Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Meele teeb pisut mõruks ka see, et Soome noored mängisid justkui meie noored üle, kuigi paberil peaks jõuolukord olema vastupidine.

Ma liitun ka arvamusega, et Valge paistis silma...ja kahjuks mitte heas mõttes. Kui ta sisse vahetati, siis tundus nagu mingi 18-aastane poiss saaks esimese võimaluse professionaalide seas.
JukuNoorem
Kasutaja
Postitusi: 450
Liitunud: 05 Aug 2015, 01:47

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas JukuNoorem »

Vägisi on jäänud selline mulje, et ei Leedu ega Läti koondised põhimõtteliselt ei valmistunudki ette mängudeks Eesti koondisega. Soome koondis Dettmanni juhendamisel oli aga põhjalikult ette valmistunud. Seepärast need kaks mängu tõidki välja nii meie koondise kui ka mängijate nõrgad küljed.

Drelli kritiseeritakse õigusega. Kui mees ise räägib NBA-st ja sellest, kuidas tal on Itaalias oma koduklubiga kanad kitkuda, aga ise saab koondise särgis tundmatutelt vastastelt lihtsalt peksa, siis on kriitika õigustatud. Kaitses tema esitused mäng mängult paranesid, aga raske öelda, kui palju mängis selles rolli kogemuste ja mängupraktika lisandumine ja kui palju tõsiasi, et vastased olid lihtsalt tehniliselt ja mängija meisterlikkuselt kehvemad? Lisaks on Drell jätkuvalt füüsiliselt lihtsalt nõrk. Seda on näha eriti kaitses, kui ta jääb vastamisi vähegi tugevama kehaehitusega vastasega. Rünnakul on tal täiesti korralik vise ja läbimurdmise võime olemas, aga samas nagu kirjutati Delfi kommentaarides, siis aastatega pole ründearsenal täienenud näiteks petetega.

Minu jaoks oli suur pettumus ka Nurger. Korralik keskpositsioonivise on tal olemas juba noorte koondiste ajast, aga pettumuse valmistas tema kaitsemäng. Küll jäi ta katte panemisega hiljaks või siis jäi katte pehmeks, küll jättis ta oma mehe vabaks korvi alla. Ühesõnaga, kaitses lihtsalt aeglane. Juba Leedu mängu ajal kommenteeris Saage õigesti, et tal saab Kalevis olema ikka väga raske VTB liigas.

Kas mitte Valge head esitused Est-Lat liigas ei tulnud paljuski ka selle pealt, et tal oli Priit Vene käe all praktiliselt piiramatult mänguaega Tartus?


Muidugi, väga positiive üllatuse pakkusid Raieste ja Jõesaar. Eriti Raieste, ei oodanud tema poolt selliseid esitusi ja head tegutsemist nii lauas kui ka punktide toomisel.

Kaasfoorumlaste Uhhuu ja Easti käest tahaks väga küsida, et kuida suhtuda Kriisa kohta käivasse kriitikasse, et tema leib on ainult kaugvisked? Läbimurre aga sisuliselt puudub ja see võib väidetavalt talle juba ülikoolis raskusi põhjustada? Sellest saan ma aru, et palju on kinni Kriisa nõrgas füüsises, aga kui suur probleem saab see olema edaspidi?
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Mind häiris ka see Nurgeri naermine. Eks see ole muidugi maitse asi, aga kui sa kaotad, siis ei ole ka vajadust vastasega lõõpida. Jätab tolaliku mulje.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Kommentaariks väitele, et Kriisal läbimurre sisuliselt puudub ja see võib osutuda ta achilleuse kannaks. Mina sellist probleemi ei näe. Tal on väga hea kiiruslik tehnika. Ta on noorteklassides ja Leedu esiliigas näidanud, et kui tema peale jääb pikem mängija või kui ta enda pikk paneb talle korraliku katte, siis ta on võimeline edukalt korvi alla murdma. Kui lihasmassi ja kiirust veelgi juurde tuleb, siis see ei osutu ilmselt probleemiks ka tipptasemel korvpallis. Isegi ilma läbimurdeta on Kriisal olemas tippkorvpalluri eeldused. Tal on harvaesinev platsinägemine, kõvasti üle keskmise viskekäsi ja ta on hea ründemängija kohta tavapäratult aktiivne ka kaitses.
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Oskar8 »

Natuke hakkab häirima see Drelli kottimine. Individuaalselt ma pigem ütleks, et Drell on selle koondise üks parematest kaitsjatest, kelle pikad käed on vastastele ebamugavus ja ta on mees keda saab sisuliselt 1-5 vahetada. Kriisa on küll kaitses tubli ja aktiivne, aga suuresti oma mõõtmete tõttu on ta tegelikult kaitses pigem kehvem kui Drell. Aga mängutarkust nii kaitses kui rünnakul jääb tõesti Drellil kõvasti puudu. Soomes oli Drell sisuliselt ainus mees kes suutis palliga kolmese joonest kaugemale liikuda. Ilmselgelt on liha vaja luudele juurde saada ja küll see lõpetamine paremaks läheb. Natuke olen ka Toijalas pettunud, et ta (eriti Soome mängud) ei proovinud Drelli käima saada. Võrreldes Kullamäe ja Kriisaga kellele on lubatud ka palju eksida, ei ole Toijala Drellile veel panustanud. Nagu Raieste näite puhul näha, siis see on noore mehe puhul enesekindluse leidmiseks väga oluline.

Valge puhul ei tohiks see liiga suur üllatus olla, et ta sellel tasemel mängumees ta pole, eriti kaitses. Ja ka rünnak pole nii hea, et peaks koondisesse mahtuma. Temast neli aastat noorem Bockler suutis samas liigas ''per 30 minutit'' olla igas statistilises elemendis Valgest parem. Punktid - Valge :16.3 Bockler: 17.7 Lauad - Valge: 2.3 Bockler: 4.5 Söödud - Valge: 2.5 Bockler: 2.6.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Imelik, kuidas mõned suudavad Drelli suhtes tehtavat kriitikat tajuda vaid halvustamise ja pahatahtlikkusena. Drell sai Soome turniiril mänguaega keskmiselt 20 minutit. Ta viskas 4 punkti mängus. Drelli visketabavus oli viieteistkümnest kolm ehk 20 protsenti. Tal oli võrdselt suuri raskusi nii vabadelt kohtadelt tabamisega kui teravuse tekitamisega. Vabaviskejoonele pääses ta vaid kahel korral. Lauapalle kogunes nii pika mängija kohta samuti vähevõitu – kokku vaid kuus. Vastas ei olnud seejuures mitte kogenud mängijatest koosnev kõrgetasemeline meeskond, vaid suuresti ta eakaaslastest koosnev seltskond, kellest pea kõik on mänginud viimastel hooaegadel Drelliga võrreldes madalamal tasemel liigades. Ma olen kindel, et Drell ise ei jäänud samuti oma etteastetega rahule. Ta mänguaeg ja sooritatud visete arv oli Soome turniiril meie koondise üks suurimaid. Mulle jääb seetõttu arusaamatuks väide, et Toijala ei üritanud Drelli käima saada. Võttes mõlemas mängus tehnilise vea, vedas ta pigem ise peatreenerit alt. Nagu Teemu Rannikko mängu kommenteerides lausus, siis Drell teeb tujutsemisega halbadel päevadel asju veelgi hullemaks. Drelli mängus oli kindlasti ka positiivset. Tema pikkadest kätest on kasu sööduliinide pärssimisel ja ta jõuab aeg-ajalt appi ka viskeid blokeerima. Negatiivne oli aga see, et tal oli suuri raskusi korvialuses kaitses ja et ta lasi oma mängijal perimeetrilt korduvalt korvi alla purjetada. See, et ta vähemalt üritas teravust tekitada, on samuti positiivne. Seda oli meie koondisel sel turniiril vähevõitu. Ehkki Raieste andis oma panuse ja ka Post ning Kirves üritasid samuti aeg-ajalt korvile murda.

Drell saab Pesaros endale vägeva mentori Carlos Delfino näol. Loodetavasti suudab ta järgmiste koondisemängude ajal oma potentsiaali juba palju paremini realiseerida.
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Oskar8 »

''ja et ta lasi oma mängijal perimeetrilt korduvalt korvi alla purjetada.''

Kõlab üsna pahatahtliku väitena, ei meenu et midagi sellist oleks korduvalt juhtunud.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Koondise ÜKE treener Kari Hyökki arvamus Drelli kohta tänasest Päevalehest:
Tänavu on Hyökki pikemalt töötanud 20-aastase Henri Drelliga. Kuigi Hyökki rõhutab, et korvpalluri jaoks pole kangile laotud ketaste arv sugugi kõige olulisem näitaja („Tahan, et nad oleksid head korvpallurid, mitte kulturistid.”), ei ole Drellil enam jõusaalis midagi häbeneda.

„Mind üllatas, kui tugev Drell jõusaalis oli, eriti jalgade jõu mõttes. Ma pole kindel, mitu koondislast suudab endast raskema kangiga kükke teha. Peale vaadates nii ei arvaks. Peale suurte raskuste on Drelli jõuharjutuste tehnika päris hea. Arenguruumi muidugi on, näiteks plahvatuslikkuses ja ülakeha tugevuses,” ütles Hyökki.
pikne7
Kasutaja
Postitusi: 60
Liitunud: 22 Juul 2020, 17:06

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas pikne7 »

Positiivse poole pealt võitsid U18 poisid treeningkohtumises Soomet 75-80. Algus oli väga konarlik ja soomlased läksid üsna suurelt ette, aga mängu lõpus suutsid meie poisid tubli mängu teha ja võita.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Koondise valikmängud on novembris ja veebruaris siiski toimumas, aga me jääme tõenäoliselt ilma kodumängudest, sh otsustavas mängus Põhja-Makedoonia vastu. Kodumäng Venemaa vastu oleks olnud ilmselt eriti raju atmosfääriga.

https://sportando.basketball/en/novembe ... fiba-says/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kerr Kriisa hooaeg NCAA-s hakkab pihta täpselt samal ajal, kui peaksid toimuma novembrikuised valikmängud. Lisaks temale ei saa me arvestada ilmselt ka Sander Raiestega.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Selgunud on koondise kandidaadid eelseisvateks valikmängudeks:

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=7614" onclick="window.open(this.href);return false;

Minu meelest muidu asjalik nimekiri, v.a ühe erandiga – jääb arusaamatuks, miks kuulub sinna jätkuvalt Robert Valge. Ta ei ole rahvusvahelise klassiga mängija, nagu tõestasid ka suvised koondisemängud. Tal pole koondisele midagi pakkuda ei kaitse ega ka rünnaku osas. Pigem võinuks siis nimekirja kuuluda juba kasvõi Egert Haller, kes on omas ampluaas Eesti meistriliiga üks parimaid mängijaid: raske on leida kohalikul tasemel mängijat, kel oleks kiirem vise ja täpsem käsi.

Eeldusel, et kõik hetkel vigastatud mängijad saavad terveks ja kellelegi teisele peale Kriisa, Jurkatamme ja Raieste klubi poolt takistusi ei tehta, siis minu nägemuses võiks koondis välja näha järgmine.

C: Kotsar, Kitsing
PF: Vene, Hermet
SF: Jõesaar, Treier, Kurbas
SG: Drell, Veideman, Dorbek
PG: Kullamäe, Sokk

Toijala on senistes mängudes kasutanud keskmängija kohal Kitsingut, Nurgerit ja Hermetit ja tema esimeseks valikuks on olnud Kitsing. Kotsar võtab nüüd üle põhikeskmängija koha, Kitsing jääb ilmselt small ball tsentriks ja seega on raske näha, kuhu Nurger võiks üldse ära mahtuda.
kiiver
Kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 31 Okt 2020, 18:33

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas kiiver »

Kullamäe/Sokk, Drell/Kullamäe, Jõesaar, Hermet/Vene, Kitsing oleks rünnakule vaadates väga huvitav kombinatsioon. Võimekus five-out mängida koos paraja teravusega, kuigi Drelli 3p vise pole vist väga usaldusväärne relv?

Natuke küsitav on minu silmis Kivi ja Eelmäe kaasamine valikusse aga vast see on see mida Toijala mõtles plaanide B ja C all. Loodetavasti mullis väga katsetama ei hakata.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Ivar Jurtšenko säutsub, et Siim-Sander Vene osalemine „mullis“ on ebatõenäoline. Ta saab koondisemängude ajaks heal juhul terveks, aga mängupraktika puudub.

Suur äär on õnneks positsioon, kuhu valikut jagub (Kitsing, Hermet, Treier), aga see on ikkagi valus uudis, et meie parim mängija jääb koondisest eemale. Kaod on juba praegu päris suured (lisaks Venele puuduvad tõenäoliselt ka Raieste ja Kriisa). Loodetavasti ei tule halbu uudiseid juurde.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Põhja-Makedoonia avaldas koondise kandidaatide nimekirja. Sedapuhku on nende välistäienduseks Siim-Sander Vene endine meeskonnakaaslane Jacob Wiley, kes mullu mängis Panathinaikoses ja tänavu esindab taaskord Gran Canariat. Makedoonlastel on lisaks Wileyle veel kaks Euroopa tippliigades mängivat meest, Nenad Dimitrijevic ja Vojdan Stojanovski. Ülejäänud koondislased, välja arvatud ühe erandiga, mängivad koduliigas.

https://kfsm.mk/blog/aleksandar-todorov ... a-noemvris" onclick="window.open(this.href);return false;
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas elchukakabra »

Annuki teatel jääb ka Kotsar koondisemängudest eemale
Vasta