Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Kristian Kullamäe mänguaeg kõigub jätkuvalt väga suure amplituudiga. Neli mängu tagasi tegi ta hea partii, kui viskas 13 minuti jooksul 8 punkti. Järgmises mängus ei pääsenud ta aga üldse platsile. Sellele järgnenud mängus Madridi Reali vastu sai ta väljakule viieks minutiks avapoolajal. Ta viskas kaks punkti, millegi negatiivsega silma ei paistnud, aga teiseks poolajaks enam väljakule ei pääsenud. Tänases mängus Tenerife vastu jagus talle mänguaega aga koguni 17 minutit, mis on seni ta ühed suurimad mänguminutid Burgose eest. Kullamäe tegutses nii number ühe kui kahe kohal ja sai kirja 5p+2lp+3rs. +/- näitaja -4 oli oma meeskonna üks parimaid. Burgos ei suutnud paraku vastaste kaugviskeid takistada (18/38), lagunes neljandal veerandajal eduseisust (Tenerife tegi 24-9 lõpuspurdi) ja sai järjekordse kaotuse. Kui vahepeal pääseti kolme järjestikuse võidu toel korraks väljalangemistsoonist, siis nüüd ollakse tagasi eelviimasel kohal. Kullamäe selle hooaja keskmised näitajad Hispaania kõrgliigas on 12,5 minutit, 4,4 punkti, 1,2 lauapalli ja 1,5 resultatiivset söötu.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Mikk Jurkatamm on tagasi väljakul!

https://www.youtube.com/watch?v=8LByi9Ald4c" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.championsleague.basketball/ ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Kriisa panuseks March Maddnessil jäi siis 2/17 kolmesed, erinevate nägude tegemine ja väga intensiivne kätega vehkimine. Siin tekib küsimus, et kui tal jalg tõesti halvas seisus, siis mis mõtet riskida.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Arizona peatreener mängis terve hooaja 8-mehelise rotatsiooniga. Teine mängujuht ei tegutsenud kuigi õnnestunult. Peatreeneril ei jäänud seega muud varianti, kui vigastuse küüsis vaevlevat Kriisat mängitada. Jäi mulje, et tal polnud teise ringi mängus plaanis Kriisat kasutada – või vähemalt mitte nii suures mahus –, aga kuna kohe jäädi suurde kaotusseisu, siis lihtsalt tuli Kriisa väljakule saata. Ta vedas oma meeskonna kohe esimese vahetusega eduseisu ja tegi mängujuhina väga korraliku esituse. Ma pole +/- statistikat näinud, aga see jäi ilmselt märksa parem kui teisel mängujuhil. Ette võib heita seda, et kuna Kriisal jalga all polnud, siis ta oleks ehk võinud jätta visked võtmata. Ka tänases kaotusega lõppenud mängus tegi ta minu meelest mängujuhina korraliku partii, aga visete kohta võib taaskord tõdeda, et oleks võinud need parem sooritamata jätta.

Arizona oli kogu finaalturniiri vältel krampis. Võidukohustusest tulenevalt ehk. Igas mängus oldi vastasest talendi poolest üle, aga igas mängus jäädi vastasele võitluslikkuse poolest alla. Vastastel lubati võtta meeletus koguses ründelaudu ja kaotati valdav osa lahtise palli olukordadest. Puudu jäi mõistagi ka Kriisa punktidest, ja veelgi enam, emotsionaalsest laengust, mida ta kolmesed meeskonnale annavad. Lisaks kukkus kolinal läbi leedukate kõige talendikam noormängija, PF Azuolas Tubelis.

Kokkuvõttes oli Arizona hooaeg siiski väga edukas. Hooaja eel pakkus enamus USA korvpalliajakirjanikke ja analüütikuid, et Arizona saab kuuluma oma konverentsi keskmike hulka. Neid peaaegu polnudki, kes ennustasid Arizonale pääsu finaalturniirile. Ja need vähesedki pakkusid, et heal juhul pääsetakse sinna viimaste hulgas. Läks aga nii, et Arizona võitis konverentsi põhiturniiri. Seejuures püstitati konverentsi võitude rekord. Võideti ka konverentsi finaalturniir. Üleriiklik põhiturniiri lõpetati teise kohaga. NCAA finaalturniiril jõuti 16 parema sekka, mis jäi küll alla enne finaalturniiri valitsenud ootustele, kuid ületas siiski kuhjaga hooajaeelseid prognoose.
Taviidas
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 27 Juul 2021, 13:44

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Taviidas »

Milano Varese streami?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Henri Drell tegi Chicago Bullsi spordidirektori Arturas Karnišovase pilgu all oma statistiliselt parima mängu G League`is. Windy City Bulls küll kaotas mängu, aga Drell püstitas isiklikud rekordid nii mänguaja, punktide kui ka lauapallide osas. Drelli arvele jäi 33 minutiga 17 punkti ja 9 lauapalli.

Mäng täispikkuses:

https://www.youtube.com/watch?v=q83IuSD3-lA" onclick="window.open(this.href);return false;

https://gleague.nba.com/games/20220327/CPSWCB/" onclick="window.open(this.href);return false;
Maksim Arket
Kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 01 Sept 2021, 18:55

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Maksim Arket »

Kui Hamburgi mäng toimib on seda tõeline nauding vaadata. Playoff koha peale käivas kohtumises võõrustatakse neist vaid koht tagapool olevat Crailsheimi meeskonda ja poolajaks ollakse ees 58-33. Jaylon Brown on toonud juba 23 punkti, Kotsar perfektse tabamise juures 14 punkti ning noor sakslasest tagamängija Hollatz, kes ka juba saksa koondise eest debüteerinud on panustanud 11 punkti ja 8 sööduga. Kusjuures Hamburgi viimase aja tõus vormikõveras on toimunud paralleelselt Caleb Homesely rolli vähenemisega kes mõned kuud tagasi tegi üsna pööraseid mänge, kuid on nüüd märgatavas mõõnas. Huvitav saab olema nägema kuidas peatreener suudab edaspidi liita Homesley parimad omadused hetkel toimivasse valemisse.

http://cdn.livetv528.me/webplayer.php?t ... i=421&si=3" onclick="window.open(this.href);return false;

Siin ka stream kui keegi soovib teist poolaega jälgida, mulle on läbi hooaja väga meeldinud ka Hamburgi saali atmosfäär ja tänagi tundub seal mõnus õhkkond
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Janari Jõesaar on teinud Berliini Alba vastu hea poolaja (7p+3lp+1rs, visked 3/3) ja Bayreuth püsib veel mängus:

http://cdn.livetv529.me/webplayer.php?t ... 824961&fwm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.easycredit-bbl.de/spiele/af ... 4#boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;


Mikk Jurkatamme koduklubi vallandas peatreeneri. Näis, kuidas see Jurkatamme mõjutab. Seni on ta vigastuspausi järel pääsenud platsile vaid korra ja sedagi ebaolulises eurosarja mängus.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

32:0 spurt mängu lõpetuseks Berliini Albalt. Poleks eriline üllatus, kui tegemist oleks omalaadse rekordiga – või antirekordiga, sõltub kummalt poolt vaadata – Euroopa tippliigades.

Janari Jõesaar on tegemas sarnast statistikat kui oma viimasel hooajal VTB-s: keskmiselt veidi üle kümne punkti ja ligi kuus lauapalli mängu kohta, kolmesed ca 40%. Erinevalt Kalevist ei suudeta talle aga lõigete peale palli kuigi hästi toimetada. Bayreuthi hooaeg on olnud täis vigastusi ja haigestumisi ning on kulgenud tulemuste mõttes kõvasti alla ootusi. Bundesligas play-off`i ei pääseta ja madalaimas eurosarjas piirduti vaid vahegrupiga (kus kaotati kõik kohtumised). Üldjuhul tehakse ebaõnnestunud hooaja järel meeskonnas suurpuhastus, vähemalt välismängijate osas. Eks ole näha, kus Jõesaar jätkab. Ehk õnnestub tal Serie A-sse pääseda.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Bayreuth üks vaesemaid kui mitte kõige vaesem sats Bundesligas. Lisaks Medi tõmbub peasponsorina tagasi. Eks üldse näha, mis sellest klubist saab.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Bayreuth alustas sügisel päris hästi ja tundus täiesti lootustandev tiim, kuid kõvasti laastasid koroona ja vigastused, mitmed juhtmängijad olid pikalt eemal. Nüüd tundub, et on tagasi, kuid ideaalsest mänguvormist ilmselt kaugel. Alba startis tagasihoidlikult, nüüd on aga tõusuteel, ega euroliiga esikaheksast palju puudu ei jäänud. Selles mõttes loogiline tulemus.
Tartust
Kasutaja
Postitusi: 721
Liitunud: 31 Mai 2008, 13:31
Asukoht: Tartu

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Tartust »

Kusjuures ma ka hästi aru ei saanud. Tegu on ka minuteada madala eelarvega satsiga, kes on 12 Bundesliga hooaja jooksul saanud 2 korda play-offi, viimati aastal 2018 ja aasta enne seda, 2017. Enamasti on oldud tagapool, paar korda ka esimene, kes väljakukkumisest pääseb. Eurohooaeg Eurohooajaks, kuid selliste satside esmatähtis hooaja eesmärk Bundesligas on ilmselt ikkagi mitte olla viimase kahe seas ning kui peaks a.la play-offi jõudma, siis on tegu juba superõnnestumisega. Seega ma julgeks isegi uskuda, et enne hooaja algust oleks 12s koht hea meelega vastu võetud (kui ei ole just mingit ilget eelarve suurenemist vms olnd see hooaeg, äkki Uhhuu teab täpsemalt?). Vaadates, et suuremad satsid ja organisatsioonid nagu Oldenburg ja Frankfurti Skyliners (lausa esiliigasse kukkumas) on täiesti mutta vajunud, siis ma ütleks küll, et 12s koht nagu ülihalb pole?

Ühte euromängu hooaja alguses nägin, peale selle pole ühtegi mängu see hooaeg näinud. Lihtsalt puhas enda arvamus, kindlasti on keegi pädevam.
(Y)
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Tartust kirjutas:Kusjuures ma ka hästi aru ei saanud. Tegu on ka minuteada madala eelarvega satsiga, kes on 12 Bundesliga hooaja jooksul saanud 2 korda play-offi, viimati aastal 2018 ja aasta enne seda, 2017. Enamasti on oldud tagapool, paar korda ka esimene, kes väljakukkumisest pääseb. Eurohooaeg Eurohooajaks, kuid selliste satside esmatähtis hooaja eesmärk Bundesligas on ilmselt ikkagi mitte olla viimase kahe seas ning kui peaks a.la play-offi jõudma, siis on tegu juba superõnnestumisega. Seega ma julgeks isegi uskuda, et enne hooaja algust oleks 12s koht hea meelega vastu võetud (kui ei ole just mingit ilget eelarve suurenemist vms olnd see hooaeg, äkki Uhhuu teab täpsemalt?). Vaadates, et suuremad satsid ja organisatsioonid nagu Oldenburg ja Frankfurti Skyliners (lausa esiliigasse kukkumas) on täiesti mutta vajunud, siis ma ütleks küll, et 12s koht nagu ülihalb pole?

Ühte euromängu hooaja alguses nägin, peale selle pole ühtegi mängu see hooaeg näinud. Lihtsalt puhas enda arvamus, kindlasti on keegi pädevam.
Klubi seadis eurosarjas eesmärgiks turniiri võitmise ja Bundesligas play-off`i pääsemise. Eurosarjas põruti ja koduliigas jäädakse eesmärgi täitmisest kaugele. Seega pole kindlasti tegemist õnnestunud hooajaga. Kuid nagu mainitud, omajagu probleeme on olnud vigastuste ja haigestumistega. Aga samad hädad on tabanud enamikke võistkondi. Eelarve poolest ei kuuluta kindlasti tippude hulka, aga arvestades, et 1) meeskonda kuulub paar mängijat, kes esindavad Saksamaa koondist valikmängudes; 2) välismängijad on olnud tegijad teistes Bundesliga klubides või on liitunud meeskonnaga teistest tippliigadest; ja et 3) meeskond mängib viimastel hooaegadel regulaarselt eurosarja, siis ma olen üsna kindel, et nad ei kuulu eelarve poolest ka liiga lõppu. Bundesligas on terve hunnik meeskondi, mis on lahjema koosseisuga kui Bayreuth ja mõni neist asub ka play-off kohal (Chemnitz).
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Eile oli Kalevi järgmise hooaja koosseisuga seoses juttu ka Artur Konontšukist. Korvpall24 avaldas täna temaga tehtud intervjuu. Kopeerin siia katkendi sellest:

Sina tulid sealt esialgu üheks vaheaastaks ära. On Sul nüüd teada, kas Sa lähed tagasi või mis Sa edasi teed?

Jah. Kindlat pole veel midagi. Just hiljuti panin end üleminekuportaali kirja. See on portaal, kus ülikoolid otsivad endale mängijaid ja mängijad panevad end sinna üles. Panin enda nime sinna kirja ja praegu ootangi uusi pakkumisi. Mõned koolid on juba kirjutanud ja huvi tundnud. Põhimõtteliselt poole tunni jooksul, kui end sinna üles panin, siis kohe kirjutati. Hoitakse silma peal. Kas USA-sse tagasi lähen? Tahaksin küll minna. Mul on kaks aastat veel jäänud õppimist, siis saan oma bakalaureuse kätte. Vanemad ka suruvad mind sinna tagasi, et ma oma hariduse saaksin ja ma pooldan seda. Kui mul põlvede ja asjadega on probleemid, siis on vähemalt variant B olemas. Aga oleneb, võib-olla saan Euroopast hea pakkumise.

Aga senine ülikool Southern Mississippi on välistatud?

Ma ei plaani samasse ülikooli minna. Tulin Mississippist ära ja otsingi uut ülikooli.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Itaalia kõrgliigas on tänavu vallandatud jälle suures koguses peatreenereid. Hundipassi on sealhulgas saanud kõikide hetkel Serie A-s mängivate eestlaste koduklubide juhendajad. Täna sai vägagi ootamatult sule sappa Varese peatreener Johan Rojjakers, kes asus meeskonda juhendama poole hooaja pealt ja näitas – eriti alguses – väga häid tulemusi: meeskond võitis tema käe all kolmeteistkümnest mängust kaheksa ja tõusis viimaselt kohalt play-off`i konkurentsi. Seejuures on Varesel minu hinnangu kohaselt Itaalia kõrgliiga teiseks nõrgim koosseis. Varese on sel hooajal vallandanud nüüd juba kaks peatreenerit ja välja vahetanud ka kõik välismängijad, kes seal hooaega alustasid. Siim-Sander Vene on jätkuvalt tegemas oma karjääri kõige resultatiivsemat hooaega: ta on visanud mängus keskmiselt 12,7 punkti.

Mikk Jurkatamm sai eile üle pika aja väljakule. Sellele aitasid kaasa nii see, et Tomas Dimša sai vigastada kui ka asjaolu, et Treviso jäi mängu keskel suurde kaotusseisu. Jurkatamm viibis platsil mängu viimased 14 minutid ja sai kirja 2p+4lp+3rs. Sihik oli paraku paigast ära – kolmesed neljast null. Jurkatamm on Serie A-s väljakul käinud nüüd kolmes kohtumises ja ta keskmisteks näitajateks on 5p+4,3lp+2,7rs.

Kaspar Treieril Sassari uue peatreeneri poolt erilist usaldust pole. Tema positsiooni põhimängija tegi eile kehva alguse ja Treier sai seetõttu avapoolajal koguni 10 minutit mängida. Ta +/- näitaja oli selle aja jooksul suurepärane (+10) ja ta viskas ka kolm punkti. Sellest hoolimata jäeti ta sisuliselt terveks teiseks poolajaks pingile ja ta sai lõpuks platsile vaid kaheks prügiminutiks. Üle-eelmises mängus, kui Treieri positsiooni põhitegija jäi mängust eemale, pääses Treier algkoosseisu. Kuigi ta +/- näitaja oli mäekõrguselt oma meeskonna parim ja ta visketabavus oli samuti korralik, siis mänguaega jagus talle vaid 16 minutit. Seejuures teisel poolajal vaid kolm minutit, ehkki ka siis jäi meeskond selgesse plussi. Lõpuks Sassari kaotas selle mängu. Kuigi Treieril on Sassariga leping ka järgmiseks hooajaks, siis näib kahtlane, et ta seal jätkab. Sassari sõlmis hiljuti oma peatreeneriga pikaajalise lepingupikenduse.
Vasta