toimetavad Kurbas ja Gabriel Bealer, kes on samuti üsna hästi kohanenud.

Vajadusel saab peatreener Roberts Štelmahers kasutada ka 20-aastast Indrek Suneliku, kelle rolliks jääb Ühisliigas tõenäoliselt siiski Eesti mängijate limiidi täitmine. Reeglid näevad ette, et igas matšis tuleb üles anda vähemalt kuus oma riigi pallurit. Kui praegune plaan täitub ja kaks meest piiri tagant tuuakse, ongi piir käes.
barons2
Kasutaja
Postitusi: 212
Liitunud: 06 Aug 2018, 21:36

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons2 »

Vaadates kuidas tegutseb Maksim Salash Minski eest eelmisel ja sel aastal ja nähes mis nn äpude osakond Cramo korvialune on olnud nii eelmine kui see aasta, siis tekib küsimus et miks loobuti mehest eelmine aasta kui oli veel ametlikult lepingu pikendus olemas?

Salashi poolt muidugi ok laahendus, Minsk sel hooajal Meistrite Liigas ja palju õnne.
Samal ajal on Cramol pühapäeval Euroliiga satsiga mängides korviall Nurger ja Hermet...Thomasest pole siiani ei kippu ega kõppu, kas saabki üldse olema - on omaette küsimus...

Njah...
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Hooaeg pole jõudnud alatagi kui juba on korvialused mehed äpud, tase.

Miks loobuti Salsh-ist? Äkki sellepärast, et uuel peatreeneril on oma visioon ja nägemus, keda ja mis tüüpi mängijaid ta soovib oma meeskonda.
Usun, et klubi võib ise ka tunnistada, et eelmisel aastal lõigati pikkade meestega pidevalt näppu. See, et Thomas vigastada sai - selle eest pole ju ükski klubi kaitstud.

Ma usun küll, et kui Thomas lõpuks terveks saab, siis temast oleks päris palju abi satsile. Oma mõõtmete poolest on tegu üsnagi võimsa mehega. Loodetavasti saadakse peagi võistkonda jõudu juurde.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Drogba »

Huvitav kas Cramo, siis homme bussiga otse mängule ?! Kuna mäng hakkab alles 20.00, siis eeldan, et alustavad sõitu hommikul ja kohe pärast mängu otse tagasi, et vältida liigseid kontakte. Lisaks siiani pole teada, kes mängu üle kannab. Kas peab siis VTB kodulehelt vaatama?
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 675
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas HypeBeast »

Peaksid juba teel olema v isegi kohal juba. Väga kahtlen, et paar tundi enne mängu algust mängupaika kohale jõudmine sellel tasemel aksepteeritav on. :D
Vasta