Eestlased välismaal

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

JukuNoorem kirjutas:Kas Jõesaar pole mitte iga hooaeg olnud lühemat või pikemat aega vigastatud? Mängijana on ta muidugi Bundesliiga või mõne muu Euroopa suurliiga tasemel, aga tõenäosus katki minna hooaja keskel on nii suur, et tal oli mõistlik praegu Anwili pakkumine vastu võtta.
Kui nii võtta, siis Jõesaar poleks pidanud isegi Bayreuthi pääsema, kuna enne Bundesligasse siirdumist oli ta Kalevis hooaja lõpus pikalt vigastatud. Bayreuth oli eelmisel hooajal täielik santlaager. Sellelt eelduselt lähtudes peaks siis sisuliselt kõigil nende mängijatel olema väga raske tippliigas mängupaika leida.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas vaim564 »

Poola liiga nüüd nii nõrk ka ei ole, ma ütleksin, et isegi grammi võrra tugevam kui Eesti-Läti liiga ja tegelikult üsna hea stardiplatvorm kõvematesse liigadesse väljamurdmiseks. Ma ei ütleks, et Lewise liitumine Rostockiga kuidagi võimsam välja näeks. Anwil mängib eurosarja ja hakkab võitlema meistritiitli eest, mis annavad jällegi plusspunkte, seda isegi võrreldes Saksa liiga tagumise otsa klubidega. Pealegi oli poolakate treener teda valikmängudes näinud ja tahtis oma meeskonda.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

vaim564 kirjutas:Poola liiga nüüd nii nõrk ka ei ole, ma ütleksin, et isegi grammi võrra tugevam kui Eesti-Läti liiga ja tegelikult üsna hea stardiplatvorm kõvematesse liigadesse väljamurdmiseks. Ma ei ütleks, et Lewise liitumine Rostockiga kuidagi võimsam välja näeks. Anwil mängib eurosarja ja hakkab võitlema meistritiitli eest, mis annavad jällegi plusspunkte, seda isegi võrreldes Saksa liiga tagumise otsa klubidega. Pealegi oli poolakate treener teda valikmängudes näinud ja tahtis oma meeskonda.
Lewis saab Bundesliga uustulnuka ridades hooaja jooksul vähemalt 34 kõrgetasemelist mängu (kui play-off`i pääsetakse, siis veel mõned lisaks). Jõesaar seevastu saab Poola kõrgliigas umbes tosin samaväärset mängu + mõned lisaks eurosarjast (alagrupp, kuhu kuuluvad Kauhajoki ja Körmend ei hiilga just kvaliteediga).
HypeBeast
Kasutaja
Postitusi: 678
Liitunud: 12 Okt 2017, 21:16

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas HypeBeast »

Kotsar Baskoniasse.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

Hispaania liigas kehtib reegel, et klubid saavad endale palgata vaid kaks mitte-Euroopa kodakondsusega mängijat. Baskonial on nendeks Markus Howard ja Daulton Hommes, mistap nad pidid endale eurooplasest tsentri leidma. Väga hea meel, et see osutus Kotsariks. Kaks eestlast samas Euroliiga klubis, pole paha! Kui jätta välja see, et meeskonnas puudub kogenud teine tsenter, kellelt õppida – Steven Enoch on Kotsarist isegi noorem –, siis Kotsari unistus täitus: ta pääseb mängima Euroliigat Hispaania klubi eest. Saab näha, kuidas ta esitusi mõjutab see, et ta pole oma positsioonil kindel esivalik. Viimased kaks hooaega pole tal meeskonnasisest sisulist konkurenti olnud ja ausalt öeldes ega seda polnud ka ülikooli ajal.

Kuna Kotsari ründemängu efektiivsus sõltub suuresti pick`n`roll`ist, siis tahaks loota, et Howard ja kes iganes teiseks mängujuhiks saab (Darius Thompson?), on osavad söödumehed. Baskonia on olnud Valencia kõrval suurim kaotaja Euroliiga selle suve mängijateturul. On jäädud ilma mitmest mängijast, keda loodeti näha klubis jätkamas (Baldwin, Fontecchio ja Peters) ja mitmest mängijast, keda sooviti meeskonda värvata (nt Šmits, Samar, Brazdeikis). Neil on hetkel suured probleemid ka „hispaanlaste“ kvoodi täitmisel, mida tõsteti tänavuseks hooajaks nelja mängija pealt viiele.
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas elchukakabra »

Kotsarit siis edaspidi erinevates koondiseakendes enam mängmas ei näe? Baskonia vist eriti null-tolerantsiga suhtub neisse kui mõelda Raieste peale
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas ok »

Novembri ja veebruari akendes ei näe tõenäoliselt lisaks Kotsarile veel Raiestet, Drelli (kui ikka USA-sse jääb), Kriisat ja Veesaart. Lisaks ilmselt ka Sokk peale EM-i enam koondisse ei tule ja vanemate koondislaste osas võib veel loobujaid olla (Kitsing, Dorbek, Veideman). Aga Eesti koondise puudujate nimekiri pole ilmselt pikem, kui teistel koondistel, lisaks on ka eelmistel kordadel mängitud pooliku koondisega. Umbes 10 normaalsel tasemel mängijat ikka kokku saab ja kindlasti ka mõni uus nägu on lisandumas, mingit traagikat ma ei näe.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

ok kirjutas:Novembri ja veebruari akendes ei näe tõenäoliselt lisaks Kotsarile veel Raiestet, Drelli (kui ikka USA-sse jääb), Kriisat ja Veesaart. Lisaks ilmselt ka Sokk peale EM-i enam koondisse ei tule ja vanemate koondislaste osas võib veel loobujaid olla (Kitsing, Dorbek, Veideman). Aga Eesti koondise puudujate nimekiri pole ilmselt pikem, kui teistel koondistel, lisaks on ka eelmistel kordadel mängitud pooliku koondisega. Umbes 10 normaalsel tasemel mängijat ikka kokku saab ja kindlasti ka mõni uus nägu on lisandumas, mingit traagikat ma ei näe.
Kahjuks või õnneks võib öelda, et kuna meil puudub reaalne võimalus MM-ile pääseda, siis märkimisväärse arvu oluliste mängijate puudumine ei saa omama väga suurt tähtsust. Eelseisev valimängude tsükkel saab olema ennekõike hea võimalus, et nooremaid mängijaid (nt Tass, Riismaa ja Konontšuk) koondises katsetada ja koosseisu integreerida.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas RK »

Erkmaa Serie B itaalia, ehk siis 3 liiga

https://www.italia2tv.it/2022/07/20/bas ... a-serie-b/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

https://sportando.basketball/la-pallaca ... ssa-al-66/" onclick="window.open(this.href);return false;

Itaalias sahistatakse, et Siim-Sander Vene on siiski jätkamas Varese ridades. Möödunud hooaeg oli Vene jaoks statistiliselt karjääri parim (12,3p+4,6lp+1,6rs), mistap oodanuks, et tal avaneb mõni parem lepingupakkumine kui eurosarja mittemängivalt ja liigasse püsimajäämise nimel võitlusse asuvalt Serie A klubilt. Aga noh, korvpalliturg liigub müstilisi radu pidi.

Baskonia ajakirjanduses on maalitud huvitav pilt Maik-Kalev Kotsarist. Teda on kirjeldatud kui mitte kuigi head lauavõitlejat, kaitses füüsilise kontakti vastu hätta jäävat mängijat ja kehva visete blokeerijat. Eeldatakse, et Steven Enochist kujuneb kindel põhitsenter. Jutt Kotsarist kui kehvast kaitsemängijast on mõistagi hakanud oma elu elama sotsiaalmeedias Baskonia fännide seas. Eks neid ootab siis ees positiivne üllatus. Kotsar oli lõppenud hooajal Bundesliga parim lauavõtja (EuroCup`is kaheksas). Kuigi visete blokeerijana pole ta tõesti kunagi silma paistnud, siis ta on olnud alati väga hea vaheltlõige sooritamises. Oma pikkuse ja massi kohta on ta kaitses hiilgava liikuvusega. Pole ka täheldanud, et ta kontakti pelgaks. Minu jaoks oleks pigem üllatav, kui tast ei kujuneks hooaja käigus Baskonia põhitsentrit.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 851
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Baskonia poolehoidjad ilmselt eeldasid, et tuuakse pigem kaitsva suunitlusega atleetlikum pikk Enochi kõrvale. See ei ole päris laest võetud, et Kotsar jääb füüsiliste hüpiknukkude vastu lauas hätta.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4784
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas:Baskonia poolehoidjad ilmselt eeldasid, et tuuakse pigem kaitsva suunitlusega atleetlikum pikk Enochi kõrvale. See ei ole päris laest võetud, et Kotsar jääb füüsiliste hüpiknukkude vastu lauas hätta.
See oli see üks õnnetu mäng Partizani ja Matthias Lessorti vastu, kus tal mitte midagi välja ei tulnud. Euroopa korvpall kubiseb peamiselt USA päritolu keskmängijatest, kes suurt midagi muud ei tee, kui hüppavad (näiteks Zalgirise värskeim täiendus Kevvarius Hayes). Kui Kotsar selliste mängijate vastu pidevalt hädas oleks, siis ta ei oleks ka Euroliigasse välja jõudnud.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 851
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas NoName »

Mulle näikse, et neid olukordi on veelgi olnud, aga tüüpilise kommentaatorina jään täpse vastuse võlgu.
Kasutaja avatar
bckalev-cramo
Kasutaja
Postitusi: 379
Liitunud: 17 Juul 2021, 10:11

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas bckalev-cramo »

Kasper Suurorg siirdub Hispaaniasse, Leb Plata ja CB Moron meeskonda
Tondu
Kasutaja
Postitusi: 42
Liitunud: 24 Sept 2009, 10:51

Re: Eestlased välismaal

Postitus Postitas Tondu »

Siin siis ka viide klubi teadaandele Suuroru kohta:
https://twitter.com/cbmoron/status/1553 ... 00/photo/1" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja kes klubi kohta tahab rohkem uurida:
https://www.clubbaloncestomoron.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta