Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Kui mul mäluga väga suuri probleeme pole, siis nii Eelmäe, Kivi, kui Rosenthal olid omal ajal kõik noortekoondiste põhirotatsiooni mängijad ja selle pealt seda kontseptsiooni laduma hakati. Paraku peale Rosenthali pole keegi neist tõsisemat arenguhüpet teinud, vaid pigem vastupidi, mida aasta edasi, seda rohkem kipuvad pildilt ära kaduma ja Rosenthali aitas ka vaheaasta Pärnus minu meelest jalad alla saada. Hermet pole vist küll otse Tartu kasvandik, aga tema kiituseks võib vähemalt öelda, et Tartus kandis ta liidrirolli päris hästi välja. Muidu jah, on nagu on, midagi säravat pole sealt kasvanud ning see viimane hooaeg tuleb suuresti leegionäride pealt.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 752
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas NoName »

Eelmäe mängib vahepeal täitsa viisakalt. Oleks patt kui ta järgmisel hooajal prügiminuteid hakkaks mängima mingi leegionäri arvelt. Muidugi tal on pidevad vigastused ja need viskavad sammu võrra ikka ja jälle tagasi. Ma ei ole veel lootust kaotanud.

Kivi osas tekkisid tugevad kahtlused kui ta mingis intervjuus hariduse omandamise tähtsust rõhutas. Iseenesest ju väga tore, aga samas kahte asja võrdväärselt teha ei ole võimalik. Tean seda kahjuks ka omast käest, kui pärast bakat tööle ruttasin.

Kui Rosenthali, Kivi, Eelmäe, Saali, Suuroru ja Tassa kõrvale 3-4 head leegionäri tuua, siis oleks järgnevateks aastatakes Eesti mõistes igati kõbus sats. Samas kui tuuakse tüüpe, kes palli ei ole valmis jagama, siis on kõik eestlased varsti pingil, sest ehteestlaslikult keegi neist ise palli küsima küll ei ole hakka. Joone jooks it is.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas marxx762 »

Eilsest ja tänasest mängust polegi väga palju juttu olnud.
Panen oma mõtted.

Cramo - Pärnu
Pärnu kindlasti muudab teisipäevaseks mänguks midagi. Aga mida, seda on mul kui võhikul keeruline öelda. Kui Cramo tuleb nende muudatustega toime, siis ma usun et võit saadakse kätte. Pärnule ikka tekitab päris palju peavalu see pikk roster. Kui Nurgerit väljakul pole, siis põhimõtteliselt vahetatakse kõik katted. Usutavasti viskab Pärnu mõnevõrra paremini ja ehk annab neile enam võimalust. Cramo suurim küsimus on vigaste Jacksoni ja Vitolsi võimekuses mängida. Ühtegi vigastuse paranemist suhteliselt tihe mängugraafik aga ei soodusta. Esimesest mängust jäi silma, et Jacksoni väljakule tulles oli Pärnul välja mõeldud 1-2-2 pressing, mis ka mõnevõrra töötas. Pärnu õnnetuseks on Kalevi treeneritel pilt sellest pressingust teisipäevaks vast selge. Esimene kohtumine annab sedavõrd palju lootust, et Jacksoni puudumine on aidanud võistkonnal edukalt harjuda pika rosteriga mängimiseks ja lühemate meeste puudumine ei olegi niivõrd määrav. Kui just mingil põhjusel ei peaks tekkima olukorda, kus Dorbek saab näiteks kiirelt kaks viga täis.

TalTech - Tartu.
Keegi siin ühes teemas juba ütles, et päris koomiline ikka, kui võistkonnal pole pikka meest korvialla panna. Taltechil ei käi pall absoluutselt alt läbi ja kõik eelistavad kolmese taga passida ja oodata mil saab peale panna. Kui visked ei lähe, siis on olukord ikka väga hapu. Kui vastased on komplekteeritud ikkagi korvpalli mõistes loogiliselt (st. et on ka pikad mehed olemas) siis see annab ikka märksa enam mänguruumi. Tartul on see mitmekesisus olemas ning ma ütleks tänase põhjal, et kui Taltech saab seerias ühe võidu kätte, siis võiksid nad isegi rahul olla.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 687
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Maxi »

Pärnakate puhul, kuna see valge ameeriklane on väljas ja Kirves on ka vigastusega hädas, siis ei näe neil võimalust, rotatsioon korvi all ja äärtel jääb liiga õhukeseks, Konontšuk ei ole ka ilmselgelt vormis veel.

Taltechi puhul oli imelik et Raadik nii vähe mängis ja ta korvi alt eriti ette ei võtnud, sest tegelikult pole nii Drungilasel kui Wembil tema vastu gabariitidelt erilist ülekaalu, Wembil vast on veidi pikemad käed ja paar senti eelist, aga samas kaaluvahe on ikka märgatav. On seal ka mingit vigastuse probleemi äkki? Ja no kui Taltechi relv peaks olema kolmesed, siis tuleb koguaeg kiirelt üle tulla, mismatchid leida ja nii tekib vabu viskekohti, suht palju tõmmati tempo maha ja hakati positsioonimängu mängima olukorras, kus neil seal ülekaalu ei ole. Tundub et Varrak üritab selle meeskonnaga mängida sellist Golden State Warriorsi stiilis small-balli, aga Childress kes peaks siis nö. Curry olema, ei ole piisavalt osav, et kahe mehe trapist ühe sööduga vaba mees leida, ega viska nii hästi. Eile päris mitu korda oli olukord kus Childressi peale tõmmati kokku, aga järgnev sööt oli nii kehv, et kaitse jõudis vabalt tagasi. Varrak üritas seda kahe mängujuhiga lahendada, aga Childress peab ise need olukorrad suutma ära lahendada kus Tartu annab teiste meeste arvelt abi tema peale. Ja no lauavõitlus, Tartu võttis 13 ründelauda Taltechi 17 kaitselaua vastu
Pärtel
Kasutaja
Postitusi: 82
Liitunud: 03 Apr 2021, 21:19

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Pärtel »

Taltech - Tartu mängu puhul on huvitav see, et Tartu viskas rohkem ja palju parema protsendiga kolmeseid, mängis paremat kaitset, tegi Childressi elu raskeks, domineeris lauas, oli rünnakul mitmekülgsem ning ei lasknud vastaseid peaaegu üldse vabaviskejoonele (mis Taltechi kõvasti Tallinna Kalevi vastu aitas). Selgelt oli Tartu eile parem. Ometi võideti mäng vaid kaheksa punktiga. Põhimõtteliselt Taltechil 3 kolmest rohkem (protsendiga 35, mis pole midagi erilist) või Tartul 3 kolmest vähem ja tulemus hoopis teine. Oleks muidugi on paha poiss, aga eilse mängu põhjal ma veel seeriat lõppenuks ei kuulutaks.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Uhhuu »

Arvestades, kui kannatusterohke see hooaeg on olnud, siis poolfinaalseeria Pärnu vastu on olnud meeldivalt ühepoolne. Suurus loeb.

Hea on näha Dorbekut ja Hermetit sedavõrd enesekindlalt tegutsemas. Hermet on viimases kolmes mängus Pärnu vastu visanud kokku 61 punkti. Murphyt pole seni olnud põhjust kiita, aga viimases kahes mängus on ta hea olnud. Ameeriklastest tagamängijate osakaalu vähenemine on toonud kaasa olukorra, kus pall käib tema käest palju rohkem läbi. Tänases mängus tõi ta individuaalse meisterlikkuse pealt vist sama palju punkte kui hooaja esimeses pooles kokku.

Ma loodan, et Tartu ei lagune ära ja saab Kalevi finaalivastaseks:
1. See jätaks liigast naeruväärse mulje, kui finaali jõuaks sellise komplekteeritusega meeskond nagu TTÜ;
2. Pole ammu olnud võimalust Tartule barankasid kinkida. Oleks tore see traditsioon jälle ellu äratada.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Huvitaval kombel on mul positiivsed emotsioonid tekkinud just samade mängijate osas.
1. Martin Dorbek põhimängujuhina on meeldiv üllatus ja ta on rolli ka kenasti sisse elanud. Eks aastatega on mängijaküpsust ka lisanmdunud, aga ta pole seda positsiooni pikka aega mänginud ja isegi kui on tegemist Eesti liigaga, ikkagi väga safe etteaste. Ma usun, et siin on ka kõvasti koondisepotentsiaali Toijalale.
2. Kregor Hermet on lõpuks ometi mõõnast välja tulnud ning teeb juba enesekindlaid liigutusi. Päris hästi sai hakkama isegi siis, kui teda SF ning kohati isegi SG positsioonil mängitati. Jällegi mõttekoht Toijalale, sest PF positsioon on väga konkurentsitihe.
3. Kamari Murphy on tegelikult väga huvitav ja äärmiselt liikuv tsenter, hoopis teist tüüpi, kui meil siin varem nähtud on. Ei imesta, kui ta on tagamängijana alustanud, sest palli üle tuues tunneb ennast samuti päris hästi. Varem ehk tõepoolest ei osatud teda ära kasutada, sest praegu käib pall tema käest palju rohkem läbi. Teda on siin valdavalt maha tehtud, kuid pikk vigastuspaus, aga Eesti liiga jaoks on tal taset küll ja ülegi.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas marxx762 »

Murphy polegi vast selline post-up aerutaja vaid pigem ta eelistab saada palli rollimisel või liikumise peale kus ta saab oma kiirust ära kasutada ning saavutada seeläbi eelist.

Mis eilsest mängust silma jäi, siis Kirvesel istuti üsna lähedal - ka kolmese taga. See oli minu jaoks üllatus, sest ta pole eriline kolmese kunn vaid eelistab sealt pigem slippida.
Kui miskit negatiivset eilsest välja tuua siis Cramo 11TO millest Pärnu tegi 7vaheltlõiget.

Kolmandas ja loodetavasti viimases selle seeria kohtumises on pärnakate ainsaks õlekõrreks see, kas Gilbert suudab võistkonda aidata. Hetkel on Silinš ja Kurbas ta täitsa ära söönud. Visked kahe mängu peale väljakult 3/22. Vastasel korral lõpetab Cramo seeria jõuga ära.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Isiklikult on kahju, et kumbki seeria poolfinaalides pole väga põnevaks läind ja tundub, et üks osapool on selgelt tugevam. See kajastub ka publiku numbrites. TalTechis 400 kanti esimene mäng, Cramo Pärnu nii Tallinnas kui Pärnus midagi sarnast. Õnneks täna Tartu tõi saali 1100 + inimest , supper töö selle poolest! Pärnu selgelt nüüd jääb vigastuste tõttu õhukeseks, samamoodi nagu kuu ja natuke rohkem tagasi, ise suutsid sarnases olukorras Cramot võita kui nemad maadlesid vigastusega. TalTechis igivana jutt, aga kui korviall pole Drungilasele ja Wembile vastu panna, siis paraku head nahka loota ei tulegi. Ehk loodetavasti võtavad õppust ja komplekteerivad satsi järgmisel hooajal teistmoodi. Korvpall on õnneks või õnnetuseks selline mäng, kus põhiturniiril tee, mis tahad, tibusid loetakse ikka sõelmängudes ja nendeks tuleb valmis olla. Võid rahulikult seal kabetada ja omale positsiooni valida, aga kui õigel oled terve, vormis ja komplekteeritud on tee finaali välja, nagu Tartu näitel hetkel on. Õigel ajal õiged täiendused, ukrainlane ja Huggins. Tore vaadata, loodetavasti suudavad finaali ka põnevaks muuta. Intriigi oleks vaja siia kossu , nagu 2010! Vanad head ajad tagasi uute tegelastega! :koss: 8)
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas marxx762 »

Pärast tänast on ikka väga keeruline Taltechil mingit võimalust sellesse seeriasse mingit muutust tuua.
Kui harilikult öeldakse, et kui kaitse peab, siis tuleb ka rünnak järgi, siis ma ütleks et Tartu kahe viimase mängu põhjal hoopis teistpidi. Tartu mängib rünnakul nii distsiplineeritult, ühtegi suvalist viset ei võeta, otsitakse kannatlikult lõpuni ja kui asi jääbki viimastele sekunditele, siis teeb Huggins 1-1 ning kõik kogu Tartu sats on selleks valmis.
Mažurs ütles ka ühel tänasel time-outil, et 2 meest lauda, 2 tagasi kaitsesse - seda siis viimase sekundi viskega lõppenud lahendusele eelneval mõttepausil. Seega kõik kogu sats teab mis üks või teine mees teeb ja selleks ollakse hästi valmis. Ning just see pikk otsimine ja kannatlik rünnak elimineerib Taltechi võimalused kiiresse joosta.

Ja veelkord, nagu keegi siin mainis, et oleks piinlik, kui ühegi tsentrita sats jõuaks finaali. Olen täiesti nõus. Kui sul ikka passib kogu sats kolmese taga siis pole võimalik ka lauda saada. Ja see Taltechi ideoloogia rünnakul annab Tartule võimaluse edukalt kaitsta. Ses suhtes on Varraku lause "me oleme ikka väga tublid see hooaeg olnud" veidi naljakas. Selle asemel et satsi tuua 10 tagamängijat oleks võinud kasvõi ühe "Wembi" tuua. See et sats on kuidagi imelikul printsiibil komplekteeritud ei anna küll erilist põhjust ennast kiita. Vähemalt minujaoks kõlab see väga kummaliselt.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Rix »

Huvitav, et Cramo vs Pärnu teise mängu täispikka videot ei ole saadaval.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vaim564 »

Üks finalist siis selge ja parem pääses edasi, Tartu poolt hooaja lõpuks imeline tõus, kus päris põhjast jõuti karikavõiduni, Eesti-Läti liigas veerandfinaali ja nüüd KML finaali. Kolmandat mängu dikteeris samuti Tartu, sellepärast oli 3:0 igati aus tulemus ja TalTechi poole pealt, kui sul ikka korvialust mängu pole, siis ei saa lubada 13 vabaviset mööda. Childressil hakkas kumm tühjaks minema, kogu meeskonna mäng on ühemõtteliselt tema peale üles ehitatud, see kurnab ja ega Varrak ei osanud või suutnud mingit muudatust välja mõelda. Hugginsil pole muud muret, kui visked ära panna, mängu ehitavad teised. Hooaja algul sai Matute ikka mingid minutid, ei oska öelda, mis vormis ta praegu on, kuid praegu muutis see mängu väga ühekülgseks ning etteaimatavaks ning ega Hugginsi mängu ei suudetud samuti lõhkuda, ta mängis ennast palju kindlamini viskele kui lõpmatult rahmeldav Childress.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Huggins on sõge vana, üliäge ta mängu jälgida! Võtab mõnusasti vastaseid ette 3p joone tagant ja suudab veel step back 3p ära vajutada. Näis mis kaitse Cramo tema vastu üles ehitab. Teini FB-d on tore lugeda. Mõnusat kossujuttu tuleb sealt. Naljaga pooleks öeldes enam pole Rocki vaja. Tartu on jälle finaalis ja kõik korras! Siiralt loodan, et läheb andmiseks!
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 916
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas Drogba »

Saalis käidud! Täitsa üllatus. Enne mängu olin juba arvestanud, et 3:0 Cramole ja toimetame siit edasi ja lampi Pärnu kütab võõrsil sauna. Ivo Tamm (14 lp 18p jõhker statistika mehelt), Mister, Gilbert mõnuga toimetasid. Kuskilt otsast ei osand arvata, et Pärnu mingi võidu saab siit seeriast. Cramo snaipritel pold ka parimad päevad, ei tuld väga välja miskit. Hermet mõnuga skooriosas vedand Cramot viimasel ajal, aga ka temal pold parim päev.
Viimati muutis Drogba, 14 Mai 2022, 22:35, muudetud 1 kord kokku.
vanafänn
Kasutaja
Postitusi: 658
Liitunud: 29 Juun 2018, 14:50

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas vanafänn »

Päris hull, kuidas ikka täna laguneti, nõustun Drogbaga, et 3:0 tundus kõige reaalsem variant aga vahi värki. Pärnus tuleb esmaspäeval kõva andmine ja kui nad saali täis pakivad siis üldse ei imesta, kui viimane mäng tuleb veel tagasi Tallinna.

Ivo van Tamm on ikka väga hästi mänginud enda kohta hooaja lõpus, võimalik et ka papsi surm andis vajaliku tõuke. Hermetiga olen ka väga rahul ning kui hooaja keskel mõtlesin, et kuhu maha parseldada siis tegelikult kvaliteeti temas on piisavalt, et meid tassida.
Vasta