Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Kas kellelgi juhuslikult stream'i on pakkuda? Aitäh

EDIT: Leidsin siit https://pulivetv56.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 305
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas elchukakabra »

Veidekas mängujuhina on kohutav vaatepilt
kiiver
Kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 31 Okt 2020, 18:33

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas kiiver »

elchukakabra kirjutas:Veidekas mängujuhina on kohutav vaatepilt
meie oma vitols
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Vaimustav võit, ehkki ühel tundus, et sellist kujuneb peatreeneri kapsaaeda minev kaotus. Veideman sai küll viimasel veerandajal raskes seisus hakkama kahe väga olulise ründesooritusega, aga tema pehme ja aeglane tegutsemine nii kaitses kui rünnakul oli paljuski põhjuseks, miks olukord üldse nii keeruliseks kujunes. Jäi arusaamatuks, miks Rosenthali mängujuhina ei kasutatud, kui Veidekas sellel positsioonil negatiivse kasuteguriga toimetas. Loodetavasti saab Rosenthal pühapäeval oma võimaluse. Kitsingu kasutamine viimasel veerandajal keskmängijana oli teine asi, mis valusalt silma torkas. Kaitses kärises korralikult, samas kui rünnakul ei suudetud seda kompenseerida talle viskekohtade loomisega. Treier olnuks selles ampluaas palju parem valik. Treier tegi korvialustest mängijatest minu meelest selgelt parima etteaste.

Kullamäe alustas pisut ebalevalt, mis on ka täiesti mõistetav, arvestades, kui keerulise olukorra pealt ta mängima tuli. Aga äge oli näha, kuidas tal enesekindlus ühtäkki tagasi tuli, kui ta teise poolaja alguses paari õnnestumisega hakkama sai. Vaevalt, et tänane õnnestunud etteaste klubitasandil midagi muudab, aga vähemalt midagi rõõmustavat ta korvpalluriellu. Väga hea meel on ka teise mängija üle, kes on hooaja alguses olnud klubirindel väga keerulises olukorras. Siim-Sander tegutses oma staatuse vääriliselt ja tüüris meeskonna kõige kogenuma mängijana võidusadamasse. Kolmas ebaõnnesõdur Henri Drell tegi paraku väga rabeda etteaste. Huvitav näha, mis ta uueks klubiks kujuneb ja kui tal aega võtab, et mängutunnetus tagasi saada.

Veesaare +/- näitaja kujunes meeskonna halvimaks, aga ma olen positiivselt üllatunud, et ta ei jäänud kaitses suurde hätta. Vaid paar olukorda lauavõitluses olid sellised, kus lihasmassist jäi puudu, et pall oma valdusesse saada. See-eest suutis ta oma ülipikkade kätega vastaste viskesooritused väga raskeks muuta.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4442
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Veidemani suur probleem on ikka, et ta mängu lugeda väga ei oska, kui ta söötma hakkab, siis ära parem vaata, selle koha pealt ikkagi kordades hullem kui Vitols. Samas kogemust võiks juba ikkagi niipalju olla, et mingit suuremat käkki kokku ei keera ja võtab rahulikumalt. Kuigi ma väga ei usu, et ka Rosenthal mängujuhina oleks mängukvaliteeti oluliselt tõstnud, vähemalt selle hooaja põhjal küll. See positsioon on meil viimasel ajal olnud traditsiooniliselt nõrk ja häid alternatiive pole, vigastusest taastuv Sokk ja Laane jaoks on see tase juba veidi kõrge.
Kullamäe ja Vene tulid omadega ilusti välja ja olid pildil, kuid ega nad peavadki ennast tõestama praegu, kui kusagil uut lepingut välja üritavad teenida. Burgoses määravad välismängijate piirangud ka väga oluliselt, kes pääseb meeskonda ja kes mitte.
Veesaar oli vähemalt kaitses tubli, ta on praegu just selline bambafallilik liikuv tsenter, korvi all surutakse ära, kuid tal on omad eelised. Samas on ka Kitsingu kasutamine tsentrina vaevalt et midagi oluliselt lisaks. Hermeti väljajäämine oli mingis mõttes paratamatu, sest PF peale on praegu lai valik olemas, ka Vene võib seda positsiooni mängida ja Toijala tahtis Veesaarele võimaluse anda. Sama kehtis ilmselt ka Riismaa ja Puideti valikus, et katsetada nooremaid ja uuemaid, kuigi Puidet tundub olema heas vormis. Ma ei ole kindel, kas Iisraeli mänguks võib mängijaid vahetada, kui jah, siis võib-olla tehakse väiksemaid muudatusi, tuuakse Hermet ja Puidet valikusse kellegi triost Veesaar-Rosenthal-Riismaa asemel.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Kullamäe kõrvalt teise mängujuhi puudumine on selgelt tuntav, loodetavasti veebruariaknas saab Timmu aidata.
Veidemani on palju kirutud, aga vähemalt julges ette võtta ja sai otsustavatel hetkedel paar korvi ka. Ilmselt ülesandega teravust luua Toijala ta platsile saatiski, pole ta ju mingi mängujuht kunagi olnud. Samas Jurkatamme nagu polnudki platsil, pärast mängu protokolli vaadates imestasin, et tervelt 9 minutit oli kuidagi kokku tulnud, tundus nagu oleks olnud poole vähem.
Martin Dorbeku 4 pallikaotust oli ka negatiivne üllatus, tema roll pole ju ise palliga midagi tegema hakata, suutis suht tühjade kohtade pealt need pallid vastastele ära anda.

Aga kokkuvõttes ülikõva - võõrsilmäng, 20 pallikaotust, vabakad 67%, vastastel 14 ründelauda ning ikka meie võit.
Sakslased said teha 18 (!!!) pealeviset meist rohkem.
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 504
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Krysver »

Kahest mängust üks võit, täitsa rahule võib jääda aknaga kokkuvõttes.
Päris huvitav kalender on nende akendega.
Veebruaris on järjest kaks mängu Poolaga, mis on üliolulised tõenäoliselt edasipääsu osas. Siis loodetavasti Jõesaar, Kotsar ja äkki ikkagi ka Sokk koondisel juures.
Aga päris huvitav on viimane aken juuni lõpus/juuli alguses. Sinna peaks Saksamaal ja Iisraelil Euroliiga ja NBA mehed ka vajadusel kohale tulema.
Eestil siis Kriisa ja äkki veel nt Tass ja Jürgens juures. Lisaks on ju ka veel Raieste kosumas ja poole aastaga jõuab mänguvormi ehk küll.
Esiteks on see aken päris karm, aga vajalik valmistus EM finaalturniiriks. Ja teiseks on huvitav jälgida, et kes siis koosseisu mahuvad üldse.
Eks vigastused mängivad ka veel oma rolli.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Praeguste mängude põhjal ütleksin, et Cramo meeste peade kohal peaks kirves rippuma. Ma olen 90% protsenti kindel, et Nurger ja Kitsing võetakse mõlemad kaasa, aga kui nende esitused ei parane, siis ma ei ole kindel, et kas peaks.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Egert »

NoName kirjutas:Praeguste mängude põhjal ütleksin, et Cramo meeste peade kohal peaks kirves rippuma. Ma olen 90% protsenti kindel, et Nurger ja Kitsing võetakse mõlemad kaasa, aga kui nende esitused ei parane, siis ma ei ole kindel, et kas peaks.
Nurgeril jah on ikka raskusi, kui tagamängijad talle palle mugavalt kätte ei pane. Kitsinguga täpselt sama teema nagu Cramos, kasulik on ta ainult kolmeste viskamiseks. Kui tal kolmene ei kuku või ei saa häid viskeid, siis on suht kasutu väljakul ja jätkuvalt lauda üldse ei blokeeri. Täna jälle korjati tema nina eest ründalaudasid ja ise sai 25 minutiga 3 lauda. Lisaks siia juurde veel Dorbeku, kes ei ole kahes mängus eriti positiivsega silma paistnud. Rünnakul on Eesti põhimõtteliselt 4v5 temaga ja Toijala mingil põhjusel usaldab teda päris palju palliga toimetama ka, see ei ole tema mäng.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Ilma korvialuse mänguta kahest kohtumisest üks võit kätte saada on tubli saavutus. Nende kahe kohtumise jooksul oli päris tihti tunne nagu vaataks Kalevi mängu. Kalevis tuleb korvi alt küll pisut rohkem punkte, aga lauavõitlus on täpselt sama mannetu. Mõlemas mängus olid teise võimaluse punktid jõhkralt vastase kasuks. Ja nagu Kalevis, edulootust on ainult siis, kui nutune korvialune mäng õnnestub kompenseerida hiilgava kolmeste tabavusega (Saksamaa vastu kolmesed 58%, Iisraeli vastu paraku vaid 34%). Kitsingust on korvialuses mängus raske midagi loota – eriti, kui ta peab päris palju ka tsentris mängima –, aga Nurgerist oodanuks küll palju enamat. Tal olid vastas pigem nõrgemad mängijad kui need, kellega ta VTB-s peab rassima ja tal oli sisuliselt ainsa tsentrina võimalus tõestada, et ta suudab olla koondises kandvas rollis. Nende kahe koondisemängu põhjal arvaks, et kui Kotsar ja Tass on terved, siis Nurgeril EM-i koondisesse asja pole.

Kullamäe puhul tundus, et ta ei suutnud neljapäevasest mängust ära taastuda. Juba soojendusel jäid viskesooritused lühikeseks ja iga kord kui ta vahetusse tuli, siis ta ilme ja kehahoiak olid sellised, et ta kukub kohe-kohe kokku. Õnneks suutis Veideman Kullamäe ärakukkumist suuresti kompenseerida. Kuigi ta visketabavus jäi mitme vilistamata jäetud vea tõttu lõpuks nigel, siis mäng sujus palju-palju paremini Veideka juhtimisel ja ta tegi oma viimaste aastate parima koondisemängu. Paistab, et korvpallurina ta päris surnud veel ei ole.

Jurkatamm tegi rünnakul hiilgava etteaste. Üle mitme aasta on nüüd koondise tagaliinis jälle ka puhas snaiper olemas. Kaitses tuli tal ette nii prohmakaid kui ka väga häid sooritusi. EM-i peale mõeldes oleks ilmselt kasulikum nii talle endale kui ka koondisele, kui ta pääseks mängima pisut kõrgemale tasemele kui seda suudab pakkuda TTÜ ja Eesti-Läti ühisliiga.

Saksamaa suutis võõrsil alistada Poola, mis peaks meie jaoks olema päris hea uudis. Kui veebruaris õnnestub Poola vastu kahest mängust vähemalt üks kätte saada ja korvidevahe omavahelistes mängudes plussis hoida, siis peaks koht järgmises ringis olema suure tõenäosusega tagatud.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Iisrael üllatas ikka väga intensiivse kaitsega ja mängu lõhkumisega, eks meeskond peab sellega harjuma, et vastased tihti mütsiga lööma ei tule ja valmistuvad ikkagi päris põhjalikult. Tagamängijatest hakkab rünnak pihta ja kui palli ületoomine ja surve alt välja saamine kestab selline 10-12 sekundit siis ei jõutagi rünnakut korralikult üle võtta. väga head olukorrad tekkisid kui suudeti kiirelt üle tulla ja vastaste kaitse oli kergelt positsioonist väljas. Et suht kossu ABC
Lauas hävime me eelkõige, et pikad ei suuda hoida positsiooni ja lühikesed tegelevad pigem oma meeste blokeerimisega kui ise lauda minekuga, siis tekivad sellised olukorrad kus pallid on lahtised ja suht 50/50 kumb meeskond palli kätte saab. Mingite rotatsioonide puhul peaks sisuliselt kogu meeskond ikkagi peale viset oma lauda vajuma

Ma Nurgerit maa alla ei tambiks, teada ju et talle on vaja pallid kätte mängida, tema oskusi tuleks pick and rollis + pukki mängimist kasutada. Ega praegu koondises ju polnud kedagi kes suudaks talle kohad välja mängida. Kitsing ma arvan sobiks jube hästi Kotsari ja Jõesaare kõrvale, peidaks kaitses ta puudujääke ja rünnakul annaks talle effektiivselt viskeid mängida.

Jurkatamm kui suudab samamoodi jätkata peaks kindlalt EMi koondises olema. Küsimus on ainult et kas ta võtab ära Dorbeku või Veidemani koha, kui mingil põhjusel on vaja nö. varumängujuhi siis on Veideman tõenäoliselt Toijala esimene valik.

Loodetavasti mehed järgmiseks aknaks rivis, saab päris huvitav probleem olema, et keda välja jätta.
pikne7
Kasutaja
Postitusi: 60
Liitunud: 22 Juul 2020, 17:06

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas pikne7 »

Vahepeal on tähelepanuta jäänud väike, aga tiitlivõistluste eelturniiride gruppide loosimisel suurt rolli mängiv FIBA edetabeli uuendamine. 7ndal detsembril uuendatud tabeli järgi Eesti koondis ühtegi kohta ei tõusnud ning endiselt paikneme 49ndal positsioonil, tagapool Valgevenest, Hollandist, Islandist ja Bosniast kui tuua mõned esile. Kummaline, et isegi tugeva Saksamaa alistamisest pole mingit kasu, et edetabelis kasvõi paar kohta kõrgemale oleks võimalik tõusta. Ilmselt mõjus kaotus Iisraelile siis tulemust neutraliseeriva asjaoluna, kuigi nende kahe meeskonna vahe tabelis on päris lai, Iisrael 41ne ja Saksamaa 11nes. Igatepidi keeruline paistab olevat tõusu saavutamine selles tabelis, kuigi Eesti korvpalli tase on viimastel aastatel ilmselgelt püstijoones ülesse liikunud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Avalikustati koondise kandidaadid mängudeks Poolaga:

http://www.basket.ee/et/uudised?news_id=9116" onclick="window.open(this.href);return false;

Positsioonidel 3-5 on seis väga hea, aga tagaliinis on olukord nutune. Kullamäe on tagamängijatest ainus tippliigade tasemel mees. Kui ta peaks mingil põhjusel koondisest eemale jääma, siis võiks juba enne mänge tabelisse kaotused kirja panna. Veidekas näitas eelmises valikmängude aknas ühes kohtumises elumärke, aga on siiski kaugel oma parimate päevade tasemest. Dorbek pole sel hooajal kuigi palju mängida saanud ja pole samuti parimas hoos. Rosenthal on tegemas mannetut hooaega ja iseenesest ei vääri koondisesse kuulumist. Post, Laane ja Valge pole üldse valikmängude materjal. Jõesaar siis äkki number kahe kohale?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4685
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Ka Poola koondis tegi teatavaks oma kandidaadid:

https://pzkosz.pl/aktualnosci/n/67432/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pole midagi parata, tagaliinis on neil kõvasti rohkem kvaliteeti kui meil. Eesliini osas annaks eelise pigem meile.
East
Kasutaja
Postitusi: 1024
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Mulle meeldib Konontšuki kaasamine, ta on Pärnus tubli hooaja teinud ning end hooaja käigus järjest olulisemasse rolli mänginud.

See on nüüd natuke küll off-topic, aga minu silmis paigutab ta sinna kitsasse ringi, keda ka Kalev/Cramo võiks Eesti meistriliigas pallivatest mängijatest järgmiseks hooajaks sihtida. Tal on oma mängus juba praegu tugev element olemas (vise) ja ta on piisavalt noor, et üldises arengus veel mitu sammu edasi teha. Lisaks pallib ta positsioonil, mis võimaldab esialgu suuremate tagajärgedeta ka natuke kooliraha maksta. Minu jaoks oleks ta vägagi teretulnud täiendus, aga seda muidugi eeldusel, et klubi leiab talle sobiva rolli ning tema arengut ka pikemas plaanis.
Vasta