Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Maksim Arket
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 01 Sept 2021, 18:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maksim Arket »

Jõesaar vigastas maandudes väga kurjakuulutavalt põlve hetkel Bayreuthi euromängus. Loodame parimat, aga puhtalt visuaalselt olukorda hinnates, siis sellised vigastused osutavad reeglina paraku väga tõsisteks. See oleks muidugi küll nüüd ääretult kurb kõike arvesse võttes.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Maksim Arket kirjutas:Jõesaar vigastas maandudes väga kurjakuulutavalt põlve hetkel Bayreuthi euromängus. Loodame parimat, aga puhtalt visuaalselt olukorda hinnates, siis sellised vigastused osutavad reeglina paraku väga tõsisteks. See oleks muidugi küll nüüd ääretult kurb kõike arvesse võttes.
Vist oli hüppeliiges nagu oli näha, kuidas ta ära toimetati. Kahju, sest hooaeg algas väga hästi ja karta on, et koondise mängudest jääb samuti eemale. London võitis hea visketabavuse juures kindlalt, Bayreuthil puudus ka põhimängujuht Dorath. Eesti korvpallile on selle nädala algus olnud üldse miinusmärgiline, sest eestlaste klubidest kaotas ka Sassari kodus Ukraina klubile Prometey, kuigi Treier tegi enda kohta hea mängu ja sai ka korralikult mänguaega.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Burgos andis taas vaid 11 meest mänguks üles ning Kullamäed nende seas pole. Klubi on neljanda veerandi alguses 12-punktilises kaotusseisus Badalona vastu. Eks näis, kumb enne juhtub - kas Tabak saab sule sappa või saab Kullamäel villand ning ta leiab endale muu väljapääsu.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Arvepidamine on juba sassi läinud, kui mitmes mäng see nüüd juba järjest oli, kus Kullamäe ei mahtunud oma meeskonna koosseisu. Vist seitsmes. Kui mõni ta välismaalasest meeskonnakaaslane vahepeal vigastada ei saa, siis teisipäeval aset leidev eurosarja mäng saab olema kaheksas järjestikune kohtumine, kus talle langeb osaks pealtvaataja roll. Praegu võiks hakata juba panuseid tegema, kas ta enne koondisemänge: 1) mahub oma koduklubi koosseisu; 2) teenib mänguaega; või 3) vahetab klubi? Koondise peatreener andis sel nädalal Postimehe intervjuus mõista, et Kullamäel oleks vaikselt juba aeg hakata klubivahetuse peale mõtlema. Välistada ei saa muidugi korvpallijumaliku vahelesekkumise võimalust – Burgose peatreeneri eemaldamist kõrgemate jõudude ehk klubi juhtkonna poolt. Tänane kaotus oli klubile juba neljas järjestikune. Aga vähemalt nädala keskel vandusid nad Zan Tabakile truudust, lausudes, et hooaeg on veel noor ja meeskond vajab aega, et kokku sulanduda.

Kullamäe on iga välishooajaga küll arengus sammu edasi teinud, aga karjääriplaneerimine tundub praeguse seisuga olevat siiski pigem ebaõnnestunud. Ta on hetkel sisuliselt samas kohas, kus neli hooaega tagasi, mil ta kuulus samuti tippliiga (Bundesliga) klubi koosseisu ja noormängijana mõnikord sai mänguaega, sagedamini aga mitte. Samal ajal on näiteks Arnas Velicka, tema eakaaslane ja samasse talendikategooriasse kuuluv mängija, jõudnud praeguseks olla juba kolmes Euroopa suurliigas oma meeskonna põhitegija. Hispaanias noortesüsteemis mittekohanenud Velicka alustas oma profikarjääri Tartus ja on seejärel samm-sammult ülespoole rühkinud. Kullamäe on aga korduvalt tagasi lükanud Kalevi pakkumise ja on samal ajal veetnud kolm hooaega erinevates esiliigades.

Siim-Sander Vene paistab olevat samuti peatreeneri usalduse kaotanud. Eelmises mängus jagus talle väga vähe minuteid ja Limogesi tänases kohtumises – järjekordses kaotusmängus – ei lastud teda enam üldse platsile.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

Üritades (Kalevi poolehoidjana) midagigi positiivset praegu selles näha, et Kullamäe, Drelli, Vene ja Raieste hooajad kipuvad väga hapuks minema - ma arvan, et on üsna suur tõenäosus, et vähemalt mõni neist on sunnitud järgmisel hooajal Kalevi särgi selga tõmbama ning oma oskusi kodusele publikule näitama. Ma kardan, et selliste statistiliste näitajate pealt on äärmiselt keeruline järgmiseks hooajaks mõnda soliidsemat mängukohta leida.

Positiivsemas toonis jätkates, siis vähemalt Hugo Erkmaa on vist oma senist parimat hooaega tegemas. Tase on küll see, mis ta on, aga ta liigub üle pika aja taas selles tempos, et suudab näidata kahekohalisi punktiskoore (viimastes mängudes vastavalt 17ja 15 punkti). Loodetavasti ei tee ta nüüd mingeid järske otsuseid ning mängib ühe stabiilse hooaja lõpuni seal, kus talle parajasti sobib.

PS! Kas keegi on jälginud, kuidas meie NCAA meeste (Tass, Böckler, Ilver, Kriisa, Suurorg, Jürgens jne) preseason edenenud on ning millal mängud algavad?
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja
Postitusi: 709
Liitunud: 30 Juul 2007, 22:54
Asukoht: Cramo City

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas BCKLV »

Milleks kummi venitada, Kullamäe puhul on selge, et temast sõltumatutel asjaoludel meeskonnas kohta ei ole. Lisaks noormängijale vajaliku arenguaasta raiskamisega, ähvardab koondise põhimängujuhti kõrgemast mängupraktikast ilma jäämine, milleta pole järgmine aasta EMil midagi teha. Kalev seevastu on jätkuvalt ilma varumängujuhita ja hooaja, võiks öelda et põhieesmärgi - Champions League Top16 saavutamisel hetkel põrumas. Ehk siis kõikvõimalikud jõud tuleks kohe praegu Kristiani päästmiseks rakendada.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Ei tea kuivõrd see tõde on, aga sakslased räägivad, et Jõesaare vigastuspausi pikkus pole mitte nädalate vaid kuude küsimus. Et kõik läks peaaegu katki, mis katki sai minna.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

https://www.pianetabasket.com/legabaske ... aro-237292" onclick="window.open(this.href);return false;

Sahistatakse, et Henri Drelli koduklubi plaanib koondisepausi ajal teha koosseisus muudatusi. Välja on käidud paar nime ja neist üks – Vasilis Charalampopoulos – ohustab Henri Drelli positsiooni. Drelli koht on ka kahel eelmisel hooajal olnud korduvalt löögi all, aga seni on ta kärpimisest pääsenud. Näis, kuidas seekord läheb. Mänguliselt pole ta varem nii kehvas seisus olnud kui tänavu. Uusima peatreeneri käe all on ta roll veelgi kahanenud. Viimases mängus jagus talle taaskord vaid käputäis minuteid – sedapuhku ka valel positsioonil ehk suure ääre kohal – ning palliga tegutsemise/teravuse tekitamise võimalust (mis on ilmselgelt ta tugevus) tal ei avanenud. Praeguses olukorras tuleks vallandamine Drelli karjäärile vast pigem isegi kasuks.

Kristian Kullamäe peab ka tänast eurosarja mängu kõigi eelduste kohaselt taaskord tribüünilt jälgima. Meistrite liigas tohib igas kohtumises üles anda vaid seitse välismängijat, Burgoses on neid aga kaheksa. Seda on ikka ette tulnud, et mõni välisklubis palliv eestlane (näiteks Raieste või Drell) ei mahu aeg-ajalt oma klubi koosseisu, aga nii pikka komandeeringut tribüünile kui Kullamäel, pole vist kellelgi teisel ette näidata.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas marxx762 »

Pole küll ekspert aga tundub, et Drelli NBA unistuse võib mõneks ajaks ära unustada.
Põhjus, miks Pesaro ta endale niivõrd pika lepinguga võttis oligi vast klubi lootus selle pealt kunagi suurt raha teenida.
Küllap täna on ehk aru saadud, et hetkel sealt mingit NBA teemat tulemas ei ole ning seetõttu vaadakse pisut avatuma pilguga turul ringi, mis omakorda tähendab, et Drelli lugu Pesaros hakkab otsa saama. Huvitav oleks muidugi teada, kas tema välja laenamist pole klubi kaalunud või Henri ise selle kohta soovi avaldanud.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Järgmine aasta tahaks neid kõik Kalevis näha. Sellisel jobutamisel nagu praegu pole eriti mõtet.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas East »

See on minu poolt vana plaat, aga loodetavasti on Kalevil (lisa)võimalusi, et vajadusel Kullamäe, Drelli või Raieste osas päästeoperatsioon läbi viia. Antud kolmikust tundub mulle, et kuigi Drell sobiks Kalevi vajadustega hetkel võibolla kõige vähem (Kullamäe suudaks nr 1 peal häid minuteid mängida ning Raieste tooks nr 3 peale sellist mõnusat atleetlikust ja ründelauda minekut), siis sellegipoolest on iga sellise klassi ja potentsiaaliga eestlasest mängija Kalevi jaoks kuldaväärt täiendus.

Teine asi, mida ma mõelnud olen, on see, et Drellile endale võiks praegu Štelmahersi käe all mängimine ikka väga väärtuslikuks kogemuseks ja tõukeks olla. Štelmahers nõuab küll korda ja distsipliini, kuid samas on ta mängijate tagasisidet kuulates ikkagi ka selline "mängijate treener", kes süstib mängijasse enesekindlust ja usku ning just sellist head man managementi on Drellil praegu hädasti vaja. 
pikne7
Kasutaja
Postitusi: 60
Liitunud: 22 Juul 2020, 17:06

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas pikne7 »

Arizona pidas vahepeal hooajaeelse sõpruskohtumise Eastern New Mexico vastu. Meeskond küll võitis, aga Kriisalt pisut ärevust tekitav resultaat. 5 punkti ja visked väljakul 2/10. Kriisa puhul tegelikkuses üsna tavaline nähtus, et kas kukub väga hästi sisse või siis ei kuku üldse, selliseid vahepealseid päevi juhtub harva. Leedu vs Venemaa mängud näiteks. Loodetavasti põhiturniiril väristab vähem.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

East kirjutas:See on minu poolt vana plaat, aga loodetavasti on Kalevil (lisa)võimalusi, et vajadusel Kullamäe, Drelli või Raieste osas päästeoperatsioon läbi viia. Antud kolmikust tundub mulle, et kuigi Drell sobiks Kalevi vajadustega hetkel võibolla kõige vähem (Kullamäe suudaks nr 1 peal häid minuteid mängida ning Raieste tooks nr 3 peale sellist mõnusat atleetlikust ja ründelauda minekut), siis sellegipoolest on iga sellise klassi ja potentsiaaliga eestlasest mängija Kalevi jaoks kuldaväärt täiendus.

Teine asi, mida ma mõelnud olen, on see, et Drellile endale võiks praegu Štelmahersi käe all mängimine ikka väga väärtuslikuks kogemuseks ja tõukeks olla. Štelmahers nõuab küll korda ja distsipliini, kuid samas on ta mängijate tagasisidet kuulates ikkagi ka selline "mängijate treener", kes süstib mängijasse enesekindlust ja usku ning just sellist head man managementi on Drellil praegu hädasti vaja. 
Kui Vitols endale jalad alla saab ning ka Murphy tagasi tuleb, siis suurt vajadust sel hooajal enam vist pole, kindlasti mitte kõiki kolme. Pigem võtaks mõne perspektiivika noormängija (a la Sunelik möödunud hooajal), kes Eesti/Läti liigat mängiks ning tuleks odavam ka veel.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maxi »

No, eks see ka, et ma arvan Kullamäed tuleks saali nii mõnigi inimene vaatama kes muidu saali ei satuks. Sama ka Drelliga ja vast ka Raiestega.
villu123
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 05 Mai 2007, 00:29
Asukoht: Võrumaa
Kontakt:

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas villu123 »

Burgose mängu alguses oli ilmekas näide, kui kõik mängijad ja abitreener käisid ennem mängu ja viskasid Kullamäele patsu, aga peatreener ei vaadanud ka sinna poole.
Vasta