Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Uhhuu kirjutas:
Tabeliseis on omapärane. Meil on võimalus alagrupp võita, aga samas terendab jätkuvalt ka võimalus langeda mudaliigasse.
Mida see mudaliigasse langemine tähendab? Et mingi järgneva turniiri kvalifikatsiooni peab alustama madalamalt?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Maxi kirjutas:
Uhhuu kirjutas:
Tabeliseis on omapärane. Meil on võimalus alagrupp võita, aga samas terendab jätkuvalt ka võimalus langeda mudaliigasse.
Mida see mudaliigasse langemine tähendab? Et mingi järgneva turniiri kvalifikatsiooni peab alustama madalamalt?
Just nimelt. Alagrupis viimaseks jäänud meeskonnad peavad hakkama mängima 2025. aasta EM-i eelkvalifikatsiooni.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Vahet pole, kokkuvõttes said Rosenthal ja Post (ei kukkunud vähemalt ära) täiesti rahuldavalt hakkama, isegi üle ootuste. Kotsar, Jõesaar andsid ikkagi palju juurde. Kui nüüd esmaspäevaks peaks Slaughter tagasi jõudma, siis võib keeruliseks minna, aga vähemalt üks mäng on kätte saadud. Poolakatel on huvitav challenge Zyskowski, kes sellise viskeliigutusega teoorias ei tohiks tabada, aga viskab väga hea protsendiga.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1674
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas RK »

vanafänn kirjutas:
PS! RK, kommenteeri siis seda fakti ka mis ma väitsin, mitte ära käi ümber võsa.
Mis siin kommenteerida, erinevalt teist ma tunnen Märti ammu ja isiklikult ja teiseks Märt on Tartu patrioot. Asi pole rahas nagu Teie arvate, siin on palju rohkem nüansse, treeningvõimalused, liidriroll, mida küll peab treeningutel ja mängudes tõestama, ka ENBL liiga mängis oma rolli siin, palgast, ntx cramo pakkus palju rohkem , minu andmetel ka Pärnu pakkus rohkem kui Tartu, tõsi on see , et Cramo pakkumise ajaks oli Tartuga leping Märdil sõlmitud. Tähtis on see ,et Märt aitas koondist ja hästi, praegu peaks kôik oma viha suunama Putini ja Venemaa vastu mitte siin omavahel jagelema.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Jah, Putin poleks eluilmas saanud eile Eesti põhimängujuhina hakkama. Ei tea kas ta Postistki parem on.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4206
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Olen Uhhuu kirjutatuga täielikult päri. Omalt poolt lisaks veel, et paljuski tõi võidu see, et me saime sedavõrd palju rünnakuid enam tänu ülekaalule ründelauas.
See poolakate intensiivsus kaitses võib aga meie mängu esmaspäeval tugevalt mõjutama hakata.
Sest kui nad alustavad kohe nii agressiivselt nagu eilses kohtumises teisel poolajal, siis võidakse vabalt luu täitsa kurku lüüa.
Poolakad tegid eilses mängus poolajal ühe suure muutuse, lisaks meie mängujuhtide kõvale survestamisele hakati teisel poolajal ka meie äärtele ja alumistele rohkem survet panema ning rünnakul tekkisid kohe probleemid: rütm kadus, häid viskeid ei saadud, pallikaotused.

Kui esimese poolaja põhjal võinuks öelda, et mängujuhti polegi vaja, siis teisel poolajal andis selle positsiooni puudulikus tugevalt tunda. Olnuks vaja meest, kes suudaks nägu ees palliga mängida ning agressiivsele kaitsele samaga vastata. Sellise mängumehe olemasolu korral koondises, tekiks sellise pressingu vastu nagu poolakad eile näitasid kaaslastele kohe ruumi. Kahjuks hetkel sellist mängujuhti meil võtta pole, aga loodetavasti lõpetame esmaspäevase mängu siiski positiivsel foonil ja edasistes kohtumises on tagaliinis sügavust juba enam kasutada.
pikne7
Kasutaja
Postitusi: 60
Liitunud: 22 Juul 2020, 17:06

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas pikne7 »

https://sport.delfi.ee/artikkel/9603189 ... koosseisus" onclick="window.open(this.href);return false;

Hakka või arvama, et idanaaber on meie tagameeste kallale ka läinud...
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Esimeses mängus nii kolmandal kui neljandal veerandajal said poolakad ca 5 mänguminutiga 4 võistkondlikku viga täis. Ehk tuleb need veerandaegade algused kuidagi ära kannatada ja üritada vead välja meelitada, siis läheb lihtsamaks.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Võttes arvesse tohutuid probleeme koosseisuga, võib minu meelest Poola vastu omavahelistes mängudes väga napilt plussi jäämist pidada väga positiivseks tulemuseks. Meil ei puudunud mitte üksnes kõik parimad tagamängijad, vaid lisaks sellele kukkus rünnakul ära Siim-Sander Vene ja Rauno Nurger ei suutnud panustada ei rünnakul ega kaitses (täna kümne minutiga 0 punkti ja 1 lauapall, +/- näitaja -13). Kripeldama jääb Toijala otsus kasutada pärast Rosenthali viiendat viga mängujuhina Martin Dorbekut, kes erinevalt Postist pole (a) ei mängujuht ega (b) olnud sel positsioonil Poola vastu varem ka tegutsenud. See päädis lõpuhetkedel saatuslike pallikaotustega.

Poola koosseis võib otsustavateks mängudeks täieneda Mateusz Ponitka, Damian Kuligi, Tomasz Gielo, Adam Waczynski ja kellegi ameeriklasega, aga ma hästi ei usu, et nad suudaksid võita nii Saksamaad kui Iisraeli.

Kristo Saage hüüatas, et kui meil on Rosenthali-sugune mängujuht, siis polegi Kullamäed ja Kriisat nii väga vaja. Rosenthal oligi tubli, aga ikkagi teatud kitsastes piirides. Kullamäe ja Kriisa suudavad mängida siiski palju kõrgema tempoga ja tuua kamaluga punkte individuaalse meisterlikkuse pealt. Tahaks väga loota, et järgmises valikmängus on mõlemad koondises ka kohal. Loodetavasti on siis ka Matthias Tass saadaval ja me saame tsentri positsioonil mängida ilma kvaliteedi languseta.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Tulemuse mõttes ju tegelikult läks päris hästi, ma arvan kahe mängu kokkuvõttes plussi jäämisega oleks rahul isegi siis kui kõik meie eurooplased oleks rivis olnud.

Küll aga EMi vaadates, siis hetkel pole ühtegi meest kes oleks piisavalt hea pallikäsitluse ja teravusega, et sellise surve all suudaks ka mängu ehitada. Täna lasid kohtunikud väga palju hand-checki ka läbi, et sellise kaitse vastu peab olema tasemelt euroliiga-eurocupi mängujuht, et individuaalne meisterlikkus lubaks samal ajal palli hoida ja platsi näha. Meil pole koondises tegelikult veel ühtegi sellel tasemel meest.
Teine probleem mis silma hakkas, et meil pole väga mehi kes suudaks perimeetri pealt teravust teha, kõik läbimurded suunati korvist eemale või korvilaua taha ja see on ka pigem asi mis pole ei Kullamäe ega Kriisa trump.
Tugevate satside vastu on endiselt oht, et rünnak jääb ümmarguseks.
sveiks
Kasutaja
Postitusi: 112
Liitunud: 06 Juun 2018, 14:22

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas sveiks »

Kas Vene on ikka õige mees, kelle kätte otsustavatel hetkedel pall anda? Kui jätte kõrvale see, et ta selle kogemata sisse pani, oli esimese Poola-mängu viimane rünnak ju täiesti kohutavalt lahendatud, mingi suvaline põrgatuselt vise peaaegu kolmese tagant. Ehk heal juhul läheb kahel korral 10st sisse. Tänane lahendus oli ehk isegi parem, lihtsalt ei vedanud ja poolakas oli enne ees kui Kotsarile viga tehti.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

Ma arvan pigem vedas et see viimane rünnak ära ei visatud, lisaaega poleks küll ära kestnud. Pingilt täna eriti abi ka ei tulnud
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Ma ei näe surve all mängujuhtimise ja teravuse tekitamise koha pealt üldse probleemi. Ma ausalt öeldes ei saa isegi aru sellest, kust tuleb näiteks jutt, et Kullamäe pole võimeline tugevate meeskondade vastu teravust tekitama või mängu juhtima. Ta on demonstreerinud selle võimekust nii koondises kui ka Hispaania kõrgliigas. Kas see väide põhineb Iisraeli vastu peetud mängul? See oli ta jaoks pärast kahekuulist pausi teine mäng paari päeva sees ja isegi koondise treenerid laususid, et tal lihtsalt ei jagunud seetõttu piisavalt võhma. Sellest hoolimata tegi ta selle mängu teisel poolajal korduvalt edukalt teravust (kolm korvi läbimurretest).

Kriisa pole kindlasti defence breaker, aga talle piisab sellest, kui talle jääb katte järel pisutki ruumi ja ta on võimeline vastase sõelapõhjaks pommitama. Meie korvpallimeedias kõlab päris tihti seisukoht, et NCAA on kõigest noortekoss (või isegi lastekorvpall). Kui sa mängid NCAA eliitkonverentsis nagu Kriisa seda teeb (või Kotsar tegi), siis see on sisuliselt sama nagu mängida mõnes Euroopa tippliigas. Kriisa saab seal mängust mängu kõva survet, aga suuresti tänu tema väga heale mängujuhtimisele on Arizona NCAA üks parimaid meeskondi. Kui Kullamäel või Kriisal pole mängujuhtidena EM-i jaoks piisavalt kvaliteeti, siis ma ei tea, mida pooled koondised seal üldse teevad.

Lisaks Kullamäele suudavad teravuse tekitamisse kõvasti panustada ka nii Drell kui Raieste (eeldusel, et neil on mängupraktika all) ning lisaks on ka Jurkatamm Serie A mängude põhjal tõestanud, et ta on selline mängija, kes suudab endale ise viskekohti luua ja teravust teha.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Maxi »

No mul on sama sini-must-valged prillid kui igal teisel, aga Kullamäe on hispaania liiga selle hooaja kõige rohkem ebaõnnestunud satsis rotatsioonist väljas. Ta on kindlasti väärtuslik lüli meeskonnale, aga teistes meeskondades on vähemalt sama tasemega mehed vastu panna. Ja ma kahtlustan et tulevikus on ta niikuinii pigem selline combo-guard kui puhas mängujuht.
Kriisa ma arvan on selline aasta-kahe pärast sellisel tasemel et koondist vedada.

Drelli pallikäsitlus peaks oluliselt paranema, et ta suudaks stabiilselt põrgatuse pealt vastaseid ette võtta, praegu on see selline juhuslik pigem.
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Kui on üks indiviid kelle osas mul on täielik enesekindlus, siis see on Jukka. Hetkest koondist on nauditav vaadata isegi siis kui lõpuks tuleb kaotus - see pole ntks võrreldav sellega mida on tähendanud Kalevi mängude vaatamine see aasta. Fakt on selles, et kahe mängu peale on tulemus hea ning kui see tulemus on saavutatud küllaltki last resort tagaliiniga, siis ma arvan et ei ole ette vaja muretseda et kas sellise kvaliteediga mängijad nagu Kriisa või Kullamäe saavad hakkama - Toijala on siiani kõik koosseisud mängima pannud.
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Vasta