Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Tarval siis selleks hooajaks kõik. Vaadates lisaringi mängude graafikut, siis korralikuks uhamiseks läheb järgmine nädal. Tartul ja Pärnul 3 mängu. Ei tea kas antakse siis varumeestele rohkem võimalust või pannakse duubelmeeskond mängima. Järgmise nädala teise poole mängud võivad küll väga nn mõttetud olla. Siis juba veerandfinaal paarid selged vast.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Hakka või Jantsoni plaani uskuma. Vahet pole. mis sats sul põhiturnal teeb. Tibusi loetakse kevadel, tundub, et on isegi mida lugeda! Veidi uskumatu siiski, et Kalev terve seeria võiks ära võtta, aga eks näis! Räägitakse, et Kalevi treenitus kehvem kui teistel, lisaajal võtavad rahulikult endast treenituma satsi ära. Maris Ziedins sai ka trauma, see muidugi paha, ei tea kaua Big Mike kannatab. Shmalz pani vinge mängu maha. Täitsa tore vaadata. Hint sai paraku vead kiirelt täis ja, kuid nii kaua kui tegutses platsil oli tubli. Kohati oli tunne, et Mcgee teeb väljakul väga kummalisi otsuseid ja proovib vägisi enda peale võtta kuigi oli näha, et just liiga tema päev ei old ja oleks võind teisi ka usaldada. Korda mööda Childressiga tegid kehvasi otsuseid rünnakuid lahendades, aga eks kes palju teeb, sel tuleb ka vigu sisse! Ühesõnaga sõelmängud on alanud, rahvas on saalis ja toimetame edasi!!!
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas marxx762 »

Eilsetest kohtumistest, kus võidurõõmu said tunda Pärnu ja Tartu.

Pärnu - Rapla vahelist kohtumist jälgisin enam ning mulle jätti Rapla oma tegutsemisega ikka väga rumala mulje. Lausa nii rumala, et ma ütlen, et nad ei väärigi edasipääsu.
Pärast Barnise välja langemist vigastuse tõttu võinuks öelda, et Wigginsi ja Tuckeri näol + Helmanis peaks Raplale andma üsna hea eelise korvialuses võitluses. Aga seda me ei näinud üldse.
Mängu alguses sai Kirves kiirelt kolm viga, Valeika ja Tamm mõlemad kaks. Pikemalt vigastuspausilt naasnud Konontšuki võinuks ka märksa enam ette võtta.
Ehk siis Pärnu pikad jäid kohe mängu alguses vigadega pisut hätta, aga selle asemel et palli enam alla anda patrullisid Wiggins ja Tucker enamus aega kusagil kaare taga. Näis ikka väga kummaline, et Pärnu haput mängualguse seisu oleks saanud märksa edukamalt ära kasutada.

Riera maa-ala oli ka ikka päris huvitav, mina polnud sellist asja varem näinud. 1-2-1 kaitses seistes oli Tucker nulli otsas ja jooksis seal paremale vasakule. Polnud varem kohanud sellist lahendust, kus pikk mees on kõige üleval.

Tartu - Viimsi. Eilse võidu järel on jämedam ots kindlalt Tartu käes. Kui Tartu mängib distsiplineeritult ja Huggins teeb enamvähem mõistlike otsusi, siis arvan, et seeria saab Tartus otsa. Lisaks räägib minu arust Tartu kasuks ka parem füüsiline vorm. Viimsi tundub veidi tühi olevat.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Ma kartsin samuti, et pärast Barniesi väljakukkumist lõhub Rapla Pärnu korvi alt ära, kuid õnneks oli Konontšuk mänguvalmis + Tamm avanes väga meeldivalt. Wiggins tegi omad asjad ära nagu ikka, kuid Tucker feilis täiega justkui oleks kolm päeva pärast eelmist võitu joonud :), absoluutselt erinevad päevad ja kui midagi välja ei tulnud, läks närvi. Lisaks on Pärnule suur pluss, et Gilbert suudab kaitses Martinit halvata. Tema enda ründeaktiivsus väheneb, kuid kui teised mehed sisse viskavad, siis on see pigem edu.
Tartu-Viimsi mängu ma ei vaadanud, kuid märgid olid varemgi õhus, st Tartu on alati ette saanud, kuid lõpus hakanud ära käkerdama. Ikkagi Tartu pink on ühtlasem ja sellises tihedas seerias maksab see rohkem. Viimsi põhimehed võivad individuaalselt olla kvaliteetsemad, kuid saavad suuremat koormust ning neljandas, viiendas mängus annab see juba tunda.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Uhhuu »

Väike Kalev tegi sümpaatse hooaja lõpuosa ja suutis end minu silmis rehabiliteerida. Kui suurema osa hooajast oli tegemist justkui amatöörmeeskonnaga, kes on mingil kombel meistriliiga meeskondade hulka ära eksinud – rünnak oli täiesti suvaline ning kaitses puudus koostöö ja intensiivsus –, siis pärast seda, kui ohjad Brett Nõmme kätte usaldati, muututi valdavalt mõtestatud korvpalli mängivaks meeskonnaks. Loodetavasti saab ta võimaluse jätkata meeskonna eesotsas ka järgmisel hooajal ja komplekteerimise osas kaasa rääkida. Praegu jäi edasipääs ühe mehe kehva füüsise ja paari mängija madalavõitu mängijatarkuse taha.

Palju on juttu olnud vajadusest (range) välismängijate piirangute järele. Minu meelest võiks kehtestada kvoodi hoopis selles osas, et igas meeskonnas peab olema vähemalt üks teatud hinnaklassist ja gabariitidega keskmängija. Äärmuslik small ball, mida TTÜ harrastab ja ohjeldamatu kolmeste loopimine, mis sellega kaasneb, on piinlikuvõitu vaatamine ning treeneri ja teatud mängijate talendi raiskamine.

Viimases „Mängumeeste“ saates mainiti, et Kalev/Cramo plaanis Gregor Ilvese TTÜ-st välja osta. Isegi olukorras, kus meeskonnal on probleeme mängujuhtide osas ja välismängijate peale ei taheta litsentsitasu näol täiendavaid kulutusi teha, kutsub see kavatsus esile WTF reaktsiooni. Tegemist on mängijaga, kes mahtus noortekoondisesse vaid siis, kui eemale jäid kümmekond parimat mängijat. Eesti-Läti ühisliiga ja KML-i tasemel on tegemist reamängijaga (keskmised vastavalt 8,9p+2,8rs ja 6,3p+3,7rs). Tal puuduvad tippkorvpalli jaoks vajalikud eeldused kõigis aspektides. Ja mis kõige olulisem, ta ei ole mängujuht. Tema kõrval on isegi Martin Dorbek nagu Chris Paul. Sellised värbamisplaanid näitavad minu meelest karjuvat vajadust spordidirektori olemasolu järele, et eksisteeriks kvaliteedikontroll.
turakas
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 14 Dets 2021, 14:24

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas turakas »

Taltech - Kalev oli tõesti piinlik vaadata , täielik solk on see tase, ja siis imestatakse miks saalid tühjad on ??? Üks meeskond lihtsalt on kokku pandud ülekaalulistest ja vormist väljas meestest, kellel skilli ka nagu pole, teine meeskond jaksab küll poole rohkem, aga terve mäng viskab kolmeseid mööda täiesti vabadelt kohtadelt. Halloo kas see ongi eesti profikorvpall? Kui keskmine korvpallihuviline saab valida, kas õhtuti nt Euroliiga playoffe vaadata või sellist 'harrastajate trenni' raha eest, siis ilmselgelt keegi saali ei lähe. See õudus õnneks nüüd läbi.

Pärnu-Rapla vaatasin ka ja see oli täitsa hea andmine, Paasoja tõmbas mõnusa kolmeste kontserti käima koos Kaldrega, Pärnu poolt aga alati Valge vastas, kiireid jooksti ka väga hästi. Gilbert on kaitses kõva, võtab Martini täiesti kinni, ja ka rünnakul tal põrgatus ikka üliosav, suudab kõik kaitsjad tantsima panna, iga kord äge vaadata. Rapla eesliin, mis eelmine mäng võidu tõi ja eesti parimaks tituleeriti, oli seekord korvi alt haihtunud. Arvasin samuti, et peale Barniese vigastust lammutavad Pärnu alt ära, aga isegi ei proovitud eriti 1-1 pukki otsida või ette võtta. Passisid rohkem kolmese joone taga, isegi Wiggins otsustas mitu korda kolme proovida, terve hooaeg pole seda teinud, et mis seeni ta nüüd sõi? Tucker peale oma season high-d oli oma hale vari, ei julgenud seekord enam üldse kolmest võtta või korvi poole vaadata. Igatahes on see kõige põnevam seeria, Rapla võib veel 1-2 pealt järgi tulla, kui sellest kaotusest õiged järeldused teevad.

Tartu-Viimsi ei ole eriti palju vaadanud, mängud on pingelised, aga too Huggins rikub minu jaoks kõik... Eestlased palli ei saa ja selle tola kangutamist ja idiootseid otsuseid on kohutav vaadata. Kahju meie "arenevatest" noortest seal Tartus. Et jah eelistan iga kell Pärnu-Rapla mänge kuna need mängud alati samal ajal.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas toivo »

Uhhuu kirjutas: Viimases „Mängumeeste“ saates mainiti, et Kalev/Cramo plaanis Gregor Ilvese TTÜ-st välja osta. Isegi olukorras, kus meeskonnal on probleeme mängujuhtide osas ja välismängijate peale ei taheta litsentsitasu näol täiendavaid kulutusi teha, kutsub see kavatsus esile WTF reaktsiooni. Tegemist on mängijaga, kes mahtus noortekoondisesse vaid siis, kui eemale jäid kümmekond parimat mängijat. Eesti-Läti ühisliiga ja KML-i tasemel on tegemist reamängijaga (keskmised vastavalt 8,9p+2,8rs ja 6,3p+3,7rs). Tal puuduvad tippkorvpalli jaoks vajalikud eeldused kõigis aspektides. Ja mis kõige olulisem, ta ei ole mängujuht. Tema kõrval on isegi Martin Dorbek nagu Chris Paul. Sellised värbamisplaanid näitavad minu meelest karjuvat vajadust spordidirektori olemasolu järele, et eksisteeriks kvaliteedikontroll.
Ühes varasemas Mängumeeste saates rääkis Saage, et 2013/14 hooajal tahtis Cramo teda Tarvasest välja osta. Saage kuupalk oli tol ajal olnud 1500 eurot ja Cramo käest küsis ta 2000 (ikkagi pikad Venemaa reisid jne), aga ei oldud nõus. Lõpuks tõmbas Cramo omale TTÜ-st Kristjan Makke, ilmselt tema sai odavamalt.
Seal vist oli teema selles, et VTB-s oli vaja eestlaste kvoot (6 meest) täis saada, aga mitu meest olid vigastustega väljas ja oli vaja kedagi pingiotsale panna. Ma nüüd käimasoleva hooaja alguspoolt ei mäletagi enam nii täpselt, kas oli mingi sarnane keiss eestlaste vähesusega? Või tõemeeli loodeti Ilvesest mingit mängulist abi?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Ma enam ei mäleta, kas oli juttu, millal teda välja osta taheti? Kui see oli nüüd sellel aastal, siis on jätkuvaid probleeme tagamängijate rotatsiooniga. Eesti-Läti/KML perspektiivis oleks ta olnud abiks ikka. See nüüd ka päris normaalne pole, kui mängule on üles anda kaks tagamängijat ning Silinš ja Hermet peavad puuduvaid positsioone katma.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas RK »

Artikkel Õhtulehest, https://sport.ohtuleht.ee/1061391/tartu ... ahab-voita" onclick="window.open(this.href);return false;
Paar huvitavat tsitaati sealt:
Liivak ütleb omalt poolt, et kõige tähtsam on tema arvates see, et kõigis veerandfinaalpaarides on jagunud põnevust ja intriigi, eriti selle taustal, et varasematel aastatel on veerandfinaalid tihti lõppenud ühe meeskonna kuiva võiduga. Tartu ja Viimsi vastasseisu puhul toob ta välja, et kuna Tartul on karikas ning Viimsi sai Eesti-Läti liigas hõbeda, siis on tegemist Eesti praeguse ajahetke kõige tituleeritumate klubide heitlusega.

Teine Tartu korvpalli suurkuju, kodulinna meeskonnas viis Eesti meistritiitlit võitnud Tanel Tein näeb asja teise nurga alt, kuid samas otseselt Tartu tippkossu taassünnist ei soovi temagi kõnelda.
„Praeguse tõusu on toonud puhtalt välismaalasest peatreener Nikolajs Mazurs. Teda ei huvita, et mängiks oma kasvandikud – tema tahab võita ja selline suhtumine mulle väga meeldib,“ ütleb Tein. „Mina pole kunagi uskunud ainult omade poistega mängimisse – see on jabur ja seda küsisin ka 2018. aastal, kui ülikooli toonane kantsler Meelis Luht kuulutas välja Tartu korvpalli nii-öelda restard’i: keda me petame? Tegelikult oleme sellest ajast saadik petnud Tartu tippkorvpalli.“
Teini sõnul on Mazurs Tartu jaoks väga hea valik, sest mehel on plaan selge ja ta teab, mida tahab teha ja korda saata. Ning vastavalt sellele on ta komplekteerinud ka meeskonda, et saaks võita. Seejuures ei taha Tein kuidagi väita, nagu oleks meeskonna eelmine peatreener Toomas Kandimaa teinud halba tööd, kuid kui tema pidi ikkagi suuresti hakkama saama Tartu oma noortega, siis Mazursile leiti ka finantse, et palgata juurde korralikul tasemel leegionäre.
„See omakorda on loonud olemasolevatele noortele ette hoopis uue standardi: kui tahad mängida ja olla võitvas meeskonnas edukas, siis pead pingutama, et paremaks saada, mitte et jagame lihtsalt omavahel palli. Niimoodi omakeskis mängides ei arene,“ tõdeb Tein.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vanafänn »

Oioioi, kui valus kaotus Viimsile, tule taevas appi kuidas Zakis suutis seal üle joone astuda aga reeglid on reeglid ja tehniline kirjas, kui sekund mängida.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas RK »

vanafänn kirjutas:Oioioi, kui valus kaotus Viimsile, tule taevas appi kuidas Zakis suutis seal üle joone astuda aga reeglid on reeglid ja tehniline kirjas, kui sekund mängida.
Astus suisa 2 jalga üle joone :D
https://sport.delfi.ee/artikkel/1200039 ... uvoimaluse" onclick="window.open(this.href);return false;
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Maxi »

Tundub, et Zakis ei saanud üldse aru kuskohas ta asub ja kui Wembi astus sammu joonest kaugemale astus Zakis automaatselt talle järele. Nii kogenud mängija poolt selline lihtviga nii otsustaval hetkel, väga kahju et siit head lisaaja maasikat ei tulnud.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Maxi »

Avastasin ennast tähelepanekult, et korvpalli podcastides räägiti välismängijate piirangust, et 3-4 välismängijat meeskonnas peaks olema piisav. Hetkel allesjäänud satsidest on kõige rohkem välismängijaid........ Tartu meeskonnas. Tervelt 5 meest siis. Et see näiline hea hoog ikkagi ei tule selle pealt et omad Kivid, Eelmäed, Saalid ja Suurorud oleks kõva arenguhüppe teinud, lihtsalt 5 välismeest + Märt tassivad seda satsi. Tõsi, pole ka paremaid kohalikke mehi lihtsalt kokku ostetud, et nö, eestlaste kvoot täis saada, aga siiski seda oma põlvkonna peale kasvamist ikka pole ju. Et see 3-4 aastat tagasi alustatud nö. "rebuild" on läbi kukkunud sisuliselt?
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Uhhuu »

Tartu puhul ongi raske loota, et nende oma kasvandikud oleksid suutelised vedama meeskonda Eesti-Läti ühisliiga või isegi Eesti meistriliiga tippu. Kui noormängija staatuses olev Aleksander Tassa välja arvata, siis kõik ülejäänud Tartu eestlastest mängijad on kuulunud noortekoondistes teise ešeloni või on üldse olnud noortekoondiste piiripealsed mängijad. See on isegi suur kordaminek, et Rosenthal suudab aeg-ajalt ilmutada liidriomadusi. Ainus mängija, kelle puhul saab selle hooaja kontekstis rääkida mingistki arenguhüppest, on minu meelest Patrik Saal. Eelmiste peatreenerite ajal oli ta puhas prügiminutite mees. Mazursi tulekuga lõppes ära Kaspar Sepa poputamine ja Saal sai oma võimaluse, mille ta on ka enamjaolt hästi ära kasutanud.

Meediast viimasel ajal kostev jutt Tartu korvpalli uuestisünnist tundub tõsise ülepingutamisena. Meeskond jõudis läbi häda Eesti-Läti ühisliigas play-off`i. Viimsi alistamine oli esimeseks võiduks play-off-seerias viimase nelja aasta jooksul. ENBL-is pääseti play-off`i vaid tänu Jenissei eemaldamisele liigast. Märkimisväärseks saavutuseks võib pidada vaid karikavõitu, aga ka sel puhul on tegemist kõigest kohalikul tasandil tähtsuselt kolmanda turniiriga. Minu meelest uuestisünnist saaks rääkida siis, kui Tartu ei kuuluks enam eelarve poolest eesti klubide seas lihtsurelike hulka ja meeskonnas oleks mitu koondiseringi kuuluvat mängijat.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas toivo »

Uhhuu kirjutas:Tartu puhul ongi raske loota, et nende oma kasvandikud oleksid suutelised vedama meeskonda Eesti-Läti ühisliiga või isegi Eesti meistriliiga tippu. Kui noormängija staatuses olev Aleksander Tassa välja arvata, siis kõik ülejäänud Tartu eestlastest mängijad on kuulunud noortekoondistes teise ešeloni või on üldse olnud noortekoondiste piiripealsed mängijad. See on isegi suur kordaminek, et Rosenthal suudab aeg-ajalt ilmutada liidriomadusi. Ainus mängija, kelle puhul saab selle hooaja kontekstis rääkida mingistki arenguhüppest, on minu meelest Patrik Saal. Eelmiste peatreenerite ajal oli ta puhas prügiminutite mees. Mazursi tulekuga lõppes ära Kaspar Sepa poputamine ja Saal sai oma võimaluse, mille ta on ka enamjaolt hästi ära kasutanud.

Meediast viimasel ajal kostev jutt Tartu korvpalli uuestisünnist tundub tõsise ülepingutamisena. Meeskond jõudis läbi häda Eesti-Läti ühisliigas play-off`i. Viimsi alistamine oli esimeseks võiduks play-off-seerias viimase nelja aasta jooksul. ENBL-is pääseti play-off`i vaid tänu Jenissei eemaldamisele liigast. Märkimisväärseks saavutuseks võib pidada vaid karikavõitu, aga ka sel puhul on tegemist kõigest kohalikul tasandil tähtsuselt kolmanda turniiriga. Minu meelest uuestisünnist saaks rääkida siis, kui Tartu ei kuuluks enam eelarve poolest eesti klubide seas lihtsurelike hulka ja meeskonnas oleks mitu koondiseringi kuuluvat mängijat.
Jaanus Liivak ütles Õhtulehe artiklis hästi selle taassünni jutu kohta.
Aastatuhande alguses Tartu Deltaga kaks tiitlit võitnud Jaanus Liivak ei soovi libedale teele minna ning lausub, et igasugused „matused“ ja „taassünnid“ on pigem ajakirjanduse konstruktsioonid.

„Me võime taassünnist rääkida, aga mis kontekstis,“ küsib Liivak. „Olin saalis, kui Tartu kaotas Eesti-Läti liiga veerandfinaalis teise mängu Riia VEFile. Seal oli moment, kui Tartul oli korraga väljakul viis välismängijat, samas kui Riia satsil oli platsil alati kolm lätlast, kui mitte neli. Nii et selles kontekstis ei saa sellega nõus olla.

Kui tulemuste järgi, siis… Oleks täna Tartul kolm-neli eestlast, kes paugutaks ja teeks skoori, aga teevad ikkagi leegionärid. Kui järgmisel aastal ei peaks leegionäride palkamisel õnnestuma – kas siis räägime jälle Tartu korvpalli matustest?“
Vasta