Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Saksamaa-Poola esimene poolaeg läheb punkt-punktis, poolakatel on Slaughter ja Ponitka hoos. Kõik on võimalik.
Saksamaa siiski halastas meile, Schröder ja Voigtmanni kolmesed tõid 93:83 võidu, aga kuni viimase minutini oli Poola mängus.
Schröder 38 ja poolakatel Slaughter 32 punkti.
Huvitav, kas Bonga sai vigastada, ainult 7 min, kuid 5p (100% tabavusega).
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Hermet loobib igalt poolt mööda, saab koppasid, magab kaitses maha ja siis kommentaatorid ütlevad, et "hea mäng".

Muidu on okeim täna, aga need kahekesi pealejooksmised on väga kahtlased. Kohati tundub, et keegi pole valmis ja rotatsioon ei toimi.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Ma ei teagi, kust alustada või mida öelda. See on ikkagi paras katastroof. Ma ei oska ühte elementi ka esile tuua, mis toimib. Tõeline hirm, et me lähme Itaaliasse eepiliselt peksa saama ja sinna selle generatsiooni (ja üldisemalt Eesti korvpalli) positiivne tulevik ka jääb.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Füüsiliselt ikka eriti kehvas seisus. Ja sisuliselt mängis seesama meeskond, kes peaks EM-le sõitma. Teisel poolajal kaitse nagu läbisõiduhoov. Hermeti koha pealt, üks asi on SF eestikatel mängida, teine asi minna koondise eest välja, aga seda enam oleks tal pidanud laskma Saksamaa vastu lahti mängida, sest teada oli, et Drell teisele mängule ei tule. Valge tegi enda kohta hea hooaja, respekt, aga jälle, üks asi on eestikatel särada, teine asi koondises, no ei näe mina siin eelist Dorbeki ees.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas theundertaker »

Nüüd lähevad ju poisid puhkama ja siis alustavad uuesti augusti kuus.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4684
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Uhhuu »

Loodetavasti selgitavad ajakirjanikud välja, mis ettevalmistusperioodil valesti läks. Meil oli kasutada Toijala ajastu parim koosseis, aga mängijate vorm ja seetõttu ka mängupilt oli lihtsalt kohutav. Visked jäid lühikeseks, söödud pehmeks, kaitses oldi aeglased ja passiivsed ning tehti lihtsalt rumalusi. Praeguse vormi juures olnuks raske ka paljusid mudaliiga koondisi võita. Kui järgmine kuuajane ettevalmistusperiood peaks kulgema samas vaimus kui juunikuine, siis augusti lõpp ja septembri algus saavad olema väga-väga piinlikud.

Loodetavasti lõpeb ära ka pika koosseisu fetišeerimine. Meil on teatud positsioonidel niigi keskmisest pikemad mängijad, pole vajadust seda võimendada (a la Vene toppimine kolme peale sõltumata sellest, kas vastas on talle sobiv mängija (nt Sokolowski) või mitte (nt Bonga)). Me kaotame sellega rünnakul teravust ja kiirust ning kaitses mobiilsust.

Arvestades, et enamik koondislasi on klubita, siis need valikmängud vaevalt et kosilasi tekitasid ja karta on, et paljude jaoks kujuneb klubiotsing väga pikaks protsessiks.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas theundertaker »

Alati on ju kodus võimalik mängida kui mujale ei saa! Siia ootavad kõik klubid ju meie mehi.
East
Kasutaja
Postitusi: 1018
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas East »

Ma ei tea, korvpall nagu enamus muudest spordialadest algab füüsilisest ettevalmistusest. Meie koondise puhul oli näha, et see oli mingil põhjusel olematu - ma ei ole vist ühtegi meeskonda näinud, kus mängijatel niivõrd kiiresti kops kokku jookseks kui neis kahes mängus meie koondisel. Drell, Raieste, Kotsar, Kullamäe, you name it. Arvestades, et teised koondised said platsil märksa paremini hakkama, siis ilmselt läks meie omadel ettevalmistusperioodil midagi väga puusse. Ma pole küll mingi füüsilise ettevalmistuse ekspert, aga isegi mulle tundus veidi kurjakuulutavana, et suur osa põhikoosseisust (eranditena Kullamäe ja Tass) ei saanud sisuliselt ühtegi kontrollmängu teha enne Saksamaa ja Iisraeli mänge. Trennis mürada on üks asi, aga platsil on reaalne mängutempo veidi teine.

Nagu siin öeldi, siis tuleb teha analüüs selle osas mis juhtus ning seejärel järgmiseks korraks vigade parandus.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas toivo »

Soku ajal poleks küll nii pikalt ettevalmistusperioodilt nii kehva füskaga mängudele mindud. Ühe korraliku surmalaagri oleks jaanipäeva kandis ikka jõudnud ära teha, nii et grillvorst ninast väljas. :)

Pakun, et Toijala on hingelt "players coach" ja tuli mängijate soovidele seekord liiga palju vastu. Kes alustas hiljem, kes treenis algul vähesema mahuga jne - lõpuks oli tulemus näha. Lõpp hea, kõik hea - talviste akende võitudega saadi õnneks edasipääs ikkagi kätte ja loodetavasti tehakse tuleviku tarbeks omad järeldused. Piits peab aeg-ajalt ikka plaksuma.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 914
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Drogba »

Kas Kriisaga see suvi üldse ei arvestata või mis seis temaga on?
Kasutaja avatar
AdornoBrothers
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Sept 2021, 18:13

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas AdornoBrothers »

Drogba kirjutas:Kas Kriisaga see suvi üldse ei arvestata või mis seis temaga on?
„Hooaja lõpus vigastas ta väga halvasti oma hüppeliigest. Pealegi mõtlesime koos, mis on talle arengu seisukohalt kõige kasulikum, ning otsustasime, et las ta teeb praegu ülikooli juures kõvasti tööd, aga EM-i ettevalmistuse teeb ta meiega kaasa,“ selgitas Toijala. „Meil on Arizona ülikooli treeneritega hea suhe, nemad teda EM-i ajaks kinni ei hoia.“

https://sport.delfi.ee/artikkel/1200301 ... tuleb-tihe" onclick="window.open(this.href);return false;
The recent past always presents itself as if destroyed by catastrophes.
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja
Postitusi: 357
Liitunud: 21 Nov 2006, 09:11
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Raja »

Kui samasugused kolakad Milanos tulevad siis tuleb küll korvpalliliidult reisirahad välja nõuda, pasa vaatamise eest raha nagu maksta ei tahaks.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4206
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas marxx762 »

Nüüd kui nädal on Saksamaaga kohtumisest möödas ning kogu olustik on jahtunud ja toimunut on arutatud igalpool - siis võtan ja panen kirja siiski ka enda mõtted.

Nagu on kuulda olnud, siis koondise treenerid on ka endale ääri-veeri tuhka pähe raputanud. Ma isiklikul arvan, et suurim möödapanek tekkis sellest, et koondisse kuuluvad mängijad lõpetasid klubihooaja väga erinevatel aegadel. Sellest tulenevalt oli ka keeruline valida strateegiat, kuidas lõppenud MM valikaknale vastu minna.

Mõni oli juba nädalaid puhanud ning osad said napi 2-3 nädalat puhkust. Puhas spekulatsioon, aga võibolla liialt eeldati, et füüsiline vorm ei kuku sedavõrd kokku paari puhkenädalaga ja kogunedes saab ehk enam saalitrennidele keskenduda. Lisaks usuti et need kes varem suvepuhkusele said hoolitsevad enda eest. Tagantjärele tarkusena tundub see suurim viga olema. Võistkond polnud valimis vastaste poolt meile pakutava intensiivsusega sama jalga käima.

Jällegi puhas eeldus / arvamus - aga võib vabalt olla, et eeldati, et kaht kõvemat füüsise tsüklit pole otstarbekas suve jooksul teha. Jäädi liialt lootma, et ehk kogu sats ei kuku kahe-nelja nädalaga sedavõrd auku.

Nüüd saadi üle noatera MM-i turnal järgmisse ringi ja see andis hea õppetunni. Hooajavälisel perioodil, kui vaja siis tuleb siiski teha korralik ettevalmistus. Vastasel juhul võivad tagajärjed olla kurvad. Ma olen veendunud et Milaanos ei jää miskit füüsise taha, pigem saab saatuslikuks liidermängija olemasolu puudumine. Kui Jukka suudab võistkondliku mänguga vastaseid lüüa siis müts maha.

Teine asi mida mainiti ka Iisraeli mängu ajal aga tabasin end sellelt mõttelt juba kohtumises Saksamaaga - miks ei lükatud põhimängijaid läbi Soome vastu mängides? Mis nende kohtumiste point siis üldse oli? Suletud uste taga mängides oleks võinud kasvõi kogu rosteri läbi jooksutada. Saanuks mängida nelja veerandi asemel 5 või 6 veerandit. Kasu sellest olnuks märksa enam kui kahju.

Loodetavasti see andis hea õppetunni ning nagu eelnevalt ütlesin, siis ma usun, et uue kogunemise hetkel on kogu sats märksa enam konditsioonis ja kordades suurem kontrollkohtumiste arv loob eelduse, et Milaanos ei tule ühelegi mängijale üllatuseks et viskekaar peab olema mõnevõrra suurem.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 748
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas NoName »

Füüsis oli kindlasti oluline põhjus, aga ühtlasi mulle näib, et seda on ka lihtne esile tuua, et probleemi sügavust hajutada. Kui me vaatame kuidas rünnakud või perimeetril kaitsetegevus algusest peale toimisid, siis see kõik oli ju ääretult kohmetu kui mitte suisa käpardlik. Ning Saksamaaga mäng ei olnud ka esimene kord Toijala käe all, kus minu jaoks tekkis ka "kust üldse niimoodi visked tulema peaksid" moment. Õnneks on meil Kotsar, kes aeg-ajalt hädast välja aitab, aga tõsiasi on ka see, et kui sealt paar korvi tuleb, siis tekib mingi imelik silmaklappidega hobuse moment, kus rünnakute mitmekesisus ununeb sootuks. Ma tahaksin näha, et Toijala võtab aja maha, jagab korraldusi, teeb paar kurjemat sõna, aga senini ei ole ma seda veel näinud.

Ehk siis ma loodan parimat, aga ma ei välistaks, et Toijala on hea organisaator, aga lihtsalt väga kesine strateeg. Võib-olla peaks tema roll olema sootuks administratiivne.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4441
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Teine asi mida mainiti ka Iisraeli mängu ajal aga tabasin end sellelt mõttelt juba kohtumises Saksamaaga - miks ei lükatud põhimängijaid läbi Soome vastu mängides? Mis nende kohtumiste point siis üldse oli?
Nüüd tagantjärele targutades tundubki kummaline, sest valiksarjas täismahus mänginutest osalesid Soome vastu vaid Kullamäe ja Tass, Valge osales ühes mängus. Soome vastu mänginud Hermet ja Post said Iisraeli vastu üksnes Drelli ja Vene äraolekul. Veesaar, kelle efektiivsusnäitajad Soome vastu olid parimad, istus pingil :)
Soomlastel osales samuti vaid kaks põhikoosseisust Little ja Nkamhoua, kuid valikturniiril näidati hoopis teistsugust mängu :)
Vasta