Eesti korvpalli tulevik/lootused

Kõik Eesti koondisega seonduv
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas marxx762 »

Kuisjuures olen isegi mõelnud Jukka peale, kui ühe võimaliku uue peatreenerina. Mitte et Robi oleks halb vms, aga ma olen arvamusel, et kolm hooaega on olnud piisav ja hetkel on tulemas aeg, kus oleks mõistlik või võimalik uuele teele asuda.

Mis puudutab noorte kaasamisse ja mängitamisse, siis ma olen enam kui veendunud, et ühelegi välismaisele peatreenerile ei saa vähemalt meie tasemel klubi panna lepingusse kirja, et sa pead üht või teist meest x arvu minuteid mängitama.Vähemalt minu arust oleks see jabur ja mina peatreenerina küsiks kohe, et mida te siis tahate, kas tulemust või noorte arendamist.

Olgu ta noor või vana, aga ta peab ikka peatreeneri poolt antava mänguaja suutma miinimum programmi alusel ära täitma. Miks ei saa Haller VTB-s oma minuteid just suurel määral, on justnimet see et ta jääb kaitses väga vahele ja vastased kasutavad selle usinalt ära. Zalgirise varamul võta Blaževic, Jokusunas või mõni varasem noor, siis ta vähemalt kaitses suudab miinimumi ära teha ning rünnakul ei jää jalgu, ehk et teda saab kasutada. See on keeruline ja pikaajaline protsess, mille juurde kuulub kindel visioon ja teadlik ning järjepidev töö, et aastate paari jooksul kasvõi kõige kergemates mängudes vilju lõigata. Näeme selle töö tulemusi veidi madalamal tasemel kasvõi Zalgirise näitel ja kõrgemail tasemel näitab seda Real.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas theundertaker »

Kuusmaa pole täna üles antud pärnu mängus!
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: Mis puudutab noorte kaasamisse ja mängitamisse, siis ma olen enam kui veendunud, et ühelegi välismaisele peatreenerile ei saa vähemalt meie tasemel klubi panna lepingusse kirja, et sa pead üht või teist meest x arvu minuteid mängitama.Vähemalt minu arust oleks see jabur ja mina peatreenerina küsiks kohe, et mida te siis tahate, kas tulemust või noorte arendamist.
Ma ei mõelnudki, et sellist asja saaks lepingusse kirja panna - selleks puuduvad tõepoolest ka normaalsed mõõdikud, mis aitaks eesmärgi täitmist "mõõta". Aga antud juhul on klubi siiski tööandja, kes saab töötajale (peatreenerile) välja öelda omapoolsed soovid ja ootused (lisaks mõõdetavatele eesmärkidele), millest üheks võib olla ka kohalike noormängijate arendamine. See ei ole minu meelest midagi sellist out of place.

See ei pea automaatselt tähendama ka seda, et nüüd tuleb noormängijat CSKA või muude vastaste vastu 30 minutit platsil hoida või tulemuste saavutamises järgi anda. Minu meelest peakski Kalevi-suguses klubis olema 1-2 sellist noormängijat, kes täidab ära järgmised eeldused: (1) tal on meeste vahel mängimise kogemus olema ning (2) tal on head füüsilised eeldused edasiseks arenguks.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Selgusid noortekoondiste vastased suvisel B-divisjoni EM-il.

U16 koondis läheb vastamisi Belgia, Gruusia, Ungari, Austria ja Küprosega.

U18 koondis pistab rinda Ukraina, Islandi, Valgevene, Taani ja Iirimaaga.

U20 koondis hakkab madistama Rumeenia, Islandi, Hollandi ja Luksemburgiga.

U20 koondis sai kõige soodsama loosi. U18 koondis peaks samuti üsna kerge vaevaga alagrupis kahe parema sekka jõudma. U16 koondise puhul on raske uskuda, et nad alagrupis kahe parema seas lõpetavad. Pigem saavad nad kuuluma B-divisjoni lõpuossa.
pikne7
Kasutaja
Postitusi: 60
Liitunud: 22 Juul 2020, 17:06

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas pikne7 »

Huvitav mistõttu Drell tänaöises mängus jälle niivõrd vähe mänguaega sai. Ta on ennast viimastel mängudel hoogu saanud ja nüüd kui lõpuks Windy City võitis siis meie mehelt 7 minutit ja 0 punkti.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Maxi »

Ma arvan et kuna see Tyler Cook on mängukõlbulik, siis Drell kukkus rotatsioonis allapoole. Kuna Cook on nö. two-way lepinguga, siis tõenäoliselt on kokkulepe, et ta saab ikkagi ca 30 mintsa mänguaega seal g-liigas. Et kui ajutiselt oli meeskonna 9. mees siis nüüd jälle 10.
Tondu
Kasutaja
Postitusi: 36
Liitunud: 24 Sept 2009, 10:51

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Tondu »

Kuusmaa ootamatu reis Itaaliast Pärnusse jäi lühemaks kui võis arvata. Hooaja lõpuni on hoopis isa käe all G4S-s. Ilmselt mänguminuteid saab nüüd korralikult.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Leedukad tegid kokkuvõtte oma mängijate käekäigust USA üliõpilasliigas:

https://www.krepsinis.net/naujiena/15-l ... ams/318292" onclick="window.open(this.href);return false;

Tänavu mängis NCAA kõrgeimas divisjonis 15 leedukat. Minu jaoks on üllatav, kui vähesed neist on suutnud seal läbi lüüa. Viieteistkümnest mängijast vaid üks kuulus oma meeskonna juhtivmängijate hulka. Selleks oli Kerr Kriisa meeskonnakaaslane Azuolas Tubelis. Kaks mängijat olid oma meeskonnas olulised rollimängijad, ülejäänud olid aga kas väikeses või väga väikeses rollis. Sinna kategooriasse kuulusid ka mitmed mängijad, kes olid olnud noorte Euroliigas Zalgirise eest silmapaistvas rollis. Mõni on isegi Zalgirise põhimeeskonna eest minutid kirja saanud.

Võrdluseks, tänavu mängis NCAA kõrgeimas divisjonis seitse eestlast. Neist kaks kuulusid oma meeskonna juhtivmängijate hulka (Tass ja Kriisa) ning üks oli oluline rollimängija (Jürgens). Ülejäänud neli mängijat – Leemet Böckler, Kasper Suurorg, Markus Ilver ja Mark Andreas Jaakson – olid paraku marginaalses rollis ja mängisid peaasjalikult vaid rämpsminuteid (üksnes Suurorg teenis vahepeal n-ö pärisminuteid, kui meeskonda vaevasid koosseisuprobleemid).

Böckler, kes on mõlemal hooajal vaevelnud vigastuste küüsis, peaks oma võimaluse saama järgmisel hooajal, kuna tema meeskonna paar tagamängijat lõpetab ülikoolikarjääri. Ilver mängib NCAA ühes tugevaimas meeskonnas ning tema mänguaeg peaks tulevikus loodetavasti samuti suurenema. Suurorul peaks samuti olema lootust teenida enam mänguaega. Jaakson pole aga suutnud kahe hooaja jooksul nõrgas meeskonnas esile kerkida ja tema puhul on küsimuseks, kas tal on mõtet senises ülikoolis (või üldse USA-s) jätkata.

Marten Maide, kes kunagi oli koondisepotentsiaaliga mängija ja värvati tugevasse Liberty ülikooli, on pärast kaht mänguajata hooaega püüdnud jalgu alla saada NCAA teises divisjonis, kuid seni üsna edutult. Ta mängib keskmiselt vaid kümmekond minutit mängus ja pole kordagi visanud kahekohalist punktisummat. Tema hooaja keskmine on täpselt 4 punkti mängus.

https://www.fpuathletics.com/sports/men ... maide/4873" onclick="window.open(this.href);return false;
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Maxi »

Suurorust ootasin eelmise hooaja põhjal enamat. Pärnus ta kohati näitas päris küpset mängu ja see St. Francis kuhu ta läks ei ole vist ka teab mis kõva klubi. Et võimeid arvestades, siis loodetavasti edaspidi hakkab pigem meeskonna liidrite hulka kuuluma.

Jaaksonist ja Maidest vist profipallurit pigem ei tule? Mõlemad olid noorteklassides ikka päris hea potentsiaaliga mehed
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Eesti meistriliiga klubid võtaksid Jaaksoni ja Maide avasüli vastu, aga tippliigade mängijaid neist suure tõenäosusega tõesti ei tule, ehkki tehnilised ja füüsilised eeldused on neil justkui olemas.

Jaakson tegi 19-aastasena, enne USA-sse siirdumist, Eesti-Läti ühisliigas Rapla eest korraliku hooaja (15 minutit, 5,7p+1,7lp+1rs). Noortekoondistes oli ta pigem oluline rollimängija, ehkki meenub ka üks Nordic Cup, kus ta oli koos Henri Drelliga liidrirollis. Raske öelda, mille taha tal NCAAs läbilöök on jäänud. Artur Konontšuk mängis samas ülikoolis ja oli rotatsioonis kindlalt sees (enne põlvevigastust kuulus ta isegi põhitegijate sekka).

Marten Maide on noortekoondist esindanud vaid korra. Ta paistis silma hiilgava tehnikaga, aga samas mänguliselt ei suutnud meeskonda sulanduda. Ma loodan, et senine edutu üliõpilaskarjäär ei pane teda ja Jaaksoni korvpallist loobuma ja mõlemad üritavad vähemalt Eesti meistriliiga kaudu end uuesti jalule ajada. Meie jaoks on number kahe positsioon see, kus on kõige enam perspektiivikaid mängijaid kaduma minemas: Böckler, Maide, Jaakson, Kitsing.

Kasper Suurorg mängis sel hooajal nii number ühe, kahe kui ka kolme kohal. Sõltuvalt sellest, kus hetkel kõige suurem mängijate puudus oli. Need vähesed mängud, mis mul õnnestus näha, jätsid ta meeskonnast väga halva mulje ja ei pannud üldse imestama, miks neil nii kehvad tulemused on. Treeneril ei paistnud väljakul toimuva üle mingit kontrolli olevat. Toimus kaootiline isetegevus ja mängupilt meenutas hoovikorvpalli.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Henri Veesaar ja Madridi Real alustavad noorte Euroliigas tiitli kaitsmist. Avavastaseks Ljubljanas toimuval turniiril on Berliini Alba järelkasvu meeskond. Turniir kestab kuni pühapäevani. Noorte Euroliigas osaleb tänavu kaks eestlast. Varese eest tegi kaasa PF Karl Markus Poom, kes saavutas Itaalias toimunud etapil viienda koha (kokku on neli kvalifikatsiooniturniiri pääsemaks finaalturniirile). Poomi keskmisteks jäid 18 minutit, 6,8p+5,8lp+1,2rs, kolmeste protsent oli kõigest kümme (1/10).

https://www.youtube.com/watch?v=Divna5rXEhQ" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.euroleaguebasketball.net/ng ... n/JTL21/2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Henri Veesaar ja Madridi Real kohtuvad noorte Euroliiga valikturniiri finaalis Zalgirisega:

https://www.youtube.com/watch?v=fwJCYLsq0Do" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.euroleaguebasketball.net/ng ... /JTL21/16/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuna Real oli alagrupimängudes vastastest veenvalt üle, siis Veesaar pole seni pidanud kuigi palju väljakul viibima. Peamiselt suure ääre kohal tegutsenud Veesaare keskmised näitajad sel turniiril on 19 minutit, 10,3 punkti, 8,3 lauapalli, 2 resultatiivset söötu ja 2 kulpi. Visketabavus on olnud suurepärane: kahesed 68%, kolmesed 41% ja vabavisked 75%. Miinuspoolele jääb 3,3 pallikaotust mängu kohta.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas NoName »

Njh, kui see mäng pole just lihtsalt ebaõnnetu, siis Veesaare puhul mingit edasiarengut paraku küll ei näe. Kui üldse, siis torkab halva kehakeelega silma.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas Uhhuu »

Real võitis küll kõik mängud, aga tegi kokkuvõttes üsna kehva turniiri. Rünnakud paistsid peamiselt silma punnitatud individuaalsete lahenduste poolest. Mis iseenesest pole eriti üllatav, sest meeskonna põhimängujuht lülitati hooaja keskel Reali esindusmeeskonna koosseisu. Zalgirisel oli talenti palju vähem, aga see-eest tegutseti meeskonnana. Real aitas neid omalt poolt ka kaitses päris palju, minnes abistama seal, kus selleks polnud absoluutselt mingit vajadust ja jättes Zalgirisele viskamiseks kõvasti ruumi. Kaugvisked olid sisuliselt ka ainus asi, mille pealt Zalgiris punkte sai: kolmanda veerandaja keskel oli kolmeste protsent leedukate kasuks 57-7.

Veesaar ei suutnud finaalis mängu sulanduda. Tsentris mängides jäi jõust vajaka, number nelja kohal tegutsedes ei suudetud talle aga palli toimetada. Mis iganes tippülikoolis ta järgmisel hooajal ka ei maandu, siis oma esimesel hooajal ta oma praeguse füüsise juures ilmselt kuigi palju mänguaega teenima ei saa. Teatud puudustest hoolimata, mis tal hetkel on, on Veesaar siiski ilmselt Eesti korvpali kõigi aegade andekaim eesliini mängija Müürsepa kõrval.
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 675
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused

Postitus Postitas HypeBeast »

https://247sports.com/college/arizona/b ... 19/?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Üsna juhuslikult hakkasin internetist otsima seoseid Henri Veesaare ja Arizona vahel, kuna mõte temast seal mängimas tundus vägagi intrigeeriv. Lisaks sellele, et ta Instagramist üsna aktiivselt Arizona tegevust jälgib, on ka 247Sports Arizona foorumis tema nimi välja toodud. Sisus pole küll kindel, kuna see on maksumüüri taga, kuid tundus, et k nii mõnigi Twitterist tuttav Arizona insider on seal tema kohta postitanud, nii et... kes teab, ehk annab see mingit aimu Veesaare tuleviku osas.
Vasta