Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Pärtel »

Peep Pahv pani Delfis veerandfinaalide eelvaadetes ikka kõvasti pange.
https://sport.delfi.ee/artikkel/9626850 ... t-uks-paar" onclick="window.open(this.href);return false;

Juba pealkiri - Veerandfinaalid algavad, intriigi pakub ainult üks paar (see üks paar olevat Ogre-Taltech) - läks vähe valesti. Tegelikkuses pakkusid intriigi kõik ülejäänud paarid, välja arvatud see üks. Kusjuures Pahv viitas sellele, et Ventspils oli kaotanud põhiturniiri viimasest 6-st mängust kolm ning et Tartu oli võitnud viimasest 11-st mängust 9 ja et Pärnu korra juba põhiturniiril võitis Kalevit. Ometi ta ei uskunud, et üheski mängus võiks isegi otsustava kohtumise peale minna, rääkimata sellest, et Pärnu või Viimsi võiks poolfinaali saada. Igatahes - kõva turniir on tänavu olnud.

Veerandfinaalide puhul oli kõige meeldivam see, et publik oli saalis. Kõva melu oli nii Tartu, Pärnu, Viimsi, Taltechi, Cramo kui ka Ogre kodusaalis. Eriti hea meel on Pärnu üle, sest mullune hea hooaeg ning osalemine eurosarjas millegipärast publikut saali ei toonud. Nüüd on õnneks asjad muutunud.

Taltech sai ilmselt vaatamata heale põhihooajale raskeima võimaliku veerandfinaali vastase - väga hästi komplekteeritud ja hooaja parimas vormis oleva Ogre. Sellegipoolest seeria avamängus - kuigi Childress nulliti ära ning ta hakkas lootusetult isetsema, kuigi Taltechil kolmesed ei kukkunud ning kuigi lauavõitluses oli Ogre selgelt üle, püsis Taltech kaua mängus. Lõpuni aga nii ei purjeta, tasemevahe tuli lõpuks esile nii kaitses kui ka rünnakul. Korduskohtumises sai aga võhm kiiresti otsa ja edasist oli juba väga kole vaadata. Korduskohtumises oli Childress Ogresse kaasa võetud, aga ta oli pingil tsiviilriietes ega mängu ei saanud. Loodame, et saab enne eestikate veerandfinaale terveks.

Taltech pole endiselt võitnud ühtegi play offi seeriat pärast 2011. aastat ning viimase 11 aasta jooksul on üldse võidetud vaid kaks play offi mängu, kui 2014 kaotati veerandfinaalseeria Tallinna Kalevile 1-3 ning 2019 toimunud Eesti-Läti liiga veerandfinaalis kaotati 1-1 lõppenud seeria korvide vahe tõttu Ogrele. Ülejäänud seeriad on olnud kas kuivad või pole veerandfinaali saadudki. Ehk suudetakse nüüd lõpuks see needus murda. Kuna eile võitis Tallinna Kalev Rakvere Tarvast, siis on tõenäoline, et eestikate veerandfinaalis kohtuvad Taltech-Tallinna Kalev. Arvestades, et väike kalev on hiljuti oma mängu enam-vähem käima saanud, pole Taltechi võit üldse väga kindel.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas toivo »

Seoses TalTechi langemisega Ogre vastu hakkasin huvi pärast vaatama selle meeskonna varasemaid tegemisi play offides (kuna meenus, et seal vist midagi roosilist pole) ja kaevasin välja viimase 10 hooaja tulemused.

2011/12 EMKL veerandfinaal vs Rapla: 1-3
2012/13 EMKL veerandfinaal vs Rapla: 0-3
2013/14 EMKL veerandfinaal vs Tallinna Kalev: 1-3
2014/15 EMKL veerandfinaal vs Kalev/Cramo: 0-3
2015/16 EMKL veerandfinaal vs Rock: 0-3
2016/17 EMKL veerandfinaal vs Pärnu: 0-3
2017/18 ei pääsetud Meistriliigas play offi
2018/19 EMKL poolfinaal (saadi põhiturna koha järgi otse poolfinaali) vs Tallinna Kalev: 0-3
EMKL pronksiseeria vs Pärnu: 0-3
EstLat veerandfinaal vs Ogre: 1-1 (esimene mäng kodus +6, teine võõrsil -26 ja kahe mängu kokkuvõttes kukuti välja)
2019/20 hooaeg jäi pooleli
2020/21 EMKL veerandfinaal vs Tarvas: 0-2
EstLat liigas play offi ei saadud
2021/22 EstLat veerandfinaal vs Ogre: 0-2
EMKL ?

Põhimõtteliselt on siis viimase 10 hooaja jooksul (pooleli jäänud 19/20 hooaega välja jättes) saadud kotti absoluutselt kõik play off seeriad, võitude-kaotuste kogusaldo on 3-29.
Sel hooajal on eestikate põhiturniiri 2. koht suht kindel ja vastu on tulemas kas Tallinna Kalev või Tarvas, ehk saavad sellega needuse murtud.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas East »

Kuna teises teemas olen Kalevi võõrleegionäre nii palju rappinud, siis paneks ühe vox populi mängu käima - milline oleks siinse rahva meelest Eesti klubide leegionäride ranking sel hooajal? Näiteks TOP5?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Uhhuu »

Käesoleval hooajal on minu meelest vaid kaks klubi, kelle puhul saab öelda, et nad on välismängijate värbamisel (suuresti) õnnestunud: Viimsi ja TTÜ. TTÜ-l muidugi ainult üks välismängija ongi, aga ta osutus see-eest ka jackpot`iks.

Pärnu võiks kanda õnnestujate sekka hooaja teise poole seisuga. Esialgne välismängijate valik polnud kuigi hea ja see tingis ka selle, miks ühisliiga põhiturniir lõpetati alles seitsmenda kohaga.

Välismängijate paremusjärjestus:

1. Gilbert 2. Childress 3. Zakis 4. Martin 5. Harris

Kvaliteedi poolest on mitmed Kalevi mängijad neist iseenesest üle, aga kuna nad ei ole eriti motiveeritud kohalikku liigat mängima ja/või on olnud surutud valele positsioonile ning hooaeg on meeskondlikus plaanis suuresti läbi kukkunud, siis raske on neid ka üldse edetabelisse paigutada.

N-ö lihtsurelike klubide välismängijatest on minu arvates vaid Gilbert ja Childress sellisel tasemel mängijad, kel võiks järgmisel hooajal Kalevisse asja olla.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vanafänn »

Panen ka oma arvamuse kirja, jätan välja osad leegionärid kes on hiljem liitunud.
1. Jaron Martin- ainus PG, kes reaalselt oma tiimi suutis tassida.
2. Silas Melson- eesti liigas tegi oma asjad ära ning ei oleks pidanud teda number ühe peal üldse kasutama.
3.Ojars Silins- kõigile jalgu jäänud mängija ja ka minule. teadupärast suudab siiski toimetada positsioonidel 1-5 ning kaitses vääramatu jõud.
4. Darryl Tucker JR- üleüldiselt jäi kohati lahjaks või siis ei suutnud mänguplaaniga ära harjuda. Numbrid korralikud aga kogu Rapla tulemus see aasta alla arvestust. Samas ma ei märganud paremaid numbreid neljasid kui tema.
5.Ronalds Zakis- numbrid on võimsad, suudab hoida neid numbreid läbi hooaja. Kusjuures ainult kolmel mängul viskas alla 10p (vs. Rapla, VEF, Ogre). Tagatippu on nad F4 ja väärib kõige rohkem tsentritest.

PS! Panin veits valesti kokku ja hoopis positsioonide järgi.

Seda kurvem näeb see kooslus välja ning üleüldine välismaalaste tase on olnud üpris kehv see hooaeg.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Maxi »

Polegi see hooaeg eriti neid väga säravaid välismängijaid siin läbi käinud. Äkki mõni mees veel avaneb siin play-offide käigus.
Aga TOP5 pakuks midagi sellist (min 10 mängu).

1. Ronalds Zakis - ainuke mees kes võiks sisuliselt igas meeskonnas ikkagi olulises rollis olla. Hea näide, et vorm on ajutine aga klass on igavene. EstLatis pole vist ühtegi meest see hooaeg kes Zakise ilmselgelt üle suudaks mängida.
2. Wiggins - Ülihea leid tegelikult Rapla jaoks, viskab punkte, võtab laudu ja paneb stabiilselt 30 minti mängust.
3. Silas Melson - kuigi Cramo on siin põrunud, siis tegelikult on see mees väga hea visketabavusega päris stabiilselt punkte toonud ja klassi on mehel päris palju. Pärnu vastu PO kaotamises teda ka väga süüdistada ei saa, sest mees oli ikkagi vigastusega hädas ja aeti teiseks mänguks häda pärast välja. Mõnes teises Cramos oleks ta kindlasti veelgi effektiivsem ja parem mängija.
4. Gilbert - Super leid Pärnu jaoks, mis selle mehe juures meeldib on lisaks punktide toomisele ka kaitsemäng. Lühikesed mängujuhid peavad olema kaitses agressiivsed ja vastaste mängujoonist lõhkuvad ja seda Gilbert on.
5. Jaron Martin - osad mehed sobivad EstLati tasemele, sest sellel tasemel vastased tihtipeale ei suudeta ikkagi nõrkuseid väga effektiivselt ära kasutada ja samas saab oma tugevusi maksma panna. Ma arvan Martin on täpselt selline nö. vedur kes siin tasemel suudab meeskonda kanda ja hästi vedada, samas veidi kõrgemal oleks oht rotatsioonist välja jääda.

Välja tahaks tuua ka Pärnakate Mistersi kellest võibolla oodati meeskonna liidriks olemist, aga tegelikult on see mees ikkagi lihtsalt väga hea rollimängija. Tartlaste Wembi on ka minuarvates teinud selge sammu edasi, kaitses ei lähe enam nii kergelt õhku, suudab oma lauas ikkagi väga hea olla ja nüüd on lisandunud ka punktide viskamine. Selle mehega on vist aasta lepingut veel järgi, et tahaks loota järgmine hooaeg veelgi paremat mängu.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Väga hea küsimus. Panen ka enda mõtteterad kirja, Cramo mehed jätan välja, sest nende latt on liiga kõrgele asetatud, kuid paraku pole see hooaeg kenasti välja kukkunud.
1. Zakis - Korralik mürakaru korviall, värvati juba suvel, tal küll ka vigastusega probleeme old, kuid oma osa täidab alati filingraalselt.
2. Gilbert - Ei ole küll tema mängu kõige rohkem näind, kuid Cramo alistamine seerias ja enda vastaste ülemängimine on ikka kõva sõna, hea nii rünnakul kui ka kaitses.
3.Tucker - Miski ses härras on, mis mulle meeldib. Võimas kuju, võtab lauda ja skoorib kenasti korvi alt. Vise ei ole küll kõige parem väljast, kuid ka seegi hooaja jooksul kenasti arenenud. Kahjuks sats on old ligada logadi hooaja algusest peale ning usun, et pole oma täit potensiaali välja mänginud.
4. Harris - Alahinnatuim mängija minu meelest liigas. Just tema teravus tõi Viimsi mingis mõttes mängu tagasi Ventspilsi vastu. Välkkiire tagamees, kes oma tegutsemisega võib mängu pöörde tuua.
5. Misters - "Hea lätlane" Hooaja alguses kõvasti kriitikat saanud lätlane, kes nüüd kevade saabudes minu meelest end väga kenasti käima saand. Tuleb mängu laksab 3kaid sisse. Korralik shooter ning kokkuvõttes ikka pigem hea ost peatreener Heikolt.

Napilt jäi välja Martin. Kahjuks tema hooaja lõpu on rikkunud vigastus. Muidu vast oleks Rapla tõsisemalt medalimängudes sees. Ka Wembi on tubli old ja kõvasti skoorima ja lauda võtma hakanud, kuid mu arust veel päris top 5 tase pole.

Teeks omalt poolt ka Eesti meeste valikud, kes väga olulised oma meeskondade jaoks ja pole nii öelda päris Eesti nn "staarmängijad":
Taavi Jurkatamm - ebareaalselt võimas eestlane. Pikk , sihvakas, korralikud parameetrid. Sellist blokishowd pole ammu näind eestlase poolt. Isegi Jõessaarest minu arust selles elemendis parem. Eks juurde annab panna veel kõiges, visked, punktid, veel parem oleks kaitses jne. Usun, et töö käib ja meest ootab hea karjäär.
Oliver Metsalu - Meie oma Kyle Hines. Alamõõduline mees müttab korvi all, toob punkte, on lauas kõvakäsi. Tubli töömees, kes nüüd oma parimais aastais kenasti Eesti tasemel realiseerib. Mine tea ehk pole ka välismaa unistus kustunud.
Mihkel Kirves - Kõva töömees kogu karjääri küll oma puudustega ja liiga ühekülgne kohati, kuid siin liigas on täielik kunn korviall. Välismaalased Eestis vahetuvad, kuid Kirves valitseb neid ikka korviall. Väga olulises rollis oma meeskonna jaoks.
3.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Väike Kalev pani Rapla kodus 20ga selili. Tundub vägisi see kaalukauss Tarvaga nende poole minema. Tarval kodus Tartu ja Viimsi, ei ole põhjust just optimismiks viimaseid mänge vaadates. Väike Kalev võib siin ehk veel paksu pahandust külvata kui nii jätkatakse. Ei tea ju, mis seis Childressi jalaga on ehk võetakse veel kolmapäeval TalTech ka võõrsil ära.
East
Kasutaja
Postitusi: 1032
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas East »

Njah, mul natuke vastakad tunded Viimsi finaalipääsuga. Minu jaoks on Viimsi selline meeskond, kes võidab endast väiksemad meeskonnad ära, kuid tugevamate vastaste vastu varisevad kokku, sest pink on õhuke ning treener nõrk. Pärnul oleks minu meelest VEFi vastu rohkem võimalust olnud.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Rix »

East kirjutas:Njah, mul natuke vastakad tunded Viimsi finaalipääsuga. Minu jaoks on Viimsi selline meeskond, kes võidab endast väiksemad meeskonnad ära, kuid tugevamate vastaste vastu varisevad kokku, sest pink on õhuke ning treener nõrk. Pärnul oleks minu meelest VEFi vastu rohkem võimalust olnud.
selle f4 jaoks end vormi ajanud vefi vastu pole kummalgi võimalust
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Uhhuu »

Rix kirjutas:
East kirjutas:Njah, mul natuke vastakad tunded Viimsi finaalipääsuga. Minu jaoks on Viimsi selline meeskond, kes võidab endast väiksemad meeskonnad ära, kuid tugevamate vastaste vastu varisevad kokku, sest pink on õhuke ning treener nõrk. Pärnul oleks minu meelest VEFi vastu rohkem võimalust olnud.
selle f4 jaoks end vormi ajanud vefi vastu pole kummalgi võimalust
Selge see, et VEF olnuks suurfavoriidi seisuses ka Pärnu vastu, aga selle hooaja mängudes on Pärnu olnud VEF-i jaoks siiski palju-palju ebamugavam vastane kui Viimsi. Vähemalt sündis ilus tuhkatriinulugu: ühe hooajaga Eesti esiliigast Eesti-Läti ühisliiga finaali.

Pärnul on nüüd viimase kahe hooaja peale kogunenud kolm kollapsit: lisaks tänasele hävingule, eelmisel hooajal karikavõistluste poolfinaalis ja ühisliiga finaalturniiril. Homme on võimalus end pisut rehabiliteerida ja kummutada arusaama, et tegemist on väristajatega.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

East kirjutas:Njah, mul natuke vastakad tunded Viimsi finaalipääsuga. Minu jaoks on Viimsi selline meeskond, kes võidab endast väiksemad meeskonnad ära, kuid tugevamate vastaste vastu varisevad kokku, sest pink on õhuke ning treener nõrk. Pärnul oleks minu meelest VEFi vastu rohkem võimalust olnud.
Jah, ma kipun sellega nõustuma. VEF oleks olnud ka Pärnu vastu favoriit, kuid mäng oleks tulnud pingelisem, huvitavam. Ilmselt oleks Pärnu tänase mängu ära toonud, kõik triivis juba sinnapoole, aga siis tabas ikka äärmine ebaõnn, 20 sekundit, mis otsustasid mängu, see murrab maha, kuigi Viimsi oleks veel peaaegu ise maha mänginud. Homme on Ogre hoopis teine meeskond kui täna, ma pakun, et lätlased võtavad mõlemad mängud.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Maxi »

Tegelt saime ikkagi maksimumi kätte, hõbe ja pronks eestisse. Vefi vastu poleks eile ükski meie klubi saanud, mõnes mõttes vedas et just Pärnu sai Ogre maha murda, sest Viimsil oleks võinud see raskemalt minna. Samas Ogre ise oli küll väga kahvatu see nädalavahetus, võibolla see varajane rätiku ringi viskamine Vefi vastu kandus kuidagi pronksimängu ka üle. Väga vinge et põhiturniiri 6. meeskond võtab hõbeda ja 7. meeskond pronksi.

Tuleb mainida, et kuigi VEF oli see hooaeg kõigist meeskondadest peajagu üle, siis järgmised 7-8 meeskonda suutsid päris võrdset korvpalli näidata, et kuigi see keskmine tase minu hinnangul see hooaeg tõusnud ei ole, siis ühtlustunud on see kindlasti ja just tänu eesti klubidele.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Jah, lõpuks igati positiivne, saadi kätte maksimum, hõbe ja pronks ning kindlasti oli Pärnul Ogre vastu lihtsam kui lühema rotatsiooniga Viimsil.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Mis vibra see Pärnul Viimsi vastu sisse tuleb, et neist kuidagi jagu ei saada? Kusjuures Viimsil ei mänginud Zakis. Kas lisaringi mängudes läheb nn kabetamiseks ka, et kes kellega veerandfinaalis kokku minna ei soovi ?
Vasta