Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas sveiks »

Halleri ja Kurbase praeguse olukorra puhul(noh, kunagi ammu nad tõesti tiksusid ka Kullamäe stiilis pingil) tuleb arvestada, et ESTLATis hakkavad mehed ilmselt korralikult mänguminuteid koguma. Kullamäel sellist võimalust ei paista. Pigem terendab Drelli-laadne juhtum, kus istud pikalt pingil, vahepeal saad minuteid, mängid päris okeilt, aga põhirotatsiooni ikka ei usaldata. Sellises olukorras kolm aastat samas klubis istuda tundub kehv mõte. 32-aastaselt oleks ehk mõistetav soov tugevas liigas head palka korjata, aga noormängijale, milleks?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Kullamäe teeb tegelikult alles oma esimese hooaja algust Hispaania kõrgliigas. Praeguses faasis läheb see ikkagi kogemuse ette. Objektiivselt võetuna Renfroe ja Nikolic ongi temast rotatsioonis eespool, nendega võrreldes on Kullamäe alles perspektiivikas noor, kes peab end kõigepealt tõestama.
Kui selline staatus muutub permanentseks, siis tuleks muidugi ringi vaadata. Ma olen siin ise väitnud, et maksimaalselt hooaja võib sellises rollis teha, aga praegu on selle jaoks veel vara hädakella lüüa. Tundub, et ka klubi ise ei taha temast hetkel väga lahti saada, muidu oleks ta ungarlase kombel laenule saadetud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Point ongi selles, et Kullamäel on klubi-, mitte aga treeneripoolne usaldus. Zan Tabak jõudis oma mõtetes Kullamäe koos ungarlasega juba laenule saata. Ta ütles selle välja pressikonverentsil ja see uudis sai siin ka kajastatud. Siis aga sai Burgos kehvade tulemuste krooniks kodus litaka Portugali klubilt ja oli ilmne, et mingeid muudatusi on vaja. Järgmises ehk viimases hooajaeelses mängus sai Kullamäe esimest korda mängujuhina tegutseda (eelnevas viies mängus ei pääsenud ta platsile kolmes ja ülejäänud kahes mängus teenis kokku vaid 15 mänguminutit). Kohtumine päädis Burgose võiduga. Kullamäe efektiivsustegur oli meeskonna parim ja ta mängis Nikolici selgelt üle. Sellise esituse järel oli teda juba raske ignoreerida. Järgmises mängus Reali vastu mängis ta Nikolici veel selgemalt üle. Järgmises kahes mängus toimunu kuulub minu jaoks aga müstika valdkonda. Kullamäe mängis sisuliselt vaid ühte liikumist ja ei näidanud üles mingit initsiatiivi. Sellest saab vist teha vaid kaks järeldust: 1) teda tabas (esimest korda karjääri jooksul) totaalne mõttekramp; või 2) ta suruti treeneri poolt ülikitsasse raami. Pärast seda pole ta igatahes enam koosseisu mahtunud. Tundub, et kunagi on Burgose-teemal ainest väga mahlakaks intervjuuks.

Teisel teemal. Kaspar Kitsing näib olevat jätkuvalt klubita. Veel mõned aastad tagasi oli tegemist oma positsioonil meie ühe lootustandvama mängijaga. Eelmine hooaeg Itaalia tugevuselt kolmandas liigas läks tal nässu (mängis kahe klubi eest, lõpetas hooaja Vega Mestre nimelises klubis, kelle eest sai kirja keskmiselt 7 punkti mängus). Ka noortekoondises taandus ta rollimängijaks (Nordic Cup`il keskmiselt 12 minutit ja 4,3 punkti). Ma loodan, et ta pole alla andnud ja ketse juba varna riputanud. Tegemist on alles 20-aastase mängijaga. Näiteks Janari Jõesaar oli samas vanuses samuti üsna raskes olukorras, kui teenis NCAA-s hooaja peale vaid 50 mänguminutit. Ja oli veel ka paar hooaega hiljem Tarva eest mängides pigem naerualuse staatuses ega mahtunud tolle hooaja lõpuks isegi koondise kandidaatide sekka.
Taviidas
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 27 Juul 2021, 13:44

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Taviidas »

Bayeruthi - Hamburgi streami jagab keegi?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Taviidas kirjutas:Bayeruthi - Hamburgi streami jagab keegi?

http://cdn.livetv470.me/webplayer.php?t ... 691522&fwm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://en.sportplus.live/basketball/119985/2646112/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Sassari kohtub Meistrite liiga avavoorus Ludwigsburgiga:

http://live.jokerswidget.org/freelivema ... 18080.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://en.sportplus.live/basketball/1336993/2646278/" onclick="window.open(this.href);return false;


http://www.championsleague.basketball/2 ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;


Sassari selle hooaja senist mänguplaani arvestades Kaspar Treierile ilmselt kuigi palju mänguaega ja palliga tegutsemise võimalust ei jagu.
kiiver
Kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 31 Okt 2020, 18:33

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas kiiver »

Uhhuu kirjutas:
Taviidas kirjutas:Bayeruthi - Hamburgi streami jagab keegi?

http://cdn.livetv470.me/webplayer.php?t ... 691522&fwm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://en.sportplus.live/basketball/119985/2646112/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tänud videopildi eest!

Võit Bayruthile
Mõlemad meie mehed ootuspäraselt algviisikus. Jõssilt oma satsi parimana 22p (kolmesed neli viiest!) 6lp, Kotsarilt 15p ja 4lp (3 neist ründelauast). Mõlemale ~25 minutit mänguaega.
Efektiivsusnäitajad (kuidas seda täpselt arvutatakse oskab keegi öelda?) Kotsarile 16, Jõesaarel 23.

+/- küll ühe mängu mõttes vist liiga palju ei näita aga Jõssil +23, Kotsaril oma satsi halvimana -12.

Keegi admin ehk saaks [spoiler] tagid kuidagi peale keerata? Hea oleks tulemused ära peita, ehk mõni hull tahab järele vaadata.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Hamburgi hooaja algus on olnud kohutav: kolmest mängust kolm kaotust. Koosseis on eelmise hooajaga võrreldes justkui sügavam, aga kaitse agressiivsus on eelmise hooajaga võrreldes hetkel palju väiksem ja ründepoolel on vähem x-faktori ning liidrivõimekusega mängijaid. Kotsari roll rünnakul on ka seni olnud väiksem kui mullu: korvi alla ei otsita teda üldse, pick`n`roll`i mängitakse harvem ja ka perimeetril on tegutsemisvõimalust vähem olnud. Kõige selle juures on Kotsar ametlikes mängudes seni üliefektiivselt tegutsenud. Täna tundis ta end väga mugavalt Andreas Seiferti vastu, kes oli viimases valiksarjas Saksamaa neljandaks resultatiivseim mängija. Loodetavasti kuulub ta Saksamaa rivistusse ka novembrikuises valikmängus meie koondise vastu.


Jõesaare üle on väga hea meel. Ta on lõpuks välisklubis, kus osatakse ta tugevusi ära kasutada.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Saksa klubid tunduvad senini eestlastele hea valik. Ka puhtalt seetõttu, et neil pole päris sellist sügavust, mis halva esinemise korral võimaldaks mängija kuhugi pingisügavusele istutada.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Drell sai viimases voorus ainult 6 minutit mänguaega ning tundub, et läheb from bad to worse. Kui tahab veel draftis mingit võimalust omada, siis tuleks vast keskkonnavahetusele mõelda, sest Pesaros ei näi asjad üldse klappivat.

Kaspar Kitsingu seis on ka imelik. Tõepoolest oleks päris huvitav lugeda, mis mõtted tal oma korvpallurikarjääriga on. Ma ei tea, kas see on tema enda soov või pole Eesti klubid tema vastu huvi tundnud, aga viimase variandi puhul näiks see meie mängijate vähesuse juures ääretu raiskamisena.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kui Serie A esimeses voorus polnud Drellil üldse võimalust palliga mängida, siis teises voorus pakuti talle võimalust ennast tõestada, aga ta eksis lay-up`il ja vabalt positsioonilt sooritatud kolmesel. Kõigele lisaks tegi Carlos Delfino väga korraliku etteaste ja nii jäigi Drelli mänguaeg taaskord väga napiks.

Pole täheldanud ühtki kõlakat, et Pesaro üritaks Drellist lahti saada, aga on ilmselge, et kui asi jätkub sama moodi ehk et võõrleegionär mängib keskmiselt vähem kui kümme minutit ja tegutseb olematu efektiivsusega, siis ühel hetkel see teema tõstatub. Kui Drell ise seda ei enneta ja ei avalda soovi klubist lahkuda.

Treieri olukord on uue peatreeneri käe all sisuliselt sama õnnetu. Ta tegutseb napi mänguaja juures peamiselt valel positsioonil (tsentris) ja ta ülesandeks rünnakul on ainult katteid panna. Need vähesed visked, mis ta on saanud sooritada, pole olnud väljamängitud olukordade pealt, vaid on puhtalt juhuse tulem. Eelmisel hooajal, kui Sassaril oli eurooplastest koosnev tagaliin, mängiti väga meeskondlikku korvpalli. Ehkki Treieri mänguaeg oli kõikuv, oli tal rünnakul oma selge ampluaa olemas: selg korvi poole mäng number kolme kohal tegutsedes, lisaks lõiked ja kolmesed. Sel hooajal, kus Sassari tagaliinis annavad tooni ameeriklased, käib suuresti arulage 1-1 punnitamine ja meeskonna tulemused on ka sellele vastavad.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Uhhuu kirjutas:Point ongi selles, et Kullamäel on klubi-, mitte aga treeneripoolne usaldus. Zan Tabak jõudis oma mõtetes Kullamäe koos ungarlasega juba laenule saata. Ta ütles selle välja pressikonverentsil ja see uudis sai siin ka kajastatud. Siis aga sai Burgos kehvade tulemuste krooniks kodus litaka Portugali klubilt ja oli ilmne, et mingeid muudatusi on vaja. Järgmises ehk viimases hooajaeelses mängus sai Kullamäe esimest korda mängujuhina tegutseda (eelnevas viies mängus ei pääsenud ta platsile kolmes ja ülejäänud kahes mängus teenis kokku vaid 15 mänguminutit). Kohtumine päädis Burgose võiduga. Kullamäe efektiivsustegur oli meeskonna parim ja ta mängis Nikolici selgelt üle. Sellise esituse järel oli teda juba raske ignoreerida. Järgmises mängus Reali vastu mängis ta Nikolici veel selgemalt üle. Järgmises kahes mängus toimunu kuulub minu jaoks aga müstika valdkonda. Kullamäe mängis sisuliselt vaid ühte liikumist ja ei näidanud üles mingit initsiatiivi. Sellest saab vist teha vaid kaks järeldust: 1) teda tabas (esimest korda karjääri jooksul) totaalne mõttekramp; või 2) ta suruti treeneri poolt ülikitsasse raami. Pärast seda pole ta igatahes enam koosseisu mahtunud. Tundub, et kunagi on Burgose-teemal ainest väga mahlakaks intervjuuks.

Teisel teemal. Kaspar Kitsing näib olevat jätkuvalt klubita. Veel mõned aastad tagasi oli tegemist oma positsioonil meie ühe lootustandvama mängijaga. Eelmine hooaeg Itaalia tugevuselt kolmandas liigas läks tal nässu (mängis kahe klubi eest, lõpetas hooaja Vega Mestre nimelises klubis, kelle eest sai kirja keskmiselt 7 punkti mängus). Ka noortekoondises taandus ta rollimängijaks (Nordic Cup`il keskmiselt 12 minutit ja 4,3 punkti). Ma loodan, et ta pole alla andnud ja ketse juba varna riputanud. Tegemist on alles 20-aastase mängijaga. Näiteks Janari Jõesaar oli samas vanuses samuti üsna raskes olukorras, kui teenis NCAA-s hooaja peale vaid 50 mänguminutit. Ja oli veel ka paar hooaega hiljem Tarva eest mängides pigem naerualuse staatuses ega mahtunud tolle hooaja lõpuks isegi koondise kandidaatide sekka.
Kristian Kullamäe saaga lõpetuseks ütles Kullamäe seenior väga hästi ära, miks ta seal on, kuidas see kasu toob ning miks saba jalge vahel kodu poole joosta pole hea lahendus, minul pole sellele midagi lisada. Praegu ei lähe asjad hästi, kuid ta on tippliigas, tippklubi juures, ja omandab kogemusi tipptreeneri juures (sõltumata sellest, kas kellelegi Tabak meeldib või mitte).
https://sport.delfi.ee/artikkel/9480093 ... lgitagused" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ei ole Kaspar Kitsingut mängimas näinud, kuid kui ta Suneliku taseme välja mängib, pole temast oluliselt kallim ja temaga kannatab EestiLäti liigat mängida, võiks ta ju aastakese isegi Cramo juures olla. Itaaliasse jõuab alati tagasi minna.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

vaim564 kirjutas:
Uhhuu kirjutas:Point ongi selles, et Kullamäel on klubi-, mitte aga treeneripoolne usaldus. Zan Tabak jõudis oma mõtetes Kullamäe koos ungarlasega juba laenule saata. Ta ütles selle välja pressikonverentsil ja see uudis sai siin ka kajastatud. Siis aga sai Burgos kehvade tulemuste krooniks kodus litaka Portugali klubilt ja oli ilmne, et mingeid muudatusi on vaja. Järgmises ehk viimases hooajaeelses mängus sai Kullamäe esimest korda mängujuhina tegutseda (eelnevas viies mängus ei pääsenud ta platsile kolmes ja ülejäänud kahes mängus teenis kokku vaid 15 mänguminutit). Kohtumine päädis Burgose võiduga. Kullamäe efektiivsustegur oli meeskonna parim ja ta mängis Nikolici selgelt üle. Sellise esituse järel oli teda juba raske ignoreerida. Järgmises mängus Reali vastu mängis ta Nikolici veel selgemalt üle. Järgmises kahes mängus toimunu kuulub minu jaoks aga müstika valdkonda. Kullamäe mängis sisuliselt vaid ühte liikumist ja ei näidanud üles mingit initsiatiivi. Sellest saab vist teha vaid kaks järeldust: 1) teda tabas (esimest korda karjääri jooksul) totaalne mõttekramp; või 2) ta suruti treeneri poolt ülikitsasse raami. Pärast seda pole ta igatahes enam koosseisu mahtunud. Tundub, et kunagi on Burgose-teemal ainest väga mahlakaks intervjuuks.

Teisel teemal. Kaspar Kitsing näib olevat jätkuvalt klubita. Veel mõned aastad tagasi oli tegemist oma positsioonil meie ühe lootustandvama mängijaga. Eelmine hooaeg Itaalia tugevuselt kolmandas liigas läks tal nässu (mängis kahe klubi eest, lõpetas hooaja Vega Mestre nimelises klubis, kelle eest sai kirja keskmiselt 7 punkti mängus). Ka noortekoondises taandus ta rollimängijaks (Nordic Cup`il keskmiselt 12 minutit ja 4,3 punkti). Ma loodan, et ta pole alla andnud ja ketse juba varna riputanud. Tegemist on alles 20-aastase mängijaga. Näiteks Janari Jõesaar oli samas vanuses samuti üsna raskes olukorras, kui teenis NCAA-s hooaja peale vaid 50 mänguminutit. Ja oli veel ka paar hooaega hiljem Tarva eest mängides pigem naerualuse staatuses ega mahtunud tolle hooaja lõpuks isegi koondise kandidaatide sekka.
Kristian Kullamäe saaga lõpetuseks ütles Kullamäe seenior väga hästi ära, miks ta seal on, kuidas see kasu toob ning miks saba jalge vahel kodu poole joosta pole hea lahendus, minul pole sellele midagi lisada. Praegu ei lähe asjad hästi, kuid ta on tippliigas, tippklubi juures, ja omandab kogemusi tipptreeneri juures (sõltumata sellest, kas kellelegi Tabak meeldib või mitte).
https://sport.delfi.ee/artikkel/9480093 ... lgitagused" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ei ole Kaspar Kitsingut mängimas näinud, kuid kui ta Suneliku taseme välja mängib, pole temast oluliselt kallim ja temaga kannatab EestiLäti liigat mängida, võiks ta ju aastakese isegi Cramo juures olla. Itaaliasse jõuab alati tagasi minna.

Gert Kullamäe ütleb:
- kulunud on alles üks-kaks kuud, seetõttu oleks nõme juba loobuda.
- selline olukord, nagu praegu, võib mõjuda psühholoogiliselt karastavalt

Samas ütleb ta ka seda, et:
- Horvaatia pole enam tema lemmikriik (vihje Burgose peatreeneri rahvusele) ja et ta teab olukorra tausta, aga tal pole mõtet seda avama hakata (kuna info liigub kiiresti ja see üksnes halvendaks Kristian Kullamäe olukorda Burgoses)
- Kullamäe võib Burgose koosseisust välja jääda veel väga pikaks ajaks.
- lähitulevik on Kristian Kullamäe ja tema agendi ühistöö (sellest võib järeldada, et kui praegune olukord jääb vinduma, siis hakatakse otsima muid lahendusi).

Kui sa tahad jääda selle seisukoha juurde, et tippliiga meeskonda kuulumine on kasulik ka siis, kui sa oled treeningutel kaheteistkümnes-kolmeteistkümnes mängija ning mängudeks koosseisu ei pääse, siis ole lahke. Minu arvamus on, et kui praegune olukord püsib ka kuu aja pärast, siis on mõistlikum vahetada keskkonda ja siirduda mõnda klubisse, mille peatreener sind tõepoolest oma meeskonnas näha tahab. Nagu „Pihtas põhjas“ podcastis Janari Jõesaare kontekstis mainiti, siis väga oluline on, kas sind värbas meeskonda mänedžer või peatreener. Kullamäe puhul oli tegemist, kahjuks, esimese variandiga, Jõesaare puhul Bayreuthis aga teise variandiga.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Jõesaart siis täna ei mängi, sest et koroona.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kristian Kullamäe ei mahtunud järjekordselt Burgose koosseisu. Ja seda hoolimata asjaolust, et üks ta meeskonnakaaslane – Marc Garcia – polnud vigastuse tõttu mängukõlbulik:

https://www.diariodeburgos.es/Noticia/Z ... uenlabrada" onclick="window.open(this.href);return false;

Kullamäe koosseisu mittemahtumine ei jäänud ka välismängijate piirangu taha: Burgosel oli kohtumiseks üles antud viis hispaanlase staatusega mängijat, minimaalselt on vaja nelja.

Vähemalt on Prantsusmaalt häid uudiseid. Siim-Sander Venel õnnestus end teises mängus Limogesi eest käima saada. Ta oli muuhulgas väljakul perioodil, kui Limogesil õnnestus vastasel otsustavalt eest ära pääseda ja tegi mitmekülgse etteaste, kogudes 16 minutiga 7 punkti, 3 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu.

https://www.lnb.fr/elite/game-center-resume/?id=23845" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta