Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Mängumehed spekuleerivad, et Indrek Kajupank liitub uueks hooajaks Tallinna Kalev/Audentes meeskonnaga. Arvestades Eesti mängijate nappust, siis peaksin seda heaks uudiseks: esiteks ei vaja TalTech taas 14-mehelist rosterit ja oleks tore, kui nad oma kokkukorjatud mängijate hunnikut ka teiste klubidega jagavad ning teiseks pakuks Kaju lahkumine võimaluse TalTechi enda noortele (näiteks Heinla ja Reinart) läbimurde tegemiseks.

Mõned uudised ka Läti leerist:

VEF on palganud NCAA-st Ole Miss ülikoolist 213cm pikkuse Nysier Brooksi ning tagaliini toonud viimati Prantsusmaa kõrgliigas Limogesis leiba teeninud Gerry Blakesi. Lisaks jätkab eelmisest hooajast tuttav ukrainlasest mängujuht Vitali Zotov. Läti meestest kindlustati Kristers Zoriksi jätkamine, kuid ebaõnnestus siiski Leedu kõrgliigasse siirdunud Arturs Zagarsi palkamine. Lisaks on meeskonda toodud paar Läti nooremapoolset mängijat, viimati 18-aastane Rihards Berkolds.

Valmiera puhul vist käis juba kuskilt siit läbi, et uue hooaja peatreeneriks saab leedukas Tomas Kersis, kes töötas mõni aeg tagasi Tartu Ülikooli korvpallikooli juures ning oli üks kandidaate ka TalTechi peatreeneri kohale. Lepingutega on hetkel kaetud viis mängijat, kõik pigem nooremapoolsed lätlased: Niks Salenieks (2000), Kristers Elksnītis (2000), Ričards Greitāns (2001), Valters Vēveris (2000), Edgars Kaufmanis (1999).

LU puhul on samuti viis mängijat olemas: eeldatavad liidrid Gustavs Kampus, Davids Viksne ja Edvards Mezulis ning eelmisel hooajal väiksemat rolli kandnud Paul Miglinieks ja Edvard Lucis.

Ventspilsi, Liepaja ja Ogre osas on hetkel vaikus.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4689
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Uhhuu »

Prometey on nüüdseks komplekteerimise lõpetanud. Kui seni kuulusid välismängijatest nende koosseisu Ondrej Balvin, Dustin Hogue, Gian Clavell ja D. J. Kennedy, siis neile on nüüdseks lisandunud veel kaks muljet avaldava CV-ga välismängijat: D. J. Stephens ja Caleb Agada.

https://www.proballers.com/basketball/p ... j-stephens" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.proballers.com/basketball/p ... aleb-agada" onclick="window.open(this.href);return false;

Kõik kuus ukrainlast, kes Prometey koosseisu kuuluvad, on kas koondislased või koondise piiripealsed mängijad.
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas theundertaker »

Las nad olla! Nad mängivad ju liigas omaette ja nagu nii keegi vastu ei saa neile! Eks parim teine koht on saadaval!
ok
Kasutaja
Postitusi: 490
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas ok »

RK või keegi, kes on kuulnud - Mis see Sutt teeb, mängib edasi või on joone alla tõmmanud? Kui Eelmäe ei peaks Tartus jätkama, siis sobiks kolme positsioon ju hästi. Ja mis Arnold Mitist on saanud? Eelmine aasta ütles, et teeb vaheaasta, kas paneb ketsid jalga jälle?
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Tarvas tõi esimese mängija - 19aastane ja 205cm pikk ukrainlane Vitali Shymanski, kes kuulus koos Kovliariga ka Ukraina U20 koondisesse.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1684
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas RK »

ok kirjutas:RK või keegi, kes on kuulnud - Mis see Sutt teeb, mängib edasi või on joone alla tõmmanud? Kui Eelmäe ei peaks Tartus jätkama, siis sobiks kolme positsioon ju hästi. Ja mis Arnold Mitist on saanud? Eelmine aasta ütles, et teeb vaheaasta, kas paneb ketsid jalga jälle?
Sutti kohta tean niipalju et otsib klubi endale, Tartusse ma arvan ta ei jää aga see on minu arvamus , mitte teadmine
Siin on ka Sutti 3 nädala tagune intekas kes viitsib see kuulab:
https://youtu.be/BqFaN0PFGMI" onclick="window.open(this.href);return false;
Eelmäe asjus ei oska ka öelda , tean ,et läbirääkimised Tartuga käivad, kuidas lähevad ei oska öelda, Tartul peaksid meeskondlikud trennid algama 2. augustist, nendega kes olemas on, 15. augustiks tahetakse täiskooseisuga trennidega alustada, selleks ajaks peaks asjad selged olema ( v.a.Rosenthal ja Voynalvyts kes peaksid olema koondiste juures)
Arnold Mitti on nähtud Tartus töötamas turvamehena ööklubides, sügise inteka järgi tegi vaheaasta , näis kas leiab endale klubi sügiseks, lootust on sest 9 klubi otsivad mängijaid :D
theundertaker
Kasutaja
Postitusi: 2575
Liitunud: 07 Sept 2010, 20:59

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas theundertaker »

BC Tarvasega liitub uuel hooajal 23-aastane ja 201cm pikk lätlasest ääremängija Karlis Helmanis! Teine mees paigas!
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Tarvase kaks esimest välistäiendust viskasid eelmisel hooajal kahe peale kokku 2.9 punkti mängu kohta. Pole just üleliia paljulubav, aga ju Tarvas loodab, et need mehed avanevad Rakveres. Ilmselt polnud kumbki ka väga suurte rahaliste nõudmistega. Ukrainlane tundub esmapilgul mõnevõrra lootustandvam materjal kui lätlane - Ukraina U20 koondises sai päris korralikke minuteid mängitud.

Loodetavasti leitakse nüüd mõni teravam jänki ka nende kahe kõrvale. Ma tegin küll ennist nalja, aga vaadates Rakvere rahalisi võimalusi, siis oleks Tysoni tagasitoomine ilmselt üks paremaid käike, mis teha annaks. Eks näis kas ka Lippasaar sinnasuunas mõelda võiks.

Ning siis juba see müstiline küsimus, et kust Tarvas eestlasi leiab. Mulle tundub, et Rakvere parim šanss võiks olla proovida meelitada enda juurde teiste klubide (TalTech, Tartu) pingipoisse ning loota, et äkki keegi neist avaneb nii nagu Lips ja Haller seda kunagi Rakveres ja Valgas tegid. Ja muidugi Mitti-suguste loteriipiletitega võib ka õnne proovida.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4210
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas marxx762 »

Mitt, temaga oli keeruline teema itaalias, eelmisel sügisel seisis ta põhimõtteliselt kohtu ukse ees ning väidetavalt oli / on tal itaalastega mingi suurem kana kitkuda. Ju siis see pole lahenenud ning isu korvpalli mängida on üle läinud.

Keegi võiks mu mälu värskendada, kuhu on Karpin jäänud, samuti suurest korvpallist maha kantud?
kiiver
Kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 31 Okt 2020, 18:33

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas kiiver »

marxx762 kirjutas:Keegi võiks mu mälu värskendada, kuhu on Karpin jäänud, samuti suurest korvpallist maha kantud?
Eelmine hooaeg tegi kaks patsutust rahvaliigas ning peaks vist ka kusagil Laagri kandis (vist TTÜ KORVPALLIKOOLi all?) mingit trenni asja väikestele tegema. Ei tea kas ise ennast maha kandnud või tõesti kõrgemal kui rahvaliigas väljundit ei leidnud (mis tundub ebatõenäoline).
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Pärnul hetkel paigas Sverre Aav, Robert Valge, Ivo Van Tamm, Troy Barnies, Kaspar Lootus ja Mihkel Kirves.

Tarva kohta Virumaa Teatajast (https://virumaateataja.postimees.ee/757 ... d-solmitud" onclick="window.open(this.href);return false;) selline huvitav lõik:
Meeskonna eestvedaja Arnu Lippasaar vastas Virumaa Teataja pärimise peale, et kas ka eestlaste kohta võiks varsti uudiseid kuulda olla, et asjad susisevad ja eks neid uudiseid hakkab varsti tulema. Samas tõdes ta, et seoses Keila klubi lisandumisega meistriliigasse ja juba niigi valitsenud eestlastest piisava tasemega mängumeeste defitsiidi tõttu on kohalike mängijate hinnasoovid märkimisväärselt tõusnud. Rakvere meeskonna puhul on ka toetajad, kes algselt olid sõnades päri noorendatud koosseisuga hooajale vastu minna, hakkavad nüüd alt ära hüppama, kui ei peaks piisavalt tugevat satsi kokku saama ja oleks oht hakata mänge kaotama.

"Järelikult tuleb veel piiri taha vaadata. Ega me ei saa muidu, sest eestlasi on nii vähe ja ega välismängijad ei taha ka eriti tulla, kui on lisaks ainult omad noormängijad. Meil ei ole muid variante, kui me tahame hakata mingeid mänge ka võitma."
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas toivo »

Viimase paari aasta jooksul meistriliigas mängimise lõpetanud tüüpidel on hea võimalus comebackiks. Lappasin veidi eelmise hooaja esiliiga kooseise läbi: Rannar Raap, Timo Eichfuss, Ron Pehka, Kristo Saage, Rait Tammet, Siim Laur, Sander Viilup, Kiur Akenpärg, kindlasti leiab mõne veel.

Lisaks näiteks eluaegsed esiliiga legendid vennad Russakud, Karude kolmestekahur Ander Talu ja "last but not least" - igavesti noor ja lootustandev Radža pole veel oma viimast sõna Eesti kossus öelnud.

Kindlasti on kõigil neil juba tavaelu rutiin paigas, stabiilne töökoht olemas ja EstLat liigas mängimine lööks selle kõik sassi ning vaevalt hoolimata mängijatepõuast rotatsiooni tagumise otsa vendadele erilist suurt raha tahetakse maksta, kuid kui kellelgi mainitutest on füüsis enam-vähem korras ja olemas soov väike "last dance" teha, siis usun, et selle võimaluse nad soovi korral leiaksid.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

toivo kirjutas:Viimase paari aasta jooksul meistriliigas mängimise lõpetanud tüüpidel on hea võimalus comebackiks. Lappasin veidi eelmise hooaja esiliiga kooseise läbi: Rannar Raap, Timo Eichfuss, Ron Pehka, Kristo Saage, Rait Tammet, Siim Laur, Sander Viilup, Kiur Akenpärg, kindlasti leiab mõne veel.

Lisaks näiteks eluaegsed esiliiga legendid vennad Russakud, Karude kolmestekahur Ander Talu ja "last but not least" - igavesti noor ja lootustandev Radža pole veel oma viimast sõna Eesti kossus öelnud.

Kindlasti on kõigil neil juba tavaelu rutiin paigas, stabiilne töökoht olemas ja EstLat liigas mängimine lööks selle kõik sassi ning vaevalt hoolimata mängijatepõuast rotatsiooni tagumise otsa vendadele erilist suurt raha tahetakse maksta, kuid kui kellelgi mainitutest on füüsis enam-vähem korras ja olemas soov väike "last dance" teha, siis usun, et selle võimaluse nad soovi korral leiaksid.
Jah, ma pakun siinkohal välja, et Peep Pahv võiks teha Sten Olmrele ahvatleva pakkumise: mängigu Keilas kossu ning hakaku Delfile igapäevaselt sporditeemalisi haikusid kirjutama.

Üks ametlik uudis ka veel tänasesse päeva - Karl Johan Lips jätkab uuel hooajal Viimsi ridades.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 915
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas Drogba »

TLÜ Kalevil Mängumeeste jutu järgi õige tummised nimed käivad läbi Kangur, Kajupank (kes pidi sisuliselt kindel olema), S.T Sokk ja Veideman. Paiste jätkab. Kui kõik need vennad punti saavad võib päris omamoodi sats tulla, vähemalt punase laterna rolli ei tohiks jääda.

Keila kohta räägiti ka huvitavaid info kilde. Keila tahtvad Vitolsit ja Gluditist. Lisaks eelmise hooaja BJ Tysoni nimi olevat läbi käinud. Ambitsiooni tundub olevat. Post Viimsi pidi olevat ka üpris kindel.
East
Kasutaja
Postitusi: 1027
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2022/2023

Postitus Postitas East »

Tasus kuulata tõesti, soovitan.

Muu hulgas käis läbi, et varasemalt räägitud Veideman Pärnusse ei tundu läbi minevat. Pärnu on rääkinud/räägib Laane ja Eelmäega ning Jaakson olevat liitumisele lähedal.

Gluditis on lisaks Keilale ka TalTechi radaril.

Viimsi puhul näeb Harrise jätkamine tõenäoline.
Vasta